Jump to content

Yakuza Lover | Koi to Dangan (2022)


Recommended Posts

Ff-EbrgVQAEP-mE?format=jpg&name=medium

 

Off Topic

Fc6Y9FqWAAM1hk8?format=jpg&name=largeekOJn_3f.jpgw1y3N_3f.jpgXnDEx_3f.jpg

RqobP_3f.jpg

 

Yakuza Lover 

Koi to Dangan (恋と弾丸)
Страна: Япония
Също така известен: Любов и куршуми
По мангата на: Mino Nozomi – „Koi to Dangan - Dangerous Lover“
Период на излъчване: 2022 –Октомври – 28 до 2022 – Декември – ?
Формат: Renzoku
Жанр: Драма, Романс
Канал: MBS, Disney+
Епизоди: 9
Режисьор: Smith, Tsubakimoto Keijiro, Totsuka Hiroto
Субтитри: Английски, български

 

Участват:
Furukawa Yuta като Тошиоми Оя (Yakuza group's leader)
Baba Fumika като Юри (College student)
Yakuza Group "Ouya-gumi"
Osumi Kenya като Шуичиро Оя (Toshiomi's father)
Yamanaka Jutaro като Гинджи
Nanase Kou като Шого
People around Yuri
Kimura Keito като Джин (Yuri's childhood friend)
Nakao Yuuka като Eрина (Yuri's college friend)
Others
Kuroba Mario като Семирио (Mafia boss)
Nakamura Shizuka като Чоко (High-class club's hostess)

 

Резюме:  "Ако съм жив, ще ти се обадя" - това са думите, които студентката Юри чува всеки път, когато се раделя със своя любим. Защото той е не някой друг, а опасният Тошиоми Оя, лидер на Синдикат Оя или по-просто казано, главатар на клан от Якудза. Смел, принципен, красив и страстен. Мъж, чиято дяволска харизма успява да оплете в мрежите си обикновеното момиче. Мъж, който живее на ръба между живота и смъртта. Мъж без приятели, но с хиляди врагове. Мъж, който освен татуиран на гърба си, носи Дракона и в душата си. Мъж, който може да познае Истинската от пръв поглед. И да сложи живота, достойнството и сърцето си в краката ѝ. Има ли място любовта в неговия живот? Това ще разберем от японския сериал "Любов и куршуми".

 

:essub:

 

Свали с български субтитри: :click: и :click:

 

Онлайн с български субтитри: :click: :click: :click: :click:

 

Свали с английски субтитри :click: :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, какъв Дисни, какви пет лева? Не мога да повярвам, че Дисни ще излъчва този сериал. :28558: Боб Чапек докъде ни докара. Малко съм скарана с японското, но реших да хвърля едно око. Облещих се. :28558: Все съм гледала, ама такъв криндж, не е истина просто! То не са реплики, полягвания, целувки:o, направо съм в шах и мат. Най-вече диалогът ме разбива, може и да е от превода, обаче такова нещо не съм гледала. Главният хем ми изглежда перверзно, хем ми харесва с тази бухнала коса, висяща върху едното му око.:lol: Саундтракът също ме разби, звучи ми като детска песничка и само си мислех как не ми се връзва с тематиката на сериала. Обаче като намерих клипа, ох, майко, :lol:, баш баш си се връзва с тематиката на сериала. Даже този от клипа ми прилича на главния, но не съм 100% сигурна, че е той.

 

 

Редактирано от jira
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@JoJolina

Факт е, че Дисни+ го излъчват. Но какво да се учудваме, като на запад всичко опорочават, а на изток ги следват. Японците го пускат в 1 часа в полунощ. По това време определено дават подобни истории за възрастни. То и сериите Гаро, които се водеха към детския жанр токусацу, се излъчваха по късна доба и имаха еро елементи. А тук и манга е основата. Там бъка от подобни сюжети.

Младежът на клипа не е Юта. Поне е направен в арт стил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, зачетох се в името на изпълнителката - Чянмина. Звучи корейско и наистина се оказа,  че е наполовина корейка. 

@jira Още нищо не си видяла. Трябва да зърнеш, какви японски неща пускат по Нетфликс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 11/18/2022 at 4:52 AM, ukio said:

@jira Още нищо не си видяла. Трябва да зърнеш, какви японски неща пускат по Нетфликс.

Пусни ми някои заглавия, когато можеш, може и на лични. 

 

Нетфликс ми е по-разбираемо да има такъв тип сериали, но Дисни имат съвсем друга репутация. Никога не бих предположила, че ще излъчат нещо такова, та и затова така се изненадах. От една страна се радвам, че включват азиатски продукции, но жанрът определено не ми се връзва с мисията им.:)

Както и да е, да видим Якудзата и неговата любов докъде ще стигнат. Гледам че рускините го превеждат, може да проверя там как е диалогът.:D

 

Мнение от дорамата, което е доста точно - "На пръв поглед всичко е толкова глупаво и неправдоподобно, но в същото време пристрастяващо." :lol:

 

 

 

Редактирано от jira
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. Мисиите вече отдавна не са това, което бяха. Новите изисквания съсипват всички добри идеи. 

В онзи край японците все още показват качествени неща, що се отнася до продукците, които вървят в най-гледано време. Но факт е, че се върви към налагане на нови стандарти и теми и то по ной-безобразен начин - и в киното, и в телевизията (Нетфликс хвърлят пари за заснемане и качествени артисти, но правят безумия като Голият режисьор и Кингьо но цума - много жалко).

 

Ето инфо за актьора в главната роля - Юта Фурукава. Той е певец и играе повече в театъра, но тази година се върна и в телевизията.

 

Препоръчвам това като подобен жанр (от миналата година е).

 

Еп.4 е преведен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Актрисата в главната роля готви друго подобно участие в "Otto wo shakai tekini massatsu suru itsutsu no houhou", заедно с Шухей Номура. Дорама е адаптация по манга и ще се излъчва нощем от 10 януари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо особено не беше еп.1. Чудят се само, как да включат хората от сцената в телевизията. Използват това, че повечето от тях са красиви и елегантни, но почти никога не им намират стойностни продукции. Много ми е мъчно като видя подобно нещо, защото ги познавам и знам, колко са талантливи и какъв труд полагат за изяви в театъра. Пъхат ги или в шоунен аи заглавия, или в подобни безумия. Тук и Юта, и Марио Куроба са привлекли заради новите изисквания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отбелязвам, че гласът на Юта звучи различно тук. Все пак играе якудза.

Вкараха интрига с този хост клуб.  Да видим, какво ще излезе. Другото е много шарено и отнесено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мангата си я купувам и чета още от началото на годината, пристрастяваща и обсебваща е, точно по мой вкус.:wub::tongue::inlove:  Очаквах с нетърпение да излезе и на екран, но сега като видях актьорите на плаката много се разочаровах. Въобще не пасват, както се случва с други японски актьори, които сякаш са излезли буквално от мангата, но пък играта им може да ми хареса, гледах сега малко и актрисата се оказа много сладка, ала главният изглежда неестествен, никак не пасва с образа от мангата, как ще го изтрая и свикна, нямам никаква идея. :28558::xaxa: И все пак ще се надявам на бг субс някой ден. :blush::subs: Семилио и другите са ги докарали горе-долу.:na2: 

 

 

 Живея и Умирам за такива сцени:

 

 

:inlove::inlove::inlove:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано оправдае нечии надежди! Аз гледам само заради познати лица. С подобни провокации не могат да привлекат сериозно зрители. Отново не е чудно, че го излъчват по детски канал. Новите изисквания важат и там.

Много е зле това. Жалко за Юта. Така ми се гледаше някъде. Виждам, че напоследък се връща към киното и телевизията, но все още не се е появило добро заглавие с него от ранга на Кизумомо. Най-хубаво е да го виждаме в театъра, където е неговата стихия, но вече почти не се намират стейджове и мюзикъли. Ще си повтарям старите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали якудза са групировки занимаващи се с незаконна дейност? Нещо като мафиоти? Защо все се напъват да ги изкарат хора на честта, благодетели и супергерои? Ама, то аз и дон Корлеоне не можах да харесам... Но този тука дон/сан ми стана доста симпатичен, макар и само по романтичната линия. И каква фигура извади... Измишльотини, идеализиране, преекспониране. Но! Въпреки всичко, за мен беше голямо удоволствие да гледам сериалчето! Да се чудиш... 

Много благодаря за българския превод на целия екип! 

 

Редактирано от kitket
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

10 hours ago, kitket said:

Нещо като мафиоти?

 

Не са нещо като, баш са си организирана престъпност. Същото е и с китайските триади.

 

Защо е това романизиране?

 

Това е културогичен въпрос. От една страна това са групи/организации обвити в тайни. Така винаги се зараждат легенди.

 

Тук има подсилване, защото в Япония някога е имало самурайски кодекс на честта. На японците много им се ще някак си да се пренесе и над престъпниците им.

 

Другото и по-важното е, че народа никога не е доволен от властта. Не, че има причина за одобрение.

 

Тези настроения се засилват, колкото по-тежки са времената, а сега се чакат почти катаклизми.

 

Логично е, че единствените, които могат да се опълчат на системата, са тези извън нея — париите. Париите са аморфна маса, бивайки съставени от всякакви отритнати от просяци, през проститутки та чак до наркомани и инвалиди. Но сред всички разнородни, несоциализирани групи има една, която силно се отличава.

 

Точно така. Престъпността е силна и въоражена. Затова винаги върху нея се поставя взор.

 

Но това беше преди. Поради инерция обществото не забелязва, че света се е променил и вече не може да се говори в класически категории. Например вече съществуват министерства на труда (и съответните бюра към тях), социалните грижи, здравеопазването. Малко са наистина слабите и прогонените.

 

Същото се е случило и с престъпността. Тя вече е стройна част от общата система по сигурността. Тя не вдига бунтове и не се бори с властта. Ако се случат подобни процеси, то те са внимателно планирани и регулирани от управленски центрове.

 

Само преди седмица имахме подобен пример. Непрестанно се случва.

 

Обществото е нещо, което бавно се променя. Образованието му е натрапило образа на харизматичен и интелигентен лидер, който ще превземе кораб, след което ще слезе на брега да се разправи с душманите. Но все пак се добавя, че е застрелян в гръб от своите, за да не вземат да се раждат странни идеи, някой самоволно да опита, да повтори деянието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...