Jump to content

Mary Stayed Out All Night (2010)


Recommended Posts

Ами и аз го изгледах и се оказа точно това което очаквах. Тя Туци добре го беше казала "Това е една развлекателна романтична история...". :) Още от първият епизод, ясно ни се даде да разберем, че сериала не трябва да се взима на сериозно. Наистина хубаво настроение, забавни актьори и смешни ситуации. Когато влязоха в кофата за буклук направо ме разбиха. Казах си "Не не може да влезнат в кофата! Не може, ама може.":lol: Логика гледах да не търся, защото наистина имаше страшно много безумия. Но бързо ги забравях и вече не помня. Това си е комедия все пак, трябва да си егати сухара да я анализираш. :) От последните два епизода се сещам за една сцена. Нашите герои пътуват в автобус! Ама страшно дълго време, все едно са тръгнали от Пусан до Пхенян (не мога да си представя само в Южна Корея да има толкова дълъг път) и то цялата тайфа барабар с откачените приятели . :D От дългия път "директора" заспива и главата му пада на рамото на Мери (Искам да отбележа, че абсолютно всички спят). Стигат. Сега ако някой ме пита по-работа ли отиват или на екскурзия, не мога да му кажа със сигурност. И там се случва следната случка. Двамата с директора се загубват в гората! Не знам що за идиот трябва да си, за да се загубиш в гората, още повече при наличието на главен път точно до тях. Както и да е. Останалите ги търсят по нощите с фенерчета. На Мъ Гьол му звънят и му казват за извънредната ситуация. Той хваща такси и пристига веднага... :unsure: Да им се чудиш на останалите дето пътуваха цял ден с автобус.:blink: Хваща едно фенерче и се впуска в непознатата гора, докато другите го гледат с възхищение. B) Преди това директора на пук, че е толкова отвеян и зле с ориентацията, си праска главата в един камък. Мери го прегръща, докато Му Гьол ги хваща за пореден път неподготвени и прави физиономия тип "Пак ли сте заедно?!". Нищо че на другия мозъкът му се стича от разбитата глава. После някаква сватба, която никой не иска, приличаща повече на цирк. Бащата приема поздравленията... аз усещам как мозъчните ми клетки умират една по една и същевремено изпитвам удоволствие от това. Това е важното, насладата да е пълна. :)

 

Тази дето играеше актрисата ми напомняше ужасно много на мен. Само дето е жена, хубава е и е актриса. Иначе й четях мислите. Когато й дадоха да пее онази песен си казах "Сега колкото и да се прави на силна, това ще я нарани... но после ще обмисли нещата и ще се съгласи да я пее." Така и стана. Тя внасяше и разни интересни реплики като "В любовта това да си cool не е плюс" и т.н. Също ми хареса и идеята за лоялността, дето я разправяше Мери. :)

 

П.П. Директора наистина направи супер яка роля. Дори аз го намирам за привлекателен и не съжалявам, че гласувах за него по случайност в класацията за подържащи актьори. Интуицията винаги ме подвежда само за важните неща. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Започнах филма без големи очаквания и по-добре, както се оказа в последствие. Хубав е, по-скоро приятен и забавен, но със сигурност няма да се нареди в класацията ми "любими".

Що се отнася до образа на Мери Кристмас - на моменти добротата й и ми идваше в повече. Много харесвам тази актриса, всъщност ми е една от любимите, особено след Сестрата на Пепеляшка, но в тази й роля няма да я запомня с нищо друго освен с разкошната й коса и невероятният аутфит - страшно много ми хареса стайлингът й - точно в мой стил.

Му Гьол - ами предполагам, че грешката си е в мен, но ми е трудно като цяло да го възприема сериозно. Не мога да го изкарам от амплоато му на "разбунтуван тинейджър", което се е загнездило в главата ми. Начинът му на игра, физиономиите, преиграването на моменти - просто твърде много ми напомни на това как изигра ролята си в "Ангелите".

