Jump to content

Recommended Posts

9ZYqaf.jpg

Strongest Chil Woo

Заглавие: 최강칠우/ Choi Kang Chil Woo
Още: Strongest Chil Woo, The Mighty Chilwu
Жанр: Исторически
Епизоди: 20
Период на излъчване: 17 юни 2008 г. - 19 август 2008 г.

В ролите:
Eric (SHINHWA) - Kang Chil Woo / Choi Chil Woo
Goo Hye Sun - Yoon So Yoon
Yoo Ah In - Heuk San
Lee Un - Ja Ja
Jun Noh Min - Min Seung Kook
Song Ha Yoon - Yeon Doo

Сюжет:
Чил У е обикновен градски стражар през периода Чосон. Неговите родители са убити заради борбата си за равенство между бедни и богати, господари и роби. Единственият му останал жив роднина е неговата малка сестричка, която е осиновена от възрастен държавен служител. Сега Чил У живее с мисълта, че трябва да мирува, за да оцелее, но нещата се променят, когато осиновителят на сестра му е убит. Търсейки истината за смъртта му, момичето открива доказателства за убийството не на друг, а на престолонаследника и самата тя попада под ударите на престъпниците. Това събужда у Чил У чувството му за справедливост и той се превръща в отмъстител за всички неправди. По пътя си се среща с писаря Мин и бившия кралски телохранител Джа Джа, които са на свой собствен поход в името на справедливостта и тримата обединяват усилията си. Славата им на покровители на народа бързо се разнася, а с времето разбират, че врагът, когото търсят, всъщност е един и същ...
:essub:

 

Свали с български субтитри :click:  :click:

Онлайн с български субтитри :click: :click:

Свали с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериала е просто супер!Много добре направен,страхотна игра и силно актьорско присъствие!направо ме грабна.Заслужава си гледането. :P :P :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи трябва да съм заспала на компа,иначе не бих пратила толкова кратък коментар за филма.Започнах да го гледам заради актрисата от Bois Before Flowers и си признавам че в този сериал ми хареса повече като излъчване.Явно силата и е в трагичните ,а не в комичните роли.

След като изтаглих 1 серия и я гледах ,.започнах да тегля и другите и веднага да ги гледам,и нямаше спасение за мен,не знам колко яденета изгорих, докато изгледам сериала! :D :D :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като ми отлежава на диска почти година, най-после го изгледах. Признавам си, най-вече заради Yoo Ah In, който ми направи силно впечатление в Sungkyunkwan Scandal. И тук най-вече той ми привличаше погледа. И играта му, и визията му крещят за главна роля. Не знам защо той не изигра ролята на Чил У. Може би защото е бил доста млад тогава, но героят му също беше по-младият от двамата и ми беше смешно как Чил У изглежда по-стар от Хък Сан, а всъщност трябва да е по-млад. Отделно, че Eric за мен е много грозен и в тази роля през цялото време ми приличаше на циганин с дръпнати очи. Другаде не съм го гледала как играе, но тук се напъваше доста бездарно. (Да не ме захапят фенките му сега:)). Goo Hye Sun също не ми хареса как играе. В БОФ не съм обърнала много внимание на начина й на говорене, но тук беше много зле. Думите излизаха от устата й с шумно поемане на въздух, което беше адски дразнещо. Човек има чувството, че преди да си каже репликата е бягала до снимачната площадка. И с този бретон, дето й го бяха издокарали изобщо не ми приличаше на героиня от онази епоха. Самата драма беше забавна и лека и вървеше точно като за запълване на свободното време. Имаше малко Зоро, малко Илджиме, повече смях, по-малко драма и мноого рядко да докара сълза в края на окото.

Да обобщя казаното горе с две думи - става за гледане, особено ако сте станали фенки на Yoo Ah In след скандала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 


След като ми отлежава на диска почти година, най-после го изгледах. Признавам си, най-вече заради Yoo Ah In, който ми направи силно впечатление в Sungkyunkwan Scandal. И тук най-вече той ми привличаше погледа. И играта му, и визията му крещят за главна роля. Не знам защо той не изигра ролята на Чил У. Може би защото е бил доста млад тогава, но героят му също беше по-младият от двамата и ми беше смешно как Чил У изглежда по-стар от Хък Сан, а всъщност трябва да е по-млад.
Да обобщя казаното горе с две думи - става за гледане, особено ако сте станали фенки на Yoo Ah In след скандала.

