Jump to content

Recommended Posts

4bc01ed8058ff595.jpg


夜叉 /Yasha

Жанр: трилър, екшън
Епизоди: 11
Година: 2000

 

В ролите:
Ito Hideaki - Sei и Rin
Abe Hiroshi - Kurosaki, бодигардът на Sei
Kashiwabara Shuji - Moichi

Endo Yuya

Сюжет:
Историята разказва за близнаци /клонинги/, създадени в лаборатория за генно инжинерство. Момчетата са с необикновени физически и психически способности, но са отраснали разделени. След години двамата отново се срещат. Сей е гении, работещ за американска лаборатория, която се занимава със случай на странен вирус, появил се на малък японски остров. Рин е нормално момче, едва е завършило гимназия, или поне така изглежда...

Личен коментар:
На втори епизод съм. Като го догледам, ще допълня. Още ми е малко мътно, но определено увлича. Има страхотна атмосфера. Освен това има клонинги, генно инжинерство, смъртоносни вируси, убийци, мрачни тайни от миналото... Филм по мой вкус!
Не бих казала, че ще хареса на всеки, но за мен лично беше много добър сериал. Напълно оправда очакванията ми и като интрига, и като екшън, и като предсказания за науката, а по отношение на хората дори малко ги надхвърли. Не мога да не отбележа и страхотнана игра на Ито Хидеаки едновременно като двамата братя. Дори и външно го докарваше на разликата от една година във възрастта им, да не говорим за излъчването и поведението на "добър" и "лош" герой. Шапка му свалям. Ето на това му се вика актьор!

 

Сваляне:
Свали с английски субтитри

Свали с български субтитри :subs:
ОНЛАЙН С БГ СУБТИТРИ :subs:

 

:essub:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Страхотно сериалче, с прекрасна игра на акторите и особенно на Ito Hideaki.

Това е голямо майсторство да изиграеш два коренно различни персонажа - Арису и Рин. Имах чувството, че са двамa различни артисти.

Накефих се максимално

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

До сега не бях гледала японски сериал и останах много доволна. Другите, които започвах нещо не ми бяха по сърце и все не ги доглеждах, но този... Много съм впечатлена от играта на главния герой. До сега не ми се беше случвало да се чудя дали двама близнаци ги играе един и същи актьор. Свалям му шапка за перфектното изпълнение. Много приятен тип. Бих изгледала още нещо с него стига да се намери. Края също беше много добър. Кара човек да се замисли за намесата на науката в природата и последиците от това.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Този сериал го бутам от 3-4 месеца и току-що го догледах. Поздравявам създателите, за това че са опитали да направят нещо по различно. Получи се в крайна сметка, но в началото нещо му липсваше. Сега знам, че повечето азиатски сериали нямат бюджет, за кой знае какви екшън сцени, специални ефекти и други неща от този сорт, ама тука трябваше да ги има за да стане по достоверно и убедително. Актьорската игра на главния актьор беше страхотна. Останалите на моменти преиграваха, но това е го има във всеки японски сериал. Като цяло сюжета беше добър, но лично на мен ми стана интересен последната трета, когато почнаха да говорят за вируси и селективно прочистване на човечество. Това е доста интересна тема и провокира размишления над най-различни въпроси. Остава ни само да се молим такива идеи да си останат само във филмите и никога да не се случат наистина. Нека да се оставят в ръцете на природата и естествената еволюция. В крайна сметка може да се каже че до 6-7 епизод ги гледах малко насила, но последните три епизода ги изгледах на един дъх и финала ми хареса. Браво на всички работили по българските субтитри.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Скоро и аз го гледах. Личи си, че е старичък, но може би е от първите сериали на тематика вируси, биологични оръжия, генно инжинерство и т.н. Заслужава си да се изгледа от любителите на този жанр, а играта на главния актьор е наистина невероятна, успя да се въплати изключително добре в два коренно различни персонажа!

Link to comment
Share on other sites

Спомних си за тази дорама. Много актуално звучи в съвременните условия. Ще взема да я повторя. Помня, че Хидеаки Ито беше безупречен в двете роли.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...