Jump to content

САТОРИ В УТРОТО НА ЕСЕНТА


Recommended Posts

21.10.2010г. – 04.11.2010г.

Дом на киното Евро синема Червената къща

 

В края на октомври „Позор” ще представи второто издание на фестивала за далекоизточно кино „Сатори в утрото на есента”. Домакини на събитието ще бъдат „Дом на киното”, „Евро синема” и „Червената къща”.

meng-xiaodong.jpg

Официалното откриване ща бъде на 21 октомври в Дома на киното с китайската суперпродукция „Живот в грим”/”Forever Enthralled” на носителя на „Златна палма” Чън Кайгъ, познат на българската публика от превърналите се в класика „Сбогом, спътнице моя” и „Обещанието”. „Живот в грим” беше сред номинираните за „Златна мечка” на фестивала в Берлин. Филмът представя живота на най-известния изпълнител в „Пекинската опера” Мей Ланфан. За да бъде историята максимално достоверна, режисьорът се допитва до семейството на Ланфан, което следи отблизо процеса на снимките. Филмът спечели най-престижната азиатска награда „Златен петел” за най-добър филм на 2009-та. Главните роли са поверени на китайската звезда Лай Лион, познат от култовия “3 Extremes” и красивата Джан Дзъи, позната от хитовете „Герой”, „Тигър и Дракон”, „2046” и „Мемоарите на една гейша”. „Живот в грим” ще бъде представен в пълната си фестивална версия, за да могат зрителите максимално да се доближат до блясъка и пищността на китайското оперно изкуство през 20-ти век.

Веднага след европейската му премиера на фестивала в Цюрих, българските зрители ще могат да видят провокативния „Пънк от Пекин”/”Beijing Punk”. Австралиецът Шон Джефърд представя пекинския ъндърграунд така, както никой местен не би посмял - бръснати глави, татуировки, тонове алкохол и шумна музика.

Beijing-Punk-Poster-Small-C.jpg

Специален акцент ще бъде поставен върху киното на Малайзия. Някои от най-известните имена на малайзийската нова вълна, ще присъстват в афиша на фестивала. Зрителите ще могат да видят дебютния филм на Тан Чуй Муй „Любовта побеждава всеки”/”Love Conquers All”, предизвикал фурор както сред публиката, така и сред критиката на фестивала в Ротердам и отличен с престижната награда „Тигър”. Два от най-успешните филма на Джеймс Лий – „Незаменимата перална машина”/”My Beautiful Washing Machine” и „Преди да заобичаме отново”/”Before We Fall In Love Again” също ще имат своята премиера пред българска публика. Джеймс Лий е един от най-любопитните творци на Малайзия, бивш графичен дизайнер, в момента той режисира театрални постановки, създава впечатляващи инсталации, с които е чест гост на Музея за модерно изкуство в Куала Лумпур и пише сценарии за филми, които сам режисира.

В програмата на фестивала е включен и един от най-успешните японски филми през последните години „Глътка чай”/”The Taste of Tea” на режисьора Катсухито Иши. Задълбочен портрет на едно нетрадиционно японско семейство, в което майката съвместява домакинската работа със създаването на анимационни филми, дядото помага на майката с различни ексцентрични идеи относно филмите и в същото време се опитва да запише своето първо парче, а на внучката постоянно и се привижда уголемена версия на самата нея. Забавна история, представена с изтънчен източен маниер, много красиви кадри и впечатляващ актьорски състав включващ любимеца на Такеши Китано - Таданобу Асано, отличен с наградата за мъжка роля от фестивала във Венеция, номинираната за „Оскар” за ролята си във „Вавилон” Ринко Кикучи, най-популярният японски хореограф на модерни танци Кайжи Морияма и новите надежди на японското кино Такахиро Сато и Ана Тсучия.

taste-of-tea-1--774181.png

 

 

Инфото е от сайта на организатора http://www.pozorcompany.com/satori_2010.html там ще бъдат публикувани и дати на прожекциите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер! Като излязат датите и цените за прожекциите, може да направим някое сборно форумско посещение. А филмът за китайския пънк на всяка цена трябва да го гледам. Дано се намери някой, който също ще е готов да си го причини. :lol: (Пешо, в теб ми е надеждата!) B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Навит съм естествено. :) Жалко, че рядко ни се отдава да ходим на кино, поради тоталната липса на азиатски филми по българските кина. Последно, доколкото си спомням, ходихме на филмите на Gibli в Люмиер.  Толкова отдавна ми се струва, хубаво беше. :) Като излезе програмата, ще си набележим няколко. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пънк филма не мога да го изпусна,този с Джан Дзъи сигурно също си заслужава.Но пък е много рано,до 21 октомври има доста време,тепърва трябва да се разгледа програмата като излезе.Не ми се вярва обаче цените на билетите да а скъпи,все пак няма много азиатски филми без ''кунг фу тупалки'' из българските кина. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ето я програмата

 

ПРОГРАМА

 

 

 

23.10 /пт. / Любов на чужда земя - Love, Come Back – Дом на киното – 19.00ч.

 

26.10 /пн./ Брачният обред - The Knot – Дом на киното – 19.00ч.

 

27.10 /вт./ Любов на чужда земя - Love, Come Back – Червената къща – 19.30ч.

 

28.10 /ср./ Брачният обред - The Knot – Евро синема – 19.15ч.

 

29.10 /чт./ Тропическа епидемия - Tropical Malady – Дом на киното – 21.00ч.

 

29.10 /чт./ Хаши - Hashi – Червената къща – 19.30ч.

 

30.10 /пт./ Сцена на открито - Platform – Дом на киното – 18.30ч.

 

02.11 /пн./ Хаши - Hashi – Евро синема – 19.15ч.

 

03.11 /вт./ Лъч светлина - The Shaft – Червената къща – 19.30ч.

 

04.11 /ср./ Любов на чужда земя - Love, Come Back – Евро синема – 19.15ч.

 

05.11 /чт./ Ти и аз - You and Me – Червената къща, 19.30ч.

 

05.11 /чт./ Тропическа епидемия - Tropical Malady – Евро синема – 19.15ч.

 

06.11 /пт./ Съзряването на Максимо Оливерос - The Blossoming of Maximo Oliveros – Дом на киното – 19.00ч.

 

09.11 /пн./ Сцена на открито - Platform – Eвро синема – 19.15ч.

 

10.11 /вт./ Лъч светлина - The Shaft – Eвро синема – 19.15ч.

 

11.11 /ср./ Съзряването на Максимо Оливерос - The Blossoming of Maximo Oliveros – Eвро синема – 19.15ч.

 

12.11 /чт./ Ти и аз - You and Me – Eвро синема – 19.15ч.

 

май са объркали саъответствието на дни от седм и дати но това не е толкова саъществено..:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми никва идея това беше в сайта..може и да добавят после дати ама ме съмнява нещо....

ето и последния линк сайт :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази програма е малко от типа "каква я мислехме, каква стана" :lol:

Жалко, че е отпаднал филмът за Мей Ланфан, не че не съм го гледала, но щеше да ми е интересно да го видя на голям екран. Както ми беше любопитно и киното от Малайзия, почти нищо не съм гледала оттам.

Но се впечатлих, че са включили Tropical Malady, този Апичатпонг (за фамилията няма да се пробвам) е доста шантав, така че да се има предвид, че филмът няма да понесе на хора, които не си падат по арт експерименти (да не говорим, че има и мъжка любов, което допълнително усложнява нещата :) ).

Platform също няма да е от лесните за възприемане, макар и все пак по-гледаем, Zhang Ke Jia също смело експериментира с формата, но поне филмите му имат някаква фабула, която може да се следи.

The Knot има големи шансове да се хареса на любителите на романтиката, голяма любов, голяма мелодрама, нещо като "Тетрадката" по китайски.

Другите филми не съм гледала и на първо четене си харесах Hashi и Love, come back.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Сигурни ли сте, че това по горе наистина е програмата? Според мен е тази от миналата година. Но за новата, нещо не мога да намеря информация. А малко време остана. Чудя се дали наистина ще открият на 21, както пише тук http://www.pozorcomp..._fest_info.html

 

 

 

 

Редакция: Всъщност има, къде съм гледал... http://www.pozorcompany.com/satori_programme.html

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на това му се вика да си блейка от класа (визирам себе си) извинявам се официално за грешното инфо :)

п.с. а аз си се чудех как може да са объркали датите и дните на седмицата :28558::P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи все пак ще има Пънк в Пекин ;)

Вчера загледах темата,защото 21 наближава и доста се разочаровах че са го махнали,добре че е било объркване :)

Значи на 31.10,03.11 и 09.11 ще прожектират ''Пънк в пекин'',''Живот в грим'' ще е на 23.10 и 02.11.

Честно казано поне на прима виста всичко ми се стори интересно,определено и други заглавия ме изкушават :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:lol::lol:

Тъкмо се радвах, че съм гледала половината филми, а пък тя била старата програма, сега ще се чудя на какво по-напред да отида.

Само "Живот в грим" съм гледала (но той определено заслужава да се види на кино) и другия на Апичатпонг, Iron Pussy (защо не са превели заглавието, а? :) ), но не бих се жертвала отново, много е откачен.

И да не си помислите, че

 

пусито е жена..., нищо подобно - един друг смахнат човечец, и той отявлен гей като режисьора.

Предупредила съм ви.

:D:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, всички от форума. Видяхме, че има интерес към събитието, което организираме и много се радваме за проявения интерес,

затова решихме да предложим специални цени на билетите за всички вас.

Тъй като няма как да ви поканим, както ни се иска, но и нас не ни допускат в залите без наем, можем да предложим

значителни отстъпки от цената на билетите за групи от 10 човека.

Накратко вместо 6 лв., цената ще бъде 4 лв.,

а ако сте учащи 3 лв. за филм.

Всеки от вас може да ни пише с някакви предложения за филми, които иска да види занапред!

Ето mail: info@pozorcompany.com

 

Очакваме ви!

Здравко и Ангел

Позор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, Здравко и Ангел!

Най-напред искам да ви благодаря за предложението, от което вероятно ще се възползваме. Видях, че сте ни писали на служебния имейл, но поради някаква причина информацията не може да бъде прочетена. Ще ви помоля да ми я изпратите отново на лично съобщение.

 

Поздрави

Димитър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова много ми се искаше да гледам "Живот в грим".., но май като гледам програмата, не ще да е.. ((( Също и "Сляпото прасе, което мечтаеше да полети"..

Другата седмица ще съм служебно в София - на 28-ти , 29-ти и сигурно на 30-ти. Има ли нещо организирано за групово посещение на филм?

Напишете някой отзив!!! Заинтересуваха ме най-вече "Iron Pussy", /но сигурно ще е наистина откачен/, "Любовта побеждава всеки", "Незаменимата перална машина" и "Глътка чай". Това, което прочетох, ми хареса..

Благодарности за темата и програмата!!! И за предложението за отстъпки също!)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приканвам желаещите за "Пънк в Пекин" на 31-ви да ми се обадят на ЛС, за да съберем групичка от поне 10 души и да се възползваме от предложените намаления. За момента сигурни сме двама, като ще говоря лично с още трима, които вероятно ще искат да дойдат. С Пешо и funktastic17 се надявам да станем 7. Но както е казал Мечо Пух - "Колкото повече, толкова повече."

 

Филмът е документален и отзивите са повече от добри (справка в IMDB). Надявам се този трейлър да ви запали като мен:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес, 28.10.2010 аз и Фарфалина ще ходим на Любовта побеждава всеки от 18:30 часа в Червената къща. Ако има и други желаещи, заповядайте.

Срещата ни е в 18:15-18:20 часа пред киното.

 

Едит: Много, много се извинявам за грешната информация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грешно инфо.. Объркали сме се. Извинения!(((

Остава опцията за утре. В 18..ГЛЪТКА ЧАЙ

Колкото повече хора, толкова по-весело..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...