Jump to content

Recommended Posts

Съгласна съм донякъде с Ragnos. По напред съм писала коментар, от който може да се разбере колко учудена съм от това, че сериалът ми хареса. Защото като се замисля, не мога да определя с какво точно ме е грабнал. Може би наистина се дължи на романтичното ми настроение или на това, че съм фен на Ким Хьон Джунг. Играта и на двамата главни персонажи определено не беше на ниво. Продълженията за ю тюб са под всякаква критика. Но да се зачеркне филмчето на цяло... не съм съгласна. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се сърдя, но коментарът бе уникален и различен и просто ми стана любопитно как аджеба таз девойка достигна до този извод.

 

Ще коментирам само Хьон Джунг и неговото представяне, тъй като за мен образа, изигран от девойката, чието име даже не запомних ако трябва да бъдем точни, ми беше повече от противен и ужасен.

Все едно бяха събрали цялата възможна лиготия и тъпотия и я бяха вложили в персонажа. Гледала съм анимето, чела съм мангата, обожавам ги и осъзнавам концепцията на героинята, но чак пък толкова.... не !

 

След като през 2009, Ким Хьон Джунг взе участие в БОФ, за него предложенията не спряха да валят. Първо беше Момо, после беше Атина, но в крайна сметка се разбра, че ще участва в Корейската версия на Itazura na Kiss. Бях много щастлива и бях убедена, че ще се справи страхотно с героя, защото той самият притежава много от характеристиките на Бек Сънг Джо. Именно това беше най-големият му плюс. И още при първото появяване в 1 еп, видях, че не съм сбъркала в преценката си. Погледът, жестовете, тонът на говоренето, надменните приказки, облеклото, прическата, дори походката...всичко до най-малък детайл беше много добре заучено и предадено по много добър начин. Хьон Джунг даде всичко от себе си и се нагоди брилиянтно в концепцията на актьора. След това негово участие, Ким не си е почивал дори за секунда, така че нито предложенията, нито продуцентите, чукащи на вратата му, ще спрат да прииждат...Няма да коментирам колко награди взе и колко класации спечели...Никой друг от сериала не може да се похвали с това.

 

НО... на сериалът му куцаха доста неща и всички започнаха да обвиняват и търсят причината в Хьон Джунг, което си е повече от смешно. Като човек, който следи неговото развитие и изяви смея да твърдя, че той се справи страхотно и ако не беше той, сериалът щеше да е загубен. Гордея се много с него и с играта му :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Писах по едно време в темата, после спрях, някак изчерпах се, но последните постове ме размърдаха.

 

Да кажа все пак и аз как гледам на нещата, не че за някого има значение.

Мила Insomnia, не се познаваме, но те уважавам и ценя като съфорумец. Дразня се на всичките ти постове, в които къде с ирония, къде със закачливо-пренебрежителен тон "скачаш" на всеки дръзнал да каже лоша дума за Ким. Не твърдя, че познавам или следя със същия интерес изявите на младежа, но то пък такава фенщина като твоето ми се струва нездравословна.

 

Целувката започнах да следя и гледам в началото с небивал интерес за самата мен. Изгледах анимето, попрочетох за каста, регнах с в два три блога на tripleS (така ли се пише?!?), дори се абонирах за твоя блог мила Insomnia, за да не пропусна и най-дребната новина около филма и Ким разбира се. Гледах го макс 3 часа след излизането на сериата, първо без субтитри (добре че беше анимето,че да предполагам за какво иде реч), после с английски субитри... няма да продължавам, който е изпадал в подобна обсебеност ще ме разбере.

Драмата (и Ким, естествено) ме държа докъм 8-10 серия... нататък остана да ме държи само Ким :). Не съм специалист, обикновен зрител съм, но някак ме изгубиха, Разляха се, почнаха се едни целувки и сякаш драмата беше вече само в едното целуване - зрителят дебнеше кога ще е следващата прегръдка, разтапящ поглед и т.н. Както и да е.

Оставам на мнението, че на първо място куцаше режисурата, после и каста, и всичко останало. Ким Хьон Джунг е неопитен, но определено със заложби. А колко е красив... Очарователен е!!! Няма втори като него, наистина. Но това не е достатъчно за успешна продукция. Защото е слаб актьор, поне за сега. Дано се развие момчето. Истинско удоволствие за окото е. Заради този сериал гледах за пореден път откъсите от We got married с него, само за да се опитам да разбера дали там той играе, играе ли въобще и какъв е аджеба той в действителност. За сега ми е загадка... една страшно красива загадка :)

 

Едва ли много от вас ще прочетат туй дълго излиание, но хайде да се уважаваме! Самият факт, че харесваме източното и непопулярното у нас изкуство е достатъчно, за да запазим добрия тон.