 



И аз загледах драмата само заради Yoo Ah In, и ако не беше той, нямаше да я догледам.
Иначе съм съгласна с martisun относно забележките за актьорите. Определено Yoo Ah In изпъкваше най-силно в драмата. Въобще този актьор има харизма и запомнящо се екранно присъствие.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То и самият образ на Yoo Ah In може би беше по-интересен и загадъчен, като допълним и че му отделиха доста "екранно време", става ясно защо се харесва повече. И на мен неговият герой ми хареса повече, дори и като актъорска игра и справяне с ролята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина хубав сериал!!!

Тоя Ерик не можех да го гледам в Que sera, ама в тоя филм като се облече в черното, като си пусна косата и като си сложи маската (на Зоро) и сърцето ми се разтупка... :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая му дойде редът и на този сериал.

Драмата хич не е лоша. Е, последните епизоди пак се дърпаха локуми и можеха да ги посбият малко, но като цяло биваше.

 

Откъм актьорско изпълнение има какво още да се желае. Имаше и гафове, например когато

Чил-У спаси принцът от преследващите го стражи и изпонатрашка поне 10-ина души, а в следващия кадър не се видя ни едно тяло - бяха изчезнали яко дим. :896767:

 

Но въпреки всичко бе интересно да се видя пазенето на гонга, историята със слона и др.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересен е, постарали са се да има и забавна част, и драма, затрогващи моменти, както и вечната поука, че в истинския живот не всичко е само бяло или черно. Не знам до колко е историческата достоверност в сценария, но лично на мен ми е интересно да видя какъв е бил бита на хората преди векове и от други народности. Замислих се за нашите исторически филми и поредици и нещо не мога да се сетя за еквивалент, при нас все е показана историята в най-тъмни и трагични краски с много кахърни елементи, сякаш предците ни са живеели само с проблемите си и нищо друго не ги е интересувало. В драмата сме големи конкуренти на корейците, но взех да се отплесвам от темата. Приятен е сериалът, бих го препоръчала. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересен в повечето време, ако се абстрахираш от детинщините като въздушният скейборд, дърпан от кон, дългото безмоторно летене при схватките, акробатичното яздене и други такива… Наивен, общо взето, но забавен, каквато е една приказка.
Създаването на “убийците” беше хубава и оптимистична част и много майтапчийска, докато си “улегнат” взаимоотношенията им. Особено в самото начало, когато бяха само двамата ангели на справедливостта - Черният и Белият – или както те самите се определяха - “тесногръдият дърт книжен червей” и “наглият, безочлив тип”. После се увеличиха на тройка, четворка и т. н., като всеки нов член добавяше свой привкус и цвят на многоликата група.
Аналогиите със Зоро бяха много – черните дрехи, маската, подобният кървав знак, конникът, издигащ се на фона на луната, самата идея за справедливият отмъстител и защитник на онеправданите.
Не ми допадна прекаленото осъвременяване на някои места и многото убийства, а и дългичък беше – някои серии направо си крещяха, че са направени за пълнеж, например тази за слона. Също много ме подразни и липсата на сносно възмездие.
Странен, но приятен акцент бяха и музикалните намигвания. Пък и основната песен беше хубава.

Започнах го заради Ерик, но го догледах заради Yoo Ah In.

Става, ако нямаш какво да гледаш.

Благодаря за българския превод!
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми хареса, нещо недоизпипан и доста повърхностен ми се видя. Май само каста ставаше, но и те не можаха, да оправят недостатъците породени от калпав сценарий и скапана режисура. Добра идея, но недоразвита и представена отгоре-отгоре. Ако сте почитател на историческите филми гледайте само в краен случай за другите - изобщо !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хах докато се ровя в нета да разбера малко повече , за един артист попадам на друго и стигнах до тук . Не съ голям фен на драмите , но пък съм фенка на някой от артистите .Радвам се ,че го има онлай поне няма да ми се налга да го тегля ...  Ерик и епик .. хах ще го пробвам,че ми стана интересно ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...