HwangMimzieBoneta Posted May 3, 2016 Share Posted May 3, 2016 Принципно щом от 5 години близо гледам корейски драми, значи доста ми допадат. Харесва ми начинът им на знаснемане, обстановката, която създават, начинът, покойто са предадени емоциите. Това, което понякога ме дразни, е как са представени жените. В 90% от романтичните комедии главната е представена като уникално загубено същество с неугледен външен вид. Да, чудесно да внушиш, че дори и на такива може да им излезе късметът и то с богат красавец, но ми се ще по-често да виждам образи на главни героини, които имат сиво вещество в главите си и могат да се справят сами. Друго, което не ми допада, е например когато жената има акъл, но е представена просто като спътник и помощник на героя, да на кажем и само за украса. Някак става едно обезличаване на персонажа. Бих искала да видя и обратното. Да, кефя се да гледам готини и изключителни мъже, но се получава така, че по-интересните образи винаги са мъжките. Поне от гледна точка на момиче ми се струва така. Също ме дразни примерно като родителите на момчето поискат от момичето да напусне любимия и я заплашват, тя просто го напуска, вместо да иде при него и да каже: "Майка ти/баща ти ме тормози." Като цяло и най-големите злодеи не ме ядосват толкова, колкото някоя истерична лелка снобарка, която на всяка цена трябва да раздели синчето си от бедното момиче, щото, разбираш ли, тя не им е на нивото. Също и като се разделят за добро на другия. Да, има случаи, в които това важи, но в голяма част от сериалите е абсолютно ненужно и е като дежурен сюжет за докарване на бройката серии. Вярно, че като гледаш от страни, винаги е лесно и са друга култура, но някой път прекаляват. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts