Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

1% от всичко


Година: 2003
Страна: Корея
Жанр: комедия, романтика

Епизоди: 26
Режисьор: Jang Geun Soo


В главните роли:
Kim Jung Hwa като Kim Da Hyun
Канг Донг Уон като Lee Jae In
Хан Хье Джин като Jung Hyun Jin
Lee Byung Wook като Min Tae Ha
Kim Ji Woo като Lee Jae Yeong
Kim Seung Min като Kim Hyeong Jun

Wang Ji Hye


Сюжет: Тя е мила и състрадателна учителка със силен характер. Това, което я вълнува, е да помага на хора, които имат нужда, а парите са без значение за нея. Един ден, прибирайки се с метрото, вижда възрастен човек с багаж, остъпва му мястото си и му помага, а дядото остава очарован от нея. Така започва тяхното приятелство. Но кой е този мил старец в действителност?
Той е млад и богат наследник на голяма компания, също така любимият внук, но характерът му е меко казано отвратителен, груб, невъздържан, арогантен и упорит, а дядо му се чуди как да го ожени.
Но опитите на стареца са напразни, тъй като внукът е непоносим. Уморен, дядото решава да заложи всичко на карта. Изготвя завещание, в което се казва, че внукът му ще наследи всичко, ако се ожени за точно определена жена, която е избрал дядо му. Попаднал в това положение, Lee Jae In решава да се срещне с мистериозната жена и с цената на всичко да си върне наследството. Запознавайки се с Kim Da Hyun, той разбира, че тя и понятие си няма за завещанието, в което фигурира, нито знае кой е дядо му, а парите просто не я интересуват. С острия си език обикновената учителка не му остава длъжна. Но съмненията за нейната честност и искреност ги поставят един срещу друг. Изход обаче няма, защото и двамата смятат, че 99% са неподходящи един за друг. Означава ли това, че все още има 1%, в който те ще могат да намерят щастието един с друг?

 

 

 

 

Лично мнение: лек и забавен.

 

:essub:

С български субтитри: :click:  :click:

Онлайн с български субтитри: :click: :click:

С английски субтитри: :click:

С руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен е! През цялото време не спрях да се смея.

Актьорите се справиха много добре с ролите си. А самите персонажи бяха невероятни.

 

Много приятна, свежа и лека комедия и разбира се романтика. Много хубави емоции ми донесе това сериалче.

 

Канг Донг Уон изигра страхотно ролята си на разглезен богаташ, който е свикнал всичко да става така както той иска. След като се сблъска с действителността изглеждаше така :blink::lol:

Хан Хье Джин беше много добра също. За дядото просто нямам думи :D Само какви "пъклени" планове и завещания правеше...

Другото, което ми хареса беше, че сериала проследи развитието на всички персонажи, а не само на главната двойка.

 

Канг Донг Уон само как пиеше на екс водата и после тряскаше чашата по масата :lol: все едно текила пие... така се надъхваше.

Ами когато в ресторанта мацката много здраво си хапваше( направо си нагъваше, чак се учудих как успя да побере такова количество храна в устата си :blink: )

Дядото правеше невероятни физиономи, като разбра, че внука му се държи ужасно. И че тя не иска да си има нищо общо с него, а даже смята да се омъжи за друг.

И братчето на главната не беше никак зле.. :D , както и приятелката й.

 

 

Наистина ме грабна и започвам превода на сериала :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ай...ай...ай...пиша, докато усмивката не ми е паднала от лицето :D За момента съм преполовила сериала, но не мога да се сдържа.

Когато подписваха вторият договор с родителите на момичето - просто съм се смяла със сълзи. А и сега, когато и предложи да се оженят...чак аз се разчуствах. Много хубаво го беше измислил. Само дето много хора имаше там и не успяха да се целунат както трябва :lol:

Иначе за момента сериала мноооого ми харесва. Може би съм пристрастна, защото Kang Dong Won ми е голяма слабост, макар че с тая прическа много ме ядосва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък да си призная, останах доста разочарована от този сериал. Не го догледах даже. Kang Dong Won е душица и определено е един от любимците ми, но дори и с хубавата си игра не можа да ме накара да се прежаля да остана пред компютъра. Блудкав, нереалистичен, като цяло не си заслужава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалчето ще го изгледам, заради симпатичните актьори.

Много мудно се развива действието.Имам чувството че се тъпче на едно място.

Този главен герой, е голямо дърво, и страшен ревнивец, то бива, ама чак толкова...,

пък уж не го интересува мацето. Както и да е. Ще го изгледам, белким ме изненада по-нататък с нещо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го, оказа се лека и приятна комедия.

Повечето актьорите бяха много симпатични, особено дядото и Kang Dong Won, какви физиономий вадеха на моменти.

Kang Dong Won, този човек ме спечели дори само с усмивката си, по детски чаровна.

 

Много забавен беше момента на преговори между бащата на Kim Da и Lee относно срещите им.

Не ми хареса, че действието се развиваше бавно, а и в целия сериал между Kim Da и Lee Jae In имаше само две целувки, една по челото и една допир устни до устни, та се чудя как стана детето? :blink: Поредното непорочно зачатие.

А и преиграването на Kim Da много дразни на моменти.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал е като краста за мен, признавам ,че като цяло в него не се случват кой знае какви неща, героите висят все из заведенията, повечето ситуации почват добре, но завършват зле и все пак сериалът ми е влязал под кожата , само чакам бг субтитри и веднага гледам нова серия. Сигурно е ,защото двамата главни герои са ми много сладки. Дже Ин е голям майтап като вземе да ревнува, че прекалява така си е, ама като вземе да блъска по масата ,няма втори като него. Да Хьон обаче малко ми лази по нервите , уж не харесваше учителя ,а гък не каза на родителите си ,които за малко не я омъжиха за него.Айде родителите няма да ги коментирам, че хубаво ще ги наредя иначе.

Братовчеда и той ми е много антипатичен, обаче ми хареса как обърка докторката с Да Хьон, интересно ми е как ще реагира, когато разбере за това, защото май взе да показва чувства към нея. А тя е толкова готина, но с такъв отвратителен баща.

Интересно ми е също защо Дже Ин и братовчед му толкова не се траят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готино сериалче-гледах го преди година-две.Обаче по незнайни причини все го бъркам в мислите си с Love and marriage(друг много хубав сериал)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесва ми!Стигнала съм до 18 епизод, тъй като гледам с бг субтитри, но досега това,което видях ми харесва:)

Главните са големи образи,а дядото обира точките.Най-ми харесва като намига и покаже 100 каратовата си усмивка:)

Нямам търпение за останалите епизоди!

Благодаря много за удоволствието!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми хареса сериалчето, леко приятно, ненатоварващо. Вярно действието се развива бавно и доста мудно, но пък актьорите са приятни за гледане. Очаквам и последните 8 серии да се преведат за да го доизгледам, но до сега съм очарована. Всички са големи образи, само неразбрах защо сключиха този договор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

АААААА голям смях - не бях се забавлявала така от дълго време - гледах го преди известно време, но още се усмихвам като си спомням за това как пича удряше по масата.Сега изчаквам любимите ни преводачи и редактори да си свършат работата за да го догледам и с БГ субтитри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 9 еп. съм с това темпо до утре вечер ще съм стигнал 18 еп. голям майтап пада. Беше ми доскучало от вълната с драми напоследък, която ме заля, но това тук ме накара да се усмихна :lol:<_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя сериал е трябвало да го нарекат 1 % от детската любов. То бива невинна любов, ама чак пък толкова <_< Пича на 32 никога не е ходил на срещи, тя на 26 никога не се била влюбвала, вярно че 2003 г в Корея са били в зародиша на показване на човешките взаимоотношия, но все пак.Иначе го гледам, и аз с усмивка, щото историята е лека и интересна(главния много ми напомня на Рейн, особено като се ухили, иначе играта му не е никак на ниво)и пак един неориентиран ми изглежда сериала, всяка серия се нещо не са се разбрали и не са си казали кой кого обича. Ама ще го догледам де, като съм се хванала на хорото B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завършен! Урааааа :es:

