Jump to content

Recommended Posts

fullsizephoto75920.jpg

The Iron Empress / Empress Chun Choo


Заглавие: 천추태후 (千秋太后) / Cheon Chu Taehu
Още известен като: The Iron Empress / Empress Chun Choo
Жанр: исторически
Епизоди: 78
Период на излъчване: 03. 01.2009 до 27.09.2009


В ролите:
Chae Si Ra - Empress Chun Chu
Kim So Eun - младата Hwang Bo Soo / Chun Chu
Kim Suk Hoon - Kim Chi Yang
Choi Jae Sung - Kang Jo
Lee Duk Hwa - генерал Kang Kam Chan

Kim Ji Hoon

Park Eun Bi - Hwang Bo Su (young)

Yoon Jong Hoon

Сюжет:
Сериалът разказва за Чон Чу - внучката на първия император на Корьо, която се бори с Манджурия, за да си върне изгубените древни земи.

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

Английски субтитри :click:

С английски субтитри :click: 

Свали с руски субтитри :click: 

Онлайн с руски субтитри :click:  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересен и динамичен период в корейската история е пресъздаден в този сериал ,персонажите са атрактивни и доста реални.Много интриги,манипулаций и комплекси ,типична история за егоизъм smile.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах 2 епизода, но нещо актъорският състав не ми допадна. Chae Si Ra е доста поостаряла вече и не ми хареса много... изглеждаше като дивачка малко :lol:, поне да и бяха оправили косата, за грим да не говорим. Стабилно ги нареждаше другите, че били варвари, като самата тя викаше и се нервираше като варварка, за външният вид няма да коментирам отново :D, повече щеше да и отива да беше от страната на Хиданите. Виж във втори епизод вече, като се играеше образа от другата актриса - Kim So Eun, се усети малко по-друга атмосфера, но пък мъжете актъори, които видях във втори епизод, са си май същите, дето ги дават в първи, след 20 години сигурно и никаква промяна , а Чунчу са я състарили с около 21 години, поне като гледам, че като млада я играе Kim So Eun, която е на 20 години, а след това Chae Si Ra, която е на 41 години. Я кажете колко епизода образа на Chun Chu се играе от Chae Si Ra, че няма сигурно да мога да издържа да я гледам повече от 20 епизода от всички 70+. Наистина ми е много чудно защо са сменяли актрисата, Kim So Eun ми хареса много повече, отколкото Chae Si Ra за тези 2 епизода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Плашещ обем от 78 епизода, но си струва да се изгледа. Направен е по изпитаната класическа схема за исторически епоси, с която сме свикнали от Чумонг, Кралица Сондок и пр. любими заглавия. Добри актьори, добър разказ и обхваща голям период от време - царстването на 4-ма крале (императори) на Корьо. Много живи образи, с човешки качества и недостатъци - никой не е напълно положителен и отрицателен и най-важното - нетипична за корейците главна героиня, толкова еманципирана, че ти се иска на моменти да я халосаш по главата, та да дойде на себе си. Естествено, при талкова много серии и тук на моменти ти е иска да превърташ, но като цяло - действието е динамично и държи в напрежение. Иска ми се да започна да го превеждам, но не знам още как ще се организирам за такова огромно начинание :bee:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесна идея е да се преведе този сериал. Поне по малко, може и за по-дълго, но ако стане преводът - това ще е поредната радост за душата. Не се отказвайте, Мatrim!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свалих го бавно и упорито от рутракера, ама ми омръзна и с мноого превъртане го изгледах. Няма да ми остане спомен от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...