Jump to content

Alchemy of Souls: Light and Shadow (2022-2023)


Recommended Posts

FiN5sbdVUAAXJTQ?format=jpg&name=large

 

Off Topic

FhUtMRYUYAA2oNy?format=jpg&name=large

FhpQrtvUUAA0gl9?format=jpg&name=largeFhpbzINacAAX64d?format=jpg&name=small

 

Alchemy of Souls: Light and Shadow  (환혼 : 빛과 그림자)
Страна: Южна Корея
Също така известен като: Alchemy of Souls: Part 2
Период на излъчване: 10 декември 2022 – 8 януари 2023 г.
Време на излъчване: Събота – Неделя 21:10
Жанр: Фентъзи, Романс
Канал: Netflix, tvN
Епизоди: 10
Режисьор: Park Joon Hwa (What's Wrong with Secretary Kim)
Сценарист: Hong Jung Eun, Hong Mi Ran
Субтитри: Английски

 

Участват:
Lee Jae Wook като Jang Wook
Go Yoon Jung като Naksu / Cho Yeong
Minhyun (ex NU'EST) като Seo Yool
Shin Seung Ho като Go Won
Yu Jun Sang като Park Jin
Oh Na Ra като Kim Do Ju
Yoo In Soo като Park Dang Gu
Arin като Jin Cho Yeon
Do Sang Woo като Seo Yoon Oh (Yul's uncle)

Jung So MIn като Mu Deok

 

Резюме: Продължение на магическата фентъзи драма „Alchemy of Souls“…

 

Линк към Сезон 1 :click:

 

 

Български субтитри :subs: :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:
 

Свали с английски субтитри  :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първа серия, какво да кажа?  Май са обърнали сериала на сватбена история. 

Off Topic

Разбира се никой не обяснява от къде се появи тялото на Наксу?  И защо в него е някаква душа която не помни нищо. Ако това е душата на Буьон  (Мудоки)  защо не помни нищо?  И къде е душата на Наксу?  Нали душата на Наксу беше в тялото на Буьон.  Наемната убийца Наксу мъртва ли е тогава?  И великата магьосница Буьон, не може сама да се защити и да се отърве от проследяващата гривна?  Голям майтап, толкова безпомощна.  Най смешно беше лошото готвене на бившият лидер на Сонгрим.  Не знам как втората част ще стигне първата.  Поне видяхме че силите на Джанг Ук са полезни в краденето на булки. 

Ако има превю за следващата серия, не съм го гледал. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо почнах да схващам нещо и те пак ги разбъркаха. 

Off Topic

Според мен трябва ситуацията да се разглежда само като смяна на актьор , а не като смяна на героя. Щом тялото е на Буьон , а изглежда различно  това е единственото обяснение.  А ние решихме че като изглежда различно Наксу се е върнала.  Но после че оказа ,че тъй като само душата на Наксу е останала жива, тя променя и тялото да изглежда като нейното?  И сега говорят само за силите на Наксу, а къде останаха супер силите на Буьон? Доколкото помня Мудоки изобщо не ползваше силите на  Наксу, но няколко пъти се спаси със силите на Буьон.    Не мога да разбера всичките тия измислици дали така са били планирани или сега се налагат  заради това че Jung So Min  не е могла да се снима във втората част поради други ангажименти.  Ама ако беше така , можеха да я изчакат едни 5-6 месеца. За адвоката Ву , Park Eun Bin я бяха чакали над една година.  Ама ако ще снимаш два сезона , не може да допускаш такива грешки.  Така че да приемем ,че всичко е по план,  и така е било замислено от началото.  Най вероятно е така, защото ако някой приличаш на Мудоки се беше появил пред Джанг Ук,  срещата щеше да се помни. А и всички други щяха да я познаят.  Jung So Min ще се появи като гост по някое време в сериала. Още разбрахме, че  Буьон била прихванала душата на Наксу и я заключила в тялото си?  И как става това като Наксу има по големи сили от Буьон?  Голяма объркация и за момента гледаме Иди си, ела си   в изпълнение на Джанг Ук и Наксу.  И накрая изненадваща "сватба"?  Ами то сериала трябва да свършва тогава.  Наксу да не се радва обаче, защото той я взема отново само защото си мисли, че тя ще му помогне  с камъка.  Главната обаче показа ,че много много не подбира партньорите си.  Но както и в началото на първия сериал отново хареса Юл.  

 

Редактирано от gig911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз нещо не мога да тегля от avistaz.to от няколко дена. С положителен ъплоад съм, имам и 1 покана за раздаване, бонуси около 20к ... Някой има ли подобен проблем? Надявам се да се оправи скоро за да мога да тегля сериала ... Иначе гледах няколко малки клипчета в тубата и ми се струва, че сценариста не знае много много какво е написал... тела, души... пълен бъркоч...

Редактирано от Allanon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още не схващам смисъла на вторият сезон. Много е далеч от първият сезон.

Off Topic

И тая кралица гаднярка като предната.  И как тя се сближи толкова с Джин Му който беше отговорен за загубата на тялото и? Главната бих казал е по безпомощна и от Мудоки.  В един момент ще и се върнат спомените и какво от това?  Само не е ясно това кога ще стане преди или след като забременее?  Тогава полза от нейните спомени няма да има.  А пък Юл беше голям магьосник, а от един червей не може да се отърве. И сега ще мре. Всички са изперкали. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 8 часа, gig911 написа:

Още не схващам смисъла на вторият сезон.

Както казват китайците "Много е трудно да хванеш  черна котка в тъмна стая. Особено, кагато котката не е в стаята."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

В тоя сезон оня мега маг каза, че ще съживи главната с тялото на Буьон и душата на Наксу. Или поне аз така разбрах. Да ама нали тялото на Буьон беше на Мудоки? Ако просто са сменили актрисите в главната роля защо тази която се правеше на Буьон в сезон 1 като я видя сега каза: Тва не е Буьон. Буьон е Мудоки?! Всъщност излиза, че са възкресили тялото на Наксу със душата на Наксу? Тука идва другата уловка обаче. Защо майката на Буьон при съживяването и каза че тя я е нарекла: майко! ... Което стана в сезон1. Там тялото беше на Мудоки обаче... как майката не видя разликата?! Лошия също разпозна в нея Наксу! Опитват се да покажат нещо ама не знаят как и става голяма нелепост. Какво стана с тялото на Мудоки което извадиха от езерото ... !? Бе пълна каша ...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off Topic

Те са съживили тялото на Буьон, ама силите на Наксу уж променили облика на тялото на Буьон да заприлича на това на Наксу.  Явно ДНК е на Буьон, а облика е на Наксу. За да бъдело уж стабилно тялото, трябвало облика и душата да са на Наксу.  Аз поне така разбрах. Затова и другите не я разпознават. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 14 часа, Allanon написа:

 

Чакай чакай какво? Я пак! Изобщо нищо не схванах, много объркано... какво е това нещо?! :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сватбарската история продължава, младоженците посещават роднините и двореца.  Засега темпото е доста лежерно.  Но в края на 6-та серия нещата се усложниха. Останалите 4 серии сигурно ще са по динамични. Доста време се отделя на костенурката на принца.  Червеят още продължава да тормози Юл. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тука ново 20. Сега Мастер Ли измисли нова история за двете души в тялото на Буьон. 

Off Topic

Оказва се, че двете души все още били в тялото?  Обаче след като душата на Буьон се пробудела, душата на Наксу щяла да напусне тялото?  И след това да изчезне. Буьон сега използвала енергията на Наксу.  Което поражда много въпроси.  Със сигурност Джанг Ук, не харесва тялото на Наксу.  Но харесваше душата и в тялото на Мудоки. Могат ли да прехвърлят душата на Наксу в друго тяло?  Защо Мастер Ли иска да душата на Наксу да заживее в тялото на Буьон?  Той се опита да отстрани  душата на Буьон, но явно не успя??   Това означава ли, че когато душата на Буьон се събуди, то тялото отново ще заприлича на Мудоки?  Едва ли, тъй като Jung So Min  е участвала като гост само в 4 еп. макар че аз не се сещам къде беше това. Коя тогава ще остане накрая с Джанг Ук, освен ако всички не умрат накрая?  Не изглежда честно Наксу да открадне тялото на Буьон?  

Какво ли ще ни сервират в следващите епизоди? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещата сериозно загрубяха. 

Off Topic

Наксу загина. Трима от Сонгрим умряха.  Бившият лидер и неговата невеста? Дали с тях не е и майката Jin?  Буьон се завърна.  Ами така става като не си довършваш враговете.  Тия насила ще направят Джанг Ук крал.  Асамблеята май ще мине под ножа, оказаха се предатели.  Абе Мастър Ли ще свърши ли нещо полезно, той е голяма сила ама все се скатава. Във важните моменти все го няма. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, сестрите яко се развихриха, кой под ножа, кой предател. :blink: Пък ние седим, гледаме и се надяваме на хепи енд. Доста коментари и теории изчетох и тотално  се обърках. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...