Jump to content

Компаниите в к-поп индустрията


Zenith

Recommended Posts

HYBE се сля с компанията зад големи имена като Джъстин Бийбър и Ариана Гранде, Ithaca Holdings.

Според съобщение за пресата от 2 април HYBE се сливат официално с Ithaca Holdings, която е компания за инвестиции в медии и развлечения, основана от Scooter Braun. Сделката гласи, че HYBE ще купи всички акции на Ithaca Holdings в размер на 1,70 трилиона вона (1,5 милиарда щатски долара) на акционери и притежатели на облигации, придобивайки Ithaca Holdings. Това означава, че Ithaca Holdings ще стане дъщерно дружество на HYBE America.

Ithaca Holdings направи заглавия за закупуване на музикалния каталог на Тейлър Суифт през 2019 г. за 300 милиона щатски долара, а компанията притежава и SB Projects, която управлява Ариана Гранде, Джъстин Бийбър, Деми Ловато и др. Scooter Braun., главен изпълнителен директор на Ithaca Holdings, също се присъединява към борда на HYBE.

Председателят и главен изпълнителен директор на HYBE Bang Si Hyuk заяви, че това сливане „бележи началото на ново приключение и за двете компании“. Той добави: "Двете компании ще работят в тясно сътрудничество, като използват нашите доказани рекорди за успех, ноу-хау и опит, за да създадат синергия, да надхвърлят границите и да разрушат културните бариери. Моля, очаквайте безкрайните възможности на HYBE и Ithaca Holdings , и новата парадигма, която партньорството ще установи в музикалната индустрия. "

 

Ex-Svy-JWQAAUvbe.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

JYPE ще партнира на World Vision, за да разшири своите корпоративни социални дейности в световен мащаб.

 За една година те първо ще се съсредоточат върху осигуряването на средства за деца в Бангладеш, Виетнам, Филипините и Монголия със здравни разходи за хирургия и лечение.

Ey-QKw6-TU4-AARYgq.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Криза ли? Нищо подобно - на 07 април официално беше обявено, че "RBW Entertainment" (компанията, която менажира MAMAMOO) е купила 70 % от акциите на "WM Entertainment" (те менажират Oh My Girl, B1A4 и ONF) и те вече ще са тяхна дъщерна компания. :excl:

 

"RBW Acquires WM Entertainment"

"MAMAMOO's label RBW Entertainment acquires Oh My Girl & B1A4's label WM Entertainment"

"RBW Entertainment Has Acquired WM Entertainment"

 

c5c71ac57efc411c9fc4ca9e6457291a.jpeg?s=

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В CUBE Entertainment ще дебютира нова момичешка група, наречена LIGHTSUM.

Според новинарските статии, те се стремят към дебют през първата половина на тази година.

Ey-A6c4-WYAk-k-ZK.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

PSY и JYP ще се обединят с продуцентския екип на „K-Pop Star“, за да стартират новото телевизионно предаване на SBS „LOUD“.

Датата на премиерата на излъчването е определена за 5 юни!

„LOUD“ няма да бъде, типично телевизионно предаване за оцеляване, защото вместо да създава само една момчешка група, дуетът на продуцентите - PSY & JYP ще създаде две момчешки групи. Едната ще дебютира по-късно под P Nation, а другата ще дебютира под JYP Entertainment.


Двамата продуценти планират да представят „новото поколение“ артисти, което ще спомогне за развитието на пазара на K-pop на ново ниво в бъдеще. Основната цел на JYP и PSY е да открият участници с артистични таланти в различни области като писане на текстове, композиране на песни, пеене, свирене на инструменти, аранжимент на продукция, творческо изкуство, както и танци и създаване на хореография.

 

1619518032-sbs-loud.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проектната група IZONE, която бе създадена от шоуто Mnet PRODUCE48, официално приключва груповата си дейност днес, 29 април, след 2,5 години.

Mnet благодари на феновете, които досега подкрепят групата, и пожелава на всички членове късмет за новото им пътуване.

E0-Guf-Nw-Vg-AEc-A46.jpg

 

E0-Guf-Yg-Vg-AEbb-AO.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

HYBE е разкрила печалбите си за първата четвърт от годината :panda-145:

 

Достигнали са продажби от 178.3 billion won  и оперативната печалба -  чисто са взели 21.7 billion won.

Със съпоставка с миналата година същият период  се е увеличил с 29% и 9% .

Image

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

CJ ENM сподели, че работи с HBO Max и Endemol Shine Boomdog по планове за Кпоп прослушвания в Южна Америка.

Ще бъдат създадени планове за програма за прослушване на Mnet за дебют на южноамериканска момчешка група с "K-POP DNA".

Туитър

 

*Хайде и в България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

unnamed.jpg

 

SM Entertainment пусна социални медии и търговска марка за възможна нова група „PinkBlood“
С изненадващ ход SM Entertainment стартира проверени TikTok и Instagram акаунти, както и търговски марки под името PinkBlood. Прочетете повече за това какво да очаквате от тази възможна нова група.

SM Entertainment кандидатства за търговската марка „PINKBLOOD“ (както и за нейния корейски правопис „핑크 블러드“) на 11 май 2021 г. под няколко класификационни кода. В началото феновете не мислеха много за това. SM Entertainment има навика да маркира множество имена, които никога не се използват; „SPRY“, „LYFE“, „FRNZ“ и „WHITE FOX“ са търговски марки на SM Entertainment, за които някога се е предполагало, че са имена на групи.

Всичко обаче се промени, когато се разкри, че SM Entertainment вече е пуснал два акаунта в социалните медии за PinkBlood, пълни с лъскаво розово лого в ретро стил. Акаунтите под името @pinkinmyblood вече се появяват в TikTok и Instagram и акаунтът в TikTok вече е потвърден.

