Jump to content

Hakuouki: Shinsengumi Kitan (2010)


Blue_Moon

Recommended Posts

26336l.jpg

 

Заглавие: Hakuouki: Shinsengumi Kitan

Български: Загадъчната история на Шинсенгуми: Бледовишневият демон

Японски: 薄桜鬼 新選組奇譚

Жанр: Исторически, Самураи, Бишонен, Шоджо, Демони, Насилие

Тип: Сериал

Година: от 04.04.2010 до 20.06.2010

Епизоди: 12

Времетраене: 24 минути на епизод

Държава: Япония

Продуцент: Studio DEEN

Аудио: Японско

Субтитри: Български

 

Резюме:

Историята започва с Юкимура Чизуру, дъщеря на един лекар в Едо (старото име на Токио). Баща й напуска Едо и заминава като доброволец за Киото. След като дълго време няма никакви вести от него тя решава да го намери. По пътя си става свидетел на битка между Они и Шинсенгуми.

Шинсенгуми я арестуват, но в последствие разбират, че е дъщеря на лекаря, който те търсят. Така решават да я оставят жива и да я използват.

Историята е романтична с исторически елементи. Също така "Hakuouki" се базира на отоме игра.

 

Шинсенгуми е организация, която реално съществува в края на периода Едо и е действала, като полиция за подтискане на всички антиправителствени движения в Киото. Тя съществува по-малко от десетилетие, но нейното послание е намерило място в различни романи и филми и е станала символ на правосъдието от Едо ерата. Почти всички герои в това аниме са вдъхновени от действителните Шинсенгуми. Това са:

 

Hijikata Toshizo

Saito Hajime

Harada Sanosuke

Okita Souji

Toudou Heisuke

Yamazaki Susumu

 

Към теми за други сезони от поредицата: тук и тук

 

Лично мнение:

 

 

Анимето е страхотно! :wub: Много ми хареса и ми е много на сърцето. Само да уточня, че е насочено към дамите:)

Много голяма палитра от герои, които са исторически личности и водачи на Шинсенгуми. Този период от Едо ерата е представен с изключителна точност и са включени всички политически и военни действия през периода. Горещо го препоръчвам, ако въобще някой го погледне, нека да му даде шанс. Заслужава си! :)

И опенинга много радва, както и самата песничка. Ето го и него:

п.п. Добре, връщам си думите: Анимето е насочено и към двата пола, а не само към дамите :D

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още един великолепен опит да се представи историята на шинсенгуми-воините. Не се случайни многобройните интерпретации за живота им. Все пак, това е била перфектната самурайска прослойка - т. нар. отоко бигаку (притежавала идеална духовна красота).

В началото ми беше малко трудно да приема историята. Преди това бях гледала Пийсмейкър курогане и героите там ми станаха любимци. Сега главните действащи лица изглеждаха много променени на вид и ми трябваше известно време докато ги разпозная. Включването на Чизуру също не ми се вярваше, че ще подсили сюжета. Но се оказа, че и по този начин разказът крие голяма сила в себе си.

Още не съм довършила втория сезон, но за сметка на това, не издържах и гледах театралната версия, правена миналата година. Страхотно са подбрали актьорите в каста. Все едно анимираните герои са приели човешки образи. И най-важното, съхранили са огромния потенциал на битките, които изглеждат много красиво на сцената. Точно поради тази причина, не мисля, че анимето е насочено само към дамите. Тук се обръща внимание на някои важни събития, повлияли на бъдещото развитие на Япония. Има исторически личности, които не са включени в Хакуоуки (Рьома Сакамото е споменат само). Образът на Сусуму, така добре разгледан в Пийсмейкър курогане, също не беше максимално разгънат (но пък в постановката изцяло липсваше). Бяха прибавени нови лица, като Ито Кашитаро, който също е историческа фигура и тримата они.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е първото аниме което гледах,зариби ме, ще съм много благодарна ако някой каже от къде да дръпна вторият сезон. :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се радвам, че ти е харесало. :D За втория сезон има тема ТУК. Там съм дала линк откъде може да се свали. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още щом прочетох бишоунен в резюмето, реших да го погледна... Наистина страхотна история с впечатляващ арт!

 

Относно спойлера на автора и за това, че е насочено към дамската аудитория. При наличието на бишоунен това е съвсем логично мислене. Жанрът определено е насочен кум дамите, но това не пречи и на мъжката половина от човечеството да го изгледа! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да бъда честен и аз малко бях предубеден относно историята заради пристрастноста ми към Пийсмейкъра ,но инсторията се оказа доста интересна и определено ще гледам втори сезон. Относно анимето

Хиджиката-сан трябваше по рано да стане демон. Ницше е казал че този който се бори срещу чудовиша трябва да се опази да не стане такова,но не бил само наполовина прав.Този който се бори с чудовища трябда и той да стане такова или за начало да е чудовище иначе само ще му сритат задника.Това е фундаменталния проблем коггато се опитваш да намериш линията между доброто и злото.Истинският избор е между хищник и плячка без значение на коя позиция ще се окажеш.Може да не е правилно или справедливо, но такъв е живота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много интересно аниме. В началото бях леко притеснен от наситеното мъжко присъствие,Но още след първата минута това притеснение отпадна. Бих казал,че от първите две минути на първият епизод вече бях пленен. След това дойде ред и на откриващата песен - неземно хубава. И така неусетно вече изгледах първият сезон. Всеки един от геройте ми хареса,уникални сами по-себе си. Историята е много интригуваща. Ако мога да определя любим мъжки персонаж,то това би бил Сайтоу. Чизуру беше сладка.Това,че историята се разказваше от нейно име също много ми допадна. А нощите бяха толкова красиви и с тези прелестни сакури.

 

Душичке,благодаря ти за препоръката :kiss2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добро аниме

По доста успешен начин са преплетени историите на съществували хора Шинсенгумите, и техните битки с тази на демоните и техните копия-Расетсу. Чизуру ми беше малко безлична покрай всички тези мъже, но дори и така тя си беше много важна част от историята .А и момичето успя да завърже приятелски отношения с всички, те я приеха за една от тях и си я защитаваха.

Хаджиката -сан и Сайтоу ми станаха любимци, може би защото бяха най-мълчаливи и с по-затворен характер, особено Хиджиката се държеше доста дръпнато с Чизуру. А превръщането му в Расетсу и по-скоро причината за това, беше много силна, реши го и го стори на момента.Но и останалите шинсенгуми бяха доста интересни герои. Харесаха ми закачките им помежду им, както и войнственият им дух. Единствено Саннан не можа да ме спечели

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...