Jump to content

Recommended Posts

Image

Behind Your Touch (힙하게)
Страна: Южна Корея
Също така известен като: Hibhage
Период на излъчване: 12 август 2023 – 1 октомври 2023 г.
Време на излъчване: Събота - Неделя 22:30
Жанр: Мистерия, Комедия, Романс, Свръхестествен
Канал: jTBC, Netflix, TVING
Епизоди: 16
Режисьор: Kim Seok Yoon (My Liberation Notes, Law school, The Light in Your Eyes, My Wife’s Having an Affair this Week, Awl, Detective K, Old Miss Diary)
Сценарист: Lee Nam Gyu (Awl, My Wife`s Having an Affair This Week, The Light in Your Eyes)
Субтитри: Английски

Участват: 
Han Ji Min като Bong Ye Boon
Lee Min Ki като Moon Jang Yeol
Suho (EXO) като Kim Sun Woo
Joo Min Kyung като Bae Ok Hee
Kim Hee Won като Won Jong Mook
Park Hyuk Kwon като Park Jong Bae
Park Sung Yeon като Jung Hyun Ok
Lee Seung Joon като Cha Joo Man
Park No Shik като Kim Gwang Sik
Yang Jae Seong като Jung Ui Hwan
Jung Yi Rang като Na Mi Ran
Jo Min Kook като Bae Deok Hee

Резюме: Сериалът разказва историята на събития, които се развиват в провинцията.
Йе Бун (Han Ji Min) работи като ветеринарен лекар в спокойното провинциално село Муджин. Тя също така притежава психометрична суперсила. Когато докосне човек или животно, може да надникне в миналото му. Докато Йе Бун експериментира докъде могат да стигнат силите ѝ, тя се забърква с детектив Мун Джанг Йол (Lee Min-Ki). Той е буен детектив в екипа за разследване на тежки престъпления в Сеул, но е понижен и изпратен в малкото полицейско управление в Муджин. Решен да се върне отново в Сеул, той използва специалната психометрична суперсила на Бонг Йе Бун. Те работят заедно по различни случаи – от дребни престъпления до серийни убийства… 

Свали с английски субтитри :click:

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

Онлайн с руски субтитри :click:

• Like 6
  • Thanks 1
  • Upvote 1

Много ми харесаха първите три епизоди. Не е чудо невиждано, но има динамика, малко хумор и определено ще се решават заплетени случаи с помощта на задни части. 

• Haha 3

Седми епизод изгледан. Смея да твърдя, че не съм попадала досега на сериал, в който всички да са подозрителни и заподозрени. Ти да видиш. 

• Like 1

Признавам, нямаше да погледна сериала, ако не бях фен на един участниците. Сценарият е толкова нелеп, че не знам как да го опиша. Абсурден, може би?

И тук идва най-голямата изненада за мен - героите са толкова карикатурно изобразени, че чак ми станаха симпатични, най-вече жителите на градчето. Близкия план на заснемане фокусиращ върху обикновените, съвсем обикновени герои, които седят, люпят семки и клюкарстват, липсата на лъскави къщи и модерни заведения, шантавия шаман и натруфената "кафеджийка", типичния политик, стискащ наред ръцете преди избори, глупавия панаир със странно чаровния конкурс за таланти - всичко това поотделно ми изглежда глупаво, но заедно се превръща в един забавен комикс.

Може би такава е и целта на сериалчето - да е смешно и без претенции за кой знае какво послание. Хубавото е, че и актьорите се справят добре на фона на безумиците, които трябва да произнасят.

Клипче зад камера - как точно са заснели Хан Джи Мин в еп.1 :lol2:

клик на снимката

Няма налично описание.

За мен лично BYT стана приятен за гледане след 3-4 епизод, а вече с интерес очаквам уикенда и се чудя кой е убиеца, като засега само предполагам кой не е. 

След изгледан 10 епизод слагам сериала в една графа с 'Модерния фермер", ако на някого това му говори нещо. :D

Ще видим как ще продължи.

• Like 1
  • Haha 2

То от това кой Не е убиецът се омотах яко. На мен всички са ми подозрителни вече, всеки епизод води в различна посока. Поне след десетия се видя, че има повече злодеи от само един убиец. На цял квартал задниците се опипаха и пак не нацелиха правилния.

То не останаха много за пипане, де. Кръгът се стеснява и някой ще изгори.

• Like 1

Дам...
Кой (може би) не е убиецът?

Отхвърлям предположението, че

Off Topic

Сон У е убиецът. Според мен той е третия човек с паранормални способности, но не и убиец.

Защото, ако знае, че е заподозрян и иска да убива отдавна да го е направил. Пък и някак не мога да си представя толкова организиран и подреден човек да размахва нож на сляпо белким уцели някоя артерия или "областта на сърцето"??? То и самата идея ми се вижда адски тъпа де, ама това е друг въпрос. 

Сон У си има някаква работа с политика - я му е син, я роднина или пък свидетел на нещо голямо, и си гони неговите си цели. 

Освен това НЕ ИСКАМ СУХО ДА ИГРАЕ УБИЕЦ.

