Jump to content

Recommended Posts

szsvefmpcu6f.jpg

 Ohitorisama (2009)

Страна: Япония
Също така известен като: おひとりさま
Телевизионен рейтинг: 9.4 (Kanto)
Година на излъчване: 2009-Октомври -16 до 2009- Декември - 18
Време на излъчване: Петък 22:00
Формат: Renzoku
Жанр: Романс, комедия
Канал: TBS
Епизоди: 10
Режисьор: Ueda Hisashi , Kan Satoshi
Субтитри: Английски, Руски

Участват:
Mizuki Alisa as Akiyama Satomi
Koike Teppei as Kamisaka Shinichi
Matsushita Nao as Sawai Kimika
Tachibana Keita as Harada Hiroyuki
Suzuki Ami as Aoki Chihiro
Kitagawa Hiromi as Sasaki Mai
Mahiro Erika as Matsumura Yuki
Otani Mio as Saegusa Minami
Kobayashi Sari as Miyamoto Eri
Ishii Mieko as Kikuchi Rika
Sakai Wakana as Yano Saeko
David Ito as Nonomura Shinsuke
Satoi Kenta as Inoue Hirofumi
Maya Miki as Tajima Yoshie

Резюме: 33-годишната Akiyama Satomi е преподавател по история в престижна момичешка гимназия . Тя е спечелила прозвището "ohitorisama" (което означава "едно лице") и за нея перфекционизъм и способността да се справи с всяка работа върви с името й. В същото време, това не се отнася за романтиката в живота й, която напълно липсва. Един ден млад мъж на име Shinichi пристига в училището като временен инструктор. Той е десет години по-млада от Satomi, работи на непълно работно време и няма нито пари, нито статут. Въпреки че други жени учители и ученици го намират за умен, той съвсем не е типът на Satomi ... или е ? Ще разцъфти ли любовта между тази необичайна двойка?

 

Свали с английски субтитри  :click: 

 

Свали с руски субтитри  :click: 

 

Онлайн с английски субтитри  :click: 

 

Онлайн с руски субтитри  :click: 

 

Личен коментар: Доста добре започна, въпреки че няма субтитри още. Прегледах я и исках да видя Koike Teppei не в ученическа драма, а като по голям най-после.

Link to post
Share on other sites

Хех, за първи път гледам нещо с яронски субтитри

Малко ми беше странно да гледам Коике Теппей в ролята на толкова срамежлив и "стреснат" учител, особено както ми е още пресен с розовите кичури и лака за нокти от Dragon Zakura Повече го харесвам с по-светла коса, ама айде. Иначе персонажът му има много накъде да се развива и наистина се надявам да оползотворят потенциала му добре. Ще видим нататък как ще продължи.

Хах, шести епизод беше забавен.

 

Наш'та най-сетне се осъзна. Но Камисака милия е такъв пън - то ще му извади очите, ама няма да загрее :lol: И това: "Дано и той скоро разбере за чувствата Ви" (или нещо такова, забравих вече) накрая беше просто върховно xD И явно в следващата серия най-сетне ще има някакво раздвижване в отношенията им. Ура! :cheers: :joker:

 

Link to post
Share on other sites

Не е лошо, макар че е малко назидателно и се движи по точно същата схема на гаксен и други сериали с ключова фигура учител.

Link to post
Share on other sites

10 Епизод - ФИНАЛ

 

Еххх, и това сериалче свърши. Беше доста забавно и наистина приятно за гледане, а Камисака си остана истински пън до края :lol: Е, показа малко характерче в отношенията с любимата, ама толкова за кратко, че не се забелязва много-много на фона на останалото.

 

Сцената в последния епизод, в която двамата за първи път се нарекоха с личните си имена, беше толкова сладкааааа :cheers: Но пък беше малко странно как Минами, която през цялото време гледаше убийствено Саваи-сенсей, че се влачи след любимия й даскал, в момента, в който разбра за него и Акияма, вече не само че нямаше нищо против, ми беше и на тяхна страна :scratch: Айде, Саваи ясно - трябва да се държи като възрастна, признала е поражението си и т.н., ама вманиачената ученичка, която няколко епизода по-рано ги беше снимала на терасата на апартамента и беше показала снимките на останалите учители в учителската стая...

 

Ениуей, не може поне без един-два кусура :lol:

 

 

Гледайки края обаче си мисля, че може в някакъв момент да ни пуснат някое спешълче, ей така, за цвят :lol: Все пак

 

имаме и майчинска връзка да разкриваме, и сватба да вдигаме :lol:;)

 

Link to post
Share on other sites

Жалко, че все още не разбирам всичко, което си говорят, ама е забавно да го гледаш само на японски.

 

Приятно сериалче е, макар и не много впечатляващо.

 

 

На мен ми се стори много пресилено, че директорката се оказа майка на Камисака.

 

А и някак си връзката на Камисака и Акияма беше малко ала бала - сега, разбирам, че той търси изгубената си майка в нея, ама чак пък толкова. Беше супер смешно как се надигна накрая да я целува.

 

А и това ходене в Осака за к'во го шитнаха накрая - не ми стана ясно...Сигурно да стои и да го чака на стола за масажи...

И ми хареса как тя се притесняваше по-скоро, че Камисака няма да остане учител, отколкото за възрастовата им разлика от 10 години. Японска логика, баце :).

 

И въпреки всичко горе, усещането ми е приятно, хубава едипова романтика в тоя сериал :).

 

А, да, и другият забавен момент беше, че тя обяснява как ще подава оставка и си разказа целия живот пред цялото училище...

 

Link to post
Share on other sites

То и аз не разбирам абсолютно всичко, но да, голям кеф ми беше да си го гледам сурово :sunny: :lol:

 

На момента с надигането просто паднах :lol: Сериозно, те през цялото време изглеждаха като една абсурдна двойка и една от причините беше именно, че тя е с половин глава по-висока от него.

 

Ходене в Осака и за мен беше много тъпо, но пък не е като да е уникално и невиждано явление - сигурна съм, че съм виждала такива неща неведнъж, нищо че не мога да се сетя къде ^_^"

 

Обяснението пред цялото училище беше... знам ли... нереалистично :roll: Принципно хората не ходят да разказват толкова лични неща, особено учители на учениците си. Но пък, честно казано, аз винаги се надявам някакво такова публично нещо да стане (до момента, в който стане, когато направо ме е страх да гледам излагациите на героите ^_^") Тъй че ми беше забавно, особено като нашия толкова решително се изправи пред наш'та да й се кара, че решавала вместо него (или нещо такова), и й вика "Сатоми-сан", пък тя само: "Мълчи!" :lol: Толкова влюбено изглеждаше че няма накъде повече :roll: :lol:

 

Link to post
Share on other sites

Абе, тоя сериал си е яко шоута-комплекс (ако в Япония признават подобно явление), но ми хареса въпреки всичките особености

Link to post
Share on other sites

         Подкарала съм ги едни ученически сериали - няма свършване. Омръзнаха ми по едно време и метнах учителите. Качих си няколко такива на харда и първия, който  започнах беше този. Невероятна двойка са спретнали. Главната са я докарали типична учителка на 33 - вече добила даскалски маниери завинаги. Партньорът и обаче, е просто невероятен образ. Дълбоко готин младеж, което няма да му попречи, ако прекара 5-6 години в училище да се превърне в мърморещо-недоволен учител. Ръстовото и възрастовото превъзходство на главната ме караха да възприемам младия учител като ученик от прогимназията избягал от дома си в знак на протест. Тя и даскалицата се държеше така с него.

         Само не разбрах защо така упорито се опитваха да ги влюбят. Понякога едно приятелство и колегиално разбирателство е много по-добро и плодотворно от краткотрайните и несигурни любовни трепети.

         Директорката иначе много симпатична актриса, но не успях да разбера жертвата и, както и последващите и действия.

         Става за гледане, готин е, но може и без него.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...