Jump to content

Recommended Posts

Яяяя, каква хубава дискусийка се е получила smile.gif

Гат'Мръсна, мерси за предложението, със сигурност ще се възползвам тия дниJC_doubleup.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези филми са като бонбони за моята душа. Кръв, бруталност и достатъчно мечове за всички. Вярно усетих 7-те , но донякъде. На моменти имаше тук,там някой фалшив момент , НО битките и безрасъдноста която имаха главните герох просто ги замазаха. И комичните моменти

Когато Коята ''изтощаваше'' всички жени в селото а накрая подхвана да ''изтощава'' и старейшината просто не се сдържах :lol: :lol: :lol:

А самите самурай просто са уникални:

Хираяма- човекът скала, ако искаш да намалиш авангарда на врага за отрицателно време,той е твоят избор. Просто безмилостен. Как се бе екипирал за противниците покрай това малко поточе....

Коята- мисля,че избързах ето той вече е човека скала/камък/голямо дърво :lol: :lol:

Каква е тази глава ? и този череп от какво е сглобяван този тип ? Как отцеля този човек острието почти мина покрай сънната артерия WTF?!?! Той е Чък Норис-а на филма :lol: :lol: :lol: :lol:

 

Филма си заслужава поне според мен. И благодаря на самурайте от форума че са го превели :D :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Не мисля, че Коята в действителност оцеля. Според мен племеника на Шинзаемон просто халюцинираше под въздействието на шока от приключилата битка. Като единствения оцелял в бруталното клане, това ми се вижда най-логичното обяснение.

 

 

П.П. Хираяма и на мен тотално ми напълни душата. След образа на самурая от филма "След дъжда", неговият персонаж обира всичките ми точки за хладнокръвност и безпощадност. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може Рагнос може , признавам не се замислих за това.

Хираяма просто не може без него не че подценявам другите самурай и техния геройзъм , НО

Това което учеше другите за камъните, пръчките и юмруцитте в началото и накрая си удържа на думата . когато ти избият или изпуснеш меча със камък да започнеш да смазваш черепи ... със такава безрасъдност се печели битка,но уви ако имаше повече като него щеше да има повече отцелели .

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хираяма загива по много кофти начин в оригинала. :( Това за напътствията са го свили леко от "When The Last Sword is Drawn". ;) Що се отнася до хладнокръвен и безмилостен самурай - там точките ми отиват за Томисабуро Уакаяма от "Lone Wolf and Cub". :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още един път благодаря на Рагнос, че сподели филма с мен :bow:

 

За филма - 2 часа интензивно напрежение, поне за мен :) Завръзката започва още от самото си начало. Трябваше ми известно време, за да започна да различавам героите, тъй като на по-тъмните кадри това беше невъзможно. С развитието на действието, филмът ми напомни за 7-те самураи, но предполагам това е без значение -- по всякакъв начин можеш да смениш героите и целта им, и въпреки това все още да можеш да ги сравниш с друг филм.

 

Единственото нещо, което ме остави леко изненадан е колко бързо и какви приспособления и капани бяха приготвили за врага. Огромни врати трапове, взривяващи се мостове и къщи, според мен са примесили прекалено голяма доза екшън. Хуморът им също не изостана, като взимам предвид ловеца, който се присъедини към тях и буквално си изнасили цялото село :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Невероятен,заковава от първата до последната минута,бойните сцени бяха много добри,актьорска игра, режисура, камера всичко е просто страхотно,дори и хумора вметнат така между другото :rofl: Благодаря за превода и за възможността да видим

един толкова добър филм!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът много ме впечатли и изобщо не ми дойде толкова брутален, въпреки че съм жена и по - нагоре в коментарите виждам, че е заклеймен като мъжки филм. Всичко си беше точно на място. Отвращаваше ме главния злодей точно така както си трябва защото в последно време наблюдавам някаква тенденция, в която злодея се променя и става тотално различен персонаж или се издига на пиедестал само защото актьорът, който го играе е готин. Като цяло ми хареса това, че злодея е злодей в истинския смисъл на думата.

Не съм гледала много такива филми, но определено трябва да променя това.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...