Jump to content

Recommended Posts

spacer.png


Корейско заглавие: 시라노;연애조작단
Режисьор: Kim Hyeon Seok
Държава: Южна Корея
Година: 16.09.2010
Жанр: Комедия, Романтична комедия
Времетраене: 119 минути

Актьорски състав:
Uhm Tae Woong - Byeong Hoon
Lee Min Jung - Hee Joong
Park Shin Hye - Min Yeong
Choi Daniel - Sang Yong
Park Cheol Min - Cheol Bin
Jeon Ah Min - Jae Pil


Резюме:

Филмът се базира на историята за Сирано дьо Бержерак, която е била предмет на филми, пиеси и литературни произведения.
Сирано е умен, но стеснителен млад мъж, който се приема за твърде грозен и незначителен, за да признае чувствата си към жената, която обича. Тя, от своя страна, се интересува от друг мъж, на когото Сирано помага да я впечатли с писане на любовни писма, в които той изразява собствената си любов към нея. Мистериозното момиче се влюбва в мъжа, представящ писмата за свои, без да подозира каква е истината.

 

 

Истинската история за Сирано дьо Бержерак:

 

Сирано е поет и кадет във френската войска, когото всички знаят заради острото чувство за справедливост, неподкупността, вкуса към театъра и сприхавия нрав. Влюбен е в братовчедка си Роксана. Тя е мила, хубава и начетена, двамата се разбират чудесно, но той не смее да ѝ признае чувствата си, защото се чувства грозен - Сирано има огромен нос и всеки, който посмее, му се присмива заради него. Всъщност малцина дръзват да кажат нещо срещу Сирано в негово присъствие, защото той е най-добрият фехтовач в Париж и винаги охотно влиза в схватка, дори противниците да са много повече от него.

Един ден Роксана съобщава на Сирано, че се е влюбила - обектът на нейните чувства, красивият млад войник Кристиян дьо Ньовилет, е зачислен в поделението на Сирано и тя моли братовчед си да го покровителства. Той е готов на всичко за нея и преодолява антипатията си към арогантния младеж. Скоро двамата вече са приятели и Кристиян споделя със Сирано, че го е страх да общува с Роз, защото тя е много по-умна от него. Тогава Сирано му предлага да му „заеме красноречието си“ и започва да пише писма до своята братовчедка, които Кристиян подписва. В писмата на Сирано и на Роксана се разиграва истинската любовна история и истинската трагедия в пиесата - двамата се обичат, но тя през цялото време смята Кристиян за човека, с когото си кореспондира.

Малко преди да заминат на война, Кристиян набързо се жени за Роксана. На бойното поле е убит, тя тъгува, постъпва в манастир. Сирано се грижи за нея, посещава я, но никога не ѝ разкрива истината за голямата ѝ любов. Едва години по-късно, когато враговете му го издебват и - понеже не могат да го надвият в честно сражение - правят подло покушение срещу живота му, Сирано отива с последни сили в манастира, за да разбере, че Роксана вече знае, че той е любимият човек от писмата, и за да умре в ръцете и.

:essub:

 

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ :subs:

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2 :subs:

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ :subs:

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ 2

С РУСКИ СУБТИТРИОНЛАЙН С РУСКИ ПРЕВОД

 

Личен коментар:

Младите и симпатични актьори, които участват в този филм, му придадоха едно приятно и особено чувство.
Поради начина на заснемане, режисурата беше новаторска и обхващаше всички страни на събитията.
Именно тук станах свидетел на най-прекрасното предложение за брак и си пожелавам подобно wub.gif
Невероятните сцени и пейзажи, които присъстваха във филма, допринесоха за цялостното впечатление от него.
Бих го описала като романтичен, комедиен, трагичен, дори прилагателното реалистичен би му подхождало. Отрази любовта по интересен начин.
Хареса ми как две любовни истории се преплетоха в една, как миналото се срещна с бъдещето, как краят на огорчението се постави с опрощението към себе си. Харесаха ми всички моменти на дежа ву, защото за разлика от други филми, тук се преминаваше към тях много плавно и без накъсвания.
Изключително ми допадна и актьорската игра. "Агенция Сирано" събра на едно място някои от любимите ми актьори. Поднасям адмирациите си към Ом Те Унг. Една част от филма беше успешен именно заради него. И Мин Джонг му придаде романтично и феерично настроение. Даниел Че допринесе за комедийните моменти, а Пак Шин Хье за реализма и сериозността.
Отдавна не ми се беше случвало нещо да ме заплени, но заради сцените в малките заведения, плажовете и морето, паркингите, магазинчетата, винарната, стария театър, галерията, филмът ме развълнува. Отново ще похваля начина на заснемане, цветовете и репликите на персонажите, както и стайлинга на всеки от тях. Заради това бих простила по-бавното действие.

