Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Ireland (2004)
Страна: Корея
Период на излъчване: 1 септември 2004 - 21 октомври 2004
Жанр: драма, романс
Епизоди: 16
Режисьор: Kim Jin Man


Участват:
Lee Na Young - Lee Joong-ah
Hyun Bin - Kang Gook
Kim Min Joon - Lee Jae-bok
Kim Min Jung - Han Shi-yeon
Lee Hwi Hyang - Kim Boo-ja
Kim In Tae - Han Sang-man
Kim Sung Kyum - бащата на Shi-yeon
Yoon Yuh Jung - майката на Shi-yeon
Lee Dae Yeon - Noh Dong-suk
Im Ye Jin - Kwon Byung-ran
Kim Chang Wan - Moon Jae-seok
Song Seung Hwan - Park Sa-jang
Yoon Ji Hye - Go Yang-sook

Jung Seung Woo - Baek Ki-woong
Suh Ji Suk
Lee Bong Gyu

Резюме: Осиновената в Ирландия Joong Ah се връща обратно в Корея, за да се изправи срещу миналото си и да види страната, в която е родена. За нещастие се влюбва в брат си, Jae Bok. Тяхната любов е болезнена, тъй като те не им е писано да бъдат заедно като любовници, а само като брат и сестра. Посланието на драмата е, че такова нещо като благородна невинна обич не съществува, а любовта носи само бедствие след себе си.

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ
С РУСКИ СУБТИТРИ
РУСКИ СУБТИТРИ

Леле, как съм изпуснала тази драма с Hyun Bin :rolleyes: остава и да намеря време да я изгледам biggrin.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В този сериал играе една от най-красивите корейки, които съм виждал. А за Хьон Бин е малко да се каже, че е очарователен. Но самият сериал е доста странен. Не съм сигурен, че много хора ще го харесат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е страхотен, силен, труден, но увлекателен, доза ревлив, но беспорно интересен-в любовната част...

дори различен на фона на типичните корейски романтично-смешни глезотийки..ама той Бини обича

да играе по-странни и трудни персонажи.Справя се блестящо в ролята на бодигардче и после,

дори засенчва батко си Kim Min Joon. Само малко края...но гледайте :D

Има много сладки и щури моменти, а Хьон Бин е бонбон както винаги..

 

61.jpg

 

 

П.П....A lazeto ме кефи с темата..БРАВО!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днеска приключих със сериала и не мога да се освободя от въздействието му. Може би защото се събудих в 6 вънка беше мрачно и валеше...това определено засили ефекта от края. За мен филма е гениален и като всичко гениално е труден за разбиране. Това ясно си личи в коментарите за филма във D-Addicts форума.

 

За разлика от повечето филми тука няма право-линейно развитие на сюжета. Основата се гради около 4 главни персонажа които са свързани но и напълно самостоятелни. Човек спокойно може да гледа филма четири пъти и ако се постави на мястото на всеки от персонажите ще получи различно усещане от филма.

 

 

Lee Joong-ah (Lee Na Young) и Kang Gook (Hyun Bin) са едната главна действаща двойка. Начина по който се запознават е "абсурдно комичен". Lee Joong-ah пристига в Корея след като е станала свидетел на убийството на осиновителите си. Изпитва силна вина че "тя е виновна" в резултат на което страда от психическо разстройство. Поведението и е доста странно и това е което първоначално привлича вниманието на Kang Gook. Той е личен защитник на собственика на голям хотел. Изключително отговорен и със силно чувство на справедливост. Никога неправи "нередности" но срещата му с Lee Joong-ah го поставя в ситуации в които прави неща не-традиционни за него. Отношенията им се развиват доста сложно целия филм но има нещо което се запазва: Взаимното разбиране, способността да споделиш болката на другия и да останеш честен до края.

Han Shi-yeon (Kim Min Jung) и Lee Jae-bok (Kim Min Joon) са другата главна действаща двойка. Han Shi-yeon живее със голямото си семейство в малка къща. Тя единствена работи за да издържа всички. Работата и е като еротична актриса в soft-porno филми. Lee Jae-bok е човек стигнал дъното във социално-икономически смисъл но това нему пречи да е "щастлив" живеейки без грам гордост и себе уважение. Прави така че доведеният му баща да го изгони и понеже няма къде да живее си намира жена да го издържа: Han Shi-yeon. Естествено тя много добре разбира това но понеже се чувства самотна а Lee Jae-bok е много забавен си го взема като "домашен любимец". Начина по който заживяват в къщата заедно с цялото и семейство е доста комичен.

Във филма има доста второстепенни персонажи които са много важни и ключ към разбирането на последната серия. Силната страна на филма са диалозите които често ни хващат напълно неподготвени. Актьорската игра е много добра. Lee Joong-ah (Lee Na Young) и Kang Gook (Hyun Bin) са достойни за Оскар в този филм. Има доста "сладки" и "тъжни" сцени във филма но едно са пропуснали: как забременя Lee Joong-ah. Това се случи толкова ненадейно че веднага ми изникна в ума асоциация с "дева Мария" понеже са заченали по "духовен път". Дали това е била целта на филма не знам...понеже така е направен че всеки може да възприеме различно едно и също нещо.

 

 

Горещо препоръчвам сериала на всички и ако някой може да го намери с по-добро качество би било отлично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направил си чудесно описание на сериала, браво!

..аз също останах доста смутена, развълнувана и рееща в мислите си, след края на сериала, защото съдбата на героите е трудна и болезнена,

самата "любов" също, но пък си спомням и радостта на лицата им...и това ме крепеше.

Затова аз толкова обичам края на някои корейските сериали....защото наистина те кара да се замислиш, да предполагаш и да гледаш по-друг

начин на събитията в живота си, дори.

 

П.П.А ако харесваш Хьон Бин и играта му, има още какво да видиш, доста сериозни и различни роли избира за сериали и филми ;)

http://www.youtube.com/watch?v=r9s5gsrcjL4

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги като коментирам филм се опитвам "да кажа нещо без да кажа нищо" :D Информацията която съм дал е основно от първа серия колкото да събудя интереса. Хората които не са гледали сериала да не четат коментарите за филма във D-Addicts форума, особено моя :P . Причината да Гледам Ireland е Hyun Bin понеже ми беше направил добро впечатление във филма Spin Kick (2004). Имам навика когато харесам актьор да гледам всичките му филми. Макар че няма слаба роля до момента (гледал съм почети всичките му филми) Ireland ми е направил най силно впечатление. Даже забравих да проверявам за нови субс за "Personal Taste". Филма е много забавен но не може да се опре и на малкия пръст на Ireland. Филма е уникален със не-традиционния сценарии, има сцени които предават нов смисъл на израза: гледам и не вярвам на ушите си. Lee Na Young пресъздава с усмивката си в различни моменти: любов, болка, съчувствие, съжаление... просто уникално изразителна игра само с лице. Същото мога да кажа за усмивката на Hyun Bin, а върхът е като направи сладка физиономия и после пита "сладък ли съм". Как него е срам да прави такива работи не знам. Kim Min Joon на моменти мяза на небрежна цветарка в други със дебелите си бузки на мече. Много добре се справя в ролята си на мъж под чехъл.

Филма не е поредната "луксозна сапунка" и определено с едно гледане не може да се види всичко. Надявам се да се намери с по-добро качество понеже си струва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалчето не е лошо,но наистина можеше да е по-кратко.Не е типичната драма,а и има доста забавни сценки.

Интересно ми с само случайна ли е песничката на Rain в първата и последната серия,аз мисля,че не :D :D :D .Гледайте го,Hyun Bin играе много готино,но защо да коментирам това изобщо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето мнение се различава от всички написани досега.

Гледах го т.е. започнах го преди около 2 седмици и стигнах до 12-ти епизод. По-нататък не можах да продължа! Невероятно ми бе скучен, с изключение на първите 2-3 серии.

Даже около средата на сериала ми се стои, че и на самите актьори им доскуча да играят.

Дано събера сили някой ден да догледам и останалите 4 епизодчета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го гледах доста бавно и направо на инат. Не че е лош, но просто е толкова разтеглен, често скучен и на места изсмукан от пръстите, с доста преповтарящи се ситуации, че ако не бяха точно второстепенните герои, Хьон Бин и еротичната актриса - щях да го спра още на 4-5 серия. Следях с голям интерес ролята на Ши Йон и въпреки, че самата актриса като външност не ми е приятна, но толкова интересен образ и много добра игра, че почти не обръщах внимание на другите водещи роли. Докосна ми сърцето изключително много персонажа на доведения баща на Че Бок, както и майка му. Хьон Бин ми е любимец, но дали, защото сериалът е правен в периода от Ким Сам Сун или просто ролята му не даде нещо повече да покаже, но щеше да ми е все едно, ако някой друг актьор беше изиграл Кан Гук, защото тук не показа нищо изключително като игра. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласна с предходното мнение. Изгледах сериала с доста мъка, но въпреки всичко не съжалявам, защото ми даде една малко по-реалистична представа за живота в Корея, различна от рибешките целувки и полираните, добре облечени "целомъдрени" красавци и красавици. 

Основното нещо, което ме изнерви беше Че Бок, просто толкова отвратителен персонаж не съм виждала никога, ужасно мърляв и гнусен, въобще не ми хареса и не ми беше симпатичен, а с тази смешна шнола, по-скоро ми приличаше на душевно болен отколкото на "човек без цел в живота". Изключително много ме изнервяха постоянните сцени с хора, които го бутат в края на сериала, човек ще си каже, че 90% от населението на Сеул става и ляга с идеята да го намери и да го бутне, така че той да може да се повъргаля малко по земята. Разбрахме търсеното внушение още при първото му падане и драматично изправяне, останалите можеха да ни ги спестят .

Другите песонажи ми бяха много симпатични. Ши Йон и Кан Гук бяха много сполучливи образи и мога да кажа, че благодарение на тях не се отказах да го гледам някъде към 10-та серия. 

Що се отнася до актрисата, която играе Джун А мисля, че е много красива не е типичната корейка и доста и отива ролята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я гледай ти, могло значи, да се поразчупи малко калъпа на корейските сериали. Най-после да видя по-различни и човечни образи, че аман от карикатури и еднопластови герои. Не мога да кажа, че особено ми допадна как е разказана историята, нито как се развива. Но съм благодарна, че виждам сериал без врещящи и истерични персонажи, няма и малоумна главна героиня, която е с липсващ гръбначен стълб и без капка гордост. Липсва и вечната съперница, вкопчила на живот и смърт зъби и нокти в главния герой.

С две думи - една горчиво-сладка история, поднесена културно, макар и излишно протяжно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дали защото е по-отдавна сериала.., дали нещо друго, ама засега е в замразените проекти..., изгледах няколко серии и страшно се измъчих..., заради Hyun Bin го почнах и заради него още не съм го съвсем отписала.., и главната ми е симпатична, обаче образа на Jae-bok ми е адски неразбираем и не само фибичката/диадемка.. ме дразни...., може и да греша(от малкото изгледани епизода) но действието е толкова бавно, репликите са толкова бавни......, че се навъздишах уморено/отегчено докато пътувам(гледам го най-вече по път за и от работа)

 

ако все пак някой ден продължа да го изгледам.., може пак да се изкажа :28558: (ама като знам колко прекрасни неща съм си набелязала и имам за гледане и наваксване дали ще се върна... не знам)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това си го спомням почти с омраза, защото е с трима любимци, а едва успях да го добутам до 6-та. Така да не ми върви сериал почти не е било... А е с Бинито, все пак, още ме е яд!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...