Казвам това към всички и към никой конкретно!

 

Филмчето си заслужава да се види ако не за друго, то поне заради мангата, върху която се е опитало да стъпи и заради Ким, разбира се :) Като казвам "стъпи" не казвам, че не е стъпило мо-та-мо, вероятно са го направили дори перфектно от тази гледна точка, но усещането за мангата, за идеята, за чувствата.... не се получи.

 

Току що изгледах и Скандала. Бях решила, че няма да го гледам от спортсменска гледна точка (бях от отбора на Целувката! И Гумихото още не съм гледала поради същата причина :)) ), но ми хареса. Признавам, че ако не друго то поне ми държа любопитството през последните 48 часа, в които изгледах 20те серии. По-добрият е от двата, тъжно ми е да го кажа сега, но признавам, че е така.

Не съм съгласна с Ragnos, че тъй наречените захаросани продукции не си заслужават гледането. Има какво да се види, има какво да се чуе. Драмите не са непременно за дълбокосмислени съждения, а в повечето случай за разтоварване и радост на окото и тук таме да те боднат с някое изречение под лъжичката. И ВОФ, и Ангелите, и Целувката, и Скандалът са се справили отлично.

 

Успех на Ким във всички бъдещи начинания. Убедена съм, че и при следващото му филмче ще лудна по същия начин и независимо от крайния резултат ще му се кефя от сърце :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Инсомния, когато казах, че никой сериозен режисьор/продуцент не би се наел да го потърси, нямах предвид за заетите в бранша на телевизионните сериали, а за филмовия (или кинаджийския). Там нещата са на съвсем друго ниво. Борбата е за боксофиса. Много зелени режисьори изгоряха в тази индустрия, защото ангажираха неопитни лица (наблягам на думата "лица", а не актьори) в свои продукции, които се оказаха пълен провал. Един филм не разчита само на добра гледаемост в киносалоните, но и на продажба на ДВД-та, колекционерски издания и купища разнообразен мърчандайз, който може да се пласира само ако първоначалните впечатления са добри. Веднага давам пример с един друг популярен сред тинейджърите кореец - ТОП. Пак е млад, но е по-талантлив от Ким и на този етап просто е по-добър актьор. Забелязаха го, и ролята му в 71 - Into the Fire беше силно изиграна - въпреки че самият филм за мен е доста слаб. Ако един режисьор се прецака веднъж, трудно може да разчита на солидна парична подкрепа. Затова и не виждам някое от големите имена в този бранш да потърсят Ким в следващите 1-2 години. Ако го направят, значи обичат хазарта повече от финансовата обезпеченост на семействата си и името, за което досега са работили. Не се съмнявам, че ще пробие успешно в киното по някое време, но просто не вярвам да е скоро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята любима темичка се е раздвижила, та и аз като Зеноа се рамърдах. Ще си сложа коментара в спойлер, щото май няма да е само за "Целувката", та реших, че така е по редно. Предупреждавам предварително, че съм върл фен на мангата и на всичките й екранизации, но уважавам всички останали мнения, защото щом се пише, значи все пак нещо е накарало човека да си каже мнението, нещо, макар и мъничко е докоснало чувствата му. Да си безразличен е по- лошо.

 

 

Някои неща вече най- вероятно съм ги писала,така че моля да бъда извинена.

