Jump to content

Recommended Posts

7Exi73q.jpg

Ganglamedo/ Гангламедо

Инфо за филма в IMDb- няма!



Режисьор : Дай Уей

В ролите : Канг Са Джонг, Зинчен Денчу, Джъ Хао и др.

Държава : Тибет, Китай

Година : 2006

Жанр: романтичен

Времетраене : 97 минути

Език: мандарин

Бг. субтитри : mike28 и speedy86


Резюме:
Красива китайска певица следва съня си до мистично езеро в Тибет, за да намери отново гласа си. В Лхаса, виртуозен перкусионист години наред събира пари, за да купи мечтания бар. Неочакваната им среща разкрива тайни от миналото, останали неизяснени повече от 60 години, а вълшебната природа на Тибет събужда една нова любов, родена под звуците на песента за Снежния лотос.

 

 


 


Този филм е фест за очите, ушите и душата. Сюжета спокойно би паснал на някой филм от Боливуд, така че не смятам да му обръщам внимание, а и не пречи на гледането на филма. Четох някъде, че режисьорката е прочута в Азия като "Кралицата на музикалното видео", определено в музикалните сцени си личи, че и е силата.

Гангламедо ни дава уникален шанс да надникнем в ежедневния живот в Тибет. Възможност, която ви съветвам да не пропускате. Дори само заради музиката и операторската работа.



Бг субтитри- на сайта - http://www.easternspirit.org/download.php?list.265 title="Click Me" rel="nofollow external">click-me.gif
Сваляне: http://masters-tb.com/details.php?id=54768 title="Click Me" rel="nofollow external">click-me.gif, http://masters-tb.com/details.php?id=54764 title="Click Me" rel="nofollow external">click-me.gif,
https://xtremebg.com/index.php?action=viewtorr&id=25290&hit=1 title="Click Me" rel="nofollow external">click-me.gif
и
BluRay 720p WiKi и тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще повторя Майк, че сюжета действително "не пречи" на гледането на филма. :lol: Обаче ОСТ-то и страхотните пейзажи напълно компенсират. Страхотни гледки, невероятна музика със зашеметяващи фолклорни елементи. На мацката, която изпълнява заглавната песен, шапка й свалям. Актрисата в главната роля... можеше малко да се понапъне май. Обаче актьорът! Няма друг такъв грозноват чаровник...

Определено разтоварва. Бих повторила. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доkaто се намотам с това-онова и speedy86 ме изпревари с мнение. :lol:

:kiss2:

 

Филмът може да се опише с две-три думи: наслада за сетивата! Красива природа, красива музика, красива история.

 

И аз ще повторя тези дни с български субтитри!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струва ми се, че този разказ от очевидци може да обясни някои от обичаите и ритуалите, на които ставаме свидетели в началото на филма.

 

Пред двореца Потала стотици вярващи бяха погълнати от изтощителен ритуал - просваха се по очи на земята, изправяха се с молитвено събрани ръце над главата и пак се просваха. И това нелеко физическо упражнение се повтаряше още и още – най-ревностните го правят 108 пъти! Други палеха в специални, подобни на пещи съоръжения, благовонни треви, от които едва се виждаше и дишаше. Трети обикаляха с молитвени мелници, камбани и броеници немалкия храмов комплекс по посока на часовниковата стрелка поне 3 пъти. Кората върви по една от най-старите улици на Лхаса - “Баркор” и отнема около половин час. Най-ревностните поклонници правят кора с последователни просвания на земята, които се наричат “ча”.

 

Тази карнавална картина беше невероятно изживяване за такива като нас, отрасли под лозунга, че религията е опиум за народите.

 

Със съкращения, източник: тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хич не му мислете, а сваляйте това отгоре! Фастък :thanks:

 

Филмът е "висш пилотаж" в жанра. Толкова много красота са събрали в него, че ще ви хипнотизира. На някои места дори се отплесвах и забравях да следя диалога. Операторската работа е един път. Самият сюжет е малко блудкав за моите стандарти, но някой нагоре каза, че не пречел на гледането на филма и е много прав. Малко са ми думите в речника, за да го опиша както ми се иска, но ако "пътуването из Азия" ви е страст, този филм трябва да е една от задължителните спирки. Определено Тибет е една от страните, които трябва да се посетят, преди човек да се спомине.