Директора беше сладък - твърде ми беше малодушен обаче на моменти. Трябваше ми доста време да разбера дали обича Мери Кристмаса или просто се е привързал. Уж я обича - а пък абсолютно дърво. Поне да се беше борил за нея. Но като цяло образа му беше изигран добре според мен.

Най-силният образ за мен си остава актрисата - всички останали ми бледнеят пред нея. Прояви характер, опита се да вземе това, което иска, нямаше излишни сцени на прекомерно благородство - абе много добре си изигра ролята :)

Мисля, че и това е основният проблем на филма (а и на доста други филми) - няма силни и запомнящи се образи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз дълго се взирах в "разкошната й коса" и установих, че е екстеншън :P

A иначе много ме кефи този малкия главния, дето играеше и в you are beautiful, казвам малък, защото беше на 16 тогава :)

Страшен фейс има, а като се усмихне и все едно гледам друг човек :)

В момента съм на 10-ти епизод и сякаш избързаха, обикновено се загаджават едва в последните 15 минути от 16-ти епизод :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пропуснах да гледам последните 4 серии когато им беше времето, само следих рекапс на Драмабийнс, и си рекох да погледна поне последния епизод днес, ами то голяма боза, какъв беше този сценарий - много зле. Не мога да си спомня и преди ли беше така пък да е ми е правило впечатление... Най-хубавата част на този сериал за мен свърши някъде около 10ти епизод, после нещо... разводниха много яко.

 

KiaraTiara , кой е малък?

Ако имаш предвид Гън Сок той е на 23, миналата година няма как да е бил на 16. И Мери-то е на толкова, въпреки че си мислех че е по-малка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

KiaraTiara , кой е малък?

Ако имаш предвид Гън Сок той е на 23, миналата година няма как да е бил на 16. И Мери-то е на толкова, въпреки че си мислех че е по-малка.

 

Вярно, 87 набор, сега го проверих. Явно съм се заблудила още тогава. Но е голям образ :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая и аз го изгледах. Интересен е, става за убиване на време. Гън Сок наистина изглежда по-малкък отколкото е, но само докато чуеш гласа му, доста е дълбок... А Мери-то определено ми изглеждаше като 13-годишно момиченце и образа и държанието и героинята. Иначе много ме кефи какви образи бяха и двамата. Мери-то имаше супер визия, много сладка беше с тея парцалки и той с това кожено яке чак до финала :D

Това си е история за първата и единствена любов в живота, без излишен драматизъм и с реалистичен финал. Това, което ми хареса е, че сериала е простичък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) За пръв път гледах драма която не е провлачена.Всеки епизод става нещо интересно.Пак да не говорим колко е хъбав Jang Geun-Suk и как хубаво си играе ролята.да не забравяме и Moon Geun Young. Бяха всички невероятни това е една от няй любимите ми драми.Стахотна е ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очаквах този сериал и следях новините за него с голямо нетърпение, но накрая останах много разочарована, защото не покри очакванията ми.

Сюжета на места беше куц и му липсваше нещо, усещах празноти, разтягане и пълни измислици, макар че имаше и доста хубави моменти. Определено няма да е нещо, което ще гледам за втори път.

