Jump to content

Recommended Posts

Fm_kslpaEAIaqHf?format=jpg&name=small

 

Informa (インフォーマ)
Страна: Япония
Също така известен: Infoma
По новелата на: Okita Garyo - "Informa" (インフォーマ)
Период на излъчване: 20 януари 2023 – 24 март 2023 г.
Време на излъчване: Петък 00:25
Формат: Renzoku
Жанр: Трилър, Мистерия, Драма
Канал: NTV
Епизоди: 10
Режисьор: Fujii Michihito
Субтитри: Английски

 

Участват:
Kiritani Kenta като Kihara Keijiro
Sano Reo като Mishima Kanji
Morita Go
Kita Kana като Nana
MEGUMI като Editor-in-chief
Yamanaka Takashi като Reporter

 

Резюме: Има информация, която не може да бъде разкрита и не трябва да бъде разкривана в този свят. Дори днес, когато всеки може да бъде източник на информация, има хора, които манипулират и погребват информацията, и така медиите незабелязано управляват обществото зад кулисите. Това е "Informa". Поредица от необясними убийства, които изглежда не са свързани едно с друго. Зад убийствата се крият мистериозни мъже и неизказани истини. Кои са те?
 

Свали :click:

 

Свали с руски субтитри :click:


Онлайн с руски субтитри :click:

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

Редактирано от bealonenomore
Добавени линкове към теми на актьори.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страховито започна еп.1. Загадъчният екип на Го Морита са все хора от подземния свят, които изпълняват поръчки за пари. Обаче не мога да си обясня показния начин, по който го направиха първа серия. От друга страна, дори наличието на този велик Инфомър, при когото пратиха младия журналист, търсещ сензационната новина, не мисля, че би могъл необезпокоявано да има достъп до цялата скрита информация. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жанрът на заглавието е трилър е наистина напомня на филма Журналистът, с който режисьорът Мичихито Фуджии се прочу в Япония. Все още оплитат младежа журналист, той  съвсем не изглежда готов да пише подобна статия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама че тарикати излязох! Излъгаха ги. Просто си подават топката в надлъгването. Ще изгубят по някой човек от своите, но младокът вече почти се е отказал да продължи с репортажа. Стана прекалено напечено. Не го виня.  Тази работа не е за всеки.

Харесах си един персонаж от групата на Го Морита. Мистериозен компютърен гений, който стои чудесно в подобна обстановка. Съжалявам, че този актьор, Рьо Таджима, така и не сме го забелязвали на екран. Има доста участия, но все с малки роли. Голям пропуск за японското кино. Вижда се, че и визуално може да се променя и да играе различни герои.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как стана тази врътка в ресторанта? Уникална сцена! Шах и мат. Не виждам вече, как ще ги надхитрят, след този провал.

Го Морита е страхотен в подобни роли. Дребен и точно на място.

Рюсей Йокохама имаше миниатюрна поява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Върнаха ни малко назад във времето и видяхме повече Рюсей. Раздаваше ритници. Това го умее много добре той, но и с останалите изяви се справя перфектно. 

А Рьо Таджима се оказва, че е дебютирал в Хана кими. Има нещо от ранния Арата и ранния Соске Такаока у него. Липсва ми Соске. Щеше много да му отива в подобно заглавие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно заснемане! Много реалистично и интересно. Автентични герои. Когато решат, японците правят най-доброто и в този жанр.

Трогателен епизод. С юмруци срещу оръжие не става. Бака!

Не мога да повярвам, че допуснаха втори път да се случи същото.

Мисля, че е време да дадат повече за мистериозното трио наемници. Го за момента работи само с оръжие. Не успяха да ги разделят дори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любопитното в този дорама е, че няма начални и завършващи песни, но връзките между кадрите са изградени отлично.

Имам 4 епизода и мога да ги изгледам наведнъж, но спрях на най-интересното. В надлъгването ще спечели само един. Главният уж беше разбрал преди 5г., че тези тримата не са му в категорията и не схващам, защо продължи да ги гони. Едното отмъщение не е добра причина. На всичко отгоре забърка нови хора. И журналистите може да пострадат. А всички герои са много готини. Не ми се Иска да ги губим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-сетне върнаха и малко от далечното минало на главния. И на убийците.

Леле! Малкият колко се промени. Само да не стани като с първия шофьор.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Засегнаха темата за информацията, която безпрепятствено циркулира около нас. Показаха, как всичко може да се манипулира. Трябва да вярваме само на очите си. Хубав съвет за младите. Но днес вече рядко се срещат истински журналисти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама че ирония!

Отлична дорама! Мисля, че е останала незабелязана. Жалко. Кента се справи брилянтно. Рео Сано задобря с актьорството, откакто участва в Заливът Ханалей.

Не знам, са какво друго може да сравня това заглавие. Може би с Мозу, въпреки че тук нямаше толкова пищност и всичко изглеждаше много по-инди. Поредното доказателство, че филмовите режисьори помагат за повишаване качеството на тв продукциите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отчитам още един важен детайл в цялата история. Той ни показа, как истинска статия, написана с кръв е пот от човек, който за малко не изгуби живота си (но пък беше жив свидетел на всичко), не представлява голям интерес за публиката. Читателите продължават да купуват жълта преса с посредствени писания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле! Какво научих. Писателят, по чията новела е заснето заглавието, е бивш якауза. Писал е и друга книга, по която също има екранизация. Режисьорът е работил по темата за якуза преди това. Надушили са се и се е получило доста добре. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...