Jump to content

Recommended Posts

Reign-of-Assassins.jpg

Reign of Assassins

剑雨

 

Страна: Китай
Премиера: 3 септември 2010г.
Времетраене: 115 мин.

Режисьор: Chao Bin Su
Жанр: Екшън

В главните роли:

Michelle Yeoh

Jung Woo Sung

Barbie Hsu

Shawn Yue

Leon Dai

 

Сюжет: Действието се развива в древен Китай. Zeng Jing е опитен убиец, която по случайност се сдобива с мистични останки на будистки монах. Тя се опитва да ги върне на мястото им, но това я поставя в смъртна опасност, тъй като група убийци са по следите на останките, които са обвити в древна тайна и притежават мистична сила.

 

 

С :subs: : :click:

С английски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Глупости на търкалета е този филм и дори красивата музика и визия не могат да променят този факт. Започна доста обещаващо и лично за себе си очаквах да ми хареса, но не би. Някъде по средата действието заби в неподозирано нелепа (дори пародийна) посока...

 

Някакъв си нисш евнух, главатар на гилдия убийци, изпада в истерични състояния, свързани с мощите на небезизвестния монах Бодхи, с надеждата те да помогнат на мъжкото му достойноство да порасне обратно...

 

Абсурдно, нали? :lol: Еми, кой съм аз, че да съдя сценариста за тази изключително креативна хрумка? Жалко, защото точно преди месец и нещо попаднах на един документален филм на Нешънъл Джиографик, който разказваше именно за монахът Бодхи, за който се предполага, че е основал манастира Шаолин, както и за приноса му в развитието на будизма. А това тук... Чиста гавра с труп, и то буквално. Ако някой от вас го е гледал, сигурно ще се съгласи.

Въпреки това имаше една сцена в началото, която много ми хареса:

 

За монахът, който се влюбил в девойка, и помолил Буда да го превърне в каменен мост, който да издържи на 500 години слънце, дъжд и вятър, само и само момичето да мине по него. Символиката е страхотна, а и добре бяха филмирали самият момент.

 

Откъм екшън сцени не предлага нищо ново под слънцето, дори нескрито бяха крали от филми като "Тигър и дракон" и "Летящи кинжали". Не им се е получило. Съветвам ви просто да го подминете и да гледате нещо друго. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично според мен филмът е средна хубост... дори клони към слаб.

 

И на мен ми хареса описаната от Рагнос сцена с моста. Също така се изкефих на описанието как се прави пластична операция през онзи период - беше брутално :)

 

Сравнително добра музика, слаб сценарий, прилична игра на актьорите, но нищо блестящо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1.

Остава да добавя каста, друго не мога да кажа хубаво, освен вече споменатото. Батко пак ръси чар на поразия, но тук доста по-слабо от обичайното (макар че чак да го нарече БарбитУ грозен... малко прекалено). Мишел е бонбон, излъчва класа и стил, но друго кой знае какво не видях. То с тоя сценарий май няма и как иначе да е. Барби... абе отива й да играе к***ка. Специално тук обаче изглеждаше изкуствено всичко. Даже някои бойни сцени ги превъртах... Егати скуката. И да, разнасянето на половин труп никак не ми се стори развлекателно. Абе изобщо много недомаслен излезе филма. А се очакваше нещо много повече. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, момчета и момичета, вие подхождате май неправилно към един филм. Имате големи очаквания, а ако не се оправдаят, го плюете и критикувате. На мен филмът пък ми хареса безумно. Имаше заряд, красота, а някои сентенции направо бяха прекрасни. Търсете хубавото!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично този филм ми хареса (въпреки, че не съм голям фен wuxia pien), и значително ми подобри гадния вкус в устата, който ми остана от подигравката с Дони Йен Legend of Chen Zhen... Мишел Йо си знае работата и тук представи добър персонаж :) Бойните сцени (въпреки летежната пудра) бяха добре направени и премерени, удоволствие беше да го гледам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво пък, и на мен ми хареса :) .

Може би защото подходих с опасения за нещо надуто и помпозно, каквито са напоследък филмите в жанра (максимум амбиция - минимум покритие), и наистина не очаквах филм, направен с чувство за хумор. Така че точно тези пародийни елементи, които споменавате и са ви подразнили, на мен ми бяха забавни.

Харесаха ми почти водевилните моменти с ухажването и как беше развита любовната история (всъщност, че въобще беше развита, често в този род филми е само загатната, а пък ние да се сещаме). Тук наистина у мен остана впечатление за пълноценна връзка, и то предадена по много ненатрапчив начин, чрез споделената интимност в ежедневието.

По едно време към края се уплаших, че нещата стават твърде сериозни, но за щастие филмът завърши в подобаващо несериозен тон.

 

Въобще като цяло усетих тук онзи лекомислен дух на хонконгските класики от рода на Китайската одисея, а това ми стори приятно разнообразие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го очаквах този филм най-вече заради шума във Венеция../сиреч заради режисьора и Чонг У Сонг/. И също не бях чак толкова разочарована..

Мишел ме изненада приятно, тъй като в "Мемоарите на една гейша" въобще не я харесах. Ролята просто й отиваше.

Барби не знам.. Персонажа, в който се вмъкна доста добре, беше един такъв особен. Пък и аз бях я гледала само в "Марс", в съвсем различно амплоа.

 

Също бях впечатлена от тази толкова старинна и странна форма на "пластична операция". А и много ми хареса финала.

Въпреки негативните коментари си гледах филма с удоволствие.

Летежните сцени наистина не бях чак толкова лоши, напротив.., а и легендата /колкото и измислена да беше/ вкара някакъв романтичен привкус..

Най-смешно ми стана като нарекоха героя на У Сонг "грозник";).

 

Така че.. зависи кой какво търси..

Благодарности за превода!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак сега гледах филма (без да чета коментарите предварително), много ми хареса. И играта на актьорите си я биваше, и сюжета го бяха измислили, обратите също бяха интересно завързани според мен. Да не разказвам филма, но

не трябваше ли да са два моста накрая - един за монаха и един за главната героиня? Поне аз разбрах, че тя също умря и стана на мост...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей на това чудо не му четох коментарите и добре че :) . С такива глупости спокойно можеш да си разтовариш. Беше цветно, непретенциозно, пародийно, нелепо, летящо ( но имаше моменти където летежа си беше забавен) все едно гледах детско филмче и ми харесваше докато го гледам. Не толкова легендата, колкото пластичните операции ми направиха впечатление. Едва ли нещо друго ще ми остави траен спомен.

Започва да ми става много интересна китайката пропаганда ( какви неща допуска да минат) и в случая на този филм колко тънко си прокрадва мантрите :28558: . Евнусите според партията са лоши и тука тъничко си беше така. Да филма си е глупост, но от типа на приятните глупости.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Допадна ми и на мен ако изключим бойните сцени.

Тия хора откакто се научиха да летят сякаш забравиха за какво служат мечове, стрели, ръце и крака само ми балетстват "страстно".

Но иначе филмчето ми беше много обнадеждаващо :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...