Jump to content

Recommended Posts

Kaho and Masaki Okada in Otomen: Natsu (2009)

~Otomen~

Оригинално заглавие: オトメン(乙男)
Година: 2009
Език: Японски
Субтитри: Български, английски, руски
Жанр: Комедия, романс
Епизоди: 12
Линк към Dramawiki: тук

~С участието на:~
Okada Masaki - Masamune Asuka
Takatsuki Sara - малкият Asuka
Kaho - Miyakozuka Ryo
Hinata Nanami - малката Ryo
Kimura Ryo - Tonomine Hajime
Seto Koji - Ariake Yamato
Sano Kazuma - Tachibana Juta
Kiritani Mirei - Oharida Miyabi
Ichikawa Tomohiro - Kurokawa Kitora
Takei Emi - Tachibana Kuriko
Yanagihara Kanako - Hanazawa Yumeko
Takada Nobuhiko - бащата на Ryo
Tsurumi Shingo - бащата на Asuka
Yamamoto Mirai - майката на Asuka


~Резюме~
Масамуне Асука е силен, умен и популярен гимназист във втората си година. Истински майстор в кендо, той се радва на възхищението на съучениците си. Никой обаче не знае какво се крие под маската на този идеален образ, а именно момче, което обича доста момичешки неща като шиене, кърпене, готвене и плюшени играчки. Принуден да крие тази своя страст, Асука живее не особено щастлив живот. Нещата обаче се променят, когато спасява съученичката си Миякозука Рьо от група хулигани - той бързо се влюбва и копнежът му по сладурски неща се пробужда отново!


Давам и резюмето на мангата от My Anime List (съдържа малък спойлер от първи епизод, но ми беше много смешно, затова поствам и него smile.gif )

 

Asuka Masamune is a badass. Really. He is a tough, cool, 2nd year high school guy who is also a master at kendo. He exudes an aura of manliness that is difficult to deny. Everyone at school admires him. But for Asuka, life is torture. You see, he can never show the *real* Asuka to the world. While he is phenomenal at kendo, and looks very cool, Asuka is living a lie. He actually prefers much more girly things: knitting, cooking, sewing, shoujo manga, plushies, cute things - he loves them all. When he was a child, this worried his mother very much, as Asuka's father abandoned the family after declaring he wanted to be a woman. The shock made his mother so ill that Asuka swore to become a more manly man.
Poor Asuka. Bound to this promise, he goes through his life acting macho and cool, when all the while he would much rather read the latest Hana to Mame comic at the book store and dream of a shoujo manga romance. When Asuka rescues a female classmate, Ryou Miyakozuka, from some bullies, he instantly falls in love with her, and his desire for cute things and sparkly shoujo romance is reawakened!


~Относно субтитрите на български:~

 

Трябва да отбележа, че субтитрите на български не са превод от английски, а директно от японски (какво да кажа... имах време и ми се стори забавно... и беше :sunny: ). Признавам си, на места съм си помагала с английския превод - примерно като нищо не чуя или ми дойде наистина прекалено сложно xD Сигурна съм, че преводът не е блестящ, но с едногодишните ми познания по японски повече от това не мога laugh.gif Ще се постарая да продължа превода, но, за съжаление, върви доста бавно, тъй като все пак е трудоемка работа и отнема време, особено ако превърташ назад по десет пъти на всяка втора реплика, за да чуеш какво точно казват laugh.gif Тааа... ако има навити да го следят - дано да ви хареса, аз ще се постарая да направя превода възможно най-добър smile.gif

Огромна благодарност на postmortem-семпай за редакцията!!!
(Хвана ме яд, като видях, че на няколко места съм го била превела вярно, ама английският превод ме е подвел... Пък тази Анджела Аки не я чух, колкото и да слушах, въпреки че й видях името още в английските букви :roll: )


~Коментар~
Прекалено много време съм прекарала с това, за да мога да изкажа обективно мнение. Определено има своите забавни моменти, както и своите леко абсурдни моменти, но в коя японска комедийна дорама ги няма? laugh.gif Единствено мога да кажа, че не харесвам особено актрисата, играеща главната героиня - не ми е съвсем симпатична и туй то :roll: За другото - гледайте и сами преценете wink.gif А ендингът е направо разкошен 636efa3ffe25ed26aea3e87bf7acc3f6.gif
:essub:

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:


~Любопитно:~
*Името на сериала е игра на думи с думата otome (乙女 - момиче, девойка) и английското man; написано с йероглифи 女 (жена) от otome е заменено с 男 (мъж) smile.gif
*Рисунките на Тачибана Джуута, които се виждат по някое време, са оригиналният дизайн на Асука от мангата.

И последно, искам да благодаря на ukio - без нейния пост в темата за Хана Кими в Анимес-бг изобщо нямаше да разбера за съществуването на тази драма! Hontou ni arigatou gozaimashita!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Българският превод е истинско геройство. Поздравления и от мен!

Проследих първите 4 серии на драмата, без субтитри и мисля, че при каста, който са направили можеше да има повече комедия. Епизод 3 си беше чист хорър. Чак се изплаших, докато го гледах.

Мисля, че до момента най-добре стои героят на Сано Казума. Много е любопитен и рисува прекрасни картини. След края на еп. 4 очаквам още и от Рьо Кимура. Сето също може повече.

Ендингът действително е безупречен.

Преди 2 години Кахо и Масаки направиха един много хубав филм заедно - Tennen kokekko. Там си партнираха великолепно.

 

За мен драмата вървеше много променливо. Най-весел ми беше еп. 5. Масаки и Сето тогава имитираха Шун Огури и Ямада Такаюки от Crows 0. Плюс това, гостуването на Масато Уада беше от полза.

NG: Onegai ga arimasu, Asuaka-san. Papa ni natte kudasai!

http://www.youtube.com/watch?v=ZVn348_8qKU&feature=related

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ukio, напълно съм съгласна с теб за променливостта. Пети епизод наистина беше забавен, но на мен сякаш повече ми харесаха четвърти и седми, особено седми Така съм се хилила, не е истина, особено на премеждията на Тономине и Тачибана За сметка на това обаче осми беше истинско разочарование, не ми хареса.

 

Вчера изгледах и последният епизод. Беше много сладък и, честно казано, завърши по-завършено, отколкото очаквах (но пак си плаче за продължение :lol: ) Може би като мангата понапредне ще направят втори трети сезон? Ще е много забавно - тепърва ни остава да видим

 

какво става с бащата на нашия човек, появява ли се изобщо пред Асука и майка му НЕ облечен в рокля :lol: Пък и какво ще правят наш'те двамата, единият в... ъъъ... Токио? Осака? Казвали ли са изобщо къде се развива действието?... пък другият във Фукуока. А и така и не стигнахме до въпросното национално състезание, за което се говори от първи епизод :lol:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По сериала се запалих от elyon и от резюмето, което ме провокира, затова исках да видя и края му.

Но повече грешки да гледам нещо, което не е излязло накуп (визирайки най-вече You're Beautiful и донякъде IRIS ) - не правя, дорде не видя финал.

Н'емам ни тЪрпенЬе, н'и нерви ... така

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен много ми хареса това сериалче - подейства ми доста разхладително в жегите.

Пародиите бяха доста забавни, а ужасиите наистина страшнички.

Забавно и приятно, финалната песничка накрая много радва, тях също са ги направили много готини, и двамцата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах първите два епизода и много ми харесаха tongue.gif Чела съм и малко от мангата и смятам, че си заслужава.
А иначе за мен това е идеалния мъж просто laugh.giflaugh.giflaugh.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво толкова лошо има момче да обича да готви? :huh: Всичко мъжко около мен се вихри из кухнята и вероятно затова не ми прави впечатление, но горкия Масаки на кръст щяха да го разпънат още малко. Като не им харесва да ми го дадат на мен, няма да се оплаквам, че шие и готви, ще го науча и да чисти даже :lol:

Много свежо и забавно сериалче, щом съм плакала от смях на някои сцени можете да си представите за какво става въпрос. Героите са уникални образи. Представянето на тримата ни "мъже" пред бащата на мацката беше нечовешко, а за реакцията му нямам думи. Окада-сан си беше идеалният "принц" на училището, докато не видеше игла и конец, а героят на Коджи толкова сладко подскачаше около него с това детско изражение и готина прическа, добавете репликата "Научи ме да бъда мъж" и картинката ви е ясна. Мацката си беше страхотна без да е мъжкарана, така добре биеше момчетата, че във фантазиите ми измести Генджи като лидер на Сузуран :D Пародиите на Гаргите са любимата ми част, дори Масаки да се впише там, Коджи е тотално аут.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сваляне с български субтитри, благодарение на elyon, postmortem, Камелия и kremenski :thanks:
Свали тук:  :click:  , :click: 
 

Редактирано от mrnkaloto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво филмче, макар и малко детинско. Интригуваща тема, не знаех, че японците и дума си имат за такива хора, макар че какво толкова един мъж да готви, ама за тях може да е прекалено... , макар че на мен пък ми прозвуча странно, че истинският японец трябвало да може да се бие и да рисува, сигурно става въпрос за тяхното писане с четките. Също така ми беше интересно кендото, за пръв път се заглеждам и май си е цяла философия /както всичко, с което се захванат, даже и цветята/, а не както досега ми изглеждаше че двама стоят един срещу друг и се налагат по главите с пръчки. Но някак нещо все не ми достигаше във взаимоотношенията на главните. Пък и чак последните минути да се разберат за едно признание - става за филм, ама при 12 серии - много е... Иначе сладури си бяха, лъчезарни, ама прекалено добрички. Пак идеализиране, идеализиране, вече май ще спра японските комедии, драмите по-реални ми се виждат... Най-интересни ми бяха дебелата /дори и това не се вижда често/ класна и таткото-треньор. Тази, облата, така майсторски жонглираше с гласа си, напомняше ми на оперна певица на моменти, страхотна беше как разговаря с различен глас с различните хора по телефона. А момчетата само на мен ли ми изглеждаха малко старички за ученици, особено тоя Тономине, съперникът? И защо не видяхме турнира, дето толкоз време се готвиха за него и го говореха, пък накрая - нищо.

Май това е единственият японски филм, в който се впечатлявам от хубава песен...

Благодаря много за субтитрите на екипа! :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много приятно филмче. Имаше си доста изтрещели моменти,на които съм се смял с глас. Бяха примесили доста жанрове и това ми хареса. До края треперих да не би всичко да остане незавършено ,особено с темпото ,с което вървяха отношенията между Рьо и Асука. Но сценаристите се оказаха добри хора и зарадваха мен изстрадалата с корейки сериали душица с един прекрасен финал. АМа какви шматки бяха и двамата главни нямам думи. Особено Рьо. В последният епизод ме накефи на макс,как му се върза на мангаката,за якудза и т.н  и тя нашта се връзва на всичко. Като цяло всички герой ме радваха,може би единствено ме дразнеше донякъде факта,че почти всички ученици си личеше от километри ,че много отдавна са ги навършили тия 17 години. А какво да кажа за това ,което каза в единият епизод бащата на Рьо  за Асука -  "Искам да ми го доведеш за снаха"  :28558:  :28558:  :28558:

И един огромен бонус за мен беше участието на Кахо ( най-вече) , Миреи Киритани и ЕМи Такей. Какво повече да иска човек :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

Разбрах едно нещо от този сериал-мъже готвачи в Япония няма. Шегувам се. И аз не разбрах какъв е проблемът, че Масамуне обичаше да готви, но признавам, че някои от другите неща ми бяха в повече и не защото са по-скоро женски занимания, а заради годините, странно ми е някак на 17, без значение момче ли си, момиче ли си да се прехласваш по меченца, куклички и т.н. Но пък приех го, нали това е същността на отомена, а и не съм гледала друго на тази тема, дори не знаех, че такова понятие съществува.

Като цяло-хареса ми сериалът. Момчето-по-нежно, момичето бойно, но пък двамата добре си паснаха.  Сериите бяха интересни, затова допринесоха и останалите герои.

Хареса ми приятелят на Масамуне, дето правеше мангата, сестра му, цветаря, противникът на Масамуне-Тономине и оная женска, вечно говорещата.Както и даскалката и учителят по английски, двамцата бяха голяма скица.Да не забравим и бащата на Рьо.

Само майката на Масамуне ме дразнеше, заради нея той трябваше да се прави на друг и да е нещастен, за да е щастлива тя.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...