Jump to content

Recommended Posts

91HkqMjbDcL.jpg

Clone Baby (2010)
Страна: Япония
Също така известен като: クローンベイビー
Година на излъчване: 2010- Октомври-08 старт
Време на излъчване: Петък 24:20
Формат: Renzoku
Жанр: Научна фантастика, Трилър
Канал: TBS
Епизоди: 11
Режисьор: Kawashima Ryutaro, Okamoto Shingo, Yuasa Noriko
Субтитри: български


Участват:
Ichikawa Tomohiro
Matsuzaka Tori
Taki Yukari
Yamazaki Kento
Kikuta Daisuke
Inaba Yu
Kikuchi Akiko
Miki Honoka
Suruga Taro
Sakurada Dori (епизоди 1-3)
Makita Tetsuya
Shiga Kotaro
Matsushige Yutaka

 

Резюме: Тайни и интриги. Загадъчни сънища, след които се събужда с ужас. Непознат, преследващ всички. Кое е реалност и кое е халюцинация? Колко пъти той умира в съня си? Колко пъти е близо до нея в живота? Клонинги? Съществува само един стол, определен ни от съдбата. И съществуват 11 живота, които ще се борят за него. Те са клонинги, обаче съществува едно "но"...
:essub: 

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:  :click: 

 


Sori за резюмето но толкова пишеше навсякъде, не можах да намеря по обстойно. Изгледах първи епизод и засега ми харесва. По принцип си падам по сбъркани сюжети laugh.gif , а и да видиш Matsuzaka Tori като лошо момче и леееко психо biggrin.gif си заслужава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Omoshiroi!

Имам две драми с Тори, които не съм довършила поради липса на субтитри. И двете са изключително интригуващи. Освен тях, очаквам да го видя в мюзикъл. Не мислех, че ще прави нова драма.

Интересно, в каста са включени един куп хлапета от конкурса на Junon Superboy, плюс миналогодишният победител Инаба Ю. С голяма радост приветствам появата на Дори и Маки-чан. Ичикава Томохиро вече има главна роля, след като миналото лято съперничеше по ръст на Окада Масаки в Отомен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има английски превод на първите 5 епизода - http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_89910.htm

 

Изгледах ги и смятам, че с всяка нова серия става по-интересно. Сега разбирам, защо бяха напарвили трейлър в стил Матрицата.

Разглежданата материя не е лесна за филимиране. Хората използват други хора, за да създават нови хора и по този начин си присвояват божествените функции на висшата сила, която управлява Вселената.

Каква е историята?

Мистерия. Интриги. Загадъчни убийства на тийнейджъри, родени по време на празника Танабата (7 юли). Тайнствени сънища, след които той се събужда в ужас. Къде свършва реалността и започва илюзията?

Съществува само един стол, предназначен за нас от Съдбата. В света има 11 живота, които се сражават за него. Но само един от тях ще заеме отреденото място. Останалите трябва да умрат.

 

 

Клонингите с еднакви гени инстинктивно се убиват един друг. Когато се срещнат, те се привличат като магнити, а в дълбините на душите им се отключва фанатична агресия.

За какво се борят героите? Какъв е този стол? Това все още не е изяснено.

По-вероятно е клонингите да са манипулирани от истинския си създател за постигане на негови неясни цели.

Дали първата сцена в драмата не е била поглед в бъдещето? И възможно ли е този експеримент да доведе до непредвидими последствия, обратни на очакваните?

Ролята на Тори не е толкова злодейска, колкото изглежда на пръв поглед. Той е по-скоро "паднал ангел", бунтар с алтернативно мислене, който ще опита да се опълчи на създателя си.

 

 

Музиката е страхотно попадение. Японците отново използват успешно чуждестранни хитове в драмите си. Този път са обърнали внимание на едно английско дуо (HURTS), което е дебютирало миналата година. Двете избрани парчета са Better Than Love и Wonderful Life.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става все по-напрегнато. До еп. 8 вече научихме кой и защо използва клонингите. Но кой е Мастър клонинг?

 

Вероятно това е дъщерята на доктора от лабораторията, който е създал клонингите. Тя е човекът, нуждаещ се от техните органи.

 

Дали всички клонинги ще имат една и съща съдба? Чудно, как толкова кратки серии могат да предизвикат такава експлозия от чувства у зрителя?

Драмата е към своя край. Остават още 3 епизода. Предстои голяма борба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много приятно сериалче се оказва до момента. Има екшън, фантастика, крими елемент, любов, къде без нея.

 

Мастър клонингът може да е дъщерята, но на мен ми е по-любопитно каква ще е ролята на единствения клонинг от женски пол? И кой ли е човекът зад маската? Ако е бащата - няма да съм много доволна, но може да е братът на учителката или...

 

Да подкрепя и аз отличния избор на музиката към сериала.

Като недостатък мога да отчета малко дървената игра на актьорите и невъзможността им да пресъздават емоциите. Явно още са нови в занаята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Дали маскираният е доктор от лабораторията, или е някой друг?

О, бащата на Масамуне ли? За подобно обяснение не се сетих.

Дано да не е братът на учителката. Много ще я заболи, ако се окаже той. Щом крие лицето си, сигурно е някой, когото героите познават. При всички положения, изпитах вледеняващо усещане, когато се обърна...

На мен ми е интересно да разбера, къде е детето от касетата, което Марика гледаше в един от предходните епизоди? Оказа се, че това бебе не е била тя. То нямаше белег на ръката.

 

Еп. 8 ме развълнува най-много до момента. Историята на Озу-кун се оказа истински трогателна. Вижда се, как образите израстват с течение на времето. Объркващите, многопластови сюжетни линии в началото, които изплуваха една след друга за отрицателно време, вече не са толкова наслоени. Повечето от тях получиха свое обяснение и въпреки това, действието продължава тече неудържимо.

Към музиката е прибавена е още една прекрасна песен на Hurts - Stay.

 

Със сигурност ролята на Марика ще е ключова. Доколкото разбирам, тя е единственият клонинг, който още не е пробуден. Мисля, че Хиро също. Той някак успява да подтисне този инстинкт у себе си.

 

Май ще се окажеш права . Но какъв е целият този проект и защо е създаден?

 

Марика и Мио са... Марика е копие на Мио. Дали наистина при клонирането се получава този ефект?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За малко да ме изгубят, заради актьорската си игра, но го догледах и мога да кажа, че развръзката се оказа доста интересна и донякъде неочаквана. Краят също. За разлика от други сериали, в които оставах леко разочарована от финала, тук съм удовлетворена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко ли ти се изясни? За мен се появиха още въпросителни.

 

Мио умря ли накрая? Затова ли Марика се върна в света на живите? Какво стана с бащата на Масамуне? В последните кадри наистина ли видяхме Хиро, или може би, негов клонинг?

 

Шоуто остана занимателно до финала, въпрки че очевидно е правено с нисък бюджет и част от участниците бяха абсолютни дебютанти (това помогна на Тори сам да обере лаврите за играта си).

Тази драма е истински рай за дискусии. Толкова много теми засегна, че можем да говорим още дълго време за нея.

Питам се, дали романтичната част беше точно на място, тъй като в случая ставаше дума за клониги на един и същи човек, т. е., те са едно и също човешко същество. И все пак, като се замисля, всеки от тях имаше различни разбирания и желания. Клонингът е копие на тялото, не на мислите, предполагам.

 

Това, което най-много ме изненада, е факта, че Хиро действително е бутнал Масамуне от покрива. Аз през цялото време си мислех, че той сънува, или нещо подобно.

 

Дано и Лазето да изгледа драмата. Тя може да даде повече светлина по медицинските въпроси в нея.

 

Болестта, от която е страдала Мио се нарича Миеломна болест (Мултиплицирано губене на клетки, при което вътрешните органи спират да функционират).

Защо всички останали клонинги не са имали същия проблем? Или той е щял да се развие и при тях, рано или късно? Възможно ли е да се модифицират по този начин гените, за да се получи накрая различие в пола?