 

Филмът заслужава да се види. Сега тази възможност е налице благодарение на всички, които работиха по него. Благодаря ви! :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво за темата, филмът ще е свежарка и супер любопитен за моите очи и то не само заради актьорите, а заради самата история.

Гледах малко от сетовете и очаквам доста съвременна "възстановка" и очарование, дори и духовете критици да се събудят, та да видим ;)

 

Който е гледал "Сирано" на Теди Москов, знае за какво говоря, уникална и истинска постановка, последно изиграна с великолепните Деян Донков

и Владо Карамазов, Ани...не я любя и това си е..., но в компанията на Марчо, беше екстра

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде, че ми е пресен още..

Още си мисля, че не приличаше на нормален филм този :P . Може би очаквах малко по-бърз и свеж сюжет и диалог, имайки знания за историята, но не съм огорчена.

Беше релаксиращ и лесен за гледане. Лек, забавен, на моменти трогателно простодушен с човешките идеали и представи за любов, абе корейски издържан за жанра.

 

 

Хареса ми сцената с текста от Библията и онова искреното за "Вярата, надеждата и любовта"..

.. харесах и идеята на "преплитането" на съдбата в миналото и настоящето.. ;)

 

Краят беше най-хубавото и адекватно завършече на проточилото се действие..a песента на

, най-завладяващото в целия филм..

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмчето е непретенциозно и приятно. Няма да го помня дълго време, но става за отмора.

Финалът беше интересен.

Нещо, което ме впечатли и мисля, че няма да е лошо да се приложи и у нас /не знам колко ефикасно ще бъде обаче/ е

 

сцената, в която наказаха шофиралите след употреба на алкохол да скандират лозунги пред полицията. :lol:

 

Благодаря за субтитирите :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо, което ме впечатли и мисля, че няма да е лошо да се приложи и у нас /не знам колко ефикасно ще бъде обаче/ е

 

сцената, в която наказаха шофиралите след употреба на алкохол да скандират лозунги пред полицията. :lol:

 

И аз си помислих същото, като видях сцената. Но да не забравяме, че манталитетът им като част от обществото е съвсем различен от нашия и ефекта с това наказание едва ли ще е същият.

Иначе филмчето беше доста забавно. Радвам се, че не следваха точно класическото произведение и краят ме изненада. Благодаря за субтитрите и доколкото забелязах, твоят първи самостоятелен проект - успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз това забелязах. Смятам, че е страхотна идея поради обществената насоченост, която съдържа в себе си и индивидуалната санкция за нарушителя, но не смятам, че при нас ще пребъде.

Корейците са по-добри като колектив и съдя, че са малко по-добросъвестни от българите. Предвид множеството наказания и пътни злополуки или по-скоро въпреки тях, на нас като че ли не ни пука особено. Но е интересна идея, страшно ми допадна и ми направи впечатление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмчето беше хубаво, хареса ми, признавам си че реших да го гледам само заради главните актриси, но не съжалявам за отделеното време. Първите 20-30 мин ми беше малко объркано и не чак толкова интересно, но после не усетих кога свърши, краят ми хареса, не очаквах точно това да се случи. Иначе и на мен ми направи голямо впечатление "интересното наказание", но също не вярвам че може да се реализирав България, ние все още не можем обществено полезния труд да го използваме камо ли нещо подобно ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах и него , не лошо филмче , хареса ми и става за разпускане. На мен би ми се понравил по-друг край, но и така става. Става за едно гледане да убие времето човек, че дори и може някоя друга поука да си извади накрая :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми не съм доволна от края <_< очаквах другата развръзка, но може би защото тези, които се надявах да се съберат, са ми много по-симпатични артисти, от другите двама. Както и да е, приятен и ненатоварващ филм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво за темата.Много хубаво е оформена.

