Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

 

d57ad3b60a796f6e.png

 

IMDB
 

Тринайсет убийци

 

Година: 2010
Жанр: Исторически, Екшън
Режисьор: Такаши Мике
Сценарист: Канео Икегами
Държава: Япония
Език: японски
Продължителност: 141 мин. (режисьорска версия)


Актьори:
Коджи Якушо като Шиндзaемон Шимада
Такаюки Ямада като Шинроуко Шимада
Юсуке Исея като Коята Сага
Горо Инагаки като Нарицугу Мацудаира
Масачика Ичимура като Ханбеи Онигашира
Микиджиро Хира като Дои
Хироки Мацуката като Хидарихейта Курахисаси
Икки Савамура като Гунидзиро Мицухаши
Арата Фурута като Хейдзо Сахара
Цуйоши Ихара като Кудзуро Хираяма
Масатака Кубота като Шодзиро Огура
Соусуке Такаока като Ясойоши Хиоки
Сеиджи Роккаку като Мосуке Отаке
Юма Ишигаки като Геннаи Хигучи
Коен Кондо като Яхачи Хори

Сайто Такуми като Унеме Макино

Самурайски епос, базиран на действителни събития.

Резюме: Във феодална Япония ерата на самураите угасва. Васалът на префектура Акаши Тосо Мамия се самоубива пред портата Роджу на фамилия Дои, обвинявайки садистичния млад даймьо Нарицугу в изнасилвания и убийства. Престъпления, които върши когато си поиска, защото се чувства недосегаем, тъй като е по-малкият брат на Шогуна и така е над закона. Тогава управник Дои решава да убие даймьо Нарицугу, като с тази задача натоварва доверен самурай, Шиндзаемон Шимада.
Той събира още единадесет самураи, включително и племеника си Шинроуко, и замисля план да направи засада на Нарицугу по време на дългото му пътуване от Едо...

 

Римейк на филма "Thirteen assassins" (1963).


Награди:
Best Production Design (Yuji Hayashida) - 2010 (23rd) Nikkan Sports Film Awards
Best Director, Best Supporting Actor (Goro Inagaki) - 2011 (32nd) Yokohama Film Festival
Best Film, Best Director, Best Screenplay - 2011 (34th) Japan Academy Prize
Outstanding Achievement in Cinematography (Nobuyasu Kita), Outstanding Achievement in Lighting Direction (Yoshiya Watanabe), Outstanding Achievement in Art Direction (Yuji Hayashida), Outstanding Achievement in Sound Recording (Jun Nakamura) - 2011 (5th) Asian Film Awards

 

Български субтитри:
:essubs:

 

Сваляне:
С български субтитри :click: :click:

С английски субтитри :click: 
С руско озвучаване + OST :click:

Онлайн с руско озвучаване :click:

Редактирано от bealonenomore
Добавени линкове към теми на актьори.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очаквах по-добро качество на картината. Излязлото не беше достатъчно, за да покаже красотата на пейзажите в лентата. На тъмните кадри в началото трудно разпознавах героите.

Филмът сякаш е правен с мисъл за 7-те самураи на Куросава (изглежда наистина е било така, защото на интервюто във Венеция Миике казва, че с този филм и с Ичимей прави реверанс към старите исторически продукции и режисьори). Историите си приличат и затова тази ми навяваше подобни мисли от момента, в който убийците се събраха.

Първите 25 мин. имаха стресиращ ефект. Май с тях Миике си е припомнил старото време.

Коджи Якушо внесе необходимата тежест в отбора. Страхотно присъствие!

Ямада направи най-добра роля от всички. Героят му беше изведен на преден план и изненадващите му действия бяха вплетени изкусно в историята.

Юма Ишигаки ме върна към изпълнението си от Азуми.

Направих паралел между персонажите на Соуске тук и в Гаргите. Спори му и играта в историческа продукция.

Най-малкият в групата, Масатака Кубота, изигра ролята на Окита Соуджи в постановката Хакуоуки. Знаех си, че и в този случай ще се справи подобаващо.

И накрая - най-интересната част започна и завърши в момента, в който се появи Исея.

 

Този човек, как оцеля? Направо ме разби като го видях накрая!

 

Филмът не беше лек за гледане, но имаше и забавни ситуации. Предполагам, че сега Миике ще разпусне със снимките на Нинтама Рантаро. Стискам палци екранизацията да се получи толкова добре, колкото мюзикъл версията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса!

Много добре изпипани бойни сцени, много динамика и страхотна актъорска игра.

Да, наистина прилича на "Седем самураи", а също и на "When the last sword is drawn"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Vetirena, мога да ти препоръчам този филм, въпреки негативния отзвук на Майки - той си пада малко критик и особняк в предпочитанията си. Можеш също така да изгледяш и "Ода Нобунага", който е телевизионен филм, направен по японски сериал.

Въобще хубави японски филми на тази тематика има доста, но за съжаление аз май съм единственият, който ги превежда на български.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

СВЯЛЯНЕ със субтитри от :essubs::samurai:

 

Моля, някой ъп да го качи и в Арена.