Аз гледах първо тайванската версия. Не ми се спираше и затова се прехвърлих на японската и на анимето. Да уточня - гледам на руски от много години, защото за този сайт разбрах едва след като БОФ беше качен в замундата. Аз намерих положителни неща дори в малката, по- стара и по- слаба продукция на японците, която беше само девет серии.Откъдето и да го погледнех тогава , тая манга за мен си беше и си остава една дълбоко психологическа драма. Самата аз , дори и до възрастта, която съм стигнала, не познавам и не разбирам какво е да обичаш толкова болезнено и без никакво достойнство и гордост. Сигурно на такива хора им е доста страшно и трудно. От друга страна, хората, които са прекалено умни и сдържани, за които е почти невъзможно да покажат някаква емоция, също живеят в своя собствен свят и на тях не им е много лесно. Точно това ме грабна и затова чаках с нетърпение и корейската версия. Казвала съм го и пак ще го кажа - главния герой във всичките версии си е дървен. Така трябва да бъде, такава е самата роля. Ако не е такъв, значи артиста не си е изиграл ролята както трябва. В корейската версия поне имаше усмивки, даже в нея образът беше по раздвижен. Гледали ли сте Джое Ченг в тайванската версия? Малко е да кажа дървен. Той дори не се усмихваше, но въпреки това, тази роля е най- известната му. КХД в това отношение изобщо не беше дървен. Просто тази версия беше много орязана накрая и затова не видяхме неща, които трябваше да видим. Затова и мен ме е яд, но това няма нищо общо с играта на KHJ. Той си влезе точно в ролята и си изигра образа така както трябваше. Освен това, всичките екранизации на тази манга, включително и анимето, не могат да се разберат и да се харесат ако действаш по принципа " гледам и трия". Няма как да стане, няма как да вникнеш какви са чувствата на героите в тая манга, ако не повториш.

И на мен не ми харесват доста пропуски в сценария, но мисля, че корейците пак си бяха много по оригинални, както винаги.

И накрая да кажа и аз нещо за "Скандала", не му е мястото тук, но ще го кажа. Вчера го догледах. Сериал, като сериал. Няма как да го сравнявам изобщо с "Целувката". Просто те са толкова различни, че няма място за сравнение. Всеки сериал носи нещо, което ни харесва и нещо, което не ни харесва. По важното е да помислим, какво ще ни даде дори това, което в началото не ни е харесало, ако се опитаме да вникнем в него. За мен филмите не са само развлечение, винаги намирам в тях и нещичко, от което да си взема някаква поука.

И да сме благодарни на тези, които превеждат, редят буквички, качват сериалите по тракерите и си губят драгоценното време за такива като нас, освен това го правят и само на добра воля.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже съм като свекърва на Ким, не мога да не се обадя.

 

Драмата е боклук. Но анимето, мангата, тайванския сериал...Всичко ми е прекалено НЕсимпатично, да не кажа отвратително. Много ми е безинтересна и шаблонна историята по начало, ама от ония шаблони дето са и с кофти изпълнение. Как да е, почнах го след тонове мъку...Еми Ким е единственото хубаво в тоя сериал и под хубаво, имам предвид красиво. И той беше бая кахърен, но да си призная не знам дали нещо от него зависеше, още повече, че мадамата му също беше ужасна, а само седмици преди това завърши проект като Bad Guy, където беше невероятна. Явно целият екип зад драмата не се беше разбрал какво да прави. Да не говорим, че след БОФ съм убедена, че корейците имат желанието да поопрастят японските творби. Как да е, насилих се, ама...И диалог, и игра, че даже и декорите ме дразнеха. Та да, това е от драмите, които няма да пипна повече.

 

Ким Хьон Джунг обаче втори път играе роля, която съм гледала във всичките й предишни превъплащение. В БОФ игра най-гнусния тип на света, който дори Огури Шун не ме накара да обичам, ама го изигра добре. Проблемът на младежа е, че трябва да спре с адаптациите по манги и ко, да не говорим такива които имат около 700 продукции по тях. Избира все роли, при които и да има талант, няма как да се прояви. Освен това да не се снима за MBC, щото тия от две години провал след провал.

Та ако иска развитие нека избере нещо различно от ролята на Принц, нека смени изражението, нека играе в качествена драма...Са, че в историческа освен като гисенг няма да го пуснат, но главната роля не е задължителна. Има много заложби той, всички го знаят, но има лош избор на поле за изява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малеее , колко много филмови критици да ви завиди човек . Не се ли уморявате да пишете толкова много , вместо да гледате поредната "лиготия " ( в кавички защото се шегувам ) . Аз гледам корейски драми защото ми омръзна от идеалните и всезнаещи герои в американските .

Гледала съм анимето и според мен всички си бяха на място , това е сериал за тинейджъри ( не съм срещала тинейджър да се държи като 35 годишен ). На Ким Хьон Джунг съм в състояние да простя всички грешки в играта му , а О Ха Ни беше голяма сладурана . Сериалчето за мен беше много свежо , неангажиращо и забавно въобще да седнеш и да се отпуснеш малко пред монитора .

