Jump to content

Recommended Posts

Fs3NE9FaEAAoldh?format=jpg&name=4096x4096

 

Off Topic

83x0TPz8huGChaA8rjmiu89qysv.jpgFs3NE9BaIAA8RS0?format=jpg&name=4096x409

 

Dr. Cha Jeong Sook ( 닥터 차정숙)
Страна: Южна Корея
Също така известен като: Dr. Cha
Период на излъчване: 15 април 2023 – 4 юни 2023 г.
Време на излъчване: Събота – Неделя 20:30 
Жанр: Медицинска драма
Канал: jTBC
Епизоди: 16
Режисьор: Kim Dae Jin (The King of Pigs, Less than Evil, Hotel King)
Сценарист: Jung Yeo Rang
Субтитри: Английски

 

Участват: 
Uhm Jung Hwa като Cha Jung Sook
Kim Byung Chul като Seo In Ho
Myung Se Bin като Choi Seung Hee
Min Wook Hyuk като Roy Kim

Kim Mi Kyung като Oh Deok Rye

 

Резюме: Ча Джонг Сук (Uhm Jung Hwa) е сомъжена за Со Ин Хо (Kim Byung Chul), който работи като главен хирург в университетска болница. От 20 години Ча Джонг Сук е домакиня на пълен работен ден, но решава да се върне към медицината. Така се сблъсква с перфектния двоен живот на съпруга си. Со Ин Хо е страхотен в работата си и също така е страхотен в изневярата на жена си…

 

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последната серия ми беше доста смешна.  Дано така да продължава.

Off Topic

Мъжа си чак до преливане го докара, а после и умрял го изкара.  Обърквация със сина и и неговата шефка.  Между тия двамата може нещо да се получи. А тя вече мрази шефката на сина си, а това чувство е май взаимно.  Нейният лекуващ доктор и той се появи.  А да пие алкохол след трансплантации, това може само в Корея да стане.  

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър сериал, отлични актьори. С едно изключение-Джо А Рам. Като я гледах имах някакво лошо усещане,, че нещо не е наред. Беше очевидно, че се мъчи да играе. Проверих-оказа се поредната кифла от развъдника на заразно зло "Гугудан". :mad2:От него са и вселенското недоразумение Ким Се Джонг, някаква Мими и Канг Ми На.:no: Превъртането засега решава проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 27.05.2023 г. at 10:22, dido100 написа:

Добър сериал, отлични актьори...

Напълно съм съгласна. Особено харесвам Kim Byung Chul. Възхищавам се на умението му да събира в едно комедия, гротеска, драма и резултатът да е толкова монолитен и необичаен. Според коментарите в други сайтове, героят му е обект на всеобща ненавист и презрение. Аз съм склонна дори да му съчувствам. Той е обикновен средностатистически човек, който 20 години влачи бремето на двойнствен живот и няма смелостта да реши проблемите си. Не знам какво точно повелява моралът в Корея, където до неотдавна многоженството е напълно законно и въпрос на престиж и благосъстояние, но за мен като европейка е трудно да заема категорично отношение. 

Off Topic

На двайсет и няколко години героят спонтанно и безотговорно изневерява на първата си голяма любов. В резултат на еднократния секс партньорката му забременява и той, поемайки отговорността, се оженва за нея. След години героят среща бившата си любима и в резултат на недоизживяната и неугаснала любов, бившата забременява и ражда незаконна дъщеря. Бившата вярва, че ако прояви търпение, любимият й ще се разведе и ще се ожени за нея. Ясно е, че тая работа не може да остане скрита и започва една драма... "Со Ин Хо е страхотен в работата си и също така е страхотен в изневярата на жена си…", пише в анонса по-горе. Изобщо не е страхотен нито в едното, нито в другото, а обикновен човек със своите недостатъци и достойнства, попаднал в капана на гадни обстоятелства.  

Остават още две серии и нямам търпение да разбера какво е "правилното" решение, което ще предложат създателите на сериала.

П.П.  Събраха ми се няколко докторски сериала и сериозно си мисля, че в Южна Корея здравеопазването е много по-лошо от българското. Същото се отнася и за полицията им :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм, че сериалът е добър. Но за мен главният герой е страхлив и малодушен мухльо, който цял живот се крие зад полата на майка си.

Spoiler

Никой не преспива с момиче ей така. Само това показва колко отговорен човек е. А се жени, когато тя забременява също от страх. Защото може да го съди и провали напълно живота му. Това за мен не е поемане на отговорност. Само един безотговорен тип може да направи нещастни всички около себе си. Браво на актьора, отлична игра.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Bond, не ми се спори, само си чеша езика :) , но...

Off Topic

някога в неоконфуцианския свят закон е задължавал децата да се подчиняват на родителите си. Човекът определено не е смелчага. Ако се хвана за думите ти, че никой не преспива с момиче ей така, в още по-голяма степен важи, че никой не преспива с момче ей така. За тази работа са нужни двама. Девойката не само, че не беше насилена, но знаейки, че младежът има сериозна връзка, се впусна в плътската авантюра. Неприятната майка няколко пъти показа коя е жената, която предпочита за снаха. Тъй че в случая границите между безотговорност и отговорност са твърде размити. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Matrim, нашето не е спор. По-скоро разсъждения и обсъждане на различни гледни точки. Аз не оправдавам девойчето ни най-малко. Тя е същата.

Spoiler

За комфортен в кавички живот и обществен престиж плю на себе си. В тази драма няма положителни герои. То това и е  хубавото всъщност. Всички се държат еднакво недостойно. От време на време имат нормални проблясъци, но като цяло и жените са също толкова страхливи. Съпругата, любовницата, мъжът между тях, всеки се е вкопчил в нещо си и се надява на щастие. Не бива да има хепи енд.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много си прав. Драмата внушава силно усещане за реалистичност. Това ме обърква. Все си мисля, че след толкова години съм започнала да схващам манталитета на азиатците и изведнъж те ми "казват", че нищо не разбирам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Настигнах ви. Сега и аз чакам последните два епизода. Според мен работата отива на към приказката за двата стола. Друг вариант не ми звучи логично. Интересно ми е само кой колко от греховете си ще изкупува и как.

Spoiler

Не ми се вярва главната героиня да умре. По-скоро съпругът ще предложи да стане донор, но се страхувам тя да не го приеме обратно. Ще е съшито с бели конци. Другата, според мен, вече реши какво да прави с живота си. Децата донякъде са ясни. Младият доктор, ако стане донор на биологичния си баща, ще ме разочарова в целия човешки род. Толкова сълзлив край няма да понеса.

 

Редактирано от bond
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...