Тц, отказвам!! :mad:

Не вярвам и да е сред другите докоснали Йе Бун. Твърде удобно ми се вижда? Пък и те са всичките хвани единия, удари другия. 

Хм, нищо не мога да измисля. Чакаме еп. 11 за още по-малко яснота. :D

• Like 1

преди 44 минути, kandala написа:

Дам...
Кой (може би) не е убиецът?

Отхвърлям предположението, че

Покажи скритото съдържание

Сон У е убиецът. Според мен той е третия човек с паранормални способности, но не и убиец.

Защото, ако знае, че е заподозрян и иска да убива отдавна да го е направил. Пък и някак не мога да си представя толкова организиран и подреден човек да размахва нож на сляпо белким уцели някоя артерия или "областта на сърцето"??? То и самата идея ми се вижда адски тъпа де, ама това е друг въпрос. 

Сон У си има някаква работа с политика - я му е син, я роднина или пък свидетел на нещо голямо, и си гони неговите си цели. 

Освен това НЕ ИСКАМ СУХО ДА ИГРАЕ УБИЕЦ.

Тц, отказвам!! :mad:

Не вярвам и да е сред другите докоснали Йе Бун. Твърде удобно ми се вижда? Пък и те са всичките хвани единия, удари другия. 

Хм, нищо не мога да измисля. Чакаме еп. 11 за още по-малко яснота. :D

Не знам как да крия спойлери от телефона, та трябва да внимавам..lol..

Прекалено лесно ще е да е продавачът, да. Мисля абсолютно същото за него и връзката му с политика - как злобничко го гледа и само той не му отдава уважение. Има тъмна тайна там. Политикът също не е , там връзката е майката на главната, където има пръст. И дядото е наясно. Оня, дето бяга бързо да е? Но не ми се иска. Просто не мога да отгатна и това ме дразни яко. И пак - може да е всеки от тях. Както и една сурия комшии. Голям миш - маш е този сериал. Но нямам търпение за събота и неделя.  

@estranged, за спойлера от телефона:
1. Обръщаш апарата хоризонтално, за да се разкрие цялото меню.

2. Натискаш оченцето. Имай предвид, че ако не си кликнал/а на мястото, където искаш да се появи - след определен абзац например, спойлера винаги се показва най-отгоре, на първия ред :D
Надявам се, че разбра? Опитай, вероятно ще стане по-ясно.

Иначе аз започвам все повече да харесвам играта на Сухо и фенът в мен се радва да вижда израстването му като актьор. Обаче с това трябва да призная, че започвам вече да го подозирам, макар хич да не ми се иска. 

От друга страна пък някак много внезапна ми се видя тая работа с политика в еп.12. Никак не ми се връзва

Off Topic

случилото се с Ча Джу-ман да е дело на Сон У. Младежът е организиран, практичен, напуснал е университета преди 3 г. и явно се е отдал на това да следи, разучава политика и някак странно ми се вижда да го убие докато онзи спи пиян залян на диванчето? Ммм... Не искам да използвам израза "не му отива', но наистина ми се вижда странно.

Отново се сещам за тъпотията килъра да размахва нож със затворени очи :blink:.

Обаче наистина страхотен обрат в последната серия. Явно дотук бяхме със смешките.

• Like 2

Преди 12 часа, kandala написа:

@estranged, за спойлера от телефона:
1. Обръщаш апарата хоризонтално, за да се разкрие цялото меню.

2. Натискаш оченцето. Имай предвид, че ако не си кликнал/а на мястото, където искаш да се появи - след определен абзац например, спойлера винаги се показва най-отгоре, на първия ред :D
Надявам се, че разбра? Опитай, вероятно ще стане по-ясно.

Иначе аз започвам все повече да харесвам играта на Сухо и фенът в мен се радва да вижда израстването му като актьор. Обаче с това трябва да призная, че започвам вече да го подозирам, макар хич да не ми се иска. 

От друга страна пък някак много внезапна ми се видя тая работа с политика в еп.12. Никак не ми се връзва

Скрий съдържанието

случилото се с Ча Джу-ман да е дело на Сон У. Младежът е организиран, практичен, напуснал е университета преди 3 г. и явно се е отдал на това да следи, разучава политика и някак странно ми се вижда да го убие докато онзи спи пиян залян на диванчето? Ммм... Не искам да използвам израза "не му отива', но наистина ми се вижда странно.

Отново се сещам за тъпотията килъра да размахва нож със затворени очи :blink:.

Обаче наистина страхотен обрат в последната серия. Явно дотук бяхме със смешките.

Мнооого благодаря за разяснението. Ще се опитам да видя дали ще се получи. 

Иначе - не вярвам да е Сухо. Не и в комплект с дядото, както се случи. Иначе този филм е побърквация. Ама какви са тези финални сцени, значи??  Как може всяка серия все по - оплетено да завършва? Краят му се вижда вече, а още нищо не се знае. 