Опитах по дълъг пост но докато пишех си забравих мисълта ( ужас ) , но пък вече съм в критиците . :lol::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малеее , колко много филмови критици да ви завиди човек . Не се ли уморявате да пишете толкова много , вместо да гледате поредната "лиготия " ( в кавички защото се шегувам )

Не мисля, че има нещо лошо в това да си споделиш мнението в повече от едно изречение от рода на "Джун беше слааадичък, а това ми е по любимата манга!:wub:...." Не желая да влизам в редиците на "критиците" и все пак това е форум. А неговата цел, доколкото си спомням, е човек, ако има време и желание, да сподели впечатленията си с колкото изречения желае. Хора разни, съответно всеки си има собствен стил на изразяване.

 

Иначе за мен филмчето се оказа разочарование. Очаквах много повече от всички, най-вече от главната героиня, защото и аз като Зенит много я харесах в Bad Guy. Относно Ким Хьон Джунг ... колкото и да е приказен, не му се получи тази роля... Искрено се надявам в следващия си проект да разкрие потенциала си.

Стига толкова... не съм се уморила, ама току-виж.... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, който си е истински фен на някого, ще си остане фен, независимо каква роля ще играе. Аз съм си фен на приказното момче и явно ще ми харесва всичко, с което се захване. Но иначе, това за МВС и за мангите си е вярно, вярвам, че той самият си го знае, само дето там се обвързват с продуценска къща, която отговаря за тяхната кариера. Поне с таково впечатление съм останала, дано да не греша.

Но за едно нещо тук, няма как да се спори - най горещата тема във форума, най - много страници, най - много постове. Това ми говори много и напълно ме удовлетворява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това форум за споделяне на мнения и интереси ли е..., или форум за изява на хейтъри и философи... Не знам какво нападнахте всички Insomnia, като половината от вас браните по някоя ваша звезда, и как пък преценявате нещата кой става и не става за актьор?!

Ок! Имате право на мнение, това вече за милионен път го казахме, но вашите мнения не са нормални, а някви злобарски. Точно сега наблюдавам състезание „Кой е по по най” в случая кой е по – голям Хейтър! Къде отидоха нормалните мнения по форумите, както беше в старият форум на ES нещо съвсем не е наред вече.

Не искам да засягам никой, но повечето потребители във форума са с високото мнение за себе си и летят на високо, време е някой да ви резне крилцата, от къде идва тъй наречената сила във форумите. Бас ловя, че половината от вас изказали се тук няма да могат да бъдат такива LIVE и цялата сила им идва по време на щракането на клавиатурата.

И сега по темата, може драмата да не стана това което очаквахме, но защо всички търсите вината в Kim Hyun Joong, какво ви е виновен той?! Да не би да е режисьор? Той играе и прави каквото му кажат, и от видяното аз съм доволна от него.

 

П.с. Сега очаквам да ме нападнете и мен... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хьон Джунг си е разкрил и доказал потенциала достатъчно и предостатъчно. Не мога да приема някой да говори за неговия потенциал и факта, че трябва да го показва без дори да е гледал нещо друго с него освен тази продукция...(така и така вече тръгнахме да говорим по-общо) Ким Хьон Джунг е участвал в два ситкома и непрекъснато е развивал актьорската си игра в шоута, на сцената, че дори и във видеоклиповете...

За това, че има некадърни режисьори, които пишат плоски сценарии и кофти телевизия, актьорските умения на Хьон Джунг не са виновни...

 

Днес излезе 1 еп на Дрийм Хай, в който участваше там за около 40 секунди. Разликата в телевизиите, сетинга, подбора на актьорите и всичко останало си каза думата.

 

И мисля, че е време да престанете да сравнявате целувката и актьорите в нея с други драми и актьори. И на мен не ми харесаха адски много неща, но от едното уважение не бих тръгнала да коментирам в темата на даден сериал как някоя съвсем друга драма ми е харесала повече. Благодаря :)

 

 

 

 

Между другото, благодаря за загрижеността :) Добре, че някой хора се родиха, че да ми поставят диагноза...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това форум за споделяне на мнения и интереси ли е..., или форум за изява на хейтъри и философи...

Сама си зададе и си отговори на въпроса. Едно мнение винаги има две страни, а интересите съществуват в множество проявления и форми. Форумът е място където те се събират, за да се споделят и обсъждат. Философията и "хейтването" също са форми за изразяване на другите две, съответно са неделима част от всеки форум.

 

Не знам какво нападнахте всички Insomnia

Не виждам някой да напада Инсомния, за разлика от самата нея. А и тя е достатъчно голяма, за да не й се налага да й адвокатстваш.

