Jump to content

Recommended Posts

Dragon Zakura

20qyrWmuUpqDzA8T3dtRO4RCaYs.jpg

***************************************************
Епизоди: 11
Език: японски
Субтитри: английски
Жанр: ученическа драма с комедийни елементи (бел. от мен)
Излъчван по: TBS
Период на излъчване: 8 юли 2005 - 16 септември 2005
Рейтинг: 16.41

Участват:
Abe Hiroshi като Сакураги Кенджи
Yamashita Tomohisa като Яджима Юсуке
Nagasawa Masami като Мизуно Наоми
Koike Teppei като Огата Хидеки
Aragaki Yui като Косака Йошино
Nakao Akiyoshi като Окуно Ичиро
Saeko като Кобаяши Маки
***************************************************
:essub:

 

 :subs: Свали с български субтитри: :click: 

:subs: Онлайн с български субтитри: :click: :click:

Свали с английски субтитри: :click:

Свали с руски субтитри и дублаж::click:


Резюме: Сакураги Кенджи е мизерстващ адвокат, бивш член на мотоциклетна училищна банда, който се наема да ръководи клас от изключително слаби ученици със среден резултат от 36 точки - максималният клони към 200. Неговата цел е да им помогне да влязат в една от най-престижните образователни институции - университета в Токио - Тодай.

Коментар: Много забавен и поучителен сериал с доста интересни методи за учене. Засягат се теми като приятелство, любов, чест, истинските цели в живота. От типа филми е , които те карат да осъзнаваш към какво трябва да се стремиш и на какво си готов, за да го постигнеш.
Искам да споделя освен това, че стандартния за такъв тип сериали начин на японците да показват простички, но важни неща, е много успешен и поне мен, ме докосва доста успешно. smile.gif


Специални благодарности към фенгърлите от анимесбг (доста са и сигурно ще пропусна някой, ако тръгна да ги изброявам) , които всъщност са допринесли този, а и останалите сериали да достигнат бг пространството.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е супер сериал. Трябва вместо някой скучен предмет, да го пускат по училищата. Много повече ще амбицира децата, от всяко друго нещо. Ако го бях гледал тогава, сигурно нямаше да мразя училището толкова много. Страхотони актьори са насъбрали и е много вълнуващо през цялото време. Уникална тръпка е накрая. Влизането в университета Тодай, го изкараха едва ли не най-трудното нещо на света.

Той е като един предмет, който никога не сме имали в училище. Става въпрос за това, какви техники трябва да се използват в ученето, за да не е толкова кошмарно. Какви жертви трябва да се направят в името на една кауза и т.н. Всички герои тук са посредствени ученици и влизането в Тодай за тях е, като за нас пътуването в космоса. Апсолютно невъзможно. Но това не е най-важното. Така изглежда, но влизането в университата изобщо не е толкова важно... Има много по важно послание, но ще го оставя да го видите сами..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав филм на режисьора Цукамото Ренпей , показващ нашата

отговорност като родители и учители - да обичаме, разбираме

подкрепяме и насърчаваме децата си, за да превърнат те,

в реалност мечтите си.

Много оригинални хрумвания за методи на обучение.

Скъпи учители, не се страхувайте, може да ги опитате !

 

 

Мога да вървя по пътя си

Приближавайки се до мечтите си.

Виждам светлина!

Събуди се, стани!

И утре опитай отново!

 

Погледни в малката ми ръка!

Дръж я здраво!

Виденията в мен ще изчезнат!

Не искам да губя пътя си!

Не го забравяй!

 

Знаеш, че искам само,

тази мечта да продължи да блести

в сърцето ми.

Един ден цветето пълно със светлина ще

разцъфне!

 

Ще се боря с всички сили!

Искам да продължа,

както вървя и днес!

Един ден над нашите мечти

ще можем да се смеем!

 

Събуди се, стани!

И не спирай да се изправяш и опитваш!

Превод: mrnkaloto

 

Благодря, за чудесния превод!

Люси

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драмата беше просто велика!!! :lol!:

 

Ъхъ. :noteet: Страхотен сериал. Нарежда ми се в списъка с най-любими, а аз се нареждам в списъка на мечтаещите за такива учители. Ееехх...

 

 

За превода си личи, че сте се старали, ама малко се шашнах с това японски ученици да говорят на "ти" на учителите си, пък било то и в една от най-пропадналите гимназии. Така де, мислех си, че там учтивостта и почтителността са издигнати в нещо като култ. :noteet:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

За превода си личи, че сте се старали, ама малко се шашнах с това японски ученици да говорят на "ти" на учителите си, пък било то и в една от най-пропадналите гимназии. Така де, мислех си, че там учтивостта и почтителността са издигнати в нещо като култ. :noteet:

 

 

мда...направих го точно заради това, да се наблегне на безхаберието и незаинтересоваността на учениците...така още в първи епизод сцената, в която ями се заяжда с адвоката, като освен всичко друго му говори и на ти, засилва непочтителното му поведение...оттук нататък обръщението към тези двама учители "на ти" създава по-топла връзка и смъква бариерата, те изграждат една затворена група и доверието, взаимопомощта и близостта, на които се уповават ги сплотява...

разбира се това е лично мнение... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, че те точно на "ти" си им говорят. Въобще не използват учтиви форми на обръщение, а дори на моменти доста груби, така че превoдът си е точно на място. Иначе сериалчето е доста добро. Малко писват безкрайните поучителни монолози на Абе, ма щом е той се изтърпява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко писват безкрайните поучителни монолози на Абе, ма щом е той се изтърпява.

