Jump to content

Bugmaster | Mushishi (2006)


komito

Recommended Posts

spacer.png

 

Mushishi
Заглавие: Bugmaster
Режисьор: Katsuhiro Otomo
Държава: Япония
Година: 2006
Жанр: Фентъзи
Времетраене: 113 минути
Език: Японски
Субтитри: Английски

В ролите:
Joe Odagiri - Ginko
Makiko Esumi - Nui
Yuu Aoi - Tanyu
и други

 

Сюжет: Базирано по мангата на Yuki Urushibara.

Те не са животни, не са микро организми, не са и гъби. Те са създанията, които сe намират най-близо до източника на живот и се наричат "Муши". Тяхното съществуване е известно на малко хора и не могат да бъдат видяни от обикновените хора.
Гинко обаче е Муши-ши, който пътува в търсене на повече информация и изследвания на тези организми. По пътя си той помага на хора, които са се сблъскали със свръхестествени явления свързани с тези създания.
 

 

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click: 

Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

~
Много харесах анимето и мангата, та нямаше как да не пусна тема тук за филма~ (сега е момента да се извиня на модовете ако съм сгафила нещо)
Много красив филм, леко странен, но много приятен ^^ Честно казано на някои хора им се струва муден та чакам кометари

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Анимето беше красиво но мудно. Та няма да съм учуден ако и филма е такъв. Да не говорим че филми по анимета рядко са успешни.

Все пак ако излезе блу-рей може и да го погледна. Мдам забелязах и режисьора. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност за мен по-точната думичка е "спокоен" , a и във филма нещата се случват доста по-бързо или казано накратко повече действие за по-малко време ^^ ~ btw Филмът съдържа моменти от анимето т.е вече ще ти е доста познато <33

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм изглежда интересен, някой гледал ли го е ?

Сега точно нямам много време, за да гледам каквото и да било, но не е зле да си имам идея какво да гледам, след това. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споделям мнението на komito, че филмът е по-скоро спокоен, но разбирам и хората, на които се е сторил муден. Хареса ми как е създаден някакъв напълно различен свят, в който се случват всякакви причудливости, които обаче са представени и възприемани от героите като напълно нормални, сякаш нищо неестествено не се случва. Не съм гледал анимето и ми хареса как филмът директно влиза в тази мистична вселена, където "муши" са навсякъде, без излишно да обяснява, драматизира и шокира. С други думи, приказността беше реалистична.

 

Персонажите също бяха много хладнокръвни и дзен, реакциите и чувствата им ми бяха много приятно спокойни. Представям си в момента как в същия сюжет американският герой би оревал орталъка, както казва майка ми, с крясъци от сорта на омагад, уотафак, джизъскрайс и тем подобните му.

 

Съветвам който реши да го гледа да се убеди, че е попаднал на файл с добро качество, мисля, че това условие е задължително за наслаждението специално на този филм. Отбелязвам го, защото аз лично го гледах с не особено задоволително качество и природните картини не можаха да ми въздействат много. А си личеше, че им е обърнато подобаващо внимание и са заснети красиво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На седмото небе от щастие съм, че най-сетне изгледах това оригинално заглавие! Mushishi изпълва сетивата с красота и мистика! Такива филми вече не се правят! 

Учудващо добра адаптация на манга! Дълбоко духовна, създаваща хармонична симбиоза между анимация и действие. Удивителна кинематографска смесица от цветове, звуци и естествени декори! Краят е изненадващ. Оставя ни сами да го тълкуваме.

Спокоен, красив, застинал в безвремието филм, който гарантира автентичност и реализъм, въпреки свръхестествения елемент, залегнал в основата му. Не е необходимо да съм гледала анимето или да съм чела мангата, за да усетя въздействието на историята. Мистерията дори ме запали да видя поне анимето. Благодарение на тази лента си спомних Кръвта на прераждането на Тойода, който представлява подобно духовно пътуване със свръхестествени елементи, предадено също толкова истински. Сетих се и за анимето Мононоке. Героят на Джо, Гинко, напомня на главния персонаж в тези серии, който също е поел подобна странстваща мисия в живота. Мечтая си някога него също да екранизират! 

Режисьорът на култовия "Акира" е направил чудеса с историята. Не е случайно, че филмът е спечелил награди от престижни фестивали. Дори има номинация за Златен лъв във Венеция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...