Ragnos Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 > Режисьор: Цучимото Нориаки > Държава: Япония > Година: 1964 > Език: японски > Субтитри: вградени английски > Продължителност: 54 мин. > Цвят: черно-бял > За филма: Токио през 1963 г., в разгара на икономическия растеж, през погледа на един таксиметров шофьор, неговото семейство и колеги – улиците, трафикът, звуците и хората на един динамично променящ се град. Прекрасен филм, реалистичен и лиричен, един от първите на най-влиятелния независим документалист на следвоенна Япония, Цучимото Нориаки. > Автор на описанието: nikomila СВАЛИ ФИЛМА Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ForEverRain Posted June 12, 2011 Share Posted June 12, 2011 Всичко друго, но не и лиричен. Филмът си беше много реалистичен, много истински и много позитивен. Но едва ли имаше някакви лирически отклонения от темата за трудния живот на таксиметровия шофьор и не само. Все пак доста добре ми подейства, като ставане рано сутрин по изгрев слънце и осъзнаване на това къде си и кой си. Един от много малкото японски филми който съм гледала.... аз имах черно-бяло настроение, и ми подейства много здравословно. Браво на японците, какъв дух! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts