lazeto Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 Freeter, Ie o Kau (2010) Страна: Япония Също така известен като: 家族、やりなおし / Kazoku, yarinaoshi Година на излъчване: 2010- Октомври-19 старт Време на излъчване: Вторник 21:00 Формат: Renzoku Жанр: Човешка драма Канал: TBA, Fuji TV Епизоди: 10 Режисьор: Kono Keita, Joho Hidenori Субтитри: Английски Участват: Ninomiya Kazunari as Take Seiji Suzuki Fuku as young Seiji Karina as Chiba Manami Igawa Haruka as Nagata Ayako Maruyama Ryuhei as Toyokawa Teppei Inoue Masahiro as Teshima Shinji Okamoto Rei as Hoshino Akari Yokoo Wataru as Nishimoto Kazuhiko Hyunri as Shimada Akiko Otomo Kohei as Oetsu Sadao Washio Machiko as Nagata Noriko Mashima Hidekazu as Yamaga Ryosuke Kojima Kazuya as Kitayama Masahiko Tanaka Sotaro as Okano Tadashi Yamamoto Ryuji as Tsukamoto Manabu Shima Daisuke as Sanada Masaya Sakaguchi Ryoko as Nishimoto Sachiko Takenaka Naoto as Take Seiichi Asano Atsuko as Take Sumiko Hashimoto Tomoya as Nagata Tomoya Nanami Tomoya as Nagata Fumiya Резюме: Seiji Take (Kazunari Ninomiya) е млад мъж, който напуска всяка работа, след като е работил там само три месеца. Той няма мечти и никакви пари. Постепенно се превръща в "hikkimori" - отшелник, който никога не напуска стаята си. Когато майка му се разболява поради депресия, Seiji е принуден да започне работа на непълно работно време в строителна фирма. Там той среща контролъора Manamai Chiba (Karina), която е негова пълна противоположност. В началото имат много разногласия, но с течение на времето постепено започват да се разбират. Чрез работата си, колегите и Manamai, Seiji започва малко по малко да възстановява живота си... Награди: 2011 Tokyo Drama Awards: Grand Prix 2011 Tokyo Drama Awards: Best Actor - Ninomiya Kazunari 2011 Tokyo Drama Awards: Best Producer - Hashimoto Fumi 67th Television Drama Academy Awards: Best Drama 67th Television Drama Academy Awards: Best Actor - Ninomiya Kazunari 67th Television Drama Academy Awards: Best Theme Song 14th Nikkan Sports Drama Grand Prix (Oct-Dec 2010): Best Drama 14th Nikkan Sports Drama Grand Prix (Oct-Dec 2010): Best Actor - Ninomiya Kazunari Свали с английски субтитри Свали с руски субтитри Онлайн с английски субтитри Онлайн с руски субтитри Тук Нино както винаги е много добър, да се надяваме че ще има и софт субс за серийките..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_katya Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 Определено сериалчето е интересно и започна обещаващо.Нино се справя доста добре в ролята си на вечно недоволния и не знаещ какво иска младеж. Интересно ще е да се види как каката с каската ще го промени .... на там вървят нещата Определено ме разби с тениски. То не бяха Bon Jovi, то не беше AC/DC, Poison. Дано влезе в пътя момчето. Много ми хареса и асоциацията с новия път и новото начало. За сега всички персонажи ми допадат. Бащата и той ще се окаже накрая строг, но справедлив. Само леля клюкарка е за бой, но сигурно и тя ще си намери майстора. Дано руснаците се поразмърдат малко, че още са на втора серия ЩО ли не се учудвам, че финалната песничка е на Arashi http://vbox7.com/play:89fae16b Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rie Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 Един от любимите ми японски сериали. Това е заглавието, което японците най-високо оцениха и наградиха през 2011 г. Сериал посветен на семейните отношения, на битките, които водим всеки ден в живота си и начина, по който успяваме въпреки трудностите, да продължаваме напред и да даваме винаги най-доброто от себе си. Отлично разказана японска история, в която вярата в доброто и начина, по който придават смисъл на незабележими за много хора неща - отново ме оставиха без думи на финал. Кратко, точно и ясно. Събрано в 10-ет серии, без разтягане на локуми, без мелодрами - японска прецизност. За това и толкова ги обичам самураите. Едва ли някога ще мога да изразя точно с думи възхищението, което предизвика у мен играта на Казунари Ниномия. Нино (това мисля и за 5-мата членове на Arashi) е великолепен актьор. Не е случайно, че и Клинт Истууд го избра за ролята на японски войник в Letters from Iwo Jima през 2006 г. Великолепно пресъздаден образ в Freeter, Ie o Kau. Отдаден на грижите за своята болна майка, не получаваше подкрепа и разбиране от своя баща, но все пак на финал той получи всичко, от което имаше нужда, и което го правеше щастлив. Извлече поуки от грешките си и даде най-доброто от себе си. Карина Носе, Наото Такенака, Ацуко Асано, Харука Игава, Масахиро Иное - страхотен актьорски състав и отлична игра. Много ми хареса на мен тук и Рюхей Маруяма от Kanjani8 - отлично се справи в ролята на Тепей, който Акари-чан така настоятелно отблъскваше. Милият той... Голяма радост ми донесе героя му - толкова искрен, толкова лъчезарен и никога не се отказа. Уважавам много такива хора, които знаят какво искат, правят и дават най-доброто от себе си, за да го постигнат. На финал - насладата от победата е още по-голяма. Този сериал винаги ще определям като един от моите топ 10 при японците, въпреки че още много заглавия предстоят и вярвам ще ме изненадат приятно и тази година. Freeter, Ie о Kau бе отличен с 6 награди през изминалата година, включително и в категориите за "Най-добър актьор" - Казунари Ниномия и "Най-добра драма". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шоши-сан Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 Freeter, Ie o Kau го изгледах скоро. Чудесен сценарий и каст. Ninomiya Kazunari силна игра. Не знаех за наградите. Напълно заслужени. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rie Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 Да, сериалчето е само с положителни отзиви, които са и напълно заслужени. Песента на Нино и момчетата от Arashi - Hatenai Sora, която е заглавна към Freeter Ie о Kau, също е била отличена в категория "Най-добра песен". Заслужава си много и Freeter Ie o Kau SP от 2011 г. Историята продължава след преместването в новата къща, а на героят на Нино му се случва още нещо интересно. Нещо като допълнителен финал, показан в 90 мин. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts