Jump to content

Juui Dolittle (2010)


Recommended Posts

spacer.png
Juui Dolittle
Държава: Япония
Алтернативни заглавия: 獣医ドリトル
Жанр: Драма
Епизоди: 9
ТВ канал: ТBS
Период на излъчване: от 17.10.2010 г.
Време на излъчване: неделя от 21:00
Режисьори: Ishii Yasuharu, Tsuboi Toshio, Ozawa Yuki
Сценаристи: Hashimoto Hiroshi (по мангата "Juui Dolittle" от Natsu Midori)

Участват:
Oguri Shun като Tottori Kenichi (Dolittle)
Inoue Mao като Tajima Asuka
Narimiya Hiroki като Hanabishi Masaru
Fujisawa Ema като Fudo Rumi
Kasahara Hideyuki като Domon Yuzo
Suda Masaki като Domon Junpei
Ishizaka Koji като Professor Tomizawa
Kunimura Jun като Director Domon

Konno Mahiru (епизод 1)

Saotome Taichi като Hiroki Masuyama (епизод 7)

Kaho (епизод 8)

Резюме:
Тотори Кеничи е устат, но надарен ветеринар с прякор Дулитъл.
Той е шеф на ветеринарна клиника и помага не само на домашните любимци,
но и на техните стопани.
В работата му помага ветеринарната сестра Таджима Асука.
Ханабиши Масару е ветеринар и състудент на Дулитъл,
с различна позиция относно грижата за животните...

Сваляне: тук, тук (изисква регистрация)

 

Свали с български субтитри: :subs: тук

 

Онлайн с български субтитри: :subs: тук


:essub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новата драма с Шункърбел... Имам огромна слабост към този човечец. Кастът е страхотен (Мао, Ниримия & Шун). Интересно ми е да видя как Шун ще се справи с ролята на "цапнатия" доктор, защото по принцип играе по-затворени, излъчващи тъмнина герои. Обезателно ще се гледа. Видях, че сте пуснали темичка за превода, благодаря ви! Аз също очаквам много добра комедия и даже...

Четох, че между героите на Шун, Мао & Ниримия ще се заформи любовен триъгълник. Според мен ще е като нещо странично, но все пак се надявам да вмъкнат нещо по-така.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видях, че и руснаците го определят като комедия...

Изгледах серията без субтитри... и да ви кажа не видях нищо смешно!

Май ще си е точно "Human drama, animals", както пише. :)

Опитах се да намеря нещо за мангата, че да се ориентирам в жанра, но уви! Без успех!. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шун винаги прави така, че Мао да изглежда смешна в очите на зрителите. А Хироки постоянно симулира. Това е комедийната връзка. Иначе драмата си е напълно сериозна. Първите две серии много ми харесаха. Задържаха любопитството ми, въпреки че бях принудена да ги гледам почти без звук. Най-хубавото е, че съчетават по няколко случая в един епизод, което прави лентата още по-вълнуваща. Животните също правят великолепни роли, наравно с хората.

Сценаристите само трябва да отделят повече внимание на Филип-кун. Срамота е, че за 2 серии той имаше само няколко реплики.

Масу беше гост във втората история. Нищо чудно и Айба Масаки да се появи по някое време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много съм доволна от еп. 6! Нещата се развиват точно така, както искам. Филип-кун сам намери пътя до дома на Тотори (е, с малко помощ от четириногия му приятел Балзак). Освен това, репликите му нарастват прогресивно. Прибавям участието на малкия Иссеи Каказу и серията беше великолепна. Нетърпението ми е към следващата история, когато ще се появи Таичи Саотоме. Крайно време е хората да видят лицето му, без маската от оннагата.

В семейство Домон се надига страшна буря. Как ли ще бъде предотвратена?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички серии вече са преведени. Май това е една от малкото завършени японски драми за този сезон.

Еп. 9 беше непредвидим. Толкова много шокиращи разкрития станаха в него.

 

Филип-кун изригна изведнъж. От тихото, спокойно дете, се превърна в абсолютен непознат за семейството си. Масаки напредва много бързо с изпълненията си. Заслужава да бъде похвален отново.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро и на роден език ;)

Иначе ще се изкажа не особено ласкаво за сериала, защото очаквах комедия, а не драма.

Значи - относто Шун - никакви забележки.

Мао пак си тичкаше напред-назад без особено да се затормозява я с реплики, я с по-разнообразно отношение към засегнаттие проблеми.

То бива любов към животните, ама тя направо чак взе да ме дразни - всеки епизод спасяваха различно животинче и стопанина му по едни и същи съображения, а можеха да внесат малко повече разнообразие.

Хироки - да вземат да му дават по-сносни роли, че ще взема да се усъмня в актьорските му умения. Асистентката му - много ми харесва тази актриса, ама и тя една никаква роля имаеш. Явно дамите се явяваха просто като някакъв задължителен аксесоар за ветеринаря.

Изобщо сериала ми се видя като опит за сериозен игрален филм за животни, който не е от поредиците на Нешънъл Джиографик или Анимъл Планет, обаче нещо му липстваше...

Та опитаха се да засегнат сериозни проблеми, ама в повечето случаи преиграваха чрез многото драматизиране. То не бяха сълзи и сополи за хамстери, кучета, котки, делфинчета и какво ли не, но си бяха в правото хорицата от една страна.

Като цяло мен не успя да ме грабне, но не е за подценяване - има си интрига, екзотични любимци с проблемни стопани...

