Jump to content

Recommended Posts

Преди 2 часа, laleto2002 написа:

Мао не е свален, а умира през 1976 и т. нар. "Банда на четиримата", които поддържат и коват агресивната му политика, вкл. техните собствени радикални разбирания за комунизма, губят позиции и са свалени от власт и арестувани, в последствие осъдени на доживотен затвор. Едва след поемане и консолидация на властта на Дън Сяопин и сподвижници нещата започват лека-полека да се отпушват. 

Благодаря за инфото, не бях се заинтересувала за това, просто в сериала казаха, че Бандата на четиримата са свалени. Ще е полезно за превода, мерси :thanks:

 

Преди 1 час, lazeto написа:

Като говорим за  Сяо Джан днес ми излезна поне от няколко места, че сериала му The Longest Promise официално ще тръгне Август месец сигърно е пак някой слух...:lol2:

Засега са слухове, наистина никой не знае. Обещанието е сериал напълно на Тенсент, от миналата година има много брожения вътре в компания, борби на много фракции, което им влияе зле. Даже беше обсъждано на тяхна конференция с точно тези думи. Това е последният проект на Сяо Джан с тях. Някой казват, че от Тенсент използват излъчването на сериала да го притиснат за още проекти, други казват, че използват слуховете за излъчване да си рекламират други проекти, например: идва силен слух, че ще го пуснат на 20 август да речем, което се оказва лъжа, но хората, който чакат, вече са се настроили и чакат, пуска се друг сериал, повечето са разочаровани, но едно 20% ще се зарибят да гледат другия сериал. Този сценарий се повтори многократно от миналата година досега. 

Аз просто се надявам да го пуснат тази година, стискам палци. За другата година ще имаме филма Легенда за героите на Кондор и сериала Слънцето до мен. 

 

Тази вечер започва излъчването на Където започват мечтите и по Dragon TV.

Говори се, че още 2 телевизии напъват да го пуснат и те, та ще се върти поне 2 месеца по техните телевизии  :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

9 hours ago, Lawandula said:

 

Как малко? Те само нея ни навират- колко бачка и гледа болната си майка и как двамата приятели са влюбени в нея, че и трети в кюпа. Изкараха я направо мис Вселена- кой я види се лепи като муха на мед.

А за протокола и аз превъртам, ако не беше Сяо Джан, нямаше и да гледам.

 

Все чакам да стане по-интересно.

Сбъркал съм момичетата. Писах за другата. Тя ще е главната.

Редактирано от bond
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, gal написа:

Ааа, и много правилно усещаш, че нещо в тази първа любов (Хун Лин) куца :D аз съм на 11 епизод и пресметливата й същност вече се показва, тя има високи очаквания за начина на живот, който иска. Също така ми направи впечатление, че все гледа да има повече мъже около нея, все едно да има резерва. Ще има промяна май в двойките скоро. 

 

 

 

 Точно- хлъзгава, пресметлива, кокетка и нахална на всичко отгоре, все се вре и никне навсякъде. Щом ми е толкова неприятна, актрисата значи добре се справя.И какво казваш, че до 11 епизод все нея ще ни навират! УжасТ!

Главната, дето е в сянка си я харесвам. Дори и в сянка и изморена или състарена си има излъчване, а за играта е показала, че си може.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Lawandula написа:

 Точно- хлъзгава, пресметлива, кокетка и нахална на всичко отгоре, все се вре и никне навсякъде. Щом ми е толкова неприятна, актрисата значи добре се справя.И какво казваш, че до 11 епизод все нея ще ни навират! УжасТ!

Главната, дето е в сянка си я харесвам. Дори и в сянка и изморена или състарена си има излъчване, а за играта е показала, че си може.

Главната като героиня е много добра, единствената, която се грижи за Чун Шън (Сяо Джан), докато той се грижи за всички останали. Ще блесне и тя, по мои непотвърдени сметки след 15-16 епизод тя би трябвало да настъпи с повече присъствие, точно когато ще му е най-трудно на него. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен Хонглин нарочно я показват такава хлъзгава и пресметлива. Все пак трябва да се затвърди посланието, че децата на буржоазната интелигенция  са такива. А нейните родители нали са били важни лица в консерваторията ("буржоазната интелигенция") и в тази връзка се явяват врагове на "културната революция", затова и тя е толкова низвергната. Пък и все пак е трябвало да оцелее някак през суровата действителност на "културната революция". Ще я видим как яко дърпа след 1980 г. когато започват реформите на Дън Сяопин. Така предполагам де. Той и героят на Сяо Жан страда поради гаф на бащата (не разбрах какъв) и затова не може да получи положителна оценка на партията и да постъпи в армията.

В укипедия има достатъчно синтезирана информация за живота и дейността на Мао Дзъдун и неговото управление и ситуацията след смъртта му. Общо взето за мен той е противна нечистоплътна радикална личност с криворазбрана представа за социализма и комунизма, който според мен е репресирал народа си много повече и безумно от Сталин. Само не разбирам защо още си го почитат като божество. Явно се дължи на особености на китайското мислене  и възпитание, резултат на това, че човешкият живот  на хората от  простолюдието никога не е имал стойност в хилядолетната история на имперски Китай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Яко си му насъбрала на Мао. А това в спойлера е за прехваления лидер на Китай. Дън Сяопин е доста популярен след станалото на площад Тиенанмън.

Spoiler

В крайна сметка, Дън Сяопин и съмишлениците му от ККП възприемат протестите за политическа заплаха и решават да прибегнат до използването на сила.[9] Държавният съвет обявява военно положение на 20 май и мобилизира 300 000 войници към Пекин.[8] Войските се насочват към централните части на Пекин по пътните артерии на града сутринта на 4 юни, като по пътя си убиват както демонстранти, така и странични наблюдатели.[2]

Международната общност, организации за човешки права и политически анализатори осъждат действията на китайското правителство за сътвореното клане. Впоследствие, западните страни налагат оръжейно ембарго на Китай.[10] Правителството на Китай предприема мащабни арести на протестиращи и поддръжниците им, потиска останалите протести из Китай, изгонва чуждестранни журналисти, строго контролира медийното отразяване на събитията, подсилва полицията и вътрешните сили за безопасност и понижава или отстранява държавни служители, които симпатизират на протестиращите.[11] Потискането на протестите на практика слага край на политиките на либерализация от 1980-те години. Събитията на площад Тиенанмън и до днес се считат за преломен момент в историята на съвременен Китай, тествайки границите на политическата свобода в Китай.[12] В днешно време, те като цяло се свързват с въпроса за легитимността на управлението на комунистическата партия и остават една от най-чувствителните и най-цензурираните теми в Китай.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да спамвам повече съдържанието на темата само ще добавя, bond, че съвсем не съм фенка на Дън Сяопин. И той има трески за дялане. Но положителното е, че повежда държавата в посока, която виждаме днес да позиционира Китай на първо място по икономически растеж в света. А китайците живеят доста по-добре от тогава. Пък за средната класа няма да коментирам, много по-добре е отколкото при нас или пък в западна Европа, която в последната година влезе в рецесия от тъпоумие. Силната централна власт винаги поражда крайности, в зависимост и от гледната точка. Но държава с размерите и броя на населението като Китай не може да просъществува без силна централна власт.

 

Редактирано от laleto2002
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е спам, все пак дискутираме времето, в което се развива действието на драмата и бащата на главния герой явно има  проблеми с властта. Поне така ми се струва. А съществуващите банди вероятно са началото на това, което визирам аз - бунт срещу системата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аве не знам дали само така ли ми се струва, ама най-добрия приятел нещо не ми се вижда да постъпва много като такъв. Тъкмо изгледах 18 епизод

Off Topic

  и ми се струва, че май Гуо Хуа си присвоява героизма на Чун Шън. Никъде не каза, че Чун Шън е намерил координатите на врага и че Чун Шън не е стъпил на бомба, а пое бомбата вместо него, за да го спаси. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 15.06.2023 г. at 23:27, laleto2002 написа:

Откакто се върнаха в Пекин сюжета се раздвижи. Да смея ли да очаквам до края Chunxiao group? 

Да :D 

Големи са сладури главните ;) 

Като се оплетоха едни интриги, нямам търпение за следващите епизоди

Големи обсъждания се вихрят и за другите две двойки, кой за какво виновен и т.н

Сериалът започва да се излъчва и по другите телевизии: CCTV 1, BTV. Рейтингите са отлични. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Актьорите от каста се разбират прекрасно. Тук драматично подсказват за развитието на нещата :lol: 

 

 

Довечера актьорите ще участват в шоу по CCTV8 по случай отличното представяне на сериала :D 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това гледам е свършило? И веднага втори въпрос- да минавам ли от 13 на последната, или да губя време, че нещо ме съмнява тая поръчка на Парията майка става ли за гледане, особено и като не съм някакъв мега  фен на Сяо Джан? Него го разбирам, че не може да откаже такава роля, но затова пък,  аз мога  спокойно да не гледам поръчков  партиен сериал. Мечтите са нещо хубаво, но патос и партия-  даже за Дедо компромис няма.

Та чакам отзивите ви, извън пристрастието. Наясно съм, че младежът няма проблем да изиграе всичко.

Редактирано от Lawandula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, Lawandula написа:

Това гледам е свършило? И веднага втори въпрос- да минавам ли от 13 на последната, или да губя време, че нещо ме съмнява тая поръчка на Парията майка става ли за гледане, особено и като не съм някакъв мега  фен на Сяо Джан? Него го разбирам, че не може да откаже такава роля, но затова пък,  аз мога  спокойно да не гледам поръчков  партиен сериал. Мечтите са нещо хубаво, но патос и партия-  даже за Дедо компромис няма.

Та чакам отзивите ви, извън пристрастието. Наясно съм, че младежът няма проблем да изиграе всичко.

Свърши, да. Много работа ми излезе, та още не съм седнала да напиша коментар :D 

Аз съм си пристрастна, то е ясно, но на мен ми хареса,  партийните неща ги пропускам край ушите си, те не бяха и много в интерес на истината, освен самото време на действие. Даже описаната тотална корупция не беше много партийно ласкателна :lol:

Втората част, след събитията в армията, ми беше по-интересна. Силно беше застъпен елемента какви избори прави човек в живота си и че после трябва да си носи отговорност за това и да живее с тях.

 

Off Topic

Хун Лин (цигуларката) избра кариерата си пред това да изчака и да помогне на голямата си любов Чун Шън да се изправи на крака. Най-добрия му приятел я натисна силно да бъде с него, ясно знаейки че тя обича другия. Всеки един от тях трябваше да понесе последствията на изборите си и живота им не беше никак лесен. 

Скритата лимонка беше другия "приятел" - неговите действия бяха тотално изненадващи за мен.

 

Хванах се, че чакам с нетърпение епизодите, за да видя какво ще стане с приятелството и с двойките. Много реални, човешки страни от характерите на хората бяха застъпени. Трябва да кажа, че всички актьори се справиха невероятно с ролите си, накараха ме да се радвам, плача и ядосвам с всеки един от тях. С напредването на годините във времето на сериала, се виждаше добре и промяната в самите актьори, за да отразят, че вече не са младежи. Не само като грим, а като цялостно поведение. 

Аз съм много доволна, грабна ме колко различни са всички, но и колко истински някак. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм фен на Сяо Джан, но и мен ме разколебава този военно-партиен елемент. За мой срам съм още на първата десятка от епизодите. Абе костюмните драми на китайците са на съвсем друго ниво. Досега не мога да кажа, че съвременен сериал ме е пленил. Има безпорно някой друг, които са хубави, но за мен китайската магия е в легендите и дългата им пълна с всякакви обрати история. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за мненията. Ще пробвам да продължа и ще пиша после.

@bond, напълно се съгласявам с теб- костюмните драми и да допълня шанхайските истории са "друга бира"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...