Jump to content

A Love to Kill (2005)


Recommended Posts

Определено се съгласявам, че нещата са двупосочни - и сценарият и Рейн допринасят за да се изгради филма, като толкова впечатляващ. Получило се е надграждане.

Според мен, те може и да са поканили Рейн да участва, заради известността си, но той прави нещо, което никой не е очаквал - вдъхва собствен живот на героят си и доизгражда образа му, за да се получи накрая нещо, което има свой собствен стил. Нещо, което не прилича на нищо друго. Героят му е уникален, защото има своята индивидуалност (почти без клишета).

И не е задължително нещо, което е добро да се харесва от много хора - визирам ниският рейтинг на A love to kill. Te и Kim Ki Duk не го харесват много хора, а пък той човека си е гений и просто не всички го разбират:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споделям един от любимите си момент във филма, когато Канг Бок Гу пя песента Confessions на Lim Jae Bum в кареокето. Никакви грешки, дори незнам защо е в NG. Забелязвате ли как на края на песента дори сценичния екип му ръкопляска? Аплодисменти и от мен!

http://www.youtube.com/watch?v=a0nmdHtj5kA



А това е същата песен в концертно изпълнение с английски субтитри. Направо ми къса сърцето.

http://www.youtube.com/watch?v=0-F0xXLbcH8

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

СТРАХОТЕН!!! Признавам си - започнах го главно заради Рейн, 1-ви и 2-ри епизод едва ги изтърпях, но от 3-ти натам - вече нямаше връщане назад...Рейн направо разбива с тази роля - сякаш наистина има такъв човек - Ето това е истински МЪЖ, който може да те накара да се чувстваш едновременно и в рая, и в ада - да те накара да се чувстваш все едно не знаеш къде се намираш ...Направо ми обра точките - беше толкова истински и любовта им също бе така истинска и разтърсваща, не всеки има привилегията да усети такова чувство в живота си - и затова си заслужава да се гледа - ако не си го изпитвал поне, чрез филма можеш да се доближиш малко до това чувство наречено - ЛЮБОВ!!! :)

Беше невероятно как едновременно я обича и в същото време иска да я мрази, а не може и колко безсилен беше срещу собствените си чувства - този "безчувствен, коравосърдечен и долен побойник". Как го беше яд сам на себе си, заради чувствата, които се зародиха в него и как се самозалъгваше милия... До утре мога да се възхищавам на Рейн и играта му тук, затова спирам - по-добре, който не го е гледал да го види със собствените си очи :rolleyes:

 

 

Само ме хвана много яд за края на филма... в крайна сметка защо трябваше да умират като брат му и без това им даде благословията си...

Не че съвсем не ми харесва края, напротив, но бяха страхотна двойка и беше глупаво да погубват така красивата си любов, трябваше да си я изживеят, а не само да страдат, заради нея ....

Иначе и идеята за умиране заедно не беше лоша :)

И да целувките бяха страхотни ... бяха си както си трябва, а не сухарските изпълнения от повечето сериали, които чак ти развалят кефа от това, че най-нкрая са се целунали - е то по-добре да не бяха като ще правят WALL KISS...Смешно е!! И много тъпо - поне според мен, незнам защо го правят...но занапред да взимат пример от целувките в този филм ^_^

 

 

P.S.: И да OST-a е невероятен!!! Наистина ти се свиват вътрешностите като го чуеш!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жесток и смразяващ,както най-студената зима. Погледнато от към тъжната страна,то любовта е създадена за да наранява,дори и да убива. :(

Послепис: Страхотен сериал,страхотни актьори,прекрасен ОСТ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесаха ми главните. Всъщност, само заради Рейн го гледах. Не ми направи кой знае какво впечатление,

въпреки че се поразревах на финалната сцена..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой знае ли коя е песента, която толкова много напомняше на главните герои за Мин Гу(нещо не мога да я намеря)? (Далече, далече... нещо си :blush: )

Иначе за сериала, не мога да отрека, че имаше своите страхотни моменти, но не успя да ме завладее напълно. Постоянно имах усещането, че го гледам насила, може би защото вече знаех какво ще се случи. Финалът беше много красив, но и много глупав.

 

Да убиеш двама души, които се обичат толкова силно, в стил Ромео и Жулиета е най-голямата глупост, която някога съм виждала в сериал(а аз съм гледала доста глупави сериали), като се вземат предвид фактите, че сме в 21 век и пред тях нямаше никакви пречки, за да бъдат заедно и живи

Но какво да се прави... :(

Хареса ми актьорската игра(щом имах желание да блъскам главата на Бок Гу в паважа, докато стане на пихтия :D , защото беше идиот, значи актьорът се е справил добре :rolleyes: ), а Ost-та беше най-най-най-добрият, който съм чувала някога :wub: . (Наистина много се надявам някой да знае коя е по-горе споменатата песен :panda-145: )

О, и да не забравя! Не можах да спра да се смея на две сцени, главно заради този коментар :D

 

Избършете си сополите бе, мърльовци! Първо Пи реве та се къса, тече му ноосът и той решава, че най-удачно е да доразмаже сополеца по цялата си физиономия. После батко му крещи и реве, а онея спокойно си го гледат как от носа му текат потоци съмнителна течност и хич не им дреме! Бе хора, за вас кърпички няма ли? Барем поне малко тоалетна хартия да бяхте взели, поне за нея съм сигурна, че е на почит при вас. Пусто да опустее, повръща ми се направо!

