Jump to content

Recommended Posts

Първо да кажа, че се радвам, че тази тема се раздвижи, тъй като много качествени, но по-стари сериали остават на заден план, незабелязани покрай новите си събратя.
Сериалът си е много добър, заслужава да бъде показан по националната телевизия. А за заглавието "Jewel in the palace", не БНТ са го преименували. Това си е едно от заглавията с които е познат по света. Много продукции имат по две (че и повече) заглавия и си го обяснявам с публиката, към която са насочени.
Относно притесненията, че е по-стар - това не мисля, че ще се отрази на качеството на видеото. Все пак говорим за национална телевизия, вярвам че ще се постараят. И много се радвам, че намериха време да го промотират няколко пъти вече. Браво!

Накрая искам да отбележа, че именно този сериал, редом със "Зимна соната" са в основата на корейската вълна, която заля света и отвори вратата към този далечен, малко познат свят. Радвам се, че най-накрая стигна и България, и още хора ще могат да го гледат, да усетят поне част от емоциите, които са довели и всички нас тук. :)
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някъде из форумите на Фейсбук прочетох,че освен този, по БНТ ще се излъчат и сериалите " Descendants of the Sun" и "Dr. Romantic "...???. Чували ли сте нещо за това...Или ,може би на някой просто така му се иска и е пуснал слух...:rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е не е истина! Невъзможно е да отворя темата и да попадна на мнение на @dido100

On 6/27/2012 at 10:45 PM, dido100 said:

Трябва ли да изтърпя 40 серии разтягане на локуми и нищоправене, за да я дочакам да стане лекар? Просто тук чувството за мярка и разумност напълно отсъстват. 25 серии само готвене и напълна липса на някакво действие. Повторение на едно и също до втръсване. Ако имаха монтажист с мозъчна дейност просто трябваше да отпаднат 80-те процента излишен пълнеж и 16-20 серии щяха да са напълно достатъчни. Колебах се дали просто да не прескоча тъпите готварски серии, но качеството на сериала просто не дава никакви надежди за нещо по-добро в лекарската част. :( Пък и още като дете изкарах и двете шарки, така че този сериал няма никакъв шанс. Саунтракът не беше нищо особено, имаше някакви кресливи песни с лошо качество.

 

On 6/28/2012 at 3:56 PM, Sierra said:

Дидо, съжалявам, че ще го кажа, ама толкова ти е акълът.

 

On 6/29/2012 at 10:01 PM, dido100 said:

Не лъжи, не съжаляваш! :P А ако бях пуснал пълната редакция на мнението си................ :(

 Хора вашето АЗ от преди пет години ми направи вечерта.....Е, ментата също има заслуги, но определено вие печелите пред нея!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

 

Three Korean TV series will be aired consecutively in prime time on Bulgaria's state television from late July, according to local media. The three are historical drama "Jewel in the Palace," "Dr. Romantic" and "Descendants of the Sun."

 

http://www.koreatimes.co.kr/www/art/2018/07/688_252406.html

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, заболя ме главата!

Две серии наведнъж ми идват множко и дропвам за днес-_-

Картината ми се вижда нещо поразтеглена, като че ли са отрязали 4:3 да стане 16:9 след приближение, изкуството на монтажа много се разви в последно време.

Ако не бях гледала "случайно" 63 серии "Кралят и аз", нямаше да знам защо аджеба тровят жената още на петата минута на сериала и как така това си беше в реда на нещата.

Да не пропусна и как на финалните надписи на първия епизод ми разказаха накратко следващите 5-10 серии.....

 

Май трябваше да почнат с романтичния доктор за зарибяват българската публика:swoon:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, Yoyo_ko написа:

Е не е истина! Невъзможно е да отворя темата и да попадна на мнение на @dido100

 

БНТ-то добре че немат гореща линия по време на сериалите :896767:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

картина, мартина.., най-гадно ми стана като чух дублажа.., пуснах го ей тъй за куриоз..:D

аз ако бяха гледала за първи път...  дълъг, исторически и стар сериал.., с дублаж..:nunchako:, никога нямаше да се пристрастя като сега по *корейското* :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен дублажа не ми пречи, те и на корейски като се разкрещят, едва се изтрайват. Но два епизода наведнъж, застопорена пред телевизора, ми идват в повече, след като съм била цял ден на работа. На кой ..... му е хрумнала тази тъпа идея. Поне да ги бяха разделили. Като се протегна на дивана и съм дотам. Сутрин също пропускам повторението, щото трябва да се работи. А на следващата вечер трябва да си доизмислям проспаното. Добре че съм го гледала, но беше преди стотина години (Ех, младост)и ми е поизветрял. Но пак ми е интересен. Дано и от БНТ си свършат работата както трябва. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, Sierra написа:

И на мен нещо ми се стори странна картината - сякаш уж са подобрявали да е HD, ма изглежда по-гадно :D.

 

На мен ми изглеждат по-ниски и дебели хората, а главите им направо кръгли.И понеже отдавна не гледам телевизия, пуснах по друг канал да видя, съвсем нормални си бяха. Странно.

И да, две серии са множко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7 hours ago, Lawandula said:

На мен ми изглеждат по-ниски и дебели хората, а главите им направо кръгли.И понеже отдавна не гледам телевизия, пуснах по друг канал да видя, съвсем нормални си бяха. Странно.

 

Какво толкова се чудите? Сериалът е бил излъчен навремето във формат на картината 4:3, а БНТ (наред с почти всички останали телевизии) отдавна минаха на 16:9. Намери на дистанционното бутона за форматиране и си пусни 4:3, нищо сложно няма. След това можеш пак да си се върнеш към "Авто." режим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо да кажа, че съм изгледал ЦЕЛИЯ сериал, за което имам официална похвала от Сиера! :P Обаче! 

Не трябваше да почват с този сериал-прекалено дълъг и муден е като за начало. Добавяме малко дървения превод и дублажа на ниво турско-индийски сериали (голям минус!). В пряката битка с турски и индийски сериали, на БНТ ще й трябват повече време и повече сериали (по-качествени). Едва ли ще питат познавачите ;) какво да излъчват, ще взимат или най-евтиното или някой "фен" от техните ще си набута любимите сериали.
 
 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой да каже това ли е сериалът, който ще се/се/ върти по БНТ? Или е друго име? Чух реклама на някъв сериал с име Съкровище в двореца, но не се сещам да съм го мяркала тук. Понеже не гледам ТВ, реших вас да питам. Да уточня, че този тук съм го гледала преди повече от 2 г., но го помня добре и май не свърши щастливо за моя вкус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз ще де съглася с Дидо за подбора на сериали. Според мен не трябваше да почват с исторически корейски сериал, защото те са специфични и не всеки ще ги разбере. Човек първо малко трябва да познава историята на Корея и тогава да гледа. Според мен нещо съвременно с повече съспенс и крими щеше да привлече доста зрители. Не помня добре имена и рискувам да ги сбъркам, но ми се струва, че такива са: Атина, Градският ловец, онзи с доктора на мафията, който отмъщаваше, Златен кръст, Помня те, Ирис и т.н. Преведени са. Това са все съвременни сюжети с драма и криминално. Историческото не е за всеки вкус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И втората ми киновечер пропадна....

Малко късно го включих и се настроих да върна канала назад да видя пропуснатото, ама там едни дребни дечица изброяваха на глас "Наложница Първи ранг", "Наложница Втори ранг" и т.н. ранговете в двореца. Две минути. Изчаках ги, ама като почнаха и прислугата, направо потърсих копчето за "скип".

Неее, това не се трае "наживо"

:no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се гмурнах в "корейското" именно с исторически сериал и след него дълго, дълго гледах само от този жанр. Няколко пъти пробвах съвременни сюжети, но явно съм попадала на някакви лигавни, дето бързо ме отказваха.  През годините, въпреки че съм изгледала 2/3 от историческите сериали и филми, този съм го прескачала - не знам защо.  И за мен е премиера, като за болшинството зрители на БНТ.  Ако бяха започнали с "Потомците..." щях да съм много разочарована - аз така и не ги догледах. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Матрим, според мен примерно онзи за доктора на мафията би бил интересен за проследяване съвременната корейска действителност и интригата с мафия, лихвари и корупция. Както и Златен кръст или Атина /последното е шпионско-агентски/. Иначе историческото е прекалено захаросано и приказно, твърде далечно от реалността и ни подвежда. Младите вероятно ще харесат повече съвременните драма-криминалета, а възрастните зрители - романтичните исторически приказки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снежната кралица, щеше да е супер.Ревящите от турско, щяха да минат на корейско.:D

А " Тайната градина", сигурно още държи висока цена.

Мъжа ми едва го придумах снощи да гледа, но така се оплете в имената и ранговете, че като  дойдоха неочаквани гости, направо го спасиха от втората част.:28558: Преди това, обаче, реши ,че е приказка, заради костюмите и не е за него, та се наложи да го убеждавам, че не е. Съобщи, обаче на гостите, че и той почнал да гледа, като жена си  "цепки".

 

Erutan, мерси.Ще пробвам..Понеже не съм телезрител, въобще не ми дойде на акъла.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...