Jump to content

Alice in Borderland Season 2 (2022)


Recommended Posts

Добре. Разискват въпроси за равенството и правосъдието.

Не мога да повярвам, че Узаги си промени мнението.

Имам разни чуденки, относно този друг сват, в които героите са попаднали. Тези, които контролират играта, трябва да имат ДНК данни на всички участници, за да изпълняват така точно смъртните присъди на загубилите. Значи те ги контролират по някакъв начин. Знаят по всяко време къде са. Някъде има суперкомпютър, като държи тези данни. Нещо подобно ни показаха в края на първи сезон, но не го обясниха. Обаче, за да функционира този компютър, се нуждае от много енергия, което не се вижда в паралелния град Токио. С течение на времето той става все по-занемарен и изоставен. Светлината се появява само на местата, където се водят игри. Нещо не се връзва. Ако някой от играчите открие основния компютър и му дръпне шалтера, тогава всичко може да приключи?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно е, че чрез размислите на някои герои се опитаха да ни внушат, че е по-добре да се живее в този свят, отколкото в реалността. Независимо от това, че тук всички са притиснати, дискриминирани и несвободни. Принудени са да изпълняват безумия и по този начин се превръщат в безчувствени чудовища.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доволна съм от финала и обясненията, които дадоха. Признавам, че доста ни измъчиха с допълнителните уловки на Кралицата. 

Последната игра напомни за истинската Алиса. Атмосферата беше много подобна на тази в оригиналния роман.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Горе някой питаше, коя е любимата ни игра. За мен това е тази с гонитбата. Причината - всички играчи оцеляха и успяха да помогнат на малкото дете. Интересно е да се види, как главните герои преобърнаха мисленето на останалите, които бяха решили да останат в играта, за да си запазят живота. Искаха да заложат на сигурното, но Узаги им даде друга алтернатива като преобрази и себе си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи ти хареса, радвам се че рядко влизам иначе като нищо щях да се изкуша да ти отговоря на някой пост и да ти разваля гледането. Според мен, не трябва да знаеш нищо преди да го гледаш, за да е по пълно удоволствието.

Иначе, играта която ме впечатли е тази в затвора. Просто ми направи силно впечатление в социален аспект .Ама, не искам да пиша подробности защото както казах по добре, който го гледа, да си го гледа :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко разсъждения, които чета покрай коментари на хора, относно сериите. Оказва се, че концепцията за смъртоносните игри е родила цял нов жанр още с появата на Кралската битка. Ако търсим основата на тези кървави и зрелищни игри, зад които обаче има и капка мисъл (дори наука и духовност) там трябва да се насочим.

Попаднах и на дискусия за това, кой сериал е по-добър - Арису или корейският, който вървеше почти успоредно с него преди 2г. Понеже си приличали по някои неща (не съм гледала корейския, само името като чуя, ми звучи несериозно), хората се чудят, кой от кого е заимствал (Арису е правен по манга от 2010). 

Открих името на актьора, който играеше безсмъртния Поп пика, който беше истинско страшилище, не само за героите. Казва се Аюми Танида и участва в друг популярен сериал - Tokyo Vice.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Признавам, че са взели най-доброто от различните компании при подбора на участници в дорамата. Шо Аояги и Кейта Мачида са големите таланти на LDH (ако не броим Халу и Шинтаро Акияма - надявам се още да са там!). Аяка Мийоши и Дори са Амюзчета, Ямапи - бивше Джони, Кенто е възпитаник на Stardust. Само Ая Асахина е ново лице, но нея и Тао Цучия вече можем да броим към отбора на LDH.
Нобуаки Канеко и Ниджиро Мураками са от друга реалност. 

@t_lozeva Танче, изгледа ли втори сезон?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обсъждаме финала с други съфорумци и сме единодушни, че ни допада.

И аз се радвам, че реалността си остана реалност, а не минахме всички на нивото на игрите. 

Поучителна история, въпреки целия ад, който преживяха и герои, и зрители. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ukio, моля те, кажи дали анализите ми от първи сезон за това какво представлява света, в който бяха попаднали, се оказаха в правилна посока?

Още не съм го почнала, но много ми е интересно... 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наложи се да си припомня. Разсъждаваш в правилна посока, особено що се касае до идеите на трансхуманизма, които буквално заплашват да погубят човешкото в близко бъдеще. Много добри паралели правиш. И аз в течение на времето мислех какви ли не неща. В основата си идеята показва борба за осъзнаване и запазване на човешкото и човека. Обяснението е обикновено, обаче в тази простота, която разкриват, се крие смисъла. 

Трябва да се види и изживее, понеже другото ще е спойлер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан- и е жесток! Наистина втори сезон разви достойно първи, заслужава си рекордите. Вървяли са по мангата (знаех финала от там и се чудих дали и тук ще го направят същия и хич не съжалявам, че не са го променили). Граничната земя доби пълен смисъл с този финал. И ако следваме мангата трябва да има още един сезон. Но дали - ще видим :)

Редактирано от rubin_red
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина ли има още? Накъде повече? Радвам се, че и на двете места обяснението е еднакво!

Обаче заглавието е много точно подбрано. Който гледа до финала, ще разбере причината. Тя е и философска нишка, и точно обяснение на ситуацията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще пробвам да го направя в спойлер, на който му е интересно да види :)

 

Off Topic

Бях чела преди време края и там пишеше, че продължението на мангата е, че Арису и Усаги се влюбват и в реалния живот и се женят. Един ден на път за вкъщи Арису го блъска кола и той изпада в кома и отива пак в Граничната земя. А Усаги е бремна през това време. Сега обаче не мога да намеря къде го четох. Май не ми се иска да продължава с толкова тъжно бъдеще пак. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...