Jump to content

The Glory Season 1 Part 2 (2023)


Recommended Posts

Song Hye Kyo  изигра точно както се чувства един тормозен човек. Тормоза пречупва не само тялото но и душата ,а показания тук беше просто брутален. Така че не можем да очакваме от героинята да покаже друго

Редактирано от tania_pt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за превода :wub: Неочаквано добър сериал. Иска ми се да има и втори сезон, за да видим и неговото отмъщение, но ще се загуби чара на излъченото досега. Да им се ненадееш на корейците :28558: май за 1-ви път направиха добър край вместо да се чудиш "К'во стана всъщност?" "Тия майтапят ли се?" 

От началото до края си заслужаваше гледането. И понеже съм очарована от докторчето   :wub: сега ще му разгледам профила подробно.:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз препоръчвам сериала.Беше ми интересен през цялото време и ме държеше в напрежение.Благодаря на @Kaya за бързият превод и това че любопитството ми за всеки следващ епизод се задоволяваше бързо:kissx:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан за три дни. Първият ден- пет, вторият- седем. Третият- съответно четири епизода. Доста ми хареса. Май не видях излишна сцена (не съм превъртал нищо, и логиката на поведението на всеки от героите беше ясна, психологизма им- на адекватно ниво). Темата за отмъщение е банална, дори заигравката с бадука (знаех го като играта "го") не беше чак толкова оригинална, но- не пречеше и не дразнеше.

Spoiler

Самата идея Song Hye Kyo да подбутне нещо-си, и после свободната воля и морал (или липсата му) на героя да реализират избор (не докрай предопределен) е чудесна- в края на краищата сами се прецакаха всички. Клишетата при главните антагонисти бяха неприятни, но допускам, че без тях не може.

 Препоръчвам! 

Редактирано от manniwelle
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зравейте . Обещах да коментирам след като изгледам целият сериал . Отново искам да благодаря за превода . Song Hye-Kyo си изигра много добре ролята . Оказа се , че съм я гледала преди години във Full House . Беше доста отдавна и смътно си спомням , че се справи добре със ролята си . Признавам си , че от всички версии на сериала - Full House тази не ми допадна . Беше ми доста тегъва на моменти . Въпреки че играе един от любимите ми актьори - Rain . Но да се върнем на този сериал . Мисля , че не съм гледала до сега никъде повечето от главни актьори. Kim Gun-Woo съм го гледала във - Fight for My Way.  Лошите герои бяха представени великолепно от актьорите. Добро впечатление ми направиха и Lee Do-Hyun и Jung Sung-Il . Хубаво е да се обръща внимание  и да се правят филми на такава тематика . Само не разбрах от коя истинска история е вдъхновен сериала .  Като цяло ми хареса и бих го препоръчала . Добре е направен . Може да се каже , че ми бръкнаха в сърцето . Особено в последният еп. Не знам до колко е подходящо да го кажа , но . Аз също съм била тормозена в училище . Разбира се - не в такива мащаби както в сериала . Мога да кажа , че най много влияе на психиката . И малко или много оставя белези за цял живот . 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми беше нужно доста време да мине, за да се отърся и да успея да напиша нещо.

Първо и най-важно - благодаря за превода. Без него този сериал нямаше да е същият. Сигурно ви звучи абсурдно, защото видеото и диалозите си остават непроменени, независимо на какъв език се гледа. Обаче реално тук разликата е осезаема - личи си отдадеността, колко е мислена всяка дума и как е съпреживяно всичко от всички герои, за да се влезе в кожите им и да се пресъздаде по най-идеалния начин на роден език. Благодаря от сърце.

И сега за сериала - чудесно пресъздадени образи, особено от лошите. Имаше два образа, които ме напрягаха със статичността си - този на Донг Ън и на съпруга на Йон Джин. Нейното го отдавам на преживяното и замисъла за отмъщението и живота само с тази мисъл. Неговия не можах да го разбера някак. Може би се дължеше на вътрешната борба, която се стараеше да не показва. От цялата тайфа там като че ли само Мьонг О донякъде оправдавах за действията - за мен беше дете, попаднало и израснало в лоша компания, която му влияе и от която не можеше да се измъкне без последствия. Е, те последствията го застигнаха по друг начин. Но той ми приличаше на кученце - каквото му кажат господарите, това прави, без да мисли особено. И след него беше стюардесата, чийто грях беше подобен - че иска да бъде харесвана от готините, да се впише сред тях, заради което й се налагаше да се държи лошо. Лош избор, мацка. Останалата тройка ми бяха противни на едно ниво - наркоманката, далтониста и Йон Джин - перфектна актьорска игра. Карат те да ги ненавиждаш и да искаш лично да им набиеш канчетата. Много ми хареса всъщност реалното отмъщение на Донг Ън - тя лично не си изцапа ръцете с никой от тях, просто настрои глутницата един срещу друг и те сами свършиха останалото. И хепи ендът - всекиму според заслугите. Идеален завършек. Този път сценаристите надминаха себе си. Тъкмо ни поведоха в една посока, с която сме свикнали като за корейски сериал, и накрая ни завъртяха в друга посока. Хареса ми. И то много. Не бих го гледала втори път, защото прекалено много ми въздейства. Предпочитам да остана с първото впечатление от него. И препоръчвам като един от сериалите за тази година, които си струват да бъдат изгледани и коментирани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Различен! Така ще го определя сериала. Сред всичко, което ни се предлага, тук аз виждам нещо различно и много добро. Може да не се забелязва на пръв поглед, но сериала е много изпипан, без излишни сцени и диалози, като дори най-незначителните моменти играят важна роля. Всичко, което очаквах от втората част се случи. Даже, след като го изгледах си казах: "а, свърши ли? Искам още отмъщение? Малко им беше на тия гадове....." Та, да...С две ръце подкрепям положителните коментари и симпатизирам на сценаристите. :)  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериала има няколко номинации за 2023 Baeksang Arts Awards.  За най-добра драма и за Song Hye Kyo, за поддържащи и най-млади актьори. 

Голямата конкуренция на сериала и Song Hye Kyo  идва от Park Eun Bin и  сериала  Extraordinary Attorney Woo.   Аз ще съм доволен който и от тях да победи.  Все са ми любими.  Наградите са на 28.04. 

Клик 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериала е добър, силно препоръчвам. Мен лично ме грабна и го изгледах на един дъх. Силно впечатление ми направи актьорската игра на Jung Sung-Il, игра страхотно и на мен ми въздейства.

 

Редактирано от zlatinab1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И понеже отдавна стана ясно, че сериалът се базира върху истински случай от 2006 и образът на Мун Донг Ън е реална личност, ето едно интервю с истинската жертва.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...