Jump to content

Atami no Sousakan (2010)


Recommended Posts

a1072e7d6ef316277ee64d8c140dac1012789667

Atami no Sousakan (2010)
Страна: Япония
Година на излъчване: 2010- Юли-30 старт
Време на излъчване: Петък 23:12
Формат: Renzoku
Жанр: Криминален
Канал: TV Asahi
Епизоди: 8
Режисьор: Satoshi Miki
Субтитри:Английски

Участват:
Joe Odagiri - Kenzo Hoshizaki
Chiaki Kuriyama - Sae Kitajima
Yutaka Matsushige - Osamu Sizu
 Eri Fuse - Mitsuko Katasura
Tetsushi Tanaka - Masamichi Sakasen
Suzuki Matsuo - Akira Shuin
Jiro Dan - Masahiko Amari
Masato Hagiwara - Ayumu Hirasaka
So Yamanaka - Aritomo Shinguchi
Fumi Nikaido - Remi Amari
Gin Pun Chou - Himiko Urabe
Ryo Iwamatsu - Tokusaburo Sagami

Yamazaki Kento - Shinya
Yusuke Shoji

Sometani Shota

Резюме: Историята започва с изчезването на училищен автобус и четири ученички. Неразрешеният случай се възобновява след три години, когато едно от момичетата се появява отново. Joe Odagiri играе следовател, който решава да открие истината за инцидента, което го води в привидно спокойния и приятен град.

Свали с английски субтитри :click: 

 

Свали с руски субтитри :click: 

 

Онлайн с английски субтитри :click: 

 

Онлайн с руски субтитри :click: 

Много харесвам Joe Odagiri, прави невероятни образи. Дано сериала е добър..... biggrin.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът се оказа страшно интересен и отново затвърди мнението ми за богатото жанрово разнообразие и развитата фантазия на японските сценаристи. Само че историята вероятно е изисквала малко повече епизоди, защото за 8 такива остави след себе си купища въпроси, без отговор. Не че се оплаквам от тях. Сигурна съм, че повечето зрители ще харесат мистериите и непредсказуемостта около въпросния случай. Със сигурност ще ми трябва втори, по-задълбочен прочит на кадрите.

Първото нещо, което се набива на очи в тази дорама, е допирната точка с Туин Пийкс. Това не е римейк на американския сериал, но в много отношения можем да открием паралели между двата. Връзка има, както на ниво сюжетна линия, така и в образите на някои от героите.

Друг паралел, който правя, свързва заглавието с Матрицата. Гадателката на градчето напълно отговаря на описанието Оракул в култовия филм на братя Уашовски.

От доста време не съм срещала серийна продукция, която да ме изплаши сериозно, а тази успя накрая да го направи, без да притежава кой знае какви страшни елементи.

Много странна лента. Определено не е за всеки с черния си хумор, а и загадките, които на финала остават необяснени /понеже основният случай е разрешен на пръв поглед/.

Всички характери бяха ексцентрични, уникални, завладяващи.

Джо Одагири е напълно подходящ за ролята на агент, изпратен от японския еквивалент на ФБР да разреши мистериозното изчезване на училищен автобус. Неговият персонаж е много интересен, напомня за агент Купър, понеже се държи също толкова странно, но за разлика от него, притежава симпатична увереност, която му помага да запазва самообладание в трудни ситуации.

 

 

Каквито и теории да развиваме във връзка със сериите, психологическият аспект, изплувал в самия им край, е необорим: дуалистичната природа на същесвуването и наличието на два свята - на живите и мъртвите.

Атами представлява странно междинно масто, замръзнало между двете съществуващи реалности. Затова хората, които го обитават, са облечени със старомодни дрехи. Сякаш тук нищо не се е променяло с десетилетия и времето е спряло напълно в една далечна, отминала година.

Дали населението на Атами е съставено от мъртъвци, или от хора, изпаднали в кома и намиращи се на това гранично парче земя? Или такива, които са опитали да извършат самоубийство? Това личеше по китките на някои от жителите.

Японските режисьори неведнъж са разглеждали подобни феномени, които на практика все още не са обяснени от съвременната медицина и може би никога няма да бъдат. Подобна е ситуацията в After life на Корееда, например.