Всъщност досега не бях гледала такава сапунка в типичен латиноамерикански стил - само едно ляляне и повтаряне на едно и също. :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмммммммм .... не знам как точно да го опиша :unsure: много и различни впечатления ... наистина леко блудкав и дразнещ , но едновременно с това смешно - затрогващ :blush:

 

- за първи път да видя в корейски сериал момичето да забременее преди сватбата .... :o

 

Мен лично Президента ме изкефи нааааай- много , този негов смях ми стана любим .... И да си призная май с това ще запомня тази драма :lol2:

Редактирано от katomova
СПОЙЛЕРИ!!!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо го изгледах. Не беше лош, но спокойно можеше да свърши на 16тия епизод.. доста мудно ми вървеше, нямаше кой знае какво действие. Всичко което можаха да оженят го ожениха :D Иначе всички герои бяха много симпатични, поне от това не мога да се оплача, но караниците им за елементарни неща, които продължаваха през целия епизод ми дойдоха в повече - по едно време даже 2рата двойка - Те Я и Ън Джин ми бяха много по - интересни.

Приятно е сериалчето, но не бих го причислила към любимите ми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....и заживели дълго и щастливо :) Като не остана нищо друго за женене, сериала свърши :lol: Много леко сериалче, приятно - да, може да се каже. Но като цяло, да си призная, не ме впечатли особено, основната причина смятам, че бяха двойката главни герои. То бива ръбова, ама тез двамката с конкурс са ги събрали. Даскалицата ми беше толкова невзрачна, че чак ми се губеше на моменти, да не говорим, че в мен се пораждаше едно непреодолимо желание да й изтръгна всевъзможните ластичета, фибички и прочие, които й закичваха постоянно. Истински ужас беше прическата й във всеки един момент. Добре поне, че по средата на сериала се светнаха, малко да й поизпънат косата и да й махнат идиотските букли на челото, но уви, абсурдните ластичета и шнолки, както и конската опашка си бяха явно перманентен стайлинг. :mellow: И като съм подхванала косите, не мога да не зачеша и Канг Донг Уон. :slap: На него през цялото време му стоеше нахлупена каска на главата, то бива тъпи коси, ама той беше капака на всичко. Не знам кой ме дразнеше повече, той и неговата "каскова" прическа, или даскалицата с финтифлюшките..... Както и да е, явно такава е била модата през 2003 - демек никаква. :dunno:

За сюжета - малко блудкав на моменти, даже си признавам, че прескочих към 4-5 епизода, и нищо кажи-речи нищо не бях изтървала. Но пък имаше и нещо хубаво - брата на даскалицата. Ей, само заради тва момче си наложих да изгледам сериала ;)

 

И накрая останах разочарована, тва момче в целия сериал изправяше кривите краставици на другите, и накрая той не се ожени, ми заминава за Сомалия - ебаси тъпия сюжет. :huh:

 

Другата причина беше дядото, ей, тоз дядка, където и да го гледам, все дядо-агент го раздава, страшен образ :D А иначе, да си призная, повече хляб имаше в докторката и Те Я. Те ми бяха най-симпатични, големи сладури.