 

 

Ето малко снимки

 

9d0b080671efc95e.jpg

b1c0b41bb7e095c2.png

266b8fe3f20f665a.jpg

2c64b2a6b637b1c5.png

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не всичко ми се изясни, но то това го прави привлекателен.

 

Да, според мен Мио умря и затова Марика се върна от мъртвите, така да се каже. Въпросът ми обаче е друг, че всъщност тя имаше наследено и нейното заболяване, но то магически някак изчезна. И защо само тя? Относно факта, че другите не се разболяха, доколкото схванах, те им биха ваксини. Звездите на ръцете им не бяха ли от тях?

Бащата към затвора го изпратиха, мисля.

А краят беше супер интересен, кой всъщност видяхме: Хиро, клонинг или и него са го спасили други клонинги, подобно на Масамуне. Добре го бяха измислили като сюжет.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм много доволна от финала. Гледах го няколко пъти и все нещо ново научавам.

 

Да, другите не се разболяха, понеже докторът е модифицирал гените и е сменил пола им. Затова момчетата изглеждаха различни на вид. Ваксината е била бита на всички. Тя ги е предпазвала някак. Хареса ми това обяснение за общия белег. Както и истината за изчезваенето на звездата от ръката на Масамуне.

Още една загадка се появи. С кого ли си пишеше сестрата на Масамуне по интернет в кефенето?

Хиро отново дойде накрая, за да потвърди това, което и бащата на Масамуне каза в началото на епизода, а и всички преди това знаеха: само 1 човек/клонинг с тези гени може да остане жив. Но след като Мастър Клонинг не съществува, останлите копия вече няма да се избиват взаимно, което значи, че няма пречка те да живеят. Или Хиро ще започне своя игра?

 

Намерих блога на драмата. Там има голямо количество материал от снимачната площадка.

Линк

От януари на мястото на клонингите започва нова драма с Умика Кавашима - Heaven's Flower: The Legend of Arcana

Линк

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не разбирам какъв е тоя стол и Ichikawa Tomohiro и момичето клонинги ли са и как така са станали?Най-вероятно ще се разбере по нататък както казваш,защото те японците обичат така да увъртат историята та чак в последната секунда да разбереш (типичен пример е Процесът на Вещицата). :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още в 4 серия ще разбереш това. По-скоро в началната фаза беше по-трудно да се осъзнае, дали Масамуне сънува, или всичко, което му се случва е истина.

 

На мен ми беше любопитно, защо всички са така различини на вид, при положение, че материалът за тях е взет от 1 човек?

А столът е олицетворение на мястото, отредено на даден човек в света.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пуснах го па го спрях, нещо първите две минути ми се сториха мн мрачни и после като го почнах, дорде не изгледах края не мирясах. Определено е от историите, които те грабват и те залепят за екрана. Много ми допадат такива мистериозни истории, които те държат в напрежение до края и чак в последната серия се отговаря на повечето въпроси. А като свърши .... почваш да се питаш ама това така ли беше или пък имаха в предвид нещо друго :) По едно време ми стана супер гадно, когато се оказа,

 

че гледат на живи хора като резервни части. Много ми хареса сцената в която ги дадоха всички заедно. Жалко, че не се обединиха всички срещу общия враг. Така и не схванах защо хакерчето не пожела да го спасят, макар че го замъкнаха и него в микробуса, знае ли човек, може да цъфне във втори сезон :) Аз нали съм оптимист и съм на мнение, щом не са дали труп, значи героят е жив някъде там :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Окаджо не пожела да го спасят,

 

за да помогне на останалите да се измъкнат. До този момент всички му се караха, че е страхлив и мисли само за себе си, но в ключова ситуация той прояви смелост.

Аз също имам съмнения относно неговото изчезване. А и накрая сестрата на Масамуне си пишеше с тайнствен непознат, който я нарече със същото име, използвано преди това от Окаджо. Мистерията е пълна и ние имаме поле за безкрайни разсъждения.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми. Беше доста интересен. :)

Определено е от историите, които те грабват и държат вниманието ти до самия край.

За първи път гледах Matsuzaka Tori, но ми направи много добро впечатление.

Със сигурност ще погледна и другите неща с негово участие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...