Акаунтът TikTok също се свързва с акаунта в Instagram, доказващ своята легитимност. Въпреки че все още няма акаунт в популярната социална медийна платформа Twitter, това може да се дължи на факта, че името PinkBlood вече е взета от друг потребител на Twitter.

 

Има само един проблем: към момента няма потвърждение или индикация какво всъщност е PinkBlood. Като се има предвид, че търговската марка е регистрирана под класификационен код 41 (който досега се е използвал само за артисти и фенклубове), изглежда вероятно PinkBlood да бъде музикален проект. Но ако това е нова група, кой ще участва в нея? За щастие, феновете имат много добри теории.

1.Girls’ Generation юнит?
Една от популярните идеи е, че PinkBlood може да бъде третата субединица на Girls ’Generation. Първото звено на групата, Girls 'Generation-TTS (съставено от Taeyeon, Tiffany и Seohyun) дебютира през 2012 г. След това, след като няколко членове прекратиха договорите си със SM Entertainment, компанията дебютира Girls' Generation-Oh! GG (Taeyeon, Sunny , Hyoyeon, Yuri и Yoona) през 2018 г.

Сега феновете спекулират, че Hyoyeon и Yuri може да образуват звено заедно. Наскоро Yuri намекна, че има проект в сътрудничество с колега от Girls 'Generation, който е отложен от 2019 г. Hyoyeon, междувременно, намекна за предстоящите дейности на Girls' Generation по-рано тази година.

Въпреки това би било необичайно за SM Entertainment да създава нови канали за социални медии за подединица. Докато много NCT единици имат свои собствени акаунти в Twitter и Instagram, обикновените групови подразделения като Red Velvet - Irene & Seulgi и EXO-SC нямат.

2. Проект aespa?
Друга теория е, че PinkBlood може да бъде свързана с aespa. Вчера официалният акаунт на aespa в Twitter, свързан с поредица от видеоклипове на aespa #LaLaLa_Dance, предизвиква в TikTok. Ако не сте запознати с платформата, когато изпращате връзка към видеоклип на TikTok, манипулаторът на вашия акаунт се показва в горната част на екрана. Акаунтът, който се свързва с видеоклиповете TikTok на aespa, е не друг, а акаунтът на PinkBlood, @pinkinmyblood.

Феновете обаче не са сигурни как PinkBlood може да бъде свързан с aespa. Като се има предвид, че групата дебютира само преди седем месеца, изглежда малко вероятно те да формират подразделение толкова рано в кариерата си - особено само с четирима членове. Една идея, която някои фенове теоретизират, е, че aespa може да добавя нови членове към своя състав и да формира субединици, подобни на NCT.

Когато SM Entertainment разкри, че концепцията на Вселената aespa е заложена да се нарича KWANGYA, няколко фенове спекулираха, че това може да е намек към седемчленна група. Инициалите на Карина, Уинтър, Нингнинг и Джизел образуват четири букви на KWANGYA, оставяйки възможността за членове, чиито имена започват с A, A и Y. Това каза, че „kwangya“ е и корейската дума за пустиня, така че е възможно инициалите са просто съвпадение.

3. Женска SuperM?
Може би най-желаната теория досега е, че PinkBlood може да е женска версия на SuperM. Създаден през 2019 г., SuperM е проект между SM Entertainment и Capitol Music Group, който обединява членове от няколко момчешки групи на компанията: SHEMee's Taemin, EXO's Baekhyun и Kai, NCT127's Taeyong и Mark и WayV's Ten и Lucas.

От създаването на групата феновете отдавна се надяват на женска версия на супергрупата, включваща членове на Girls ’Generation, Red Velvet и aespa, както и солисти. Някои от най-популярните спекулирани кандидати включват Red Velvet’s Seulgi, Girls ’Generation’s Taeyeon и BoA.
Името PinkBlood определено би работило, като се има предвид, че официалният цвят на SM Entertainment отдавна е розов въпреки многото промени в логото. Слоганите „Pink in My Blood“ и „Pink Blood is Running“ биха могли лесно да представят SM Entertainment „кръвта“, течаща във вените на артистите му.
4. Нова група момичета на Mystic Story?
По-рано този месец Mystic Story потвърди, че ще дебютира нова шестчленна момичешка група тази година. Групата ще бъде оглавявана от бившата състезателка на Produce 101 и актрисата на A-TEEN Kim Suhyun, както и по-малката сестра на ASTRO Moonbin, бившата състезателка на Unpretty Rapstar Moon Sua. Но това, което много хора не знаят, е, че Mystic Story е собственост на SM Entertainment.
PinkBlood определено звучи като подходящо име за група момичета новобранци, но все още има някои проблеми в тази теория. От една страна, тъй като Mystic Story е собствена компания, въпреки че е дъщерно дружество на SM Entertainment, някои не са сигурни дали SM Entertainment ще бъде запазената марка на името на групата. На всичкото отгоре феновете също са скептични, че мениджърът на социалните медии за новата група момичета на Mystic Story би бил същият човек, който също управлява социалните медии на aespa.

5. Нова група момчета или NCT звено?
Не на последно място, има и някои фенове, които смятат, че PinkBlood може да е нова момчешка група (очаква се да дебютира тази година) или нова NCT единица.

Докато розовият цвят и логото във формата на сърце са по-склонни към традиционно женствените, няма нищо присъщо женско във всеки цвят или форма. Като такъв съществува вероятност PinkBlood да бъде най-новата момчешка група на SM Entertainment или ново подразделение за NCT. Това обаче изглежда най-малко популярната теория досега.

Източник + снимки

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...