Jump to content

Recommended Posts

Само ти / Only You
spacer.png

Година на излъчване: 2005
Страна: Южна Корея
Жанр: драма, романтика
Продължителност: 16 серии по 1 час
Режисьор: Choi Moon Suk


В ролите:

Han Chae Young

Jo Hyun Jae

Hong Soo Hyun
Lee Chun Hee

Lee Byung Joon

Jung Won Joong

Song Ok Sook
Jun Hye Bin

Jung Wook

Jung Ae Ri

Lee Ah Hyun

Описание: Ън Дже е момиче с характер. Дори на майка ѝ не ѝ се отдава да я накара да завърши училище. Но тя има едно призвание – обича и умее да готви, затова най-добрият ѝ приятел ѝ помага да избяга в Италия, за да учи в кулинарен колеж. За да вземе диплома, тя трябва да се яви на изпит, като приготви нещо особено и уникално. Ън Дже решава да вземе рецепта от своя сънародничка. Въпросната дама обаче се намира във Венеция, а по пътя натам Ън Дже се среща с Хан И Джун. Той е тръгнал да търси майка си. Случайната среща ги сближава. От там нататък се забърква една...

:essub:


С български субтитри: тук и тук

Онлайн с български субтитри

С български и английски субтитри

С руски субтитри + OST

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един наистина добър сериал. Любовта е велико чувство, когато е споделена и човек е добре да се бори за нея. Позитивният краят ти дава сили и ти да се бориш за своята любов, и да я караш да гори. Не случайно е казано, че всичко преминава само любовта остава. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много приятен, някак ми напомни Autumn`s Concerto, макар този да е по-стар и сигурно от него е заимствана идеята. Върви леко и без омразното ми лигавене, дебилни питанки и потропване с краче на главната, което е основният му плюс. А майката, както във всички корейски, ми идва да я удуша, бащата да напляскам с пръчка, че е така безволев. laugh.gif
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стигнала съм до 4 еп.

 

Има нещо, което не разбрах. На корейците 6 години ли им е казармата? Аз си мислех, че трае около 2-3 год., поне с такова впечатление бях останала,а сега тук той влиза в казармата, дават "6 години по-късно" и кака му му казва "Тъкмо се уволни...". Ако всички момчета трябва 6 год. да са в казармата си умирам от кеф, че съм момиче...

 

А сега за сериала, много ми харесва, за сега, главната съм я гледала в Чун Хянг и още там си я харесах, играе много истински...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Тук не става дума за казарма. Според мен баща му го наказа и насила го изпрати да се запише в армията за кадрови войник. Поне така го разбрах и написах.

 

Не мисли за никакво пътуване!

Запиши се в армията! Веднага!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази драма е голяма зарибявка.Много ми харесва,нямам търпение и започнах да тегля с руски субтитри,но естествено,че ще си гледам, и с български превод. :lol:

Благодаря много за труда който полагате за превода,редакцията,както и качването в торента на този прекрасен сериал. :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър сериал с мои любими актьори и поредното закачане на куката, заложена от Мрънкалото! :thanks: Нямаш милост и хич не ти пука ние трябва ли да ходим на работа, да спим и ядем (от време на време)! Обаче за казармата не си права! Показаха само влизането, а следващата сцена вече беше след 6 години, така че човекът си е отслужил честно 2 години. Свободно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър сериал с мои любими актьори и поредното закачане на куката, заложена от Мрънкалото! :thanks: Нямаш милост и хич не ти пука ние трябва ли да ходим на работа, да спим и ядем (от време на време)! Обаче за казармата не си права! Показаха само влизането, а следващата сцена вече беше след 6 години, така че човекът си е отслужил честно 2 години. Свободно!

Мдаа, аз също така го разбрах. Не знам да има кадрови войници там?! Две години в казармата явно си е бил, после сигурно се е върнал да си довърши учението. Макар че беше смотолевено и не стана толкова ясно. Корейска му работа?! :blink:

И на мен ми харесва много сериала. Ще взема да гледам само по-старички негледани и гледани сериали. Оказва се, че ми носят по-голямо удоволствие, по-смислени са и с по-добър каст. Тук ми допадат и четиримата в главните роли. Чо Хьон Дже и Хан Че Йонг са много красива екранна двойка и даже някаква химия долавям, а не както беше сухарско в "49 дни". Ами тя тогава сигурно не е била омъжена, така че е нормално. А прическата на Хьон Дже е направо убийствена;), И ми се вижда по-пълничък, което все пак не го прави по-малко чаровен. Него вече за трети път го гледам и все такива роли сериозни му дават, но пък му отиват.

