Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

Rookies / Rukizu / ルーキーズ

Година: 2008

Държава: Япония
Жанр: спортна драма
Времетраене: 11 епизода по 45+ минути (първи епизод 01:34:21)
Субтитри: руски

В ролите: Рюта Сато, Хаято Ичихара, Кейски Койде, Ю Широта, Акийоши Накао, Соске Такаока, Кента Киритани, Такеру Сато, Шунджи Игараши, Йоске Кавамура, Хироюки Оное, Ери Муракава, Хироюки Амано, Казуюки Асано, Казуе Фукиши, Масато Ибу, Харука Аясе и др.


Резюме: Какво става, ако вашата мечта е унищожена? А какво би се случило, ако има някой, който обещава да ви върне не само мечтата, но и да помогне да се осъществи? Представете си, че в миналото сте направили грешка. Какво ще правите след това: ще се опитате да поправите стореното, ако ви се даде втори шанс, или ще ходите по същия наклон? Тази драма разказва за изборите. Изберете вашето бъдеще.
Действието се развива в училище Futagotamagava, когато идва новият учител Кавато. И какво ще види? Закрит бейзболен клуб влязъл в историята и ученици, за които на никого не му пука. Кавато предлага да им покаже пътя към по-светло бъдеще. Но дали те са съгласни?

 

Базиран на мангата на Masanori Morita.


С български субтитри: :subs: ТУК и ТУК

Онлайн с български субтитри:  :subs: ТУК

Свали: ТУК и ТУК

:essub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що аз го открих - 2009година?

Мисля, че става въпрос за същият филм.

 

Добри са отзивите за филмчето.

Смятам ще е интересно да се види.

Без туй сте я подкарали на спортни японски,

даваите да изредите всички спортове.

Някои снимчици и от мен.

Люси::salut:

 

3143.jpg

35hn6ev.jpg

ehd64k.jpg

 

 

ето ви и несериала с английските субтитри.

После може да сравнявате.

 

CD1

CD2

СУБТИТРИ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами сериала е 2008 година, 11 епизода. Има special 2008, а и филма е 2009. Малко сложна работа. Специалния епизод, не го намерих, странна работа. Както и да е. Захванах го сериалчето, не е лошо. Наистина обаче ми напомня Tumbling. Идеята е една подобна. Интересно е, всичките са някви образи :lol: Особено учителя (Ямагучи Кумико в мъжки вариант :D )

 

===Edit===

Сега вече мога да дам по-обстоен коментар, след като го приключих. Много силно начало имаше сериала. После се сбози леко така. Интригата се изгуби. Толкова ми хареса в началото, че му давах големи надежди за развите, но уви, останах леко разочарована. За сметка на това пък, си струваше гледането на Сато Такеру, Ичихара Хаято и компания. Всичките бяха големи сладури. Ичихара Хаято между другото направи много добра роля. Гледах го в All About Lili... и още от там ми направи впечатление. Тук вече си личи, че е натрупал опит. Видях и че половината каст на "Гаргите" бяха се изсипали, повечето с епизодични роли. Не лошо сериалче като цяло, но пак казвам - очаквах малко повече, като се има в предвид силото начало.

Редактирано от Stelita
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обичам тази дорама, тя е една и от най-любимите ми, защото обожавам спорта (футбол, хокей на лед, тенис, ски алпийски и пр., и пр., а в това число и бейзбола). Който обича спорта ще разбере и посланието заложено в тази дорама, а него със сигурност го има. Не е някаква супер интересна или интригуваща продукция, но за мен е много ценна, защото разбирам много добре как възпитава спорта и как е способен да накара група безделници да повярват и обединят силите си в името на една цел - играта. Сериал за приятелството, със съответните поуки (е, стига да успее всеки да ги открие сам за себе си) - така характерни за японците. Може би и това е причината толкова много да ми допаднат японските продукции - тази вяра винаги в доброто въпреки всичко, което им се случва, начина, по който успяват да предадат смисъл и на незабележими за много хора неща, толкова обикновени и всичко това е изказано без много думи.

 

В "Новобранците" се посмях и доста наблюдавайки "дуета" Кента Киритани (страхотен в ролята на абсолютен перко) и Хироюки Оное. Нарадвах се много и на други мои много любими японски актьори - Хаято Ичихара (много добра роля за него), Ю Широта (както винаги се открояваше над всички с височината си), Соске Такаока, Такеру Сато (любимото ми Дребосъче, изпаднах в малко недоумение от прическата му, но... простено му е), Шунджи Игараши (ех, Шунджи, Шунджи!), Йоске Кавамура, Акийоши Накао и Кейске Койде.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=oyIFufpUf7k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят пост е стар, още от времето, когато е вървяла драмата, но го добавям и тук, че мненията са минимални в темата.

Думите не стигат, за да опиша палитрата от чувства, които ме накара да изпитам тази драма. Може би я изгледах в подходящ момент и затова ефектът беше още по-голям. През всичките серии плаках и се радвах заедно с отбора. Толкова въздействаща беше цялостната картина.

 

Първата серия беше белязана от насилие, което в последствие се трансформира в усилен труд за постигане на голямата цел-мечта. Видях как жестокостта и огромния гняв, който изпитваха учениците бяха преобразувани в положителна енергия, която им позволи да спечелят битката със себе си и с останалите състезатели.

В това отношение мога да направя сравнение между тази драма и Dragon zakura. И в двете учениците положиха огромно старание и показаха непреклонна воля и решителност, за да постигнат мечтите си и да останат удовлетворени от резултатите накрая (нищо че в Dragon zakura целта бяха знанията, а тук - физическата подготовка и спортната победа).

Въпреки голямата борба и неимоверните усилия, в ROOKIES имаше много весели моменти, които внасяха допълнително свежа нотка в целия филм.

Актьорският състав включваше известни имена, които вдъхнаха живот на образите в драмата. Според мен, именно ROOKIES и Crows ZERO бележат едно своеобразно завръщане на Соске Такаока към роли, подобни на тази, които той направи в Aoi haru например.

Сато Такеру и Шунджи Игараши много добре се сработваха през цялото време. Справиха се с характери, различни от тези, които са пресъздавали до момента.

 

1204555_orig.jpg

1204563_orig.jpg

През 2009г. песента към драмата вече влезе в книгата на Гинес. Кисеки стана best-selling digital downloaded single of all time.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам много бледи спомени за този сериал като цяло, а за филмът - никакви. Това, което обаче се сещам бе наистина сериозната и поглъщаща атмосфера, която преобладваше. Спортната тема бе представена в един наистина напрегнат патос, в който се разгърнаха множество емоции. Харесаха ми изпълненията на повечето персонажи - наистина всички бяха страхотен екип. Обаче на места, за да наблегнат на важността на даден момент, го протакваха излишно. Разбирам аз, че е много важно да хвърлиш някаква топка под определен ъгъл, ама досега в нито един реален бейзболен мач не съм виждала някой да чака някого по две минути, за да преосмисли съществуването си покрай хвърлянето. Честно казано, ако бяха поизрязали тия моменти, сериалът щеше да придобие друг формат.

И все пак Ичихара Хаято :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спортна драма с поучителни елементи, прекрасно!

 

На места дозата позитивизъм и усмивката на Кавато сенсей ми дойдоха в повече, но имаше и сцени, на които си поплаках. И такива на които сърцето ми се свиваше от притеснение. Колкото и наивен да се струва сериалът на някого, аз обожава този жанр / знам, че съм baka/.

 

Драстична промяна за Микошиба, а Ания / малеее, какъв глас има Хаято Ичихара! / дали беше лидер или не, ми хареса най-много.

 

За първи път попадам на сериал с бейзбол и като всеки спорт изисква търпение и постоянно. Без значение са външните фактори, щом обичаш спорта. Когато те притискат от всякъде или всичко е заложено на карта, в името на победата трябва да докажеш волята си.

 

Страйк! Батер аут!

Край на играта!

 

KazeShini, чест и почитания за перфектните субтитри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Големи надежди имах за този сериал. Японците са силни в училищните спортни драми, а и с този каст очаквах нещо велико. Обаче съм вече към средата и изобщо не ме грабва. Муден е някак си, през две минути мотивационни речи. А и според мен Сато Рюта изобщо не става за главна роля. Като добавим и че дори кърлинга го намирам за много по-вълнуващ спорт от бейзбола...

Единствената ми мотивация да продължа да гледам, остава любопитството докъде ще я докара Киритани Кента. Тук е невероятен перколясник :28558:. Пък и Широта Ю май за първи път го виждам в роля с повече от две реплики.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При тая повсеместна суша на всички фронтове , някак повтарянето се превърна в неизбежно  :896767: . Както при първият път и сега ме дразнят очевидните прилики с Гогосен, но постепенно някак филмчето се намества и намира своя облик  :) . Симпатично детско е и отново си го гледам с голям кеф  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

*bump*

Гледах го преди доста време. На мангата попаднах преди ден и ми изглеждаше много познато .. няколко дълги мига ми трябваха за да се сетя, че зная за какво става въпрос.
Както и да е - супер беше, а не гледам много японско 0.<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...