• Like 1

Корейците явно са на провинциална вълна в последната година. Що уебтууни и сие ми попаднаха такива. Има моменти, на които се посмях, има пародия, има манджа с грозде. Грам не мога да си спомня какво е станало преди точно 5 минути в сюжета. Доглеждам излезлия 12-ти епизод и все още нямам точно изградено мнение, дали ми харесва или не. Допада ми музиката, която са избрали. И играта на животните актьори. Имат много добра база в това отношение.

• Like 1

преди 38 минути, kandala написа:

И сега какво?
Някакви предположения?

Изображение

Една хубава песен от мен.

Jemma, "We Disappear"

Еее..айде стига, де! Какво стана тук????

Останаха ли ти заподозрени? Че на мен не. Жалко за 

Off Topic

Сухо

• Like 1

Да се направя и аз на детектив, а? Не че ми е много зор да позная, просто ми е малко скучно. 

Off Topic

Разковничето според мен е в случая с ютюбърката. Върнах се в края на 4-ти епизод, където се сбогувахме с нея. Две неща ми направиха впечатление. Първото е походката на убиеца - залитаща, малко на зиг-заг. Ако не е пиян, то остава тъпата теория за затворените очи. :slap: Другото нещо, което мисля, че е определящо е реакцията на момичето при срещата им.

Не беше раздразнение, което още тогава ме убеди, че не е Gwang-sik.

Не мисля, че е и шамана, защото с него се засякоха преди това и ми се струва, че не би била толкова изненадана да го види малко по-късно. 
Политика отпадна по очевидни причини, а аз не съм съгласна и с теорията за секретаря му, на която попаднах - височък ми се вижда, не ми съответства физически :lol:. А и не ми се връзва с историята. Героят му не просто е безличен, той е почти излишен, а и макар да звучи малко кофти - актьорът няма никакви отличаващи го детайли, не му отделиха и почти никакво екранно време, няма никакъв смисъл да е той. И най-вече - ако е той се губи ефекта УАУ, какъвто мисля, че търси сценариста. 

На база  на горното и на метода на изключването, остават няколко заподозрени, а именно всичките трима 'квартални' полицаи - капитанът, полицаят-брат на Ok-Hui и полицайката (дам, новоразкритите й способности ме накараха да я подозирам. ама си я бива, а?).
Клоня към младежа, но скоро ще разберем колко (не) съм познала. :D

Накрая поздрав за отделилите време да прочетат поста ми с още една готина песент от ост-а на драмата, а именно опенинга.

"HIP HOP" на 주헌 (MONSTAX)

• Like 2

Преди 6 часа, kandala написа:

Да се направя и аз на детектив, а? Не че ми е много зор да позная, просто ми е малко скучно. 

Off Topic

Разковничето според мен е в случая с ютюбърката. Върнах се в края на 4-ти епизод, където се сбогувахме с нея. Две неща ми направиха впечатление. Първото е походката на убиеца - залитаща, малко на зиг-заг. Ако не е пиян, то остава тъпата теория за затворените очи. :slap: Другото нещо, което мисля, че е определящо е реакцията на момичето при срещата им.

Не беше раздразнение, което още тогава ме убеди, че не е Gwang-sik.

Не мисля, че е и шамана, защото с него се засякоха преди това и ми се струва, че не би била толкова изненадана да го види малко по-късно. 
Политика отпадна по очевидни причини, а аз не съм съгласна и с теорията за секретаря му, на която попаднах - височък ми се вижда, не ми съответства физически :lol:. А и не ми се връзва с историята. Героят му не просто е безличен, той е почти излишен, а и макар да звучи малко кофти - актьорът няма никакви отличаващи го детайли, не му отделиха и почти никакво екранно време, няма никакъв смисъл да е той. И най-вече - ако е той се губи ефекта УАУ, какъвто мисля, че търси сценариста. 

На база  на горното и на метода на изключването, остават няколко заподозрени, а именно всичките трима 'квартални' полицаи - капитанът, полицаят-брат на Ok-Hui и полицайката (дам, новоразкритите й способности ме накараха да я подозирам. ама си я бива, а?).
Клоня към младежа, но скоро ще разберем колко (не) съм познала. :D

Накрая поздрав за отделилите време да прочетат поста ми с още една готина песент от ост-а на драмата, а именно опенинга.

"HIP HOP" на 주헌 (MONSTAX)

Off Topic

Полицаят - брат не даде да го пипнат, всъщност. Аз си мислих за учителя, дето тичаше бързо. Иначе може да е всеки от полицаите, наистина, още повече, ако извадят и някоя амнезия. Ютюбърката познаваше убиеца, имаше лека досада в поведението й, но не и страх. А и шаманът я засече на камерата, когато тя тръгваше. Едва ли е имал време да я настигне толкова бързо. В последната серия и той, и Сухо се подозираха взаимно, така че отпадат. Въпросът е кой е оставил ножа в кутията? Без вече убитите, май само двама имаха допир до убиеца - главните. По едно време се чудех дали нямаме двама убийци. 

Сценаристите не оставиха никава вратичка за романтика с тези въртележки. Нямам търпение вече да разбера кой успя така прилично да се скрие от закона толкова време. 

• Like 2
  • Upvote 1