Jump to content

Japanology


Tier

Recommended Posts

Не знам дали това е правилният раздел за подобен жанр, но реших тук да споделя с вас ентусиазма си от тази поредица. Преди време попаднах на епизоди от нея в avistaz, а днес открих, че има почти всичко от нея в торент тракера на d-addicts.

 

Накратко това е поредица, в която всеки епизод е посветен на отделно място, събития, явление или особеност в японския съвременен живот. Сериите са кратки - по двайсетина минути, езикът е английски.

 

Можете да си свалите епизодите от avistaz (ако на някого му трябва регистрация там да ми пм, ще му пратя покана) или от d-addicts

 

Enjoy :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за темата. Поредицата е много интересна. Толкова много неща съм пропуснала, а се интересувам принципно от културата и обичаите на японците. Изгледах няколко епизода вече и страшно много се зарибих. Епизода за традиционните обувки за сега ми е най-любим :) А и сега чак разбирам, защо толкова много ги почитат тея череши (цветовете им по-скоро) в Япония. А какви грижи полагат за тях не е истина. :) Определено е полезно и всичко се разказва много увлекателно. Аз също я препоръчвам за гледане, има какво да се види и научи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах и аз няколко епизода и страшно ми допада. Харесва ми как наблягат основно на поп културата, на неща от ежедневието, вместо на елитарната култура. Това са неща, които, за разлика от високата култура, навярно биват споделяни от възможно най-голям брой японци. Харесва ми и това, че всеки епизод разказва за нещо наглед дребно и незначително - удон, бенто, женски модни списания, - което обаче е разгледано обстойно и многоаспектно. Всяко частица от ежедневния живот в Япония е поставена в невероятно красив културен и исторически общ фон. За половин час успяват да предадат толкова много информация за едно единствено нещо, както и да създадат основателното впечатление, че това е само 1/10000000000000 от цялостната характеристика на нещото.

 

Преди малко гледах за бенто - кутиите за ядене. Щях да се разплача от умиление. Толкова е внимателно, спокойно, чисто, скромно и пълно с любов всичко, което показаха.

 

Много благодаря на Tier за препоръката!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...