Сега се сетих - тук за пръв път разбрах какво всъщност означава "Itadakimasu" - хубаво послание...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно, но в бг превода на 1 епизод конят беше определен като кобила, докато съвсвм ясно се видя, че е жребец :D ! Здраве да е! Чакаме седващите серии!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно, но в бг превода на 1 епизод конят беше определен като кобила, докато съвсвм ясно се видя, че е жребец :D ! Здраве да е! Чакаме седващите серии!

Защото в английските субтитри е определен като женски. :lol:

Съжалявам, че толкова хора не сме забелязали, че кобилата е жребец!

Ще бъде поправено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото в английските субтитри е определен като женски. :lol:

Съжалявам, че толкова хора не сме забелязали, че кобилата е жребец!

Ще бъде поправено.

Е, наистина съм окьоравяла съвсем...

За втори път ми се случва да объркам пола на животно... Милчо, дето се оказа Милка :D Редакторът сигурно помни ;) (първият ни съвместен проект) :D

Сериозно си вземам бележка. И се извинявам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драма си е но има и комични елементи .. засега само от първи епизод ми направи добро впечатление но ще видим по късно какво ще стане. И понеже ме домързя да гледам на английски ще изкачам буквичките на съфорумниците за което искам да благодаря за усърдната работа :) И да наистина беше жребец ( в някой сцени просто си личи ''мъжкото знаме'' :lol: :lol: :lol: ) но на всеки се случва да бърка така че здраве да е ^___^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последните 2 епизода бяха много силни! На любителите на животните този сериал ще се хареса и ще докосне сърцето им :) Обаче Шун го раздаваше вездесъщ, то при него празно нямаше - спасяваше всичко наред B) Все едно гледах Мич Бюкянън от "Спасители на плажа" :rofl: Иначе за мен най-интересния персонаж през цялото време беше Джунпей и накрая оправда очакванията ми!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oтначало мислех че Джунпей е просто дете което отчаяно иска да блесне в очите на баща си ,но накрая израстна чрез бързия курс по възмажаване/отваряне на очите на д-р Тотори :lol: :lol: А за Тотори ( батко Шункурбел го направи :D :D ) и то много добре доктора просто често казва грозната истина и затова го мислят че е груб и невъздържан но боли когато ни кажат как изглеждаме отстрани с нашите недостатъци. И накря председателя Домон научи най-важния урок : не е важно какви са постиженията на синът ти а това че си създал син и си го отгледал е най-голямото постижение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно не само аз съм се заблудила, че ще е някаква приятна комедия с някой и друго палаво животинче с навехната лапичка за разкош:) Обаче, това което видях много ми хареса, определено си беше сериозен сериал и по японски поучителен за малки и големи. Много ми допадна тандема Дулитъл-Ханабиши, някак си взаимно си се допълваха и лекуваха не само животните, но и техните собственици. На някой им е липсвала любовната история между главните, но аз не съм от тях. Определено любовта към животните ми дойде в повечко, ако бяха залюбили и героите ... съвсем щеше да отиде коня в ряката :) или кобила :lol:

Не знам защо, но още в началото усетих някаква "лудост" в погледа на Джунпей и ми се стори, че той ще се окажа главния палавник.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много точно казано.

Сценарият беше измислен така, че да развива основните герои и в същото време да добавя във всяка серия нов случай. Така интересът не се губи, а расте.

За любителите на животните:

 

4c6f0bbcbdd76869.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази сериал е от малкото, които зарязвам още на първа серия. Незнам какво чак пък толкова не ми допадна, че го спрях, но го направих

Може би проблема е във ветеринаря, очаквах, че ще е някакъв чешит и той си беше, обаче когато детето занесе котето и той поиска бая голяма сума за лечението, нещо ме издразни в него. Подозирам, че го направи за да даде урок на бащата, защото котката може да е котка, ама и тя душа носи и щом има нужда от лечение, трябва да и се дадe. Но ако мащехата не бе дала парите, дали щеше да оперира животното или не, просто този доктор не е това което очаквах. А и не ми хареса как се държи с женската.

 

Затова да питам направо всички ,които са го гледали, струва ли си да му дам втори шанс или не на сериала?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с парите няма да се промени, ако се надяваш. Дулитъл е ветеринар, който се заема с най-рискованите операции и за тази цел използва най-скъпите медикаменти и апаратура. Затова собствениците са тези, които решават, дали искат да платят огромните суми и да се надяват на чудо, или да приемат диагнозите на останалите реномирани клиники и да се откажат от борбата. Тук има и друг момент. Животните се явяват като част от семейството и те самите играят роля в оздравителния процес.Това е причината, поради която дори Джунпей заведе Балзак при доктора. Той знаеше, че няма друг избор и дори баща му няма да помогне.

Колкото и да не ни се иска, в днешното време по подобен начин стоят нещата и с човешкия живот. Всичко опира до парите. Това е реалистичната картина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доктор Дулитъл, нещо много студен, но опасно красив! :lol:

Иное Мао толкова невинна муцунка!

Този сериал е дъ бест ! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав и интересен сериал ;) ! Забавно беше, когато Дулитъл караше Иное Мао да работи за него.

Толкова е завладяваш, толкова много интересни, забавни и тъжни моменти има в този сериал, че просто си заслужава гледането!!!

Беше ми много интересно какво ще стане с доктор Дулитъл и с доктор Ханабиши, че до последния епизод бях в очакване на нещо запомнящо се! :P

А това с парите ме разби 'Ветеринарството е бизнес', но както каза ukio, той се захваща с най- рискованите и най- трудните операции!

Ще ми остане в списъка с любими сериали ! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...