То, бива рев, ама чак пък толкова - малко в повечко ми дойде! :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Lokresia, песента за която питаш се изпълнява от Ким Янг Дже и се казва "Goo Reum":



А друга основна песен от саундрака е:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със смесени чувства съм, но за себе си знам защо- не съм почитателка на драмите, да ме пита човек защо се бутам тук... :896767: Съгласна съм с всички, които изтъкват актьорската игра, макар и да не разбирам от кинематография- смятам и че екипът на сериала заслужава похвала (режисьори, оператори и т.н.). Но както казват- не е моята чаша чай. На моменти драмата ми идваше в повече, а и за първи път се досещах какъв ще е краят. След двегодишен /да, ако не и тригодишен/ напън успях да го изгледам сериала, не съжалявам, но и не бих повторила. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темичката е стара, така че се надявам, да не бъда може би много оплювана за коментара към драмата.

Първо искам да кажа, че от 2 години го имам на компа и винаги стигах до средата на първи епизод. Рейн не ми харесваше като визия, като актьор. Преглътнах първите 3 епизода за да мога чак сега да го изгледам. Рейн ми направи изключително голямо впечатление като актьорска игра. В болницата когато се обясняваше на брат си след като направи мацката на 5 стотинки беше невероятна! От друга страна актрисата не ми направи кой знае какво впечатление от към визя. Пък уш модел , най-красивата... бла бла. Иначе си играе момичето, хареса ми.

Второ искам да отбележа за коментарите някъде нагоре, че като ти се реве , че сърцето ти се къса, изобщо не ти пука дали ти текат сополите и дали ги триеш в кърпичка, ръкав или по ръцете, които после търкат очите.

Също така искам да кажа нещо което ми се въртя докато четях коментарите. Поне мое мнение , но

Не е ли по-добре да умрат и двамата, отколкото само един , който после ще се мъчи по изгубената любов. И дори и в тези фиктивни финали.... Кой ще е. Момичето, което ще загуби втори човек , който истински е обичала,(а това не се среща всеки ден , понякога изобщо) или момчето , което има едно нещо на този свят останало - любимата си.... която умира. Аз не си го представям, за мен и двата фиктивни края само един от тях да го няма са нелогични.

 

Замислих се над любовта между хората. Как малко ти трябва, а колко много значи. Кога разбираш, че любовта ти е достойна. Коя любов изобщо не е достойна и коя е. 

До 10ти епизод бях сигурна как ще свърши. После ме забаламосаха последните епизоди и до последните 10 минути (типично за стила на филма) не знаех какво аджеба ще направят или измислят. Но все пак бях права.

Имам си класацийка на всички драми,които гледам, но не ги номерирам, а оценявам от 1 до 10. Жалко , че е само до 10 , бих му дала много повече. Надмина първата ми корейска драма, която все пак е специална за мен и всеки би ме разбрал като се замисли за своята първа.

Нямам какво повече да кажа. Няма на земята речник, който може да извади думи, описващи как се чувствам в момента. Сърцето ми се къса. Сега ще отида на работа и ще съм тъжна, но и щастлива. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След 3 неуспешни опита да започна тази драмичка най-накрая я гледах. И Рейн за първи път го гледах/видях и доста ми допадна тази му визия и персонаж. Обичам драми, обаче тук тя ми дойде в повече. Особено след 

след смъртта на брата. Що болка беше, що чудо. И мен много ме болеше да гледам.. а края е разбираем,

след като не искаха да отстъпят и бяха толкова упорити.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен този сериал е една от най-добрите драми, която съм гледала. Понякога си го пускам, за да си припомня какви страхотни драми са правили преди и какви сладникави бози има сега. Райн има невероятно присъствие, Шин Мин А е много голяма сладурана, изобщо много добре им се е получило. Мога да кажа, че това си е чиста сто процентова драма, която напълно се вписва в жанра. Според мен ролята на Райн е една от най-добрите му тук. Това е моето мнение. Приятно гледане на всички!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разтърсващ и тежък сериал, който те удря право в сърцето и оставя силен отпечатък! Грабна ме от самото начало с песента, която и двамата пееха. Един от най-добрите и въздействащи ОСТс и този сняг, този сняг, който в един момент беше толкова романтичен, а в следващия...