Предполагам това е заради Гън Сок. Обожавам това момче още преди You're Beautiful, гледала съм всичко с него, но тук не ми хареса нито играта му, нито персонажа му. Отдавам това на факта, че миналата година бях вманиачена по него, беше ми изключително интересен, нов, симпатичен, талантлив. Все още е, но след това "пренасищане" имах чувството, че видях всичко в него, затова тук не ме впечатли особено за сметка на Дже Ук и Гън Йонг, която с тази роля изгря с нова светлина в очите ми. Не съм и голяма почитателка, но тук ми допадна много. Трябва да подбира ролите си, защото и отива да е весела и усмихната, а не навъсена, както в Cindrella Sister. Дже Ук също се справи страхотно и изгради интересен персонаж - Джунг Ин, който беше любимеца ми и фаворита ми за Ме Ри. Хареса ми, защото беше умерен в поведението си, сериозен, целенасочен, симпатичен и като цяло интересна личност, може би малко скучна, но това е в следствие от живота с баща му. Честно казано Ме Ри не го заслужаваше. Беше несериозна, неориентирана, разпиляна в отношенията си, но супер чаровна, забавна, мила, замечтана в добрия смисъл и лоялна. От една страна исках да избере Джунг Ин, а от друга с Му Гьол си подхождаха повече. Имаха хубави моменти заедно, но някак ми се губеха. Му Гьол ми харесваше в случаите, в които не ме ядосваше с неговите странности и променливи настроения. Не ми беше фаворит, както първоначално предполагах. Гън Сок не можа да ме грабне с този образ. Не можа да ме впечатли и Со Джун - не можех да я понасям почти през цялото време. Актрисата Ким Хьо Джин също ми е неприятна и допринесе за непоносимостта ми към Со Джун. Родителите на Ме Ри, Дже Ук и Му Гьол също ми бяха адски странни и не ми харесаха. Да, имаха комични моменти, но прекаляваха. Бащата на Ме Ри не откри границата на простащината и наглостта си, не се съобрази с нейните желания като си мислеше, че той знае най-добре от какво има нужда. Бащата на Дже Ук се опитваше чрез него да изживее живота, който не е имал и да получи жената, която винаги е обичал. Майката на Му Гьол беше толкова вглъбена в себе си и глупостите си, че не забелязваше какво преживява сина и. Тримата направиха жестока игра, но не ми харесаха като персонажи - хвани едния, удари другия или кой от кой по-зле.

Като цяло всички играха страхотно. Харесаха ми и госпожа Чанг, приятелите на Ме Ри и на Му Гьол. ОСТ-а беше хубав. Отново повтарям, че имаше интересни моменти - един, за който се сещам беше 15 епизод, представянето на драмата и песента на Му Гьол, но сериала не успя да ме впечатли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво беше, но... и аз като другите - очаквах повече. Пределно ясно ми беше, че ще си е комедия (по корейски). В началото тръгна много добре, интересно, заплетоха нещата. Но после тотално се омазаха - едно и също непрекъснато. Ме Ри към края чак ме дразнеше.

Говоря за или директора, или Му Гьол. Му Гьол я сварва... Ами този пръстен? Колко епизода ни занимаваха с него?

Но пък като цяло съм доволна от това, че го гледах. Става за разтоварване, но очаквах сериалът да е нещо по-забележително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалчето изглежда интересно.От снимките ,които поразглеждах, изглежда,че ще е с хубав край,което лично за мен е идеално :P

Бтв Сок нещо не ми харесва с дълга коса ... :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано, не ме впечатли сериалът, освен с дрешките на Гън Сок и саундтракът.

Нямаше нищо оригинално в историята. Химията между Ме Ри и Му Гьол не я усетих.

В Ким Дже Ук нямаше никакъв живец...

 

 

Въпреки всичко самият сериал става за убиване на времето. Не отегчава до смърт. Няма големи драми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През цялото време имах усещане за дежа-вю. Атмосферата ми напомняше на тази от сериала "You Are Beautiful".

Да си призная, станах разногледа с двама любимци в един кадър, но това е цената на рейтинга, предполагам.

Сладурски сериал, това е! :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:o Оооохххх тия корейци ме изумяват, това е някъде 9-10 -ти техен сериал, който гледам и неизменно присъства носенето на гръб. :huh: Сигурно го имат за някакъв еротичен елемент, но на мен ми е супер смешно. :lol: Вече си представям как всеки 2-ри мъж по улиците на Сеул например е яхнат от някоя жена :lol2:

 

Иначе сериалчето ми е супер забавно и приятно. Харесва ми това, че главните герои са почти непрекъснато заедно и няма някакви драми и раздели (поне до 13 епизод).

