Jump to content

Форумно посещение на бунгала


Recommended Posts

Спазвайки добрия тон ще кажа, че някои неща, които ви ги видяха очите тук и които, може би, са разбунили духовете, просто трябваше да бъдат изказани и да бъдат ясни на всички. За да се изкове желязото, първо трябва да се запали огън. Надявам се, че в бъдеще ще се срещаме отново, поне да го направим на изметено. Целувки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз явно съм последния оцелял. Около обяд стъпих на врачанска земя и бързах да се прибера за да споделя със всички приятните си емоции от това незабравимо моренце. Съжалявам, еинствено за споровете, които са се разразили тук. Аз имам намерение да разкажа колко беше яко и как неприсъствалите могат да си умрат от яд, но да се пристрашат и амбицират да дойдат следващия път. Бих искала да кажа, че доста ми липсваше Илиян1, но се радвам, че си е прекарала добре с гостите си.

За мен приключението започна още от четвъртък - тогава пътувах за София. На следващата сутрин се наложи да станем в 4, за да пътуваме към Варна

с Горчицата, татко му и Тифа. Наистина не бяхме най-свежарската компания, но към 12 благополучно пристигнахме в Шкорпиловци и понеже бяхме първи си избрахме най-якото и стратегическо бунгало. След това побързахме да отидем на плажа и пропуснахме посрещането на останалите съфорумци (за което се надявам да ни извинят). Вечерта също беше интересна, но малко вяла. Понеже хората бяха доста, докато се запознах със всички стана доста късно. Тук е мястото да спомена геройския подвиг на Румен и Йонги на скарата, за която обещах, че ще напиша ода (когато ми дойде музата, разбира се :28558: ) . Хапнахме, пийнахме, поговорихме си и след това се породи чудесната идея за нощното къпане. Същата вечер се наблюдаваше и метеоритния дъжд за това на плажа небето ни предостави невероятна гледка.

Доста звезди (такива и на небето и на земята) изпопадаха междувпрочем..... :rofl:

Събрахме се на плажа, където беше доста ветровито и си лафихме... Имаше и смели гмурци, които отсрамиха форума - лично на мен ми беше ужасно студено и 3-те вечери пропуснах това мероприятие. След това се прибрах и се събудих на следващия ден към 8. Понеже повечето спяха пих кафенце със малка групичка от ранобудници кат мен,а след това се събрахме нова бойна група и поехме направо към плажа. Последва нов ден на забавления, плацикане от моя страна във водата (понеже не мога да плувам) и страшно, страшно изгаряне. Играхме волейбол, Вал изпоудави голяма част от съфорумците, едвам поделихме дюшека на Пешито (за което тя през цялото време се опитваше да ни измъкне 5 лева :28558::kissx: ) ....общо взето беше размазващо удоволствие (п.с. благодаря и на Ед, че ни спонсорира с волейболната топка :bow: ). На обяд ме нахраниха с много яка пица, за което съм доживотно благодарна на виновните . Вечерта последва рязане на салати, пиене на ракия разредена с ракия и мнооооооооооого бира, мента, джин, вино (от което на другия ден ме болеше главата) и всякакъв вид алкохол....

Да не забравям да спомена и дербитата по белот, които се разразиха... За втори път имаше нощно къпане, смях, бира, студ, прибиране, спане...

На третия ден повечето си тръгнаха, но останаха 10-те от най-пеканите хора. Имаше прегрупиране на народа - кой в бунгало, кой в каравана, но всичко свърши благополучно с нов плаж, рязане и правене на обяда,епично дерби по белот, купуване на бира, бира, цигари, бира и още БИРА :beer: Последва ново нощно къпане, броене на зведите, разходка по нощния плаж, прибиране, допиване на бирата, някои танцуваха, пяха, смяхме се - изобщо невероятно сплотена обстановка и чудесен завършек. Вчера отново имаше плаж. На другия ден се разделихме с едната част, а с другата посетихме прословутата АЛБА, за което искрено благодаря.

Заведението впечатлява с цените си и невероятната обстановка, за това и аз като неутрално лице го препоръчвам на всеки, който минава през Варна. :28558:

Сед това към 10 и половина се добрахме до София, а аз паднах морна в леглото веднага след като помирисах възглавницата, а на сутринта си хванах рейсчето за Враца и право вкъщи..

 

Изобщо имаше толкова много събития, които е невъзможно да се опишат в един пост, но ще останат в душата ми като един от най-ценните спомени.

Бяхме като в дядовата ръкавичка - всички с различията си, но едно голямо и щастливо семейство!!!

П.С. само да отбележа, че едвам успяха да ни изгонят - толкова не ни се тръгваше :lol:

 

Благодаря на всички за невероятното изживяване и догодина бих искала пак да се съберем ЗАЕДНО!!!!!!!!!!!

Относно фотосите - предлагам всички, които имат снимки да кажат тук в темата, пък останалите хора ще ги тормозим на лично, за да се избегне публичност и да няма недоволни и компроментирани.

Пък който е любопитен - да дойде да пренапишем историята следващия път :beer:

 

(не ми се сърдете за правописа - просто толкова ме напече жегата, че още не мога да се осъзная).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятно,разтоварващо,интелигентно и доколкото разбрах опознаващо за повечето от вас. Внимавайте с нощното плуване! Урок №1-морето не е до коленете!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Я по-тихо, не си чувам музиката!" :rofl:

Издирват се собствениците на розово и синьо легенче :)

 

Намери ги :rofl:

Ако са едни продълговатииииииииии.......че цветовете не ги помним.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разглеждах преди малко офертите на БТС (Български туристически съюз).

 

Хайде да си организираме едно форумно летуване.............какво ще кажете?

 

Слагам офертите само за Родопите............по простата причина, че за мен това е най-хубавото място за летуване.

Но това не пречи, да се отиде в Рила, Пирин, Стара Планина. ( Брошура на БТС или директно от сайта им Екскурзионни летувания в планините на България, тук има оферти и за Рила, Пирин, Стара планина).

Цените не са много високи според мен. А и са с по няколко дати, удобно за да се организираме и съобразим с отпуските :) Също може да се направи и корекция на датите според нашето желание. cool.gif

Относно условията и цените на БТС

6523575549637410.jpg

 

Което ще рече, че трябва да сме минимум 15 човека.

 

Ако има желаещи. Казвайте.

Ако има други идеи и предложения, чувствайте се свободни да споделяте и да обсъждаме най-добрия вариант.

Също може и сами да си го организираме...................ако смятате, че ще ни излезе по евтино. Винаги сме били гъвкави, така че само да искаме.cool.gif

 

 

 

 

 

РОДОПИ – маршрут 30

(шестдневен)

1 ден: пристигане в град Смолян, по желание екскурзия до пещерата Ухловица, вечеря на свободна консумация, нощувка в хижа Смолян-ски езера.

2 ден: преход до хижа Изгрев, нощувка. Ползват се лифтовете до връх Снежанка и Пампорово.

3 ден: преход до хижа Скални мостове, нощувка.

4 ден: свободна програма, разглеждане на Чудните мостове, нощувка.

5 ден: преход до хижа Персенк, нощувка.

6 ден: преход до с. Орехово, отпътуване.

Цена: 198 лв. / цената включва: 5

нощувки, храна, планински водач,

застраховка/.

Дати на тръгване: 8 юли, 22 юли, 5

август, 26 август

 

РОДОПИ – маршрут 31. По

европейски маршрут „Е-8”

(седемдневен)

1 ден: пристигане в град Смолян, по желание екскурзия до пещерата Ухловица, вечеря на свободна консумация, нощувка в хижа Смолян- ски езера.

2 ден: преход до хижа Перелик, нощувка.

3 ден: преход до хижа Ледницата, нощувка. Изкачване по желание на връх Голям Перелик.

4 ден: преход до хижа Чаирски езера, нощувка.

5 ден: преход до хижа Триградски скали, нощувка. Посещение на пещерата Дяволското гърло, нощувка.

6 ден: преход през Ягодина, посещение на Ягодинската пещера, нощувка на хижа Тешел.

7 ден: отпътуване.

Цена: 218 лв. / цената включва: 6

нощувки, храна, планински водач,

застраховка/.

Дати на тръгване: 15 юли, 29 юли,

12 август, 26 август

 

РОДОПИ - Маршрут 32

(осемдневен)

1 ден: пристигане в гр. Чепеларе, вечеря на свободна консумация, нощувка в УЦ Пещерняк.

2 ден: преход до хижа Изгрев, нощувка.

3 ден: преход до хижа Скални мостове, посещение на Чудните мостове, нощувка.

4 ден: преход до хижа Персенк, нощувка.

5 ден: свободна програма, нощувка.

6 ден: преход до хижа Върховръх, нощувка.

7 ден: преход до хижа Академик, нощувка.

8 ден: отпътуване.

Цена: 243 лв. /цената включва: 7

нощувки, храна, планински водач,

застраховка/.

Дати на тръгване: 14 юли, 18 август

 

 

 

ПП: Та вие сте на ход вече...........колкото повечко се съберем, толкова по весело ще е. Вие сте. Ще чакам и вашите предложения.

 

ПП: Друг вариант за почивка на планина..........., ако няма навити за преходи примерно.............е Тук където и цените са доста приемливи Цени

8dc4d9b77dca244b.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще стесня малко кръга ..............месеца е уточнен..........Август.

Като дати мисля ...........13.08 до 18-19.08 или седмицата 20. 08 до 25-26.08. (датите може да си ги доуточним между нас ......примерни са тези ;) )

Аз най вероятно ще съм цяла седмица, но който колкото дни иска и има възможност.

Мястото за сега ще е Това, но имам много време до Август, винаги може да се промени с нещо по добро и най вече по евтинко.

Предимството тук е че се наема цяла виличка за 6 човека, няма хазаи или някой който да ти пречи, а и 16-17лв на вечер на планина мисля,

че е доста добра цена. Вилички има и ако сме 12 или повече човека..............няма проблем да наемем и други....стига да има желаещи.

Така че събирайте парички и оправяйте отпуските biggrin.gif. Само ще помоля желаещите да ми се обадят (тук или на лично,) до края на Юни.

В най лошия случай до първата седмица на Юли.

За да резервираме навреме.

Знам че е криза и ще трябват парички...............но хайде да се съберем форумно на планина.

Отворен съм и към други предложения, както казах по-горе. Но за сега е това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз винаги съм бил за идеята, но за съжаление не мога да гарантирам нищо в момента. Колко пъти ми се ходеше на хижа, имах парите, но така и не се намериха хора. Сега (а и по принцип) 5-6 дена са ми много, но за една две вечери предполагам че ще мога. 1 седмица в къщичка с 5-6 човека ще ми дойде в повече, предпочитам стая с максимум още 1 човек. Разбира се ако се намерят хора за идеята, ще си помисля. :) Август месец не е ли по добре да се направи някаква среща на морето?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз винаги съм бил за идеята, но за съжаление не мога да гарантирам нищо в момента. Колко пъти ми се ходеше на хижа, имах парите, но така и не се намериха хора. Сега (а и по принцип) 5-6 дена са ми много, но за една две вечери предполагам че ще мога. 1 седмица в къщичка с 5-6 човека ще ми дойде в повече, предпочитам стая с максимум още 1 човек. Разбира се ако се намерят хора за идеята, ще си помисля. :) Август месец не е ли по добре да се направи някаква среща на морето?

 

Aвгуст и за мен си е морси месец. Ако ще се ходи на планина, предпочитам да е по-рано - юни някъде или юли. Иначе и за мен 1-2 дни са достатъчни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно е че е морски месец.............но и за планина е идеален.