ФИлмът е от тзи,неангажиращи,действащи успокяваще на душата,също като благоуханните аромати.Много красив дамски актьорски състав. Мъжете дори и да не бяха големи красавци,са си големи таланти. Като например - Ом Те Унг.

И така,хареса ми ,идеята за агенция за събиране на двойки винаги ми е била приятна и филмите по тази тематика винаги са се получавали добре. Разбира се тук всичко си беше минато през призмата на азиатците и точно когато очакваш нещата да се получат по един начин и те те опровергават със съвсем различен развой на нещата. Все пак дори и леко разочарован от това,което се случи,а именно двойките ,които се получиха съм доволен от филма. Ммм,за разлика от доста други азиатски филми,тук чувствата и емоцийте ,които изпитваш когато гледаш филма,са доста умерени. Няма го усещането както в доста други - да се смееш в единият момент и да плачеш в другият. Тук всичко си беше някак праволинейно,което в никакъв случай не означава ,че не е интересно.напротив доста интересен развой на нещата. Перфектен филм за убиване на едни два часа,без да се тормозите ,а само да стоите и да се наслаждавате на това,което гледате.

Много се смях на момента във винения ресторант,когато собственичката ,обясняваше,че вкусът на виното е отражение на настроението на този ,който го пие и в един момент отпива вино и го изплюва с думите " май е развалено"

Абе дали агенцията приема левчета? Че ако приемат,да ги наемама веднага :rolleyes: Изглеждат ми много добри :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко са дългите филми, които ме впечатляват и ме карат да ги гледам без да се отлепям дори и за минута от компютъра, но този определено успя да задържи интереса ми до самите финални надписи.

Историите най-вероятно не са по истински случай, въпреки че е абсолютно възможно да се разиграе подобен сценарий, в което не виждам нищо лошо разбира се. Макар да има външна намеса, не е лошо да се помага на кофти свалячите :D Така де, според мен връзката им е обречена на провал, но положителното от цялата работа е че ще понатрупат малко опит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Присъединявам се към положителните коментари за филма. Интересен сюжет, симпатичен каст и напълно оправдани два часа пред компютъра ;) Предложението за брак наистина беше страхотно измислено. Финалът също ми допадна като режисьорска хрумка. Благодарности за субтитрите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятен филм. Хареса ми, но ще го започня с песента на Алгнес Балца, това беше много силен момент.

Иначе като цяло филмчето е забавно с тези "небрежно инсценирани постановки" за запознаство ;) На моменти искрено ме забавляваха с режисьорските постановки - "приятелката да изчезне", "челото да олекне","брой до 10 и я целуни" :lol:

Малко се радвояваш от факта,че участваш и зад кулите и на сцената :), но това му е хубавото на филма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм ми осмисли вечерта! Браво - за многото ми любимци в него, за играта им, за качеството на филма, за музиката, за финала,  за субтитрите, за всичко! Един от малкото филми, които ще помня дълго време.  :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми, става за развличане и почивка :) Въпреки че Пак Ши Хе хич не ми е любима му се насладих ;)

Гледайте, няма да съжалявате !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмчето е имало онлайн опция за гледане. Ето линк към vbox: тук. :)  

 

Редактирано от bealonenomore
Добавям в първия пост :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав филм. Агенцията добре си вършеше работата, но понякога човешкият фактор пречеше. 

Off Topic

Първия показан случай завърши зле след постигнат успех ,но явно чувствата на клиента им не бяха трайни. Втория случай в който беше намесен и шефа на агенцията показа ,че понякога е по добре една връзка да се прекрати и всеки да поеме по своят път.  Много ми беше смешно когато колежката му се появи на срещата му с неговата бивша и се престори на негова настояща приятелка. Явно тя се беше леко вбесила от това ,че той саботираше случаят им.  А и явно имаше чувства към него.  Смешно беше и когато на плажа се появиха мафиотите.  Добре е ,че все пак момичето реши да остане със счетоводителя, въпреки сцената с мафиотите.

Имаше интересни моменти.  Приятен за гледане. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...