Прочетох доста любопитни неща около лентата. Според някои теории, номерът на изчезналия автобус, 4392, на японски звучи като "Йоми но куни" - "Светът след смъртта", а номерът на колата на специалните агенти, 7292 - "Накацу куни" (Междинният свят).

Именно в тази връзка можем спокойно да разгледаме и теорията за паралелните светове, която отново ни свързва с Матрицата.

Четирите отвлечени момичета се връщат от друг свят и не могат да останат дълго в Атами. В последната серия Маи казва на Шиджима-кун, че не може вече да бъде с тях, понеже те ще изчезнат. След това задава екзистенциалните въпроси - Откъде идваме? Кои сме ние? Къде отиваме?... - това е написано под картината на Гоген, показваща Райския свят. На билборда при входа към Атами пише, че градът е Раят.

d502ca478d29e77c.jpg

Въпросителните:

Какъв беше култа, който ни представиха и каква е неговата връзка със случая? Стейдж 2 какво означава? Защо в католическото училище учеха само 2 момчета? Дали Хошизаки е бил мъртъв накрая, или е бил изкуствено умъртвен/ в кома, пътуваше в онзи автобус, за да разбере същността на тази двойка?

Ясно е, че Хошизаки е изпаднал в полумъртво състояние на финала, за да придружи Маи в отвъдното. Дали ще се върне в света на живите?

 

 

Чудатостите в лентата не приключват с хората

f8709daee25ffb2b.jpg

Агент Скъли и агент Мълдър - хаха!

1e76e279a630e635.jpg

Кенто Ямазаки с фантастичен дебют! Не съм очаквала да му дадат толкова сериозна роля. Страхотен беше!

721c5032bafacb2f.png

Акрисата, която изпълни ролята на Маи също ме впечатли

8cad365d6a2cce41.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го изгледах, много ми беше интересен. Всички герои бяха от странни по-странни.

Полицайката, която непрекъснато правеше разни номера на Одагири, в ролята на федерален агент

беше много забавна. :es:

Краят не можах да го разбера напълно, дали ще има втори сезон за изясняването му?

Явно развръзката е някъде по-нататък във времето.Наистина си беше доста плашещо. ;)

с този изваден от водата автобус и мъртвия шофьор.Накъде ги поведе, не разбрах :dunno:

Но като цяло сериала, въпреки странностите си, си ми хареса - както историята, така и играта

на всички на всички актьори :D .Така, че не съжалявам, че му отделих време :yes::D:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха, полицайката с нейните щури приумици ми обра точките.

Пропуснах да спомена завършващата песен. Подбрана безупречно. Изпълнението в лицето на умопомрачителната Шиина Ринго и нейната група Tokyo Jihen. Името на парчето е точно на място - Tengoku e Youkoso/ Добре дошли в Рая.

http://www.youtube.com/watch?v=fOy42TzxTw0

 

П.П. Атами е истнаски град, който се намира в префектура Шизуока. Разгледах снимки. Наистина изглежда райско място, а има и великолепни иновационни проекти за развитие на туризма и околността по подобие на Град на бъдещето

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено има някакви намигвания към Twin Peaks и други подобни. :)  Много често в предишните мнения се споменава думата "странен", което изобщо не е безпочвено. Каквото и да очаквате, все ще ви се стори странен.  Много симпатични образи имаше, агенти, полиция, учителката, учениците. Секти, отвличания, паралелни светове, тайни послания и загадки... Не е само за едно гледане. Тия 8 епизодчета хич не са достатъчни да им се наситиш на тия персонажи. :)

 

Мен ми беше малко хаотично и вобще не мога да дам мнение за това как разбирам края. Хареса ми че свърши изненадващо, но може би ако го гледам още веднъж и по-съсредоточено, ще видя повече работи.  Особено теориите на ukio ме накараха да се замисля, че има доста скрити послания.  Многото скрит хумор обаче си личеше и не нужда да знаеш от къде идва, за да ти е смешно. Всеки ще види по някакъв типаж, от подобни филми... Като примерно тази ученичката, която харесваше Агент "Купър" :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...