 

Шин Мин А я харесвам по принцип, но Рейн ме опустоши тотално. Така беше влезнал в роля, че ми се късаше сърцето всеки път като го гледах как се опитва да е безчувствен, държейки се грубо с нея, а всъщност не можеше да диша от напиращата в него любов. И вината винаги надделяваше и го сваляше на земята. Някой беше казал, че за истинските и дълбоки чувства трудно се пише и не могат да се изказват, а се показват - аз това видях в изпълнението на Рейн. Шапка му свалям за целия труд, който е положил да пресъздаде такива силни емоции и вътрешни противоречия. 

 

Шин Мин А беше страхотна, толкова красива и нежна. Усетих мъката й, болката й, любовта и копнежа й за споделена любов. 

 

Lee Ki Woo също много ми хареса, започна като пълен егоист и контрол фрийк,

Spoiler

но впоследствие осъзна, че любовта не се получава или дава насила и много ми хареса като удари нашия шемет Бок Гу и му каза да бъде с нея както и когато му се извини за фриволно обявения годеж, от който тръгна всичко.  Lee Ki Woo изгради прекрасен образ, без да се натрапва и да ми стане досаден нито за секунда.

 

Kim Sa-Rang ми беше трън в очите с този гаден акцент. Единственият момент,

Spoiler

в който ме докосна, беше като каза на нашето момиче да помогне на Бок Гу. 

 

Финалът не ми хареса, колкото и да беше невъзможна любовта, бих била по-доволна ако не беше свършила така.

Spoiler

И на мен ми се стори, че тя оживя, но както обикновено го оставиха отворено за интерпретация.  Можеха да са заедно, имаха най-важната благословия от брата, но не би. В крайна сметка и двамата братя се погубиха заради любовта, а Ън Сок просто я разсипаха отвсякъде - физически и психически. :(

 

ПС. Не мога да повярвам, че за този сериал има изписани само 4 страници за 14 години. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата азиатска драма, изгледана по времето, когато не бях във форума. Също се удивлявам на малкото коментари!

Рейн и Шин Мин A са любими актьори - всичко тяхно се гледа и сега!

И още не мога да се примиря с финала на Kill to Love! :mad2:

+1 за всички положителни отзиви за драмата, отдавна  е в личната класация за любими корейски драми.:wub:

Благодаря  на Jira, че актуализира темата!:thanks:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къде ме подсетихте за тази драма.  Тъй като участвах в превода я помня детайлно. Особено последния епизод. 

Много силни моменти и много добра игра на актьорите. Драмата за съжаление завършва така както по това време завършваха всички драми, но финала беше изключително красив. Подобен красив финал има и Хонг Гил Донг с Канг Джи Хуан. Великолепна режисьорска работа. Много съжалявам, че Рейн не показва вече това, което може. След казармата не ми е допаднала нито една негова драма, така както тази.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@pencheva_sz относно малкото коментари на старите драми, е редно да упомена, че форумът на Истърн спирит не е от самото си начало тук на този адрес. Имаше преди години друг форум, първоначалният, и там страшно много се коментираше. Не всичко е прехвърлено насам при миграцията.

И на мен тази драма ми е от любимите с Рейн, заедно със "Санг Ду, да отиваме на училище". Усещането, което оставяха по-старите драми, бе, като че ли изпадаш в черна дупка и една седмица обмисляш детайли и символики и правиш интерпретации на изгледаното. И още не си готов за нова драма. Трябва да мине усещането от тази, за да започнеш следваща.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от първите корейски сериали, които изгледах. Историята наистина е много трагична и досега не мога да се насиля да го гледам втори път. Но за сметка на това ОСТ - ът беше първият, който си свалих и запазих на компютъра; от песента на KWill все още ме побиват тръпки когато я слушам - такова въздействащо парче и толкова подходящо за сериала! :cry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето тази песен ме преследва вече 5-ти ден заедно с "It's still love" на Shin Seung Hoon и за мен бяха най-въздействащи в сериала. :wub:  

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намерих интервю от 2010, в което Рейн е казал, че целувката в сериала е моментът, който помни най-добре. 10 дубъла са правили и той бил много притеснен и изнервен. Интересно обаче коя точно целувка?

Spoiler

Тази на плажа или зад кръчмето.

 

И тази драма има римейк при тайландците от 2017 под името Ruk Sorn Kaen. Не мисля, че има тема във форума. Споделете ако някой я намери с английски субс за онлайн гледане? Прегледах малко от първи епизод, но без субс е кофтаж.

 

Сравнение между каста в двете версии.

07a65a67349453032e30739468c7996c.jpg                            04_MG_0115.jpg

 

А пък образът от тайландската Пълна Къща пак е тук, но в ролята на Ми Сук. Опасно афро са му вкарали. Няма да има нужда от ролките на Ми Сук. :896767:

 

maxresdefault.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...