Jump to content

Recommended Posts

И аз го изгледах. Хареса ми. Не знам на какво се дължи - на Хьон Джунг или на романтичното ми настроение. хи-хи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доживях момента да ми остане свободно време и аз да го гледам това сериалче...то оставаше и да не ми хареса (като се има предвид и с колко народ го гледам в къщи :lol: ). Историята ми хареса, актьорите също... още съм на 7-ма серия ама със сигурност ше го доизгледам ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая го изгледах. Определено очаквах повече от сериала, на моменти прекалено много ми напомняше на Goong. Очаквах повече и от Хьон Джунг. Имаше какво още да покаже, освен обичайния му безизразен поглед, а знам, че може.

Но точно този поглед се вписа идеално в образа на Сънг Джо. Беше интересен персонаж, но не нещо, което не сме виждали вече. Хареса ми представата, която сам изграждаше за себе си пред другите, дори пред семейството си - толкова перфектен, умен. Всичко в него крещеше "Не ме занимавайте!". Точно заради това повечето хора го избягваха, може би самия той искаше това. Но не и Ха Ни - неговата пълна противоположност - весела, щастлива, не много умна, заобиколена от приятели. Първоначално, когато се сблъскаха за Сънг Джо наистина беше мъчение да живее с такава шемет, защото преобръщаше реда, на който беше привикнал и спокойствието, което обичаше. Покрай всички безумни неща, които им се случиха той започна да изпитва симпатии към нея, но не знаеше как да ги изрази. За него това означаваше да се подчини - на майка си, на баща си, на Ха Хи, дори на себе си. Затова беше толкова трудно и отне толкова дълго време, докато се осъзнае. Получи се хубаво признание под дъжда, един от любимите ми моменти в този сериал. Бяха прекрасни.

Удивена съм от търпението на Ха Ни. За някои беше глупава, за други лудо влюбена, но не се отказа от Сънг Джо, въпреки всички неща, през които я накара да мине. През повечето време поведението му беше отвратително. Често си мислих, че никога няма да изтърпя някой да се държи по този начин с мен, да отстъпвам, да се извинявам, да признавам, че съм глупава, а той е най-прекрасното нещо, което ми се е случвало. Все пак всичко има граници. Това ме натоварваше и ядосваше в нея. Целия и живот се извъртя около Сънг Джо. Но явно и той я е изпитвал по някакъв начин и желязното и търпение най-накрая се възнагради.

Харесвах ги заедно, защото той я мотивираше да върви напред и да се развива по някакъв начин, а тя го караше да се чувства по-спокоен, щастлив. Сънг Джо откри друга част от себе си, докато беше с Ха Ни. Беше му трудно да се отпусне и да живее, затова дори след сватбата все още изграждаше ледени стени около себе си.

Това беше причината да не ги харесвам с Хе Ра. Ако бяха останали заедно той щеше да остане все така перфектен и студен - същия като Хе Ра. Тя харесваше това в него, виждаше себе си в друг вариант и определено имаше нужда от някой като Ха Ни. някой срамежлив, непохватен - Кьонг Су. :lol:

От всички персонажи в сериала, най-много ме беше яд за Джунг Гу. Това момче толкова обичаше Ха Ни, вършеше невъзможни неща заради нея. Много го съжалявах, но в същото време ме ядосваше и си мислих, че няма никаква гордост, за да тича след някой, който не му обръща никакво внимание. Надявах да намери прекрасно момиче, което да го обича така, а и повече. Малко изкуствено се получи с Крис, но пък тя успя да премахне пироните, които Ха Ни беше забола в сърцето му. Джунг Гу беше страхотен, актьора беше един от най-красивите мъже в сериала.

Всички от приятелите на Ха Ни бяха неверояни. Любимка ми беше Ю Ри. Ау, много ми беше симпатична, въпреки че беше пълничка. Обличаха я много хубаво. Всъщност обличаха всички много хубаво. Любимец ми беше и малкия Ън Джо. Жестоко детенце, опасен беше докато се заяждаше с Ха Ни. Майката на Сънг Джо също беше невероятен образ. Много луда, весела, добра. Изглеждаше прекрасно. Много я харесвах. Бащата на Ха Ни също.

Всички изиграха ролите си много добре и се бяха сляли с образите си. Както вече казах, стайлинга беше страхотен и подходящ за характера на героите. ОСТ-а също беше хубав. Като цяло сериала ми хареса, въпреки странния му финал. Имаше какво още да се желае от него, но важното е, че беше позитивен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го изгледах, но на инат.... :( Защо ли?

Ами... защото от 5-та серия нататък просто ми беше омръзнало постоянно да се повтаря: "Ха Ни е глупава.", "Глупачка.", "Ха Ни, колко си тъпа" и тем подобни.

От старана на актьорска игра, мисля, че всички се справиха страхотно, но сценария куцаше...

Очаквах в последните 2-3 серии да ни пренесат малко по-напред във времето, където всички са пораснали - Ха Ни помъдряла, доколкото е възможно, завършила, намерила друг смисъл в живота си, освен Сънг Джо, самото й израстване като жена. Той пък, от своя страна - превърнал се в един по-толерантен и не толкова надменен мъж.... Но, уви, всичко си остана в моето въобръжение...

Ха Ни - похвална е нейната упоритост да обича момчето, което постоянно й се подиграва, обижда, игнорира. Никакво израстване като образ от началото до края. Единственото, което осъзна в края на сериала, бе, че светът не се върти само около нейния възлюбен.

Сънг Джо - надменното богаташко синче, с IQ 200 ( или там някъде, не помня вече). Какъв ли ужас е било за него да осъзнае, че обича толкова тъпичко момиче?

Майка му, в началото интересна с опитите си да ги събере, после става банална чак и аз едва я изтърпях (може би, защото и аз не обичам да ми се месят в живота... Че кой ли обича?)

Най-интересния за мен персонаж беше образа на Джун Гу.

Той се превърна и в мой любимец от сериала. Страхотна игра, невероятен чар и изразителност, най-голямо израстване на героя, според мен ;) Беше зашеметителен с начина, по който говореше и ме караше несъзнателно да се усмихвам, докато го гледам.

Въпреки че обичам да гледам ученически истории, тази не ми легна на сърцето и със сигурност няма да я повторя.

Дали да го гледате?

Вие си решавате... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го гледах с английски субтитри и много ми хареса. Незнам дали, защото имам предпочитания към главния герой, но сериала си го бива :rolleyes:

Малко ме изнерви сюжета с това тичане на Ха Ни по него. Радва ме това, че остана постоянна в чувствата си към него до самия край и не се поддаде на други увлечения :D

......Хьон Джунг...... какво да кажа за него???? Ролята му беше невероятна, едва ли има някой, който да съчетава ум с такава меланхолия и абстрахираност от всичко. Но апатията мисля, че е само външна, като цяло той се интересуваше от всичко и от всеки. Помагаше с каквото може, дори на Ха Ни - угоди й за всяка прищявка :lol:

 

Дано да има продължение и то да е малко по-интригуващо и емоционално :wub::es:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да питам нещо по нагоре в коментарите прочетах нещо, че този сериал има тайвански и японски вариант ако някой знае може ли да каже, че ще е интересно да се види и от тяхна страна.Тези азиатци се надпреварват да си правят римейки на всеки по успешен вариант така че да имаш избор от коя страна да го гледаш.

