Jump to content

Aniventure 2010


Recommended Posts

Може и да посетя. Миналата година се отнесох и забравих, че се провежда. Но по-миналата година бях на линия първия ден. И ето какво ме гложди още от тогава: някой познава ли едно момче, което изработва статуйки от станиол и ги продава? На Анивенчъра през далечната 2008 си харесах една фигурка на гейша, която държи чадър, но не ми се откъснаха 25лв. и все още често се сещам за нея... Стимулът ми да отида тази година на Анивенчъра подсказва колко много са ме впечетлили мероприятията преди две години. Времето тече все пак и може би се е превърнало в хитов ивент с първостепенна важност за гилдията, но един въпрос ме измъчва - какво става когато се изчерпат темите и уъркшоповете за самураите, якудза, история на мангата, хайку, сгъни-този-жерав-оригами-с-мен, напиши-си-името-с-хирагана-и-през-следващите-2-години-пробвай-да-го-прочетеш-сам, разкъсай-чершафите-си-и-вече-имаш-препаската-на-наруто? Косплея обаче винаги ни предлага богата палитра от свежи идеи... вампирът, гейшата, ученичката.. Пишете ми, ако познавате майстора на станиола, ще ви се отплатя виртуално със сърчице еленче във фейсбук :))) Може и да се видим там :))

 

edit: Пускам списък с цените за вход и изпускам категорично да дам 8 лева за великото събитие, направено с цел да радва феновете на азиатските зарибявки.. май някой от организаторите ще събере парички за нова огърлица (тук някои се сещат за кой говориме).. Повечето посетители ще са деца под 18, как имат съвест да пуснат толкова скъпи билети...наглиии.. Ще си сгъна една оригама в нас за без пари.. ей малко нещо да му потръгне на някой и се заравя в тинята на безочието... Дано им отидат 6 души на кръст.

 

вечерно парти (независимо от деня) – 6 лв.

Две вечерни партита – 10лв.

Един фестивален ден (независимо от деня) – 8лв.

Два фестивални дни – 10лв.

Комбиниран билет за два фестивални дни и две вечерни партита – 16лв.

Билети за членове на клуб Накама – 8лв за двудневен фестивален билет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Билетите са толкова, за да се покрие наемът на парти центъра. И аз смятам, че са попрекалили тая година, честно казано, макар че са готини хора.

 

Иначе нормално е - няма безплатен обяд. Иначе основният контингент не са деца а младежи между 13-18. Този със станьолените фигурки му викат Мармота и сигурно пише в анимес-бг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм сигурна дали пише във анимес,но му имам фейсбук.. ще го метна,за да се свържеш с него...

http://www.facebook.com/Gogiga.Gagagigo?ref=ts ( Kiril Milkov Lambrev )

Иначе аз идвам заради косплея...като бивш участник и понеже се прецакоха нещата за участие и тази година...отивам да подкрепя народа <3 ще има интересни косплейове таз година...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм сигурна дали пише във анимес,но му имам фейсбук.. ще го метна,за да се свържеш с него...

Благодаря ти много ^^ Уау..мислех си, че ще бъде по-трудно; дано все още се занимава с това :)))

Много се чудя дали да не отида на събитието и аз.. от една страна егзалтираните тълпи и случайно доловените реплики от рода "Коничиуа, Пешо-сан..(например)" и експертите, които сгъват ли сгъват оригами денонощно, хич не са по моя вкус... Но пък лекциите може и да са интересни - разбрах за нинджи, саке и ..завравих третото. Кой знае.. може да се видим там :)

мерси пак

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си кажа честно,досега избягвах подобни културни мероприятия.Не че не одобрявам,но бях убедена че няма да се впиша особено-не се занимавам с косплей,а бях останала с впечатлението,че това е основната идея.Но пък тази година реших,че не мога да пропусна :D

Както се каза в предишния пост,и аз не съм много по "Коничиуа, Пешо-сан...'' и плащане да сгъвам оригами,което вкъщи си правя безплатно.Видях програмата обаче,изглежда интересно,а и ще се радвам да науча нещо ново.

