Jump to content

Farewell My Concubine (1993) / (Ba wang bie ji)

Recommended Posts

28368ddcb13b9a8e.jpg

Farewell My Concubine (1993) (Ba wang bie ji)
Сбогом, спътнице моя
IMDB Рейтинг : 7,9 /10

Режисьор : Кайгъ Чън
Държава : Китай, Хонконг
Година : 1993
Времетраене : 171 минути
Жанр: драма, музикален
Език: мандарин
Бг. субтитри : Тим (taumaster) :subs: :click: :click:

В ролите : Лесли Чън, Фъни Джан и др.

Сюжет:Историята на китайска оперна трупа в Пекин преди, по време и след японската окупация. Малко момче е "подарено" от майка си на трупата. Там то научава какво значи да играеш китайска традиционна опера, порядките на тогавашното общество (с всичката пошлост, подмазване и прочее) и израства до велик актьор. Но с цената на какво?

От преводача:
Филмът е за ценители. Действието е бавно и спокойно. Особеностите на китайската опера с нейното фалцетно пеене и жестове са много специфични и вероятно разбираеми само за азиатци от този край на света. Но играта е истинска, атмосферата е натурална, образите - ярки. Ако "понесете" всичко това, ви обещавам, че няма да сте никак разочаровани. Приятно гледане!

Свали филма с български субтитри::subs: Оттук

Свали филма с английски субтитри: Оттук

Свали филма с русли субтитри: Оттук

Невероятен филм. Хиляди благодарности на taumaster за този филм. Стоеше на компютъра ми свален от доста време и се чудех дали да го гледам, защото беше с руски субтитри. Не съжалявам за нито минутка от близо трите часа. Дори се наложи да си го сваля още веднъж /отиде ми коефициента :lol: /, защото се оказа, че руските субтитри са вградени. Актьорската игра е отлична -повярвах на всеки един на 100%. Много изящен, красив, натурален, тъжен, жесток. Има от всичко : приятелство, любов, измама, ревност, предателство, всеотдайност, жертвоготовност, традиции, история, изкуство, култура - не очаквах, че толкова ще ми хареса. Farewell My Concubine е от филмите, които не се забравят. Единствено съжалявам, че чак сега откривам това съкровище. Още веднъж благодаря и за отличния превод, без който удоволствието нямаше да е пълно. Горещо го препоръчвам!!!! :yes:

В двете замунди филмът все още го има, субтитрите са включени в торента. Отделно от това ги има и в sab.bz и unacs, интересно ми е къде сте ги търсили пустите буквички (риторичен въпрос е, моля не ми отговаряйте)

Само за релийза на 3 диска са:

субтитри

субтитри

филмът със субтитри

• Thanks 1

Корейците са му направили повторно представяне( rerelease ), може би за годишнината от смъртта на Лесли. С подобряване на качеството и нов постер, а аз намерих трейлър с много хубаво качество от преди една година за някакъв филмов фестивал. Напоследък забелязах в китайските торенти бяха пуснали доста негови филми с подобрено качество като Chinese Ghost Story 1 и A Chinese Ghost Story 2.

статия :click:

28368ddcb13b9a8e.jpg

• Like 3