Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

ВЕЛИКАТА АМБИЦИЯ

Daemang / 대망

2002

Епизоди: 26

:imdb: 


Режисьор: Ким Чонгхак (김종학)
Сценарист: Сонг Чина (송지나)


В главните роли:
Чанг Хьок (장혁)
Сон Йеджин (손예진)
И Йоуон (이요원)
Хан Чесок (한재석)


Сюжет: Пристъпвайки до дома на богат търговец, млада жена оставя новороденото си дете там, заявявайки, че във вените му тече кръвта на този търговец. 18 години по-късно малкото дете вече е пораснало като по-малкия син на търговеца. Той е добросърдечно момче, но леко наивно, което винаги се вкарва в беля и често бива използвано от по-големия си брат, чиято коравосърдечност не зачита никого и нищо. Когато един ден разбира, че баща му и брат му са избили семейството на държавен служител, защото е отказал предложения му подкуп и са подлъгали приятелите му да признаят, че те са извършителите, той бяга от вкъщи и с това променя изцяло своя живот...

:essub:

 

Свали с  :subs:  :click: :click:

Онлайн с :subs:  :click:  :click: :click: 

С български и английски субтитри: :click:

С руски субтитри + OST: :click: 

Онлайн с руски субтитри: :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чо Сонг и Гънсок, големи сладури в първите епизоди, въобще, детският персонаж преобладава, както е във всяка увертюра. :28558: :28558: :28558: .

Красиви и добри артисти, пейзажи, нежна музика. Малко мудничко, но красотата и нежността за мен компенсират.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова дълго го чаках и ето, най-после е преведен почти целият на руски

Прекрасни артисти, култов режисьор (за съжаление, покойник), интересен сюжет (с много планове в дълбочина), който те кара да мислиш. Действието не е мудно - напротив - то "диша" и следва психологическите лутания и израстването на героите. С две думи - филмът си струва! 

Редактирано от mrnkaloto
Покривай линковете
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

още един линк с руски субтитри - сериите се зареждат по бързо 



Филмът е очарователен - още от първа сериия грабва - и красив от към чувства, емоции и картини, и конфуциански без да е досаден, и с две думи хубав филм.

Редактирано от mrnkaloto
Покривай линковете
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей на това му викам аз старо, но златно. :28558: Приятна изненада, първите серии са съвсем свестни, човешки и динамични, което напоследък са забравили как се прави тия корейчета.

Е, далеч е от Ловците на роби, ама той няма вече как да се стигне там главният актьор. Иначе тук всички лоши герои са страшни симпатяги (особено братът и бащата на главния), даже са ми на моменти по-симпатични от добрите, включително и от главния. Добре се справиха с ролите! И има истински жени с мечове и мозък, а не кукли с пърхащи мигли - китайката и преоблечената дъщеря на търговеца са майсторски! Е, главният герой на моменти е малко досаден - то не беше рев, не беше тръшкане и преиграване, не беше чудо, бетер многострадална Геновева... На мястото на главната не бих го взела :28558:

 

Краят беше малко разочароващ - очаквах да има някакво още развитие с мама и с фехтовача... И тия заробени семейства на приятелите му тая шматка - главният герой - така и не ги издири! Нали уж се беше зарекъл, ма сценаристите са забравили. Краят ми дойде вече бая захаросан. И тоя лошия брат - да му се не види, не можаха ли да го оставят жив?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я да взема и тук да се разпиша.

 

Първо големи овации за naia, която запретна ръкави и довърши проекта за отрицателно време!  :thanks:

Второ, и преди съм се изказвала, че този жанр не ми допада особено, но съм абослютно съгласна с горното мнение на Paribas - лошите образи в корейските исторически драми са много по-интересни и многопластови от добрите. Така беше в "Четирите бога..", така беше и тук. Великолепният злодей ми беше основната мотивация да изгледам сериала докрай. Сюжетната нишка с нещастно влюбената в него бойна мацка, беше къде-къде по-драматична от любовната история на главните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има ли го вече с български субтитри? Супер, може и да го догледам, че някъде до средата го бях изгледал и ми омръзна. Прекалено "варварски" ми се видя, но не разбирайте под това обичайното значение на думата, то и аз не знам какво точно имам предвид... много мудно стана, без някаква особена интрига, сцените сякаш нахвърляни просто ей така. Нещо като Дамо, въпреки че малко по-добре, защото там и толкова не изгледах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е приличен! На средата съм...Точно в духа на старите познати исторически драми.

Джан Хьок е много млад и изгряващ, Сон Йеджин също. Присъства социалната тема за онеправданите от власт имащите бедни селяци.

Не знам за лошия, но ми прави впечатление едно велико обръщане на ролите. Обикновено в Хонгконгските филми и навсякъде, героят е този, който владее силата и изкуството на боя. Рядко е да има издънка, която да е получила обучение, без да има заслуги... Гледам и не вярвам на очите си - до тук поне, Джан Хьок е наистина съвсем неспособен, дори жалък, не можеш да го познаеш, нищо общо с ролята му в Чуно. За разлика от брат си, дори не се научи да се бие. Но като че ли се вижда, как и един толкова слаб пред силните на деня, може да бъде герой само с  амбицията на сърцето си... ще видим... Лошият брат е факир в бойните изкуства, но тотално му липсва морал, което го прави донякъде Дарт Вейдър. Пазителят с шапката ми харесва...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста противоречиво впечатление оставя този сериал в мен. До към 20 серия нещата бяха горе-долу подредени логически, но след това настана някакъв хаос в сюжета и препускане да свърши всичко за 6 серии. Дали не са предвиждали повече епизоди? Е, все пак годината е 2002 и след този сериал сценаристката Сонг Джи На ще се справи по-добре с The Story of the First King's Four GodsFaith и Healer. Хубавите неща в сериала са две. Първото е Джанг Хьок-тук е млад и нахъсан и въпреки не особено добре написаната роля играе добре и това е подготовката му за "Ловци на роби". Второто хубаво нещо е Сон Йе Джин. Това е единствената й "второстепенна" роля в сериал, а кавичките са задължителни, защото героинята й напълно затъмнява и обезличава скучно написаната Юн Йо Джин, изиграна от невзрачната И Йо Уон, която целия сериал изкара с една и съща физиономия. Разликата в ролите и изпълнителките е толкова голяма и в ущърб на уж главната героиня, че в последните серии просто отрязаха Сон Йе Джин и героинята й изчезна от сериала. 

Китайската връзка и бойните сцени ми напомниха за евтините хонг-конгски кунг-фу филми-нямаше нужда от толкова жици, такова озвучаване, а и самото им заснемане беше зле направено.

Прибавяме и корейския отворен край в нищото, който те кара да се чудиш за какво беше цялата мъка и премеждия на героите досега.

Все пак е 2002 г., така, че  няма да придирям чак толкова много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... И тия заробени семейства на приятелите му тая шматка - главният герой - така и не ги издири! Нали уж се беше зарекъл, ма сценаристите са забравили

 

 

 

В 17-та серия ги освобождава !

Ако не се гледа сериала по диагоналния метод всичко си е на място !

 

Интересен сериал,макар и старичък, с бавно действие ! И един Чанг Хьок, който бях позабравила след последните му изпълнения по калъп.... Приятно ми бе да си припомня защо съм го харесвала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обновен плейлист за онлайн гледане: :click:

 

Редактирано от bealonenomore
Добавям в първия пост :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, manniwelle написа:

Може ли някой да ми прати субтитри към този филм?

Щооо, не ги намираш в първи пост ли, или някакъв филм търсиш, пък то това е сериал ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@manniwelle има ги горе в описанието на темата, като цъкнеш на това: :essub:

После в дясно има бутонче "изтегли" . :D 

Всички теми, които имат превод от екипа на Eastern Spirit са с добавени субки по този начин. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

15 minutes ago, felicyti said:

@manniwelle има ги горе в описанието на темата, като цъкнеш на това: :essub:

После в дясно има бутонче "изтегли" . :D 

Всички теми, които имат превод от екипа на Eastern Spirit са с добавени субки по този начин. :) 

 

 

Благодаря, нямах представа за това, от скоро съм по-действащ тук :)  

 

20 minutes ago, mrnkaloto said:

Щооо, не ги намираш в първи пост ли, или някакъв филм търсиш, пък то това е сериал ;)

Хаха, не, намирам ги, но ме препраща към Avistaz, а не мога да ги сваля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...