Jump to content

Recommended Posts

O8EyLf.jpg

Заглавие: 서동요 / Seo Dong Yo
Още: Seo Dong's Song / Ballad of Seo Dong
Жанр: исторически, романс
Епизоди: 55
Период на излъчване: 5 септември 2005 - 21 март 2006


В ролите:
Jo Hyun Jae - Suh Dong (King Mu of Baekje)
Lee Bo Young - Princess Sun-hwa of Shilla
Ryu Jin - Sa Taek Gi Ru / Kim Do Ham
Koo Hye Sun - Eun Jin

Lee Il Hwa - Mrs. Han


Описание:

"Содонгьо" се смята за една от най-старите корейски народни песни. Според Samgukyusa (The Memorabilia of the Three Kingdoms) от кралство Шила, песента е написана от Со-донг, обикновен човек от Пекче. Като чул, че принцеса Сон-хуа, дъщерята на крал Чинпьонг от Шила, е красавица, той написал песен, в която се разказвало как принцесата всяка вечер идва в стаята му, и я разпространил сред хората. Когато кралят я чул, той изпратил принцесата в изгнание. Со-донг я взел и я завел в Пекче и там те станали новите крал и кралица.

Личен коментар: Не съм го гледала, но ми прозвуча приятно приказно. Изглежда и порядъчна доза пердах си има. Ще се провери някой ден.

:essub:

 

СВАЛЯНЕ С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ: :click:

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ: :click:

СВАЛИ С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ: :click:

ОНЛАЙН С РУСКИ СУБТИТРИ: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми не знам. Гледах началото на първи епизод и още на петата минута едните бяха обезглавили вражеския вожд и му отнесоха главата като трофей, та после неговите хора трябваше да ходят да си я откраднат, та да си върнат бойната чест. :lol: После обаче го зарязах. В момента само събирам епизодите и вероятно ще го гледам догодина. При всички положения главният герой едва ли се е докопал до короната само с песни. Я го глей как рита...

 

246882.gif

 

Въпросният актьор съм го гледала в "Трима бащи, една майка" и беше относително симпатичен в ролята на стиснат борсов агент. Като древен герой май още повече ще ми хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Историята е интересна. Прекалено внимание е отделено на романсът, поне в началото, после нещата леко се изместват. Бойните сцени не ми харесаха, особено озвучението. Сериалът не го догледах, тъй като така да се каже ми омръзна по едно време. Актъорът, който играе главния герой, не ми е от любимите актъори май... почти във всички по-емоционални сцени погледът му е един и същ... да не кажа, че навсякъде е така... има голяма доза безизразност, това го забелязах още в Nine Tailed Fox, като го гледах там, но тук са доста повече епизодите и просто по едно време ми омръзна да го гледам.

Любовта между героите също е доста интересна, но и при нея нямаше никакво развитие и интрига, откакто се влюбиха (в началото на сериала), любовта им си стоеше на едно и също "високо място" в продължение на целият сериал... няма лошо, но става скучно за зрителя по някое време... все пак не са 10-20 епизода. Лично според мен, ако бяха развили малко историята с чувствата на другата принцеса към главният герой, щяха да разчупят и раздвижат доста сериала в частта с романса.

За 40 и няколко изгледани епизода мога да заключа: силни страни - цялостната история, второстепенните герои, дворцовите интриги и схеми, романсът (само в първата половина на сериала). Слаби страни - бюджетът си личеше, че е малък... бойните сцени бяха много слаби, не ми хареса цялостното представяне на главният актъор и по специално безизразността на лицето му, романсът във втората част на сериала - нямаше никаква интрига и развитие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грам не ми дреме кой колко ще се сърди, ще цвърка или мрънка, качвам българския превод до 20-ти епизод, нататък го гледайте както решите, или изобщо не го започвайте.  :896767:  Мухляса ми на компа в очакване някой да изяви желание да го довърши. ;)
 
Сваляне с бг субтитри:  :click:  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Случайно някой да е довършил превода на серияла? Или поне руски субтитри,ако има ще мога да го преведя! Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, Psychedelic написа:

Здравейте! Случайно някой да е довършил превода на серияла? Или поне руски субтитри,ако има ще мога да го преведя! Благодаря!

 

Не намирам довършени бг. субтитри. Онлайн с руски: Тук Ако имаш нужда от съвет, пиши.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...