 

като половината от вас браните по някоя ваша звезда, и как пък преценявате нещата кой става и не става за актьор?!

Мен да си ме видяла да браня някоя звезда? :)

Ние, "критиците", преценяваме актьорите, докато ги гледаме и анализираме как се държат на екрана. Не е никак трудно, достатъчно е да вложиш малко разсъждение и предварително да си си избърсал лигите ->>> инструкции как да го направим.

 

но вашите мнения не са нормални, а някви злобарски.

Абсолютен бисер! Моля те, дай ми определение за "нормално" мнение.

 

Той играе и прави каквото му кажат...

Значи го бива за робот, но не и за актьор.

 

 

Спирам да пиша по темата, защото някои потребители са много чувствителни. Гледайки ви как се палите, искрено ви съчувствам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Анжда!

 

Извинете, че внесох хлад през прозореца с моето изказване за главния, който доколкото разбирам се казва Ким.

 

Изгледах сериала, целия сериал :D , защото нямаше какво друго да гледам. И ако това поражда у Вас въпросът толкова ли нямам какво да правя - бързам да уточня, че бях заточена 1 седмица на село и само това имаше неизгледано на компютъра :D

Манги, анимета и прочие не съм гледала или чела, но това не ми пречи да оценя една телевизионна продукция от 16 серии.

И въпреки, че моя вкус крайно много се доближава до сладникавите корейски бозички, на тази вече не й помня името. Причините са много:

 

Липсваше сюжет! Нищо динамично не се случи в този сериал, не можа да ме разплаче, не можа да ме накара да се усмихна, ама нищо та нищо!

Главния беше изсъхнало дърво, някой по - нагоре го описа чудесно.

О Ха Ни, главната, беше лиготия, но бе много чаровна.

Най - хубавите персонажи бяха майката и брата на главния, които всъщност поддържаха целият филм. Вероятно ако им бяха отредили първостепенните роли, щеше да се получи нещо по - добро.

Останалите - шит.

 

Инсомния,

"девойката" не го харесва този Ким и това си е. И от БОФ още ми мяза на гей, сори.

 

Въпрос на вкус, казало котето и си облизало дупето!

 

п.п. А и да не се казва Ким, все тая, по - нататъшни дискусии са излишни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ехх, Бек Сън Джо.......най-накрая разбра, че ако уважаваш и зачиташ малко повече чувствата и емоциите на близки и не толкова близки хора, на познати или на напълно непознати, светът ще бъде много по- добро, красиво и безопасно място за живот.

 

Единственото нещо в един форум, което аз мога да направя за съфорумци с различни от моите предпочитания, е да им спестя негативното си мнение. Това е моят безмълвен и неизвестен за тях начин да ги уважа.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уоу, какво се случва в тази тема?!?

KiaraTiara разбрахме, че сериала и актьорите не са ти харесали, но не може ли малко по-спокойно с коментарите? Смятам, че изрази като гей, шит и други простотии са неподходящи. Но да, права си, всичко е въпрос на вкус и това дали някой харесва даден актьор, певец или персонаж не би трябвало да става повод за подобен конфликт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента съм на 11 епизод, който за мен лично е най слабият епизод в сериала досега. А бе вярно че сериалът не е най-добрите ,но щом го гледаме все нещо сме харесали .Иначе фаворит ми е Джонг Гу- така му се смях в началото, а и като че ли само той от героите се променя, какъв идиот беше, а сега...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уоу, какво се случва в тази тема?!?

KiaraTiara разбрахме, че сериала и актьорите не са ти харесали, но не може ли малко по-спокойно с коментарите? Смятам, че изрази като гей, шит и други простотии са неподходящи. Но да, права си, всичко е въпрос на вкус и това дали някой харесва даден актьор, певец или персонаж не би трябвало да става повод за подобен конфликт.

 

Извинете!

Реагирах остро :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хей,този сериал е страхотен,изгарям от нетърпение по бързо да се пуснат субтитри и за останалите серии,защото за мен това е един от най добрите роли които е играл KIM HYUN JOONG.Поздрави на всички и по скоро със субтитрите защото не само аз съм нетърпелива :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уникално филмче. :rolleyes: Гледах ги до 16 серия без превод и много ми хареса. Кога ще има на 13 серия превод? Друго си е да го гледаш с превод. Серия 12 я гледах в VBOX7 с превод и сега чакам с нетърпение 13. Благодарности на преводачите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...