А за цените-реално погледнато 8 лева не са малко,но и наем трябва да се плаща,затова разбирам организаторите.Като трябва осем-осем,в крайна сметка не ходя всеки ден на подобни мероприятия.А и ще имам възмпжност да видя косплей,не съм фен на разни хора,които слагат грим и перука и стават Наруто :D Но пък сигурно ще има доста интересни и добре измислени костюми.Не знам какво да очаквам,затова и постът ми е такъв объркан.Като видя за какво става въпрос ще мога и да споделям впечатления,засега съм само с очаквания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Коничиуа, Пешо-сан..(например)"

 

шегуваш ли се? че в "коничиуа, пешо-сан!" е целият чар на събитието! но това настрана- ако реша, че посещаването на нещо такова ми е по- ценно от меркантилните идеи да трупам и трупам пари (които евентуално някога да похарча за дрехи, струващи повече от мен самата), ще го посетя. ще ме познаете по поздрава "коничиуа, (insert name here)-сан!" ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такааа,свежи впечатления от откриването.Общо взето каквото очаквах,използваха вечерта да представят дейностите през следващите два дни-изглежда.....обещаващо,все ще си намеря нещо,което да ми е интересно.Фенските истории като цяло са ми непознати да си призная,но не се разочаровах-веднъж да свикнеш с пищящите фенки си е забавно. :D

А е важно да отбележа,пред мен седяха най-пищящите,че и високи момичета-хем не се вижда,хем не се и чува,но нищо,беше само на моменти,като споменаването на яои(два пъти,втория път ме удари звукова вълна)

 

Там съм поне още един ден,но е такъв фраш,че даже да засека някого,надали ще разбера .После ще добавя цялостни впечатления,дано да е забавно-поне оригами да науча да му се не знае :D

Edit: Успях да отида за малко,много ми се щеше да прекарам и двата дни там!Останах с добро впечатление от цялото събитие,беше ми много интересно :) Надявам се догодина отново да ни изненадат приятно,но и Анивенчър 2010 беше на ниво,радвам се че отидох,пък дори и да не останах колкото ми се искаше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фрашът се очакваше, при 1000 човека миналата година, не мисля, че тази година ще са по-малко, особено в неделята, когато са косплеите :)

Ще има и турнир по Magic: The Gathering, което поне за мен е приятна изненада, да взема да видя най-накрая за какво става въпрос :)

 

 

А как да не пищи човек, когато чаровен мускулест младеж си сваля ризата насред танца и се радваш, че си седнал, защото колената ти внезапно дават заето :P

 

Иначе мен лично много ме подразни претърсването на входа и това, че не разрешаваха внасяне на храни и напитки, ок за храните, но поне бутилка с минерална вода, как се очаква да оживея цял ден - пък и какво толкова мога да им направя с пластмасова бутилчица вода, нямам идея просто... да не говорим, че индивидите на входа бяха изключително груби :( ама какво да се прави, ще ме претърсват пак и днес, и утре ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз останах много впечатлен от организацията на това събитие. Вярно че е пета година и се очаква да е на ниво, но въпреки това. :) Имаше много неща за правене и нямаше скучни моменти за тия 7-8 часа, които бях неделя. Мястото беше перфектно с някои дребни забележки. (по време на косплея се бяха струпали толкова много хора, че не се виждаше чак.) Беше пълно с най-различни магазинчета, музика, хванах и гейм турнира по PES, Magic The Gathering, хора играеха Го ... какво друго ... а да също успях да посетя и някакъв workshop по калиграфия и нарисувах с четка един йероглиф. Жалко че точно свършваше(почваше нещо друго) и нямаше време да питам какво означава.  Всъщност косплея и сценките бяха най-посещаваната зала и там си прекарах основно времето. Знам че актьорите не бяха професионалисти, но въпреки това бяха страшно яки и чаровни (особено с тези костюми). Проблемите с микрофони и техника изобщо не попречиха на страхотното представяне. Явно доста са го тренирали. Единствената ми забележка беше по време на танците, когато пускаха корейски поп. Там можеше повече да ги потренират, нямаше почти никакъв синхрон. Може би ако не ги бях виждал движенията от клиповете, нямаше да ми направи впечатление, но... (дано не ми се обиди някой, аз рядко съм откровен :) Просто идеята е супер и ще се радвам на по добро представяне.) 

 

Иначе гласувах за момичето с бурето с вино. Хареса ми нейният герой, но също така много й отиваше костюма. Жалко че не спечели.  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

cospaly-a много ми хареса :D жалко че не можах да остана до края... а кой спечели всъщност?

 

Code Geass , Ergo Proxy и Пикачу...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...