Jump to content

Recommended Posts

spacer.png


Ditto (2000) / Donggam

Жанр: драма, романтика, мелодрама, с елементи на фантастика
Държава: Южна Корея
Режисьор: Kim Jeong Kwon
Продължителност: 110 мин.
Дата на излъчване: 27 май 2000

 

Участват: Yoo Ji Tae, Kim Ha Neul, Ha Ji Won, Park Yong Woo и др.

Резюме: В ръцете на Со Ън случайно попада повреден радиолюбителски апарат, към който тя не проявява интерес. По време на лунно затъмнение радиото се включва и с нея се свързва Джи Ин. Оказва се, че и двамата са студенти в един и същи университет. Джи Ин предлага да се срещнат пред часовниковата кула на учебното заведение, за да ѝ даде книги за начинаещ радиолюбител. Но когато и двамата отиват на мястото по едно и също време, се оказва, че другият не е там. Въпреки неосъществилата се среща, те продължават да се свързват по радиото и скоро разбират, че тя живее в 1979 г., а той – в 2000 г. Нито един от двамата не вярва на другия.

Нещо интересно: Излъчен е четири месеца преди “Il mare” и събира 1 млн. зрители в кината през 2000 г. Месец преди премиерата на “Ditto” - в САЩ е излъчен филм с подобен сюжет – “Frequency”. Филмите обаче поставят различни акценти.
 

 

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ И ОЗВУЧАВАНЕ

 

Лично мнение: "Ditto" залага на безмълвните сцени, където думите не само са излишни, но и биха попречили на истинските емоции да излязат наяве. Историята е простичка, но разказва за един труден избор, който според мен много малко хора могат да направят. От гледаните с подобна тематика филми стигнах до извода, че да знаеш какво ще е бъдещето не води до нищо добро. Да променяш бъдещето – също.

Филмът е реалистичен – няма да видите неочаквани обрати. Доста е плавен. Останах с чувството, че кулминация няма. На места е просто низ от драматични картини. В сравнение с “Il mare” не е толкова впечатляващ, но си струва гледането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много красив филм. Меланхоличната атмосфера съчетана със спокойната музика ми доставиха истинска наслада. Kim Ha Neul в толкова драматична роля не я бях гледала, определено й отива. А Ha Ji Won страшно ме зарадва, голяма сладурана беше! Хареса ми това, че

го нямаше елемента на влюбване между главните, всеки от тях живееше в своето си време и връзката, която установиха бе за да им помогне да променят живота си. Благодарение на нея Soeun се примири със съдбата си.


:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасна музика и страхотни млади Ю Чи Те, Ким Ха Нъл и Ха Чи Уон!
Стилен поетичен минималистичен филм.
Не съдържа лигавщини, неприлични думи и викове и крясъци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...