Та за дните няма никакъв проблем да са само 2-3 ............въпроса е дали има желаещи.

За нас от по далеко една седмица е приемлива....поради многото път и разходи по него.

това не пречи да ви посрещнем biggrin.gif

 

Аз се ангажирам с организацията за почивка на планина.

 

Сега...........ако желаещите са повече за море............да предлагат къде им се ходи.

За колко дни и по кое време. Ще съдействам и за почивка на морето, с каквото мога.

Например тук biggrin.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми ще ги поразпитам познатите от софия, дали искат нещо. :) Аз ще се навия, ако 5-6 човека от София дойдат и пътуваме с влак. По ми е мерак да отидем някъде на морето, примерно Бургас. Там не съм бил и ще ми е интересно да го разгледам този град и да се видим с хората там. Еми пишете ако има интерес за нещо, ще следя темата. :) По-скоро обаче ще мога да дойда за 2 дни (някой уикенд примерно)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ Yongi,

Идеята ти е хубава, само наистина е добре да се обясни по-точно, за какво точно евентуално ще се събираме, тъй като разликата между преход в планината за няколко дена и просто да отидем до някоя хижа/курорт/вила в планината за няколко дена е доста голяма и предполагам доста хора може да се объркат и да си помислят, че е второто и да "издъхнат" отивайки за първото и да се разочароват. :) Все пак в спойлера виждам предложения за първото, а след това за вила. Екскурзионните летувания, които се предлагат от БТС, повечето са за продължителни преходи и макар скоростта при тях да е малка, са доста изтощителни за хора несвикнали да вървят по минимум 5 часа в продължение на няколко дена. :) Добре е да се знаят такива неща и хората да могат да преценят, първо дали ще имат пари, време и желание, второ дали ще имат физическата възможност, трето екипировката и т.н. :) Иначе още веднъж супер идея, самият аз бих предложил и организирал подобно нещо, стига да мислех, че ще има желаещи и то за преход, а не за няколко дена на една хижа/вила. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво да обясня. Идеята ми е да се съберем форумно на планина. Просто да се видим, запознаем, да си починем, да се повеселим.

И питам за желаещи. Как предпочитат.............за няколко дена на планина във вила, хижа ..........или преходи....или ако нещо предложи някой.

Като се разбере колко желаещи има и за кое по точно, ще доуточняваме къде ще се ходи и какво ще се прави.

Именно затова и в двата поста говоря, че чакам и предложения.

 

И почнах да стеснявам кръга именно, че ми се вижда по удачно, да е на хижа или вила, мисля че по малко ще има навити за преходи, а и има и семейства с деца...........но пак казвам, че всичко ще се доуточнява както се намерят желаещи.

 

ПП: Май ще трябва да пусна и като анкета.....планина на хижа, вила..........преходи............или море, че и него се засягаbiggrin.gif

Всичко зависи колко желаещи ще има и къде им се ходи rolleyes.gif .

 

Мисля да изчакам известно време (седмица, две), за предложения и после да набирам желаещи за едно от трите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Demon

Много ми харесва идеята ти за събиране в Бургас или изобщо някъде по морето, ако има повече желаещи, може да се направи една нова тема за събиране на море и вече всеки да си преценя към коя организация да се присъедини :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре явно повечето са навити за море.............:)

 

Няма нужда да правим друга тема.....................

пускам анкета за в тая тема за море или планина

.............за да разберем желаещите и за море и за планина.

И след това ще правим организации...........ако има желаещи да помагат за тях да се обаждат също :)

Затова и съм пуснал темата толкова рано за да има време да се реагира. И да си кажете кой къде, за колко дни и кога иска.

Но това трябва да се стане в най скоро време...............тъй като ..............повечето хубави и евтини места по морето (например) .............сигурно са резервирани.

Морето и планината ще бъдат по различно време biggrin.gif

 

И да помоля да давате и вие предложения за места, цени за тях..............за да се спрем на нещо и да направим резервации smile.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...