Чакам Руслана да изгледа лентата, за да се включи по темата, която вчера започнахме, а именно: писанията г-н Мулдашев и дали и тя ще забележи колко прилича тибетското хоро на българското.

 

Да не забравя да похваля и работата на г-ца Кореистика и г-н Зъл редактор, поредните отлични субтитри! :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за хубавите думи... и нали съм "Зъл редактор", ако ми позволиш една корекция - за 2-ри път тази седмица те хващам да прекръстваш човека, пише се " фъстък" :tongue:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една красива история,подправена със страхотна музика и вникване в обичайте на тази нация. Една истиска наслада за очите и ушите на човек. Не очаквайте един типичен филм. Това е съвършенство. И идеята,че когато едно нещо ти се даде,то друго бива ти отнето.Колко истински звучи това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина запомнящ се филм! Сюжетът е странен, но образите са впечатляващи. Особено образът на главния герой - много добре пресъздаден, а актьорът със завидно умение те кара да усетиш специфичната тибетска музика. Действието следва съня и пътя на младата певица, но историята е за голямата любов на Гангламедо. Заслужава да се гледа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каквото и да кажа ще се повторя с всички писали дотукsmile.gif,, Гангламедо''е филм -фиеста за очите и душата,гледайки го просто се наслаждавах ,обичам такива филмиsmile.gifТибет е магията до която всеки би искал да се докосне ,съхранил митове ,легенди ,много истина и болка .Този филм ме подсети за приказката за любовта

Имало едно време един остров, на който живеели всички чувства: Щастието, Тъгата, Познанието и всички други, включително и Любовта. Един ден на чувствата било съобщено, че островът ще потъне, затова всички приготвили лодките си и отплували. Единствено Любовта упорствала да остане до последния възможен момент. Когато островът бил почти потънал, Любовта решила да помоли за помощ. Богатството преминало покрай Любовта... Любовта казала: "Богатство, взими ме със себе си!" , Богатството отговорило: "Не мога, имам много злато на кораба си и няма място за теб." Любовта решила да помоли Суетата, която също преминавала в красив кораб. "Суета, моля те помогни ми!" "Не мога да ти помогна, Любов, ти си цялата мокра, може да повредиш кораба ми" - отговорила Суетата. Тъгата била наблизо, затова Любовта я помолила: "Тъга, позволи ми да избягам с теб!" "Не мога, Любов... Толкова съм тъжна, че имам нужда да остана сама..." Щастието също преминало покрай Любовта, но то било толкова щастливо, че дори не чуло, когато Любовта го повикала... Внезапно се чул глас: "Ела, любов, аз ще те взема със себе си." Гласът бил на непознат възрастен... Любовта била толкова развълнувана и щастлива, че забравила да попита за името му. Когато пристигнали брега, напознатият продължил по пътя си. Любовта, осъзнавайки колко много му дължи, попитала Познанието: "Кой ми помогна" "Помогна ти Времето." - отговорило Познанието. "Времето ли?" - учудила се Любовта. - "Но защо Времето ми е помогнало?" Познанието се усмихнало и с дълбока мъдрост отговорило: "Защото само Времето е способно да разбере колко Велика е Любовта!"

Прав е Ragnos има голяма прилика в тибетското и нашето хороsmile.gifНе намирам думи с които да опиша филма затова ще кажа само гледаите!Благодарности на

 

mike и speedy за субтитрите и всички имащи принос този филм да достигне до насsmile.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, филмът е различен. Малко странен на моменти, но остава в паметта и сърцето с интересните религиозни, сватбени и ежедневни ритуали. С природата и красивата музика. Гледах го много преди да се включа във форума. И е една от причините да съм тук сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...