Jump to content

The Good Bad Mother (2023)


Recommended Posts

Image

 

Off Topic

Fr8ggd4aMAAUtDb?format=jpg&name=medium

 

The Good Bad Mother (나쁜엄마)
Страна: Южна Корея
Също така известен като: Bad Mother
Период на излъчване: 26 април 2023 – 8 юни 2023 г.
Време на излъчване: Сряда – Четвъртък 22:30 
Жанр: Комедия, Семеен
Канал: JTBC, Netflix, TVING
Епизоди: 14
Режисьор: Shim Na Yeon (Beyond Evil, Moment at Eighteen)
Сценарист: Bae Se Young (Big Forest)
Субтитри: Английски

 

Участват: 
Ra Mi Ran като Jin Young Soon
Lee Do Hyun като Choi Kang Ho
Ahn Eun Jin като Lee Mi Joo
Yoo In Soo като Bang Sam Sik
Jung Woong In като Oh Tae Soo
Choi Moo Sung като Song Woo Byeok
Seo Yi Sook като Bang Sam Sik's mother
Kim Won Hae като village foreman
Jang Won oung като Bang Sam Sik's father
Kang Mal Geum като Lee Mi Joo's mother
Baek Hyun Jin като Trot Baek
Hong Bi Ra като Oh Ha Young
Ki So Yu като Ye Jin
Park Da On като Seo Jin

 

Резюме: Сериалът описва майка и син, които тръгват в търсене на истинското щастие едва след като всичко е „нулирано“ .
Йонг Сун (Ra Mi Ran) е самотна майка и управлява свинеферма. Тя отглежда сина си Канг Хо сама. Йонг Сун се превръща в лоша и строга майка, защото не иска синът ѝ да стане като нея. Канг Хо (Lee Do Hyun) се превръща в хладнокръвен млад мъж, който работи като прокурор. Докато развива кариерата си и пази своята тайна, той отказва да види майка си. Но един ден Канг Хо претърпява неочакван инцидент и става като дете. Той се връща в родния си град и започва нов живот с лошата си майка Йонг Сун. Междувременно Ми Джу (Ahn Eun Jin) е приятелка от детството на Канг Хо. Тя е от типа хора, които не могат да си затворят очите пред несправедливостта. Ми Джу отново среща Канг Хо, чието държание отново е като на дете, и животът ѝ се променя напълно…

 

 

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Редактирано от bealonenomore
Добавен линк за онлайн гледане с български субтитри.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериозно ли няма отзиви? От клиповете, на които попаднах главната роля е залепнала точно на правилния актьор. Има и драма, и комедия. А малките фъстъци едва не убиха чиляка без време поне два пъти :28558:  Изуми ме, как майката рефлектира върху строгото си възпитание и прозря, че нещо, което е смятала преди за добро за сина си, всъщност е оставило дълбоки следи в него. Доста често хората дори не осъзнават, кое ще се окаже началото на травма. Може да минат години преди тя да се прояви. Или преди човек да осъзнае, че тогавашните обстоятелства и действия всъщност му носят травма в настоящето. Определено мисля да си изгледам проекта. Усещам, че ще е силна заявка за тази година.

Редактирано от voileta
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесен сериал. Имаше и тъга и смях, и любов и омраза, и престъпление и възмездие. Майката направи прекрасна роля. В крайна сметка, може би добрата майка трябва винаги да е малко лоша. Близнаците бяха очарователни!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак ми е странно, че няма коментари за това бижу...

Може би най - стойностният  сериал, който гледах тази година. Пусках и спирах. Понеже боли.... За силата на майчината любов. Докъде може да проектираме като родители бъдещето на децата си. И оправдани ли са всички жертви в името на тяхното благо. Как децата разбират такава саможертва...

Този сериал се изревава.. Не само се гледа.  

Редактирано от estranged
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този е един от добрите корейски сериали, излезли напоследък. Разбира се, ако го гледате като история за трагични събития и търсене на възмездие, ще намерите слаби звена. Но тук фокусът е главно в скритата война, която главните герои водеха дълбоко в себе си. За начините, по които всеки се опитваше да преодолее травмите, които не е успял да остави зад гърба си и са преобрърнали живота му. За скритите саможертви и жертвите, които принуждаваха любимите им хора да направят. Майка и син претърпяха голяма трансформация с течение на времето и с истинско удоволствие се наслаждавах на актьорската игра – особено на майката. Въобще целият актьорски състав беше много силен. Много ме радваха колоритните образи в малкото село и отношенията помежду им. В един момент се одумват един друг зад гърба си или да се карат, в следващия се втурват да си помагат. Просто защото знаят какво е труден живот и са наясно, че няма на кой друг да разчитат, освен на малката си общност. Най-хубавото е, че всичко е подправено с доза приятен хумор от време на време, така че няма да се наложи да гледате някаква тягостна драма.

Сериалът е преведен и освен за теглене, го има наличен и онлайн.

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на @Baioretto за последното мнение, с което ми напомни за сериала. 

 

Стегна ме. От епизод на епизод все повече. Достоверно отрази какво е състоянието на човек преминал през няколко травматични събития в живота си и който не е съумял да превъзмогне загубите, като дори не е имал тази възможност, тъй като след всяко събитие е трябвало да оцелява. 

На главните герои се даде втора възможност да осъзнаят вярванията си и да поправят щетите върху себе си. 

Прекрасна актьорска игра на всички. На моменти ми дойде в повече обаче и последните епизоди попревъртях напред. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би един от най-подценяваните проекти на Ра Ми Ран и в същото време най-добрата й драматична роля, в която съм я виждал. Личната трагедия на майката е в същото време и лична война със самата себе си - изгубеното бива намерено, а намереното бива още повече пазено. И тогава за части от секундата животът ти се преобръща. И намираш "онзи така търсен смисъл" на родителството. Като родител преживях всяка трагедия, победа, всяка усмивка и загуба на героинята на Ра Ми Ран. Разбира се, бях и във всеки дом на съселяните - от смешните до привидно грубите. За сцените от сериала - толкова са много, че едва ли ще успея да ги изредя точно и адекватно. Но са много. И са силни. И са достатъчни. И са преобръщащи. И не за всеки. И не за всички. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го. Дълго време отлагах да го направя, точно поради изчетените стотици коментари, че колкото смях има, толкова и рев. Нарочно избягвам да гледам напоследък драми, които да ме ударят дълбоко в емоциите (последно успя да ме смаже "Twenty five - twenty one"), но не съжалявам за нито една минута, прекарана в гледане на този сериал. Невероятна актьорска игра на майка и син, нямам думи. Малките дечица са един слънца, благодарение на които успявах за малко да си спечеля време и да си избърша сълзите, докато малко ме разсмиваха. Не мога да събера всичко, което успях да изживея и да чувствам, гледайки сериала, но за едно си дадох още по-голяма сметка - прекарвайте повече време с най-близките си хора. Може да не ви се струва логично на моменти, но всеки един от тях може да е последен и трябва да се научим да ги оценяваме. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic
преди 10 минути, moodswxngs написа:

успя да ме смаже "Twenty five - twenty one"

 

A, ве, извън темата, ама, какво толкова успя да те трогне в него? Този сериал беше напълно изкуствен и твърде тъп. Аз самия го гледах с голямо усърдие, защото вътре се говори за моите набори. Обикновено се разискват проблемите на новите поколения. Но виждайки как сме представени като плиткоумни идиоти за освидеталстване, остави по-скоро яростно чувство в мен, отколкото омиление. А самата „любовна“ история е пълен ташак. На това даже китайските гарги в MDL се присмиват.

 

От друга страна, това е снимано в пандемията и е трябвало да правят от нищо нещо.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би фактът, че се замислих за приятелствата, които са оцелели и които са отминали, защото животът завърта всички ни в даден момент и вече нищо няма да е същото като преди. Онова безгрижие, споделените радости и мъки от тийнейджърските години и... абе, хубаво си беше. :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...