Аз пък точно на монолозите леко се отплесвах... не нарочно де, аз съм си голям заплес по принцип (то технически същото ставаше и като пуснеха Colorful на Ямапи - почвах да си припявам и изпусках разговора ) ^_^"

Иначе сериалчето много ми хареса Някой в Анимес беше изкоментирал, че му ставало лошо, като гледал как се потят на тестовете... При мен пък беше точно обратното - искаше ми се да грабна молива и да се потя заедно с тях Странно, но факт - харесвам тестовете ^_^"

Какво друго? Началната песничка беше доста приятна - въртя ми се в главата сигурно цяла седмица след като изгледах сериала Героят на Koike Teppei (Ogata) също ми беше много симпатичен Пък и имах някаква полза (освен чистото удоволствие от гледането) - научих йероглифа за сакура .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Догодина готвят продължение и корейска версия на драмата.

Линк

Това вече е интересна новина............любопитно ми е корейците как ще го скопосат, тук вече има голяма веротност да ми хареса повече от японския вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено интересна новина, но, честно казано, не знам какво да очакват и от двете неща. За продължението нито се знае кой ще участва, нито нищо - може да се окажем само с учителката по английски и някакви съвсем нови безинтересни герои. За корейската версия пък - съдейки от опита си в корейските сериали, който не е чак толкова голям колкото на повечето от вас - ми се струва, че ще има доста повече любовни трепети (може би дори между героите на Ямапи и онази, приятелката му от детството, ще стане нещо?), но пък и някаква доза трагизъм, според мен съвсем не в духа на историята...

Ох, направо не знам В най-добрия вариант Ямапи и компания ще се завърнат, а корейското влизане с университета в Сеул (предполагам) ще е по-различно от това, което съм гледала, и както каза Пирани наистина да е по-добро, ама времето ще покаже...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добра новина :).

Но не вярвам Ямапи да участва. Особено като ученик. Нали по това време ще излезе и втория сезон на Code Blue, така че едва ли... Някои по-млади актьори ще да са... ;)

И според мен е така. Като гледам последните му снимки вече няма визия на ученик.

 

А сериалчето на мен много ми допадна. Направо се шашнах от приомите, които се използват за овладяване на учебното съдържание, но да си призная доста от тях ми се сториха непосилни за прилагане у нас. Дали нашите ученици биха се справили с така представения начин на учене? Или трябва да се започне още от 1-ви клас да се прилагат такива методи?

Като цяло погледнато обаче, вижда се къде са те - къде сме ние, така че...

 

Аз пък нямам против да ми говорят учениците на "ти" стига да се постига приемственост и по-добри резултати. Мисля, че това е и начин да се гради доверие в младите. Официалностите ги подтискат, че напоследах взеха да ги употребяват тези учтиви обръщения ехидно и иронично. Кой печели от това?!

 

Благодарности на Мрънчо, диктатора и ganiy79 за удоволствието, което ми доставиха!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия методи, които се прилагат в сериала, са плод на развинтеното японско въображение. Освен може би това, че за да карат младите да четат класическа литература им я правят на манга, което не го намирам за особено похвално. Да не говориме за нивото на преподаване на английски език колко е зле.

 

Иначе за новия сезон - хубава идея, но ако не участва Абе Хироши едва ли бих го гледал. Според мен сериалът спокойно си може без Ямашита и компания. Просто ги заменят с няколко други бишоненчета и никой няма да забележи разликата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Agree. Ямапи специално в този сериал беше безбожно безличен и лишен от индивидуалност, че и от акъл. Дали ше е с него или някой друг рандъм бишонен няма значение.

 

Втория сезон има огромна вероятност да е продължение именно на онази последна сцена в първи, когато Койке се върна да предава...Току-виж наши тодайци решили да продължат делото на Абе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи го започнах. Харесва ми и то доста особено това, че ме кара да мисля в 2 часа през ноща и да проверявам дали са вярни нещата. Като действие поне за мен е леко мудно, но задържа вниманието с готините методи на обучение.

Това с картите е един полезен и ннепотребен (поне според мен) факт, но аз ще си го помня, а и е супер тренировка за смятане наум.

И този сериал е един от препоръчителните за гледане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен филмчето ми хареса! Мисля, че методите на обучение, които предлагат са напълно приложими, че и още може. Така трябва да се мисли и преподава, според мен, за да се привличат учениците.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва на трети епизод съм,а вече ме стимулира Прекрасен е!!

 

Изгледах го и трябва да си кажа,че японските драми последно време ми харесват все повече и повече Особено училищните.. както и да е тази определено си беше попадение - освен със страхотни идеи,той има страхотни послания за живота като цяло,как да не кривнеш от правия път,как да се върнеш към него..

Въобще една голяма 6-ца от мен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги нещо ще ме връща в този сериал. Толкова много неща взех от него, че не можете да си представите. Още докато го гледах вече включих в моите детски партита елементи от сериала. Препоръчах го на преподавателите си, специалността която изучавам е Социална педагогика и когато пирани ми каза, че е точно в моята сфера не и повярвах много, но се оказа точно така. Пък и много други неща ще останат в съзнанието ми ! Още веднъж казвам, че се нарежда в графа "Задължителен за гледане" :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре в японскаат версия играе моя най- голям сладур Ямашита Томохиса,но прочетох,че има и корейска версия. Някой знае ли има ли я някъде? Интересно ми е кои артисти ще са в ролите и коя от двете е по хубава? Търсих я,но нищо не открих. Пише,че е под друго име,но и с него нищо не намерих.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...