Като цяло сериалчето става за убиване на времето, аз лично почти нищо смешно не видях, освен напъните на даскалицата да изглежда естествена в ролята си... <_< И пре спокойно можеха да съкратят епизодите на 10-15, излишни бяха локумите за 26...ама какво ли разбирам и аз. Като цяло не съм разочарована, защото от самото начало, не очаквах кой знае какво. И все пак, не беше чак толкова лошо, благодарна съм за субтитрите, сериала е доста дълъг, и оценявам труда на преводача ;) и редактора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът не може да се изтегли от линковете, сигурно заради това, че няма сийдъри. Не успях да го сваля за 10 дни, накрая го намерих и то с бгсубтитри тук:

My link

Лек, развлекателен филм. Главните бяха образи, докато се джавкаха и осъзнаваха любовта. Интимните чувства не бяха особено убедително показани, особено от Канг Донг Уон, ама дърво и половина, милия. Комедиийните моменти много добре ги може, ама да е любовчия - не става, няма тръпка. По-естествено ми седяха докторката и братовчеда, а лелята - боже, каква кобра и може ли да стане такава обгрижваща майка като я бабосаха? Невъзможно ми се струва, ама нейсе! Искаше ми се да оскубя много, много, ама много здраво годеницата измамница. Дядото - голям сладур! От средата нататък се чудех какво толкова ще покажат в останалите серии, но то беше същото като случилото се до тук, само че с други от героите - първо с главните, айде още един път за затвърдяване с лекарката, айде пак за преговор със сестричката. Как пък не измислиха нещо по-различно от "обичаме се, но не ни дават"! Тук по-различно от другите филми беше, че се опитаха да покажат историята и след като главните се разбраха, но отгоре-отгоре, абсолютно непълно, т.е. - не се получи развитие. Много често филмът избиваше на "гола дидактика" - това прави, онова не прави, внушенията и идеите се налагаха твърде директно. И все пак не помислих да го спра, а си го изгледах. Заради хубавите актьори, добрите, макар и дървено поднесени послания, за това, че любовта победи предразсъдъците, че безкористно стореното добро съществува, а и се видя, че въпреки силно изразените патриархалност и семейственост в това общество, младежите се борят за това, което е важно и ценно и съумяват да го получат /май навсякъде децата правят, каквото си щат и добре, че е така, че иначе няма да има развитие тоя наш свят/. Въпреки силната подсладеност, останах с усмивка и много приятно чувство след края.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Питам се дали този сериал не е една от проходилките на корейските телевизионни драми. Не е съвсем като типичните корейски клишета, въпреки че сюжетната линия е стандартна. Не мога да разбера на какво се дължи това усещане и защо ме привлича толкова. Подозирам, че е плод на взаимстван чужд опит - латиноамерикански или тайландски. Продукцията е нискобюджетна - почти изцяло действието се развива в разни кафенета, барове, ресторанти, два-три офиса и две-три къщи. В това отношение няма какво да се види.

Няма голяма динамика и не се случва кой знае какво. Почти изцяло залага на диалози - някакви хора седят и се обясняват и все едно и също говорят. Имах постоянното усещане, че диалозите са празни - нищо не си казват. Говорят колкото да минава екранното време. Но пък е много симпатичен и лежерен. Едно лятно настроение лъха от него... И най-вече от портокаловите сокчета, дето ги пият всички. Чак започнах да се чудя няма ли да има поне едно пиянско изпълнение. <_<  Корейски сериал без напиване със соджу??? Оказа се, че има такова животно. :o

Можеше спокойно да свърши на 23 епизод. Последните три епизода са безсмислен и досаден пълнеж. Идеше ми да завия като вълк срещу луната, когато и третата двойка я прекараха през несъгласието на родител. Сигурно са казали на сценариста, че трябва да измисли материал за още три серии и той е наблъскал каквото му дойде на ум абсолютно неадекватно. Чак ми е жал за актьорите, че е трябвало да играят по този сценарий.
Сериалът е сапунен и лепкав като захарен сироп. Толкова сантиментален, че чак нетипичен за корейски. Подходящ е за всички възрасти, само не и за възрастни. Като детска книжка - много поучения, много въздържание. Няма невероятно романтични сцени, прегръдките и целувките са от типа "маркиране".
Спокойно можеше да се побере в максимум 16 епизода, че и по-малко. Големи дъвки, големи балони. Първият път с женитбата на главните - добре. Вторият път - женитбата на двойка номер две, забавно щото повтаря сценария на първите. Третия път вече стана дразнещо.