 

Филмът е жесток, кървав, атмосферата е тягосна и подтискаща (особено в самото начало). Някъде прочетох, че според критиката героят на Нарицугу е Калигула на своето време. Такеши Миике е пресъздал характера на един наистина безмилостен злодей. Ако не понасяте сцени на насилие и кръв, по-добре го пропуснете. Но ако си падате по зрелищни екшъни и епични самурайски битки - сваляйте, без да му мислите! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста различен от оригиналната версия на Еичи Кудо (преведена от Борката), от далечната 1963 г. Тук има доста повече жестокости и кървища, повече заемки от класики като 'Седем самураи", но пък визията, озвучаването и актьорската игра са безупречни. Определено един от филмите на миналата година (макар че излезе в края на 2010), но старата версия притежава стил и известен чар, който ще допадне повече на ценителите на самурайските класики. Спокойно препоръчвам и двата филма, ако някой още не ги е гледал, защото наистина си струват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кървав, брутален, безбожен и безмилостен до мозъка на костите! Определено си го бива като почитател на екшъна и самурайските продукции останах много доволен затова и преди време като го гледах понахалствах в темата за превода на Рагнос за субтитри и да го слагат като тема понеже не знаех, че има...добре, че са станали веке. :rolleyes: Както един пич казваше в коментарът си към него – типичен мъжки филм. Ако ви е дотегнало от всичките натяквания за семейни ценности, любов, романтика и сълзливи сюжети това е точно филмът! Просто студена стомана разрязваща човешка плът и реки от кръв нищо повече нищо по-малко. Гледал съм доста такива филми с насилие както и всякакви ужаси каквито можете да си представите включително чудовища излизащи от устата на котка, уродливи извънземни, мутанти човекоядци и прочие и по принцип трудно се впечатлявам, но една от сцените в този филм наистина ме разтърси

 

А именно когато показаха онази жена дето лошият и беше отрязал всички крайници включително и езика. И навсичко отгоре и я е изнасилвал в продължение на дни..Просто такова зверство би могло да накара и Джак Изкормвача да се изчерви като засрамена ученичка.И най-хубавото е че за разлика от повечето азиатски филми тука антагониста си остава такъв до самият край! Няма досадни разкаяния и зрителя не би могъл да изпита каквото и да чувство на симпатия и съжаление към него - перфектният злодей точно такъв какъвто би трябвало да бъде.

 

Другият плюс е че битките както и героите изглеждаха напълно достоверно няма изпълнения стил Рамбо, Чък Норис или Брус Уилис, не нарушаваха законите на гравитацията като хореографията на сраженията също изглеждаше реално за разлика от други такива филми. Всичко което се случва просто е плод на военна стратегия и умения да боравиш с катана точно както трябва да е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дедо, дедо, я си тури очилата - на онзи филм, дето уж не съм го харесал, съм дал оценка 9/10

 

 

Не мога да си представя каква ли рецензия ще напишеш на филм, който оцениш със 1/10… :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я да пробвам да си изпрося боя!

 

Почнах го днес филма, но ще го довърша някой друг ден. Явно наистина е много мъжки филм, така че: жени, бягайте надалеч от него. :lol:

 

А й нещо гримът на самураите не ми допадна и все там ми бяха очите.

 

 

13%20assassins.jpg

13.Assassins.2010.PLSUBBED.DVDRip.XviD-BiDA%255B%2528002729%252918-43-19%255D.JPG

 

 

 

И затова си отивам на корейските бози, както ме посъветваха. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жени... :282:

Абе, Деси, кой ти гледа грима на актьорите в самурайски филм с много бой и кланета? :lol:

 

 

Ми... жените - как кой? :28558:

 

Имам предложение нали пишем с червено "Този филм не се препоръчва на лица под 18 години", може на филми като този да сложим "Този филм не се препоръчва на лица от женски пол". :i love this:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мите, чете ли в маймундата? Някакъв му се мярнал Тоширо Мифуне. :lol: Минава Tigermaster и го светва, че легендарният актьор е починал пред има-няма 15 години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мите, чете ли в маймундата? Някакъв му се мярнал Тоширо Мифуне. :lol: Минава Tigermaster и го светва, че легендарният актьор е починал пред има-няма 15 години.

Може да е бил някой призрак от старите времена. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубава дискусия си спретнахте.

Очевидно аз съм гледала много размазана версия, а вие - кристално ясна картина, след като сте видели и гримовете на артистите.

По коментарите правя извод, че не съм нито мъж, нито жена, щом бруталните сцени леко ме притесниха, но гримът изцяло ми е убягнал от полезрението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти на Деската не й обръщай внимание, Тя е развалена от корейските бози и нищо не знае за подземния живот на картофите. :P Пък и добре, че е спряла филма баш преди да покажат гейшата на единия от самураите, дето отпред е бяла като сняг от грим, а отзад, на врата й, една голяма ивица чиста кожа. :D Сигурно щеше да забели очи от възмущение. За наказание съм я пратил да гледа един корейски, дето през целия филм главният разкарва един бик насам-натам из цяла Корея. Поставил съм й за задача да след добре ли е гримирано добичето, дали всички части са му наред и т.н. :lol: Между другото страхотен филм, отдавна очаквах корейците да направят и нещо некомерсиално - е, дочаках.

 

Ако на някого му е любопитно, ето го филма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мне благодаря поне от моя страна..последният бик или по скоро вол дето гледах беше в Каварна и го въртяха на чеверме докато аз гледах с гладни очи отстрани затова и тези животинки не са ми от любимите. Колкото до филма наистина е по-скоро неподходящ за женска аудитория същото щеше да е ако се разправяше за риболов, поправяне, паркиране и шофиране на коли, манкенки, кебапчета, джакузита и други такива мъжки дейности. Но разбира се това не означава, че трябва дамите да се изолират все пак нали има еманципации в днешните модерни времена и мъжете не сме това, което бяхме.. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въх, голямо клане!

Хубави субтитри на хубав филм, почерпил вдъхновение от доброто старо самурайско кино, но замесен и с по-ново тесто.

Сега ме амбицирахте да гледам и Самурайската трилогия с превод на Борката, дето отдавна й се точа, ама все отлагам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...