Jump to content

Recommended Posts

spacer.png
The Painted Veil / Цветният воал / Mian sha

IMDB Рейтинг : 7,6 /10

Режисьор : Джон Къран
В ролите : Едуард Нортън, Наоми Уотс, Лив Шрайбър, Тоби Джоунс, Чен Шихан
Държава : САЩ, Китай
Година : 2006
Жанр : Драма, Романтичен
Времетраене : 125 м.
Език : Английски , Китайски
:imdb:
Субтитри: mike, desjer и Яш, превод на песента : Крал

 

 

Резюме:

 

Базиран на класическия роман на Съмърсет Моъм, “Цветният воал” е любовна история,която се развива през 20-те и разказва за една млада английска двойка: Уолтър,доктор от средната класа, и Кити, жена от по-заможните прослойки на обществото,чийто брак се оказва грешка и с настаняването си в Шанхай, тя се влюбва в друг.
Когато той разкрива нейната невярност, движен от чуство за мъст, Уолтър приема работа в далечно село в Китай,застрашено от смъртоносна епидемия, и я взима със себе си.Тяхното пътуване дава смисъл на връзката им и на живота им, в едно от най-далечните и красиви места на земята.

Печели Златен Глобус. Други 4 награди и 3 номинации

 

 

 

 

 

Off Topic

Не съм сигурен дали "Цветният воал" трябва да присъства в секция "Китай", или в "Други", но все пак е заснет почти изцяло в Китай и в него участва кажи-речи половината китайски народ biggrin.gif

Един от любимите ми филми. Намерих го преди време с отвратителен превод, реших да направя нов, в крайна сметка не бях доволен от себе си и потърсих помощ от приятели. В резултат на това се получиха 2 версии, едната редактирана от Деси, а другата от Яш. И двамата хвърлиха доста усилия и в крайна сметка филма получава не 1, ами 2 прекрасни превода. :-) Субтитрите са под описанието, отгоре са редактираните от desjer, долните са довършени от Yash.

"Цветният воал" притежава много силен сюжет, интелигентен диалог, чудесна игра на целия каст, всичко това подплатено с прекрасна музика. Режисурата и операторската работа заслужават само похвали.


Горещо препоръчвам този филм!
 

Свали с български субтитри: :click: :click: :click: 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен филм, който гледах преди години, но си го спомням сравнително добре. Имаше невероятни природни картини и доста драматични моменти. Историята се върти основно около сложните взаимоотношения между Кити и Уолтър, но макар и малко има какво да се види и от Китай, и от нравите и бита в малкото селце. С удоволствие ще го изгледам пак. :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:lol: " чела съм книгата преди 100 години, дори не знаех, че има филм. Ще бъде интересно да си я припомня. Благодаря за труда.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спомням си, че го бях гледала преди години, след като бях прочела друга книга на Моъм - "Острието на бръснача" ( и до днес си остава една от любимите ми). Имам чуството, че каквото и да направят по Моъм ще е добро.:) Имам много добри спомени от филмчето...красива пророда, добра актьорска игра и интересно представяне на развитието на взаимоотношенията между Кити и Уолтър, както и "порастването" на Кити.

Който го гледа, няма да съжалява:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох първо книгата, филма гледах след време. Съвсем бях забравила, че го има и го изгледах ей така, да ги сравня.

На мен лично по ми хареса книгата. Може би защото е по-различно да четеш - сам си представяш нещата и т.н. ясно е, има си разлика. Самата история беше по-пълна и със съвсем зарличен финал! Във филма ми се стори, че толкова са сбили събитията - много ме беше яд <_< . Ясно е, че си има ограниченията, чисто техническите нужди да вместиш един сценарий в определено време, но на мен по - адекватен ми се стори финала на книгата.

Все пак филма си става за гледане, дори и да не си чел книгата историята може да се приеме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...