Jump to content

Recommended Posts

081224124612_l.jpg

 

ЧЕРВЕНО СОРГО

 

 

IMDb

 

Друго заглавие: Hong gao liang

Участват: Li Gong, Wen Jiang, Rujun Ten, Zhigang Chen

Държава: Китай

Година: 1987

Език: Мандарин

Жанр: Драма, Военен

Сюжет: През 1930 в Китай една млада жена е изпратена от баща си да се омъжи за собственик на винарска изба, който е болен от проказа. В съседство са нивите с червено сорго (тропическо житно растение), където тя се влюбва в един от слугите. Когато господаря умира тя става наследница на бизнеса му.
Когато японските нашественици взимат областта под тяхно управление и отрязват соргото за да направят път, населението се надига и съпротивлява.
"Червено сорго. Червено заради кръвта. Кръвта течаща в твоите вени. Кръвта помпеща Любовта и Смелостта в твоето сърце. Кръвта на твоя любим убит във войната.Кръвта на твоите врагове.Кръвта на твоите братя. Майсторско използване на цвета при преразказването на историите.Дебютния филм на Li Gong. Зашеметяваща както винаги."

 

 

 

СВАЛИ ФИЛМА :subs: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че и този филм се появява тук, той е от задължителните (както, впрочем, всички филми на Имоу). Такъв впечатляващ дебют в голямото кино - и негов, и на Гун Ли - с директно изстрелване в орбита :) .

Няма да казвам преди колко време съм го гледала за първи път на една кинопанорама (беше включен заради наградата в Кан), че ще излезе, че съм на 100 години :), но тогава бях наистина много впечатлена. После съм си го преговаряла, разбира се, макар че не бих казала, че ми е от най-любимите. Но така или иначе тук Имоу дава заявка за всички елементи, които правят стила му уникален - семплата, но завладяваща история, символиката в жестовете, предметите, цветовете (някой критик да вземе да напише изследване по въпроса, защото на обикновените зрителите като нас сигурно много неща ни убягват). И как една история може да има епичен характер без стотици души на екрана. И феминизмът.

Да се гледа, какво друго да кажа. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе то си има и български, които Сабито повече от година ме чака търпеливо да редактирам, но по някаква причина нямам желание да гледам отново филма, за да ги отметна. :( Да се надяваме, че тази година ще успея. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...