Гънчо е супер чаровен както винаги и супер секси в парцалките, с които го докарват- стайлинга му е убийствен- такава комбинация на платове, цветове, кожи и аксесоари, че ум да ти зайде :lol2: ОСТ-а е на ниво

 

Благодаря за този сериал и за превода :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ролята на Дже Ук не позволяваше много емоции. Трудното детство и въпреки богатството труден живот като пораснал. Бащата изигра решаваща роля при героя му. Поне от моята камбанария нещата изглеждаха такива. Но това не ми попречи да съм лудо влюбена в него и да ми се иска нашето Мери да го избере. Язък за надеждите. :lol:

Дрешките на Гън Сок на мен не ми харесаха. Приличаше ми на папагал постоянно в някакви уникални приумици облечен, но в пълен унисон със стайлинга на Мери, заради което и оправдавам странният му външен вид. :huh:

Бившата му ми беше уникално антипатична. Наглед хубаво момиче, но я обличаха в още по-ужасяващи неща. Вярно корейките носят доста кожа, но тя все едно беше одрала някое фламинго от цирка на моменти. :o

Останах със смесени чувства от драмата и определено, ако някой ме попита не бих я препоръчала за гледане освен, ако съвсем няма друго. Очакванията ми бяха големи, но за съжаление не се оправдаха. Има някои доста сполучливи моменти, но масата от сценария и сцените не ме грабнаха и няма да останат запечатани за дълго в съзнанието ми. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше куци моменти, нещо им свършиха идеите насред сериала...НО беше много свеж, основно поради липсата на тотални драматизации и клишетата, на който сме свикнали + лиготиите(т.е. липсата им).Като начало самата обстановка беше креативна и доста различна от познатите ни любими сериали.Бих го гледала пак само заради това :lol: Повече смях отколкото драма. :) Особено приятен за разведряване.

Очарована от Гън Сок, както винаги :P:blink: и саундтракът е страхотен.

Надявам се да видим Дже Ук скоро в някоя тотално различна роля ^.^ просто ей така.Тук се справи добре, просто ми се иска да видя повече неща с/от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е един от малкото сериали,които ме грабнаха от първи епизод,но след 8ми/9ти някъде го гледах насила малко :( Малко си беше придвидима развръзката и би ми харесал повече ако не бях тийм Директор Ин Джунг :rolleyes: Иначе саундтракът,атмосферата си бяха супер и тва myyy precious здраво ми се заби в главата :) ИИИ това е първата драма в която виждам кореец да си изключва телефона по нормалния начин,А НЕ да си вади батерията :dd

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Началото - силно, забавно и завладяващо.Най странен ми беше гласа на актрисата. Имаше нещо странно в него, но в последствие свикнах. Адски сладка и смешна. Направи ми впечатление как при трудност броеше до 10 и показваше добри актьорски умения. Жалкото е,че тези два елемента не се приложиха повече. Два пъти седна на пода и изрече числата и два пъти използва лъжа - за да спаси баща си от преследващите го хора и да предпази Му Гьол от затвора. И толкова. Можеше поне да го вкарат още веднъж, за да не остане като вметната подробност, дето и те не знаят защо са я вметнали.

 

Средата - разводни се много бей. И кучето, и котката, се промениха. Почти никакъв елемент - да не кажа съвсем никакъв, на комедия. Липсваха ми пиянските им изпълнения и комедийните ситуации. Усмивката на Му Гьол в началото беше един път! Такава просто няма - сърчицето ми се стопли. Въпреки че 90% от зрителите тук не му харесват косата, аз се влюбих в нея. Перуката бе ужасна.

Та, така де. Средата едва я преодолях - смятайте някъде от 7-8 до към 15 епизод. Аман - то не бе пръстен, не бяха караници, не бяха неразбрали и изпопребити. От цялата раота, майката и сина облажиха с мнооогооо кимчи.

 

Края - ех, най-сетне малко интересно движение. Ама с две думи - подобно на средата. Никакъв елемент от началото, а съвсем различни актьори и характери. Сякаш любовта е променила тръпката и сега са скучна влюбена двойка. Липсва ми ряпата от запознанството им. Ех, хубави времена бяха. Дори и почивката им на рок фестивала в средата бе жалък опит да компенсират липсата на комедия.

 

Бе, да обобщя - силно начало, слаба среда, среден край. Бих гледала само началото отново. Прекалено бозаво ми се видя, но.. за свободното време става - неангажираща драма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...