Много са забавни!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го изгледах първо на испански и на руски/с английския все още не съм на "ти"/. А пък десетте преведени на бг серии ги гледам вече не знам за кой път. Колкото повече гледам, толкова повече обръщам внимание на всяка подробност, жест, поглед и все повече ми харесва играта на HJ. Накрая стана така, че корейската версия започна да ми се нрави повече от тайванската. Прочетох по-нагоре в коментарите желание за продължение. И на мен ми се искаше да видя в разгърнат вид втори сезон със семейният им живот, но съм почти 100 процента убедена, че това едва ли ще се случи. Както се казва обаче, на тоя свят няма невъзможни неща. Доколкото си спомням, тайванците пуснаха втори сезон три години след първия. Ако корейците го направят това ще бъде добре за международните фенове, но дали ще има интерес в самата Корея......????? А продуцентите се вълнуват само от Корея, не и извън нея......................за мое най-голямо съжаление. И въпреки това има хиляди начини да се печели от една драма в чужбина. Даже ако се знае, че нещо ще се излъчва и продава само извън родната страна, това предизвиква по-голям интерес и е възможно най-добрата реклама. Дано с последното изречение не съм оспамила темата, просто не можах да се въздържа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извините, но искам да попитам от къде мога да сваля последните 6 епизода, защото не ги намирам никъде :)

Благодаря ви предварително :)

А, колкото до филма, много ми харесва. Интересно е да гледам Kim Hyun Joong в по-различна светлина от тази в ''Boys Before Flowers'' :) Мисля, че се справя перфектно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз изгледах и седемте епизода от you2be версията. Харесаха ми, защото показаха Сънг Джо в друга светлина - вече беше по-отпуснат, по-внимателен, разкриваше чувствата си повече. Ха Ни беше все така глупавичка и още по-влюбена. Бяха кратки, но позитивни. Поради тази причина ми допаднаха дори повече от първите 16 епизода. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм очарована!

Вероятно защото имаше страхотни очаквания за този филм!

О Ха Ни беше голяма сладурана, но този главния дето въздишат всички по него, го бяха издокарали съвсем като гей!

Поредната сладникава боза, дори няма и да я запомня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И си изгледала цялата тая "сладникава боза" само и само, за да напишеш, че са издокарали Хьон Джунг като гей? ... или просто да демонстрираш, че не знаеш значението на тази думичка? ;) пхаха ...все тая...

 

Нека се порадваме на официалният Тайвански календар на драмата...

 

( не отваряйте спойлера, че току виж се показал Азис :D) ....

 

41bbadff91d9e6b2fd037f77.jpg

 

 

 

 

6926c5efb0ed747227979170.jpg

 

2d90d303dee41fc8e850cd70.jpg

 

55c7b8c731cda48438db4977.jpg

 

8320fb5261a42a6b43a75b77.jpg

 

57f896ddae97a91b95ee3770.jpg

 

9428e5092dc09971b0351d70.jpg

 

035bd7127e049531cb80c470.jpg

 

f2fcd61a6fd3920a42a9ad70.jpg

 

85b7b71852ec3e9aac6e7570.jpg

 

0faaf48c17fb2db5503d9270.jpg

 

9fa0ac3e37d81e889e3d6277.jpg

 

ce784a2db220be1f4ec22670.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Инсомния, не се сърди на другите, че не хранят същата симпатия към един от любимите ти актьори. Ако поразсъждаваш малко, ще разбереш колко е напразно и безсмислено това усилие.

 

Не исках да пиша коментар от опасения да не засегна някого, но в крайна сметка се реших, като ще се постарая да е максимално безпристрастен.

 

Не е тайна, че винаги ме е изненадвало как поставяте на пиедестал захаросани продукции от сорта на БОФ, Красавците (през изминалата година) и Закачливата целувка и Скандала (през настоящата). Вярно че са лъскави и цветни, с атрактивни артисти и т.н., но като дълбочина - твърде повърхностни и елементарни. Тук обаче говорим за "Целувката" и ще оставя останалите подобни настрана.

 

Нормално не бих си направил труда да сваля такъв сериал, камо ли да го гледам и после да го коментирам. Разликата в случая за мен беше, че продукцията е live action по едно любимо мое аниме - Itazura na Kiss. Толкова ми беше харесало, че просто си ме глождеше отвътре да видя анимираните герои, изиграни от истински, живи хора. Освен това темата на Инсомния се радваше на завидна популярност в раздела.

 

Та свалих язе първи епизод с голям трепет и сериозни очаквания, ала го изгледах с голяма досада. Признавам, че екипът зад кастинга на главните и второстепенни персонажи беше свършили отлична работа в подбора на хора с идентична визия на героите от анимето. Мога да похваля също гримьорите и подбора на костюмите и облеклото. Трудно можеха да се справят по-добре от това. Историята, която също следваше почти мо-та-мо сюжетната линия на анимето, допринасяше за първоначалната ми положителна нагласа. Това, което обаче се оказа препъникамък за цялата продукция, бяха действителните актьорски заложби (или казано по-просто играта) на главните и второстепенни артисти, която се оказа потресаващо слаба. Сега не ме яжте! Такава си беше. Почти всички бяха сковани и неуверени, преиграваха и се държаха нелогично за ситуациите, в които ги поставяха. Например главният опитваше да изрази възхита, а се блещеше сякаш са го изритали в слабините.

 

Разбирам защо са избрали Ким Хьон Джунг за главната роля. Ирие Наоки, на който всъщност е прототип, е баш някакво генийче със суператрактивна визия, дървени маниери и студено държание. Дори съм сигурен, че режисьорът му е казал нещо от сорта на "дръж се като бастун пред камерата, за да влезеш в образ". И той го правеше, ОБАЧЕ го беше приел твърде буквално. Това тотално уби чара на персонажа му, който ми беше любим в анимето. Просто трябва да го гледате, за да доловите огромната пропаст, която зее между двата "уж" идентични герои. Може да е красив като картинка, но това не е достатъчно. Личи си, че е неопитен, но е млад и има място за развитие. Сегашните му актьорски умения са крайно незадоволителни и се съмнявам в скоро време някой уважаващ себе си режисьор/продуцент да му обърне внимание. На този етап само ще си сложи главата в торбата.

 

Мацката, която му партнираше, беше още по-зле. Нея дори не бих се наел да я обсъждам - на екрана стоеше като изрезка от картон. Кое й бе сладкото, да ме убиете - не знам.

 

В крайна сметка, за мен сериалът си остава въздух под налягане. Дори не предлага някаква атракция, било тя комедийна, романтична или артистична. Защо е толкова популярен, ми е пределно ясно. Но защо е толкова прехвален - дълбока мистерия...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм писала в темата, но искам да кажа, че така и не го изгледах сериала, просто защото като сценарий ми се видя монотонен.Но да ми се сравнява "Скандала" с това е пълен абсурд. Много рядко вече ме грабват сериалите, последно беше Bad Guy и след това и "Скандала", в който всичко те води към смях, е може и да е захаросано за някои/за мен си беше адски свеж като сценарий/, но тук е карамелизирано.

 

 

П.С. Не държа да има коментар след поста ми, просто изказах мнението си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Rangos имаш право на лично мнение и аз ще кажа едно мое.

За мен Kim Hyun Joong, се справи идеално с ролята си и като цяло успеха на драмата се държи на резултата от играта му и многобройните му фенове. Сериала имаше силен старт просто в края беше по слаб, но мен не ми беше проблема играта на Kim, а на партньорката му, също и в бавно развиващите се действия...

Както и да е, не можах да се сдържа да не пиша и аз коментар след всички мнения изписани тук и то напълно излишни според мен. Аз също съм гледала Itazura na kiss и съм голяма фенка на това аниме, и за мен Kim Hyun Joong се справи много добре с ролята на Naoki Irie..., и все пак за да не избързате и да ме опонирате ще кажа, че познавам хора които не харесват сериала, но са доволни от играта на Kim Hyun Joong.

 

С този пост само исках да кажа, че всички търсите вина и гледате в Kim, но той спечели куп награди и отделно драмата му натрупа голям рейтинг в края, ако някой е следил това. Тя се бореше с драмата на Geun Suk и бяха двата най – гледаните, и харесвани сериали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...