Хареса ми актьорската игра на главния мъжки персонаж - актьорът Канг Донг Уон.

Сладък е, особено, когато се усмихва, за да направи по-добро впечатление на "любимата" в началото. Изпадах в истеричен смях като започнеше да блъска по масата в пристъп на гняв. Някой беше писал, че е дръвце. Аз пък ще модифицирам. Да, защото играе ролята на чепато дърво. Горкия, колко ли маси е счупил в тренировки, докато заснемат сцените. Но има една, която вероятно дълго ще помня - сцената на ревност в 7 епизод - запознанството с брата на главната героиня. Много голямо удоволствие ми достави как я изигра. Има комедиен талант. Добре си играе ролята. Предвид скучните диалози, не бих могла да очаквам повече от него. Където може да се направи добра сцена, си я прави. Жалко, че в сценария няма лафове. Щеше да е още по-хубаво.

 

Актьорската игра на главната героиня

беше приятна в началото, но после опропастиха образа и. Почти през целия сериал беше тъжна и депресирана и нямаше никакво разнообразие на мимики и жестове. А в началото летвата беше на добро ниво. След като и смениха прическата, започнах да я възприемам като друга актриса. Промяната ми дойде много драстична, а някъде по това време и настроението на героинята стана депресивно, та в съзнанието ми се натрапи усещането, че две различни актриси играят главната роля.

 

Някои подробности

 

 

Трябва да се отбележи, че в този сериал се появява за първи път образа на добрата свекърва. Този момент не е за пропускане. Навсякъде по всички сериали я представят като зла вещица, но тук им прави чест, че са показали и другата страна на монетата.

Да не забравя четворката офис служители, които ако не обсъждат лошия нрав на шефа, се подиграват един с друг и никога не работат. То никой в този сериал не се вижда да работи, де. Но този клюкарник е страшна работа. Нагледен пример как не трябва да има 4 служители в едно помещение, защото се оформя седянка.

Семейството златотърсачи ме уби с нелепостта на съжденията си. Вярно, че никой от фамилията не ги брои за нищо и всичко пазят в тайна от тях, ама няма по- пишман детективи от тях.

 

 

Относно стила на обличане

 

Едно не мога да разбера. Защо след като се оплакват от жегата, всички ходят облечени от врата до глезените. Мъжете - с ризи с дълъг ръкав и сака. А какви костюми... :swoon: пълен ужас. Още като видях Дже Ин, си помислих, че костюма му е поне един номер по-голям. Като знам какви са тесни и вталени в последните години, ми стана неприятно да ги гледам такива размъкнати. А Да Хьон са я облекли като някоя монахиня. Вярно, че като учителка не може да ходи разголена, но дори през лятната ваканция ходеше по срещи с ризи, закопчани догоре и... swoon.gif о, ужас, тип елеци върху ризата. Само като я гледах цял един епизод, на мен ми стана горещо. И през цялото време се чудих - защо за бога ???

 

Въпреки, че не е шедьовър, нито връх в корейските сериали, има нещо в него, което увлича. Изгледах го на маратон за три дни (и после съжалявах, защото ме боляха очите). Сладникав е и много сантиментален. Пригоден за женски сърца. Има достатъчно смях, но и не малко протяжни, досадни, безсмислени сцени, сякаш нарочно сложени за пълнеж. Дава доста универсални послания. Мисля, че това, което най-много ми хареса в него, е усещането за семейна атмосфера. Сплотеното и загрижено семейство на главната героиня е много добър образец, а семейството на главния - антипод. Големият недостатък е, че вместо да се показва, всичко се казва. Но това е проблем на сценария като цяло, а не на актьорска игра. Актьорите се справиха добре с поверените роли. Особено достойно, както винаги, дядото - виновник за цялата история.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...