Jump to content

Recommended Posts

beckmovieposterfull.jpg

BECK

Режисьор: Yukihiko Tsutsumi
Адаптация по мангата на: Harold Sakuishi
Година: 2010
Времетраене: 145 минути

В ролите:

Hiro Mizushima - Ryusuke Minami

Kenta Kiritani - Chiba

Aoi Nakamura - Saku

Osamu Mukai - Taira

Takeru Sato - Yukio 'Koyuki' Tanaka

Furukawa Yūta - Yoshito Shoseki

Kutsuna Shiori - Minami Maho

Sakurada Dori - Hyodo Masaru

Miura Ryosuke

 

IMDB

Сюжет на кратко:
Съдбата случайно или не среща Юкио Танака с китариста Рюуске Минами и животът му рязко завива в друга посока. Заедно с няколко френдчета създават рок-банда. Кръщават я "БЕК". Защо аджеба точно така? Ако сте живи и здрави ще видите.
И така малко по малко навлизат в музикалния шоу-бизнес.

Лично мнение още по-накратко:
Голям съм фен на мангата и анимето /както и на брилянтния му саундтрак/. Пък и като почитател на музикалните филми, идващи от Азия, каквото и да ми предложеше Бек, щеше да ми допадне. Така че естествено ми допадна. Лек, приятен, забавен филм. Много японски рок... плюс Hiro Mizushima. Абсолютно достатъчно. smile.gif

 


Всички саундтраци/както от анимето,така и от филма/можете да си свалите от тук.

 

Български субтитри - :essubs:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

Онлайн с български субтитри :subs:  :click:
Свали с български и английски субтитри :click: 
Свали с руско озвучаване :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно от любимите ми анимета. Страхотна музика и много готин сюжет.

Имам големи очаквания за филма и ти благодаря за темата.

 

Не съм сигурна, че Hiro Mizushima е точният избор за Минами, но ще го видим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Е...Минами не беше емо с перука ...-_- '''

 

Не съм сигурна всъщност кой би могъл да го изиграе, но само като видях Хиро на плаката с таз коса и си казах .."не" ;Д

И все пак...Hayami Mokomichi нямаше да е лош избор... ;ДД

 

като изгледам филмчето ще кажа какво мисля.... дано да изнамериш линкчета..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно менте и за това е бил изтрит. Дори да е целия вероятно ще е CAM/RAW...

Такъв беше. Макар, че качеството беше доста задоволително, като за CAM/RAW. Най-вероятно беше и рязан, защото със сигурност не беше повече от 2 часа/ако е вярно, че е 145мин./

Гледах го преди 10-тина дни изцяло в суров вид. След като съм гледал анимето не ми пречеше незнанието на японски. Пък приказки и дълги монолози нямаше много. Филма е на 2 месеца, така че си бе странно , че изобщо бе качен.Тамоли да има вече и суб.

пп. Ще трябва да се чака пак да се качи някъде. Защото прерових солиден брой азиатски сайта, но не го откривам никъде. Така че съжалявам, че пускам темата сравнително рано,но бях сигурен за линка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го. Първоначално бях с малко противоречиви очаквания, защото не съм гледала анимето, а обикновено оригиналът е по-добър от версиите си. Освен това при анимето не можеш да се оплачеш от лоша актьорска игра... Но все пак ми хареса идеята. Интересно бе направено това с вокалиста - някак си ти припомня, че трябва да усещаш музиката, а не да я слушаш. А това ми напомня, че не е важно времето, нито жанра за качеството. Наистина приятен филм за това, което прави истинското приятелство. Мисля, че каста се справи доста добре (и не само защото във филма участваха много мои любимци и любимки), макар че можехме да минем и без английския им... Има доста неща, които може да се подобрят, но все пак филмът като цяло е хубав.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се изкефих максимално на филма. Явно целият екип е получил нирвана по време на снимките и затова са решили да не пускат гласа на Коюки.

Героите много ме впечатлиха. Изненадващата поява на Хиро в началото беше зашеметяващо убедителна, а английският му направо ме порази. Произношението на Шиори също. Страхотни бяха! И не само те.

Юта не си го представях като вижуъл изпълнител. Чудя се, как се е съгласил да поеме тази роля? И гласът му звучеше по-различно с този стил.

Обаче признавам, че през цялото време не успях да позная Миками Кансей в образа на Ейджи. Веднага фокусирах изпълнителите с по-малки роли (Дори, Наоки и Миура), но него го гледах и все не можех да се сетя кой е. Бака аташи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много приятно филмче. В началото се втрещих от продължителността, но накрая ми се видя даже къс:) Толкова ми хареса, че не исках да свършва. Хубава музика, приятно герои, криминален момент... какво повече му трябва на човек. Това с гласа на Коюки беше добре измислено, от режисьорска гледна точка, но на мен като прост зрител по-щеше да ми хареса да си ги пуснат песничките с глас. Както винаги пак нещо съм недоразбрала...

какво аджеба е правил Минами в щатите и защо са се върнали в Япония със сестра си. И понеже последно гледах Rockers не можех да не направя връзка между двата:) Явно им е неква мания да взимат по трима атрьори играли преди това заедно в сериал:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кара ме да се усмихвам този филм. / Да не говорим за рока B) / . И без това съм на вълна манга, трябва и тази да прочета.

 

 

Някой превежда ли го?

Мога да го започна след няколко дни, да си довърша проекта само.

Само да има желаещи да гледат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак сега имах време и успях да го изгледам - страхотен филм, зарежда с приятни емоции! Благодаря ти още веднъж за превода naia :kiss2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го и останах доволен. Никак не е зле за музикален филм. Единственият ми минус към него е, че беше доста дълъг. Можели са да отрежат към 30 мин.

 

Благодаря за субтитрите.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен филм. Отдавна го гледах, но ми хаправи много силно впечатление. Не знам нищо за анимето и мангата, но това беше жестоко, според мен.

Само ми се щеше новия солист действително да пееше, голяма мистерия бяха неговите изпълнения :lol: . Но това пък подсилваше ефекта, да се чудим колко уникален е всъщност неговия глас.

 

Препоръчвам го,ако сте фенове на интересния сюжет и хубавата музика, гледайте!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма е направо убиец. Страхотна игра, страхотна музика. Гледам го през 5 мин. хД. Наистина нямам думи как да го опиша просто....

 

А някой знае ли песните,които се изпулняват,защото не мога никъде да ги намеря . И,ако може някой да ми каже кой играе прословутия Еди, ще съм много благодарна :P . Ще се радвам на всякаква информация. Мерси много :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз откак излезе съм го гледала поне 4 пъти - винаги ме оставя с едно такова позитивно и надъхано чувство:) Кастингът беше просто идеален спрямо анимето (с особен респект към Киритани Кента) и най-сетне ме изненада приятно японски филм с нормално говорене на английски:) Като го гледах първия път, ме затресе някаква треска на незадоволеност да чета коментари натам-насам и попаднах на тъпи изказвания от англоговорящи "Как може да говорят толкова добре английски, убиха ми кефа" :lol: Трябва да са луди тия хора. Евала - отрасналите в Ню Йорк хлапета не говорят на ингРиш! Рядко срещано явление, обикновено за японския английски си трябват субтитри :lol:

 

Иначе - конкретно от този филм ми грабнаха вниманието всички актьори от "главния" състав, не си представях лайв-екшън, който да не окепази това толкова любимо мое аниме, а те го направиха за чудо и приказ:) Оттогава им следя по-изкъсо развитието и продукциите, да не изпусна нещо хубаво случайно. Пък може някой ден и книгата на Хиро да преведат на български, кой знае? Бих я прочела:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...