 

Чакам сега да разкрие за детето и да видим какво ще става;)

 

 

Сериалчето по мое мнение е по-хубаво от прословутата "Паста", макар че тематиката доста се припокрива, особено първите епизоди в Италия много добре са го замислили сценаристите.

Само да коригирам преводачката, че градът, в който отидоха след Венеция да търсят майката, се казва Виченца. Не съм била там, но като гледам местата на доста от сцените, се повтарят с тези от Атина-та /все пак сериала е пак на SBS/. Даже тази огромна тераса с прекрасен изглед е същата, където ако си спомняте Чонг У Сонг целуна Со Ае.

 

Ами това е засега. Музиката също е приятна!! Не намерих заглавната песен, затова ще постна едно пак хубаво видео!

http://www.youtube.com/watch?v=1_6DYE0faH4&feature=colike

Благодарности за субтитрите!! :thanks: :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А за мен си бяха 16 часа за губене, които имах и които успешно загубих :).

Не знам, може би разочарованието ми идва от факта, че в последно време следя само новите текущи продукции, но връщайки се към лента от 2005 ... ммм как да кажа, доста зле ми стоеше всичко - и диалог, и разиграване и тия безумни клюкарствания - нямаше тема, която да не се разиграе в диалог от всяка възможна скалъпена двойка герои и повторения, повторения до затъпяване.

Главната, милата, не претендерам да разбирам, но съм я гледала само в 3те й серии в БОФ и мисля, че са и повече от достатъчни! Там беше прекрасна, и тук сигурно щеше да е прекрасна, ако не й се налагаше да играе :). Толкова изкуствени сълзи не бях виждала да се проливат от нечии очи - че те течаха с повод и без повод на реки, а емоция друга на лицето нямаше!

Главният би могъл да е симпатичен, ако може би резисьорът го беше разчупил малко повече. Подозирам отново, че проблемът е в 2005-тата година.

 

Опитвам се да отдам тази промяна в корейското филмово изкуство най-вече на времето. Сякаш са се понаучили, както сценаристите, така и актьорите. Вече почни във всичко, което гледам класата е доста по-висока от тази в продукции преди 2008.

Не знам дали ще се съгласите, но някъде с ерата БОФ е започнала и голямата промяна. Тогава ли са влезнали и са се завъртели многото пари... не знам, не съм експерт, но качеството във всяко отношение е скочило.

 

И все пак, за феновете, опитайте, може пък да ви хареса!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От известно време чаках за субтитри и с големи очаквания го започнах филма, което си е лоша идея, както разбрах от многото изчетени досега коментари, но какво да се прави... Всъщност филма доста ми хареса, просто очаквах още повече. :D Лошото е, че просто аз не харесвам много-много главната Han Chae Young. Гледах я в няколко филма и сериала досега и толкова се старах да ми стане симпатична, но не става и не става. Не могат да се отрекат страхотните й физически данни - има си височина момичето, страхотен бюст, рядкост в Корея, стройно тяло и дълги крака, красиво лице и чаровна усмивка - и като разглеждах темата й за сетен път недоумявах как може такива страхотни жени по фотосесиите така да го резилят вида им във филмите. Обаче исках да видя нещо по-различно от образа на доброто, красиво и простодушно /овчедушно/ момиче. Все една и съща е във всеки филм, лицеизраз без никакви вариации. Вярно, че ролите са такава, но то и как ги представя не ми харесва - с тоя хленчещ, мрънкащ и лигав тон. Както и да е, ще я изтърпявам, щото си е красавица, пък и може да ме изненада в някой друг филм. Другите актьори ми харесаха - малкото сладурче с тия големи тъжни оченца, малка устичка и сладко гласче, мамата, носителка на войнственото матриархатно начало /то как ли би се справила иначе с този плужек - мъжа й/, главният - Jo Hyun Jae - ма много готин той, с къдравите устни такава чаровна усмивка прави... Много ме дразнеха двамата "нещастни" в любовта - е, то прекалено беше това тяхното малоумно поведение - сто пъти им се каза "не ела", а те "пак ела" :D. Ама щом така ме издразваха, значи добре са си изиграли ролите. За пръв път видях на постера на корейски филм актриса с околен корем ;) . Музиката беше нелоша, добро настроение създава филма и трябва да се гледа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С такава надежда за нещо романтчно и то с готвачка,а такова разочарование.Да актьорите са си красиви ,но персонажите направо ме забиха,най-големите мазохисти които съм виждала.Само главния си знаеше какво иска и към какво се стреми.Не знам дали проблема е в режисьора,но по-флегматичен и тромав филм не бях гледала.Идеята беше хубава и сценария,но играта поне за мен 3 от 10.Това момиче се влачеше постоянно и беше толкова безизразна,че на моменти ме дразнеше пък си е красивичка и има страхотна усмивка.Някак си всичко беше сковано и като на сила.Добре,че главния разчупваше обстановката.Хареса ми майката като герой и артист.

 

Как може такава любов и толкова мъка с нея.Как само си причиняваха излишна болка.И главната ,и приятелят и от 10 год.Тая Су Йон направо да я фраснеш един път, момчето и казва "не те искам остави ме" а тя ,не" ти ще бъдеш с мен и ще ти гледам детето" дрън, дрън, къде си тръгнала куку.

 

А сестрата и бащата богаташите толкова странни почти никакви роли.Уж искат нещо да направят,но всъщност само си пият чая и запълват време.

Абе като цяло съм разочарована.

С извинение към всички фенове,но това е само моето мнение нищо лично :)

И все пак благодаря за превода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От доста време го пиша този коментар и все не го пиша. Хьон Дже винаги съм го виждала като герой на заден план- добрият приятел, с несподелената любов, гледащ любимата му с друг и тн. по корейски. Не ми хваща окото за главна мъжка роля в романтика. Мацката ми беше лигава, несериозна, родителите й ми бяха и те някакви никакви. Сестрата на пича в началото много ми харесваше, обаче после злобата ме заслепи. Нищо не ми даде филма и с нищо не ме изненада. Едно слабо 6 му давам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах го днес, и вече съм изгледала 6 серии. Харесва ми историята, напомня малко на Autumn concerto, харесва ми и храната (огладнях, докато гледах :lol: ), a Han Chae Young мога да я гледам непрекъснато - разкошна е! :) Дотук съм ЗА с двете ръце! :)

 

А тия двамата, отритнатите, ми лазят по нервите, но няма как - част от пейзажа са, трябва да ги изтърпя B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой по-горе спомена за OST-а и в тази връзка искам да попитам някой знае ли кой е изпълнителят?

My link

PP Oткрих го- Park Chae Won

Не е ли този? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mрън, този го чух преди да питам, обаче не ми звучи същия глас, пък това дето го предположих било мадама :lol: Де да знам, може и той да е :)

Айдеее, аватара ми отиде по дяволите :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така по съм съгласна, браво Tara, сигурна бях, че гласа не е на някое момченце.

 

Първо искам да благодаря на преводаческия екип за това, че са решили да преведат този старичък, но много хубав сериал. Историята прилича много на тази в Autumn's concerto и донякъде на Pasta, заради старанието на главната да открие префектната рецепта за паста.

 

Много романтична история за единствената любов wink.gif отношенията между двамата главни тръгна малко отзад напред, но пък се развиваха бавно и някак логично, което предаде естественост на всичко случващо се. Без прекалено много драматизъм, поне аз не го усетих, успя да задържи вниманието ми до края и какво събитие- успях да изгледам всички серии без да превъртам нито един момент wink.gif Това което не ми хареса е, че бащата и сестрата на Han Yi-Joon не проявиха никакво желание да видят детето, което е техен внук и племенник. Можеше и да наблегнат повече на взаимоотношенията между малкия и баща му, което беше много добре постигнато в Autumn'"s concerto. Oстанаха и някои въпроси, на които аз не разбрах отговора- какво е направила майката на Han Yi-Joon, за да бъде изпратена в "изгнание" и накрая също не ми стана много ясно, какъв е резултата от събранието, на което трябваше да решат дали да закрият ресторанта, ясно че председателя се отказа от милионите си, но ми се искаше не той , а Хан И Джун и Ън Дже да го получат, защото точно нейната паста беше тази, който го спаси.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...