Jump to content

Какво НЕ харесваме в азиатските филми, сериали, музика или култура

Recommended Posts

Още нещо много ме дразни в техните сериали- чехлите, които неизменно обуват, когато са в нечий дом. Ясно е, че никой не стои в дома си с обувки, а и азиатската култура е такава, но не стои добре на екран. В домовете на по-бедните герои се ядва, но разните му там президенти, директори и компания , издокарани с костюми и официални тоалети и намъкнали някакви грозни чехли- направо ми избождат очите-няма такъв дразнител просто :blink:

Ти да знаеш как изглежда, когато отидеш в корейска фирма и всички са костюмирани и с официални дрехи (там е задължително така да се ходи на работа) и видиш как се съчетава вратовръзка с чехли от пазара :D

Иначе аз намирам за много добре даже, че не ходят вкъщи с обувките. То и тук повечето хора не ходят с обувки в домовете си и много правилно, иначе става пълна мизерия...

Ти да знаеш как изглежда, когато отидеш в корейска фирма и всички са костюмирани и с официални дрехи (там е задължително така да се ходи на работа) и видиш как се съчетава вратовръзка с чехли от пазара :D

Иначе аз намирам за много добре даже, че не ходят вкъщи с обувките. То и тук повечето хора не ходят с обувки в домовете си и много правилно, иначе става пълна мизерия...

:lol:

Естествено, че в реалния живот не стоят с обувки в домовете си, но ми се иска някак си да ни спестяват тези чехлички на екрана. Като не искат да са с обувки, поне по чорапи да бяха. Но като ги видя с костюми, вратовръзки, официални рокли и т.н. и обути с тези, белите особено чехли :blink::o:no: и ми призлява :896767:

На мен пък точно това много ми допада. Поне за разлика от американците не се търкалят по леглата и диваните с калните си обувки <_<

:lol: да това пък е другата крайност

Но пантофите ме дразнят и това е :P Развалят ми някакси секси имиджа на главните и изобщо актьори ;) . Влиза си пича в къщи, сваля сакото, разхлабва вратовръзката и вместо да продължи да се разсъблича ( шегувам се :D ), намъква някакви бели или розовки пантофи, с рязани пръсти и аз прихвам да се хиля и дотам с цялата романтика . :282:

Много смешно масажират, когато има някой болен на легло! Мачкат ли мачкат и натискат болния, по ръцете и краката! :lol:

Отново откривам забавна темичка.

Някъде по-горе имаше коментар от половин страница какво не харесва човека в азиатските сериали и е зачудих защо ли изобщо ги гледа... Както и да е. Аз мога повече да говоря за това какво харесвам, но все пак:

1. Не харесвам хранителните им и питейни навици. В първия ми корейски сериал - БОФ - Джан Ди-то така плюскаше, че :blink: . Навяваше ми мисли за Освиенцим и подобни иначе защо така да се тъпче?

2. Като натъртват нещо хриптят ккррррррррр еди какво си. Дразни ме.

3. По скоро ми е смешно като кажат "Хапни си месо" - явно за тях е някакъв деликатес ли, чудо на природата ли или какво. Странно ми е.

4. А, сетих се за преиграването в някои японски драмички - напр. "жената-хлебарка" от Hotaru no hikari - Амемия. Ужас направо.

За мен не е проблем дългото осъзнаване в чувствата на героите - та нали за това е сериала. Или уредените бракове и послушанието към родителите - това е Корея и не само, май цяла Азия е такава - такава е тяхната култура и аз я уважавам.

И все пак си мисля, че за всички нас нещата които харесваме са повече от другите, нали?

Толкова много неща, които да не харесваме, а същевременно всички сме запленени от тях.

Вече са споменати много от нещата, които ми правят впечатление, но има едно нещо, което направо ме побърква - БИВШИ ПРИЯТЕЛКИ :wacko: !

Писна ми някакви аджуми след 1-2-3 години да се завръщат от нейде си ( след професионална реализация ) и да очакват същите взаимоотношения насреща. Тази кратка пауза в отношенията им по никакъв начин "уж" не би трябвало да се отразява на връзката им. Типичен пример в Lie to me, който го е гледал може би разбира какво имам предвид. Толкова да ме изнервят тез женици, направо ми иде да ги хвана и да им пооправя косиците ;)

А още нещо, което ме шокира - "девствения" мъх по лицата на жените! Красиви, нежни, чувствени устни с мустаче :panda-145: :i love this: :inlove:

Но въпреки всичко не мога да спра да гледам техните сериали! Обожавам ги!

Нещо , което ми е направило впечатление, и най-бедните и най-богатите, са винаги с последен модел телефон! Може да няма какво да ядат или къде да спят ,но нов телефон винаги имат. И сметките му винаги са платени, защото говорят с часове и непрекъснато по тях и никога не им ги изключват.

Нещо , което ми е направило впечатление, и най-бедните и най-богатите, са винаги с последен модел телефон! Може да няма какво да ядат или къде да спят ,но нов телефон винаги имат. И сметките му винаги са платени, защото говорят с часове и непрекъснато по тях и никога не им ги изключват.

Ами спонсорите ги интерисува продукта им да се показва. :) И това е най-вече при корейските сериали - телефони и коли, това имат - това рекламират. Макар че това е и едно от нещата, като изключим самият сериал, с които се отличават от японските например. Японците изписват рекламодателите си в началото, средата и края на всяка серия, а корейците направо си ги натрапват в действието.

Да, при японците начините им на реклама е доста по различен, който аз лично не долюбвам.

Относно телефоните на корейците - ем, че те са измислили тези технологии, предполагам, че невероятните им телефони са ниски цени.

Тук и бедни и богати ядат плодове и зеленчуци? Защо - защото ги произвеждаме. Не знам дали дадох добър пример, блях. Май не трябва да пиша докато съм на работа :)

:rolleyes: Емиии.... да кажа и аз какво не харесвам.

Може ли такова нещо, на 20 епизода само една целувка. На толкова погледи и флирт, а сега, а сега, чакай и..... само една целувка. Пък и тя, целувка ли е, като целувка? :slap:

То ясно, че си обичаме сериалите и корейското, въпреки недостатъците, защото сме приели за близки тези хора, но и аз да добавя нещо, което ме дразни. :)

Дразнят ме клюкарските образи и клюкарщината. В огромна степен са. Имам чувството, че определят всичко. В момента в който дори в работна среда, се подочуе или забележи нещо "по-така" и мигом си оплют и пламва целия град и то не само си оплют в личния си живот, но и моменталически те уволняват и се превръщаш в нула като служител. Що за отношение е това? Скандала там е на почит, той ръководи всичко.И много често този скандал е едно няма нищо. Толкова ли са с предразсъдъци тези хора, не знам. Трябва да има разграничаване според мен все пак - едното е личен живот и си е право на самата личност , а другото професионален и обществен живот. Няма толерантност в това. И мисля, че не е само в сериалите, а и в действителност.

Сред филмите (поне които съм изгледал досега) лично на мен не ми харесва продуктивността на конвейер и изтърканите сюжети, преработени от един или друг режисьор само и само да е в крачка с тенденциите.

Летящите авиации (и то лошите такива) ми бъркат дълбоко в определени части на тялото и съзнанието и стават причина за едни зверски оплювания от моя страна. Wuxia pian под-жанра ми е крайно безинтересен и смехотворен (с изключително малки изключения).

CTHD & Летящи кинжали са едни от примерите за прекомерна упортеба на летежна пудра в негативния смисъл - като добри представители бих изтъкнал Hero & Reign of Assassins.

Лошото е, че Хонконг се завърна към преработване на старото, а не добавяне на ново към жанра - наблюдавах римейкове, допълнения reboots на истории добре филмирани и със стил преди доста години, но явно за всяко поколение трябва да се направи по един такъв образец, за да има на какво да ахкат и охкат подрастващите.

Липса на оригиналност дори и в бойните сцени - предъвкване на всичко старо, с малко ефекти за аромат, само че в повечето случаи този аромат е на мърша.

Другата тенденция е прекомерното влияние на Китайската партия над кино продукциите, може би във всеки един филм с бойни изкуства трябва да се предаде революционния дух на партията и борбата срещу узурпаторите на комунизъма, както и представянето на някой от фолклорните герои на Китай от далечното минало - видях вече ГУан Ю и Конфуции, другите не ми трябват...

Пестенето на средства по отношение на развитието на този жанр кино - стари изтъркани идеи и сценарии, безвкусни сюжети, безинтересни герои, скучни бойни сцени, липса на някакъв свеж или новаторски дух (с много малки изключения), нещо макар и дребно, с което да ми запука за случващото се на екрана - а то по елементарно и от таблицата за умножение, съушито на две-на три и давай, че масовия зрител иска филм да гледа, а дали е гледаем, това е отделен въпрос.

Зашиването като кръпки на известни имена в повечето нови филми, нищо че, въпросните се появяват само за около 5 минути и после гледам напъните на някакви малоумници да изкарат с голямо напъване нещо сносно като изпълнение...

А, да и Wong Jing & Lo Wei са бездарници от класа :)

One genre to rule them all, and in old school magic binds them...

Wong Fei Hung, аз пък от стотиците изгледани филми и сериали, едва онзи ден попаднах на един такъв, превзет, със смешни и преувеличени бойни сцени. Даже си мислех, че е хубаво, че вече не снимат такива измислени филми. Но аз рядко гледам нещо различно от корейско, а този измисления беше китайски.

За този говоря!:)))

Аз вече съм писала в темата, но да спомена и нещо друго, което ме дразни. Винаги има някаква женска, която се връща от незнам си къде ,влюбена е в главния герой и очаква, че през времето през което я е нямало ,а то не е никак малко -2-3 год., нищо не се е променило при него и като се е завърнала ще продължат по-старому и той все още я обича.

Също ми е странно това, че когато се научи някаква новина за някой известен, тя толкова бързо се разпространява, че чак във всички вестници я има след пет минути.Хайде в интернет и по телевизията добре ,но чак във вестниците.

Колкото до фенщината им, може и да прозвучи гадно, но за мен феновете там са буквално ненормални, те са като вманиачени по звездите си.Но когато стане нещо ,точно тия фенове, които до вчера са ги подкрепяли и уважавали, днес се обръщат срещу тях

Егати феновете, направо ме плашат

ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ, ПОСВЕТЕНО НА 173 ГОДИШНИНА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА АВТОРА

1. ”Разминавания”

Изключително разпространени и досадни. Най-срещаният тип – разминаване пред асансьор. Единият влиза, другият излиза. Проблемът е, че в 99% от случаите това става едновременно и те имат достатъчно време да се видят. Човекът, като хищник, има доста силно развито периферно зрение и всеки предмет или движение, засечени от него предизвикват инстинктивно обръщане на главата в тази посока. Просто технически е невъзможно двамата да не се забележат. Затова тук влиза в действие подвида „Разминаване на коне с капаци”. Тези двамата дори да са сами на пуста улица ще гледат във всички други посоки и пак няма да се забележат. Още по-тъпо и досадно.

2. „Подслушвания”

Двама души си говорят, трети ги подслушва. Тъпото е, че третият обикновено се намира на видимо отвсякъде и добре осветено място и го вижда цяла Корея, освен първите двама (виж т. 1 за периферното зрение). Подвид е когато единият от говорещите вижда подслушващия и това води до т. 3. Тъпото е, че в 99% от случаите и вторият от говорещите трябва да вижда подслушващия (виж т. 1),но сценарият иска жертви.

3. ”Целувки насила”

Често следствие от т. 2. В България обикновено завършват с яки шамари и ритници (ако иска някой да се пробва). В Корея мога да награбя коя да е жена, да си я нацелувам едно хубаво и най-много да ме попитат какво правя (така поне е според сериалите).

4. „Селският идиот”

Неизбежен персонаж при сапунките и по-дългите сериали. Приема всякакви форми и според замисъла служи за внасяне на комичен елемент и разведряване на атмосферата. Всъщност основната му роля е загубата на време и отклоняване на действието (виж т. 5). Изключително досадна роля, която просто се превърта. Наличието на повече от един „селски идиот” в сериал говори за ниско качество и загуба на време за гледане.

5. „Отклоняване на действието”

Основен похват при сапунките, но често използван и при другите видове сериали. В даден момент сценаристът изчерпва въображението си или вижда, че развръзката на действието идва прекалено бързо, а трябва да изпраска още 10-15 серии. Тогава става отклоняване на действието - логическата и бърза развръзка се спира чрез инфантилно-идиотско, изсмукано от пръстите и съшито с бели конци събитие - природно бедствие, „селския идиот”, войни, революции, въобще всичко което може да роди болния мозък на сценариста и некадърността на режисьора. Пример - баща търси изгубената си дъщеря, един човек му казва че знае къде е, уговарят си среща. Би следвал бърз и логичен край, но точно тук идва отклоняването на действието с много варианти – бащата внезапно умира, връзката внезапно умира, грешен човек вдига телефона, разминавания на косъм и т. н. и т. п. (сетихте ли се от кой сериал е това?). Наличието на отклоняване още в първите серии за мен е доказателство за нискокачествена сапунка и води до прекратяване на гледането. Наличието на повече от едно отклонявания в сериал е вече доказателство за много слаб сценарий и некадърна режисура.

6. „Пластмасово лице”

Установих, че вече само с един поглед мога да позная какви пластични операции си е правила дадена актриса. Някои хирурзи са си оставили ръцете и са се получили не особено добри резултати (напр. несиметрични ноздри на носа). Общо като резултат много от актрисите са се сдобили с неподвижно „пластмасово лице”, което, уви, се съчетава обикновено с 2-3 пръста тежък грим. Опитът да се изразят някакви чувства, при положение, че от цялото лице са останали подвижни само някои части около очите и около устата, буди съжаление и отвращение.

7.”Трябва да си знаеш мястото”

Любима фраза на баровците, които смятат всички останали за тор. Обикновено се придружава със шамари. Тъпото е, че на унижаваните явно им харесва и никой не възразява. Лично за мен - на всеки, който ми я каже ще му изтръгна говорния апарат. Като начало.

8. „Уговорени бракове”

Мисълта, че родителите ми гледат на мен като на стока, която трябва да се пласира изгодно и моето мнение е без значение, за мен е невъзможна и отвратителна. На корейците явно им харесва.

9. Корейската полиция

От сериалите досега стигнах до следното заключение: в Корея има 5-6 полицаи, които са най-тъпите парчета и си нямат представа какво точно трябва да правят.

10. Дългове

Мой роднина направил 50000000 дългове и си бил камшика, а аз трябва да ги плащам. Откъде - накъде? Тук се връщаме към т. 9. – няма смисъл да им се обаждате.

Хубаво си ги наредил хич да не е. :896767: Освен точка 5-та всичко друго си е така общо взето, но това отклоняване си е необходимост, а проблема е по-скоро, че ти го възприемаш като такова, а не като част от основната сюжетна линия. Все пак за да стане нещо интересно и да привлече вниманието на зрителите трябва да има такива опъващи нервите моменти..така да се каже съдбата или в случая сценаристите да се подиграят и изгаврят с героите. Примерно тоя баща намира дъщеря си без проблеми и тогава какво...трябва да приключват нещата до 2-3 серии и да се преориентирват към хепи енда - да логично е, но и далеч по-скучно поне така си мисля. :D

Иначе честит празник гледам, че летиш днеска! :rolleyes:

Апсолютно вярно, тези неща които е изброил Дидо вече са толкова досадни. Ако искат да направят някой наистина добър сюжет, задължително е 90% oт тези прийоми да не присъстват. :) Хайде жив и здрав и благодарим за почерпката. :)

Благодаря за пожеланията! Демоне, тези тънки намеци изискват като отговор тънки мезета, така ли да го разбирам? :D Кажи място и време (само не тази седмица)!

Аз имах предвид почерпката с характерният ти хумор 3 коментара по-горе. :) Това е за предпочитане от всякакви картинки с бутилки и шоколадови бомбони. Но разбира се, щом държиш и да почерпиш с